Get Adobe Flash player

Nužna suradnja između HAZU-a i Istanbulskog sveučilišta

 
 
Predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Zvonko Kusićprimio je u petak 28. rujna u palači HAZU-a rektora Istanbulskog sveučilišta prof. dr. sc. Mahmuta Aka sa suradnicima koji borave u Zagrebu na 8. međunarodnoj godišnjoj balkanskoj konferenciji Crossing the Frontier in the Anatolia-Balkans-Central Europe: A Complex Relationship in History, Arts and Law. Svoje je goste akademik Kusić izvijestio o povijesti, ustroju i djelovanju HAZU, posebno istaknuvši Orijentalnu zbirku Arhiva HAZU-a čija građa je prije nekoliko godina zahvaljujući suradnji s turskim Institutom Yunus Emre digitalizirana.
https://pbs.twimg.com/profile_images/567327161065816064/rTxOT9l7_400x400.jpeg
Mahmut Ak
 
Rektor Ak govorio je o Istanbulskom sveučilištu, osnovanom još u osmansko doba, koje je najveće sveučilište u Turskoj u čijem sastavu se nalazi i turska nacionalna knjižnica. Razgovaralo se i o hrvatsko-turskim odnosima u prošlosti te je zaključeno da se između Hrvatske akademije i Istanbulskog sveučilišta uspostavi suradnja na konkretnim projektima. Uz akademika Kusića na susretu je bio i glavni tajnik HAZU-a akademik Pavao Rudan, akademik Tomislav Raukar, član suradnik HAZU-a prof. dr. sc. Nenad Moačanin, upraviteljica Orijentalne zbirke dr. sc. Tatjana Paić-Vukić i dr. sc. Zoran Ladić s Odsjeka za povijest HAZU-a.
 

Marijan Lipovac

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Nakon što je T. Ivić 16. VI. 2019. položio vijenac na kojem piše "Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković herojima Sutjeske", svatko tko i dalje u HDZ-u podržava Plenkovića je izdajnik. Slažete li se?

Srijeda, 19/06/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1128 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević