Get Adobe Flash player

Podržavamo pravo na priziv savjesti kao vrijednost svakoga modernog demokratskog društva

 
 
Da podsjetimo, u Jugoslaviji, u Sovjetskom Savezu, kao i u svakom drugom totalitarnom društvu nije postojalo pravo na priziv savjesti. U totalitarnim društvima osobne slobode svakog pojedinca bile su na izrazito niskoj razini. Danas pravo na priziv savjesti žele relativizirati i ograničiti upravo oni kojima u glavama još živi totalitarizam i koji žele svoju ideologiju svima nametati. Hrast se tome odlučno protivi i učinit će sve da se Hrvatska razvija kao moderna demokratska i pluralna država. Činjenica da se sve veći broj liječnika poziva na priziv savjesti pokazuje da liječnici, kao stručno osoblje koje je najbolje upoznato sa brojnim novim znanstvenim spoznajama, ne želi ignorirati sada već znanstveno potvrđenu činjenicu da život započinje u trenutku začeća.
http://www.gizmodo.fr/wp-content/uploads/2013/05/pilule.jpg
Također, Hrast se protivi odluci Europske komisije kojom je naredila Hrvatskoj da mora u ljekarnama prodavati tzv. pilule za dan poslije bez recepta. Radi se o sredstvu koje nije tek kontraceptivno nego u velikom broju slučajeva i abortivno. Dok je Mađarska, intervencijom u svom zakonu, izbjegla takvu obvezu, Hrvatska će trebati na tržište staviti ove tablete koje djeluju intenzivno hormonalno i čije djelovanje na zdravlje žene još nije ispitano.
 
Zaključno, Hrast poziva sve, posebno najodgovornije u hrvatskom društvu, na promicanje općeljudskih vrijednosti: prava na slobodu savjesti, zaštitu života od začeća do naravne smrti i poštivanje dostojanstva žene.
 

Ladislav Ilčić, prof., predsjednik stranke Hrast – pokret za uspješnu Hrvatsku

Anketa

Tko nadzire DORH?

Subota, 06/06/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1404 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević