Get Adobe Flash player

Povezivanje znanosti s malim i srednjim poduzetnicima

 
 
U Hrvatskoj je pokrenut projekt SEE Tehnology. Cilj velikog međunarodnog projekta pod pokroviteljstvom EU-a je povezati hrvatske znanstvenike i njihova postignuća s hrvatskim, europskim i multinacionalnim kompanijama a jedan od efekata koji se očekuje je zaustavljanje sve većeg odljeva mozgova iz Hrvatske. Kroz projekt SETehnology u Hrvatskoj će nastati informatička platforma koja će povezivati poduzetnike i znanstvenike iz cijelog svijeta te im omogućiti razmjenu prakse i potaknuti ponudu i potražnju inozemnih poduzeća za hrvatskim dostignućima.
„Znanstevna postignuća hrvatskih znanstvenika nedovoljno su primjenjena a njihovi intelektualni i znanstveni potencijali slabo iskorišteni. Svjedoci smo sve većeg odljeva mozgova a činjenica je da brojni znanstvenici ne žele napustiti Hrvatsku već to čine isključivo iz financijskih razloga. SEETehnology omogućit će hrvatskim mozgovima angažman u najvećim europskim i svjetskim korporacijama bez nužnosti napuštanja mjesta života.“ – istaknuo je prof. dr. sc. Zoran Stiperski.
 
Hrvatski će znanstvenici svoje znanstvene uratke, istraživanja, inovacije te visoke tehnologije jednostavno moći predstaviti najznačajnijim svjetskim kompanijama poput Pfizera, Nokie, Applea, Nestlea, Shella i sličnih, no s druge će strane domaće male i srednje kompanije dobiti mogućnost pronalaska novih kreativnih rješenja, projekata i tehnologija za razvoj svoga poslovanja.
 
Vodeći partner projekta je sveučilište u Mariboru, na čijem čelu je prof. dr. sc. Dean Korošek, a u projektu sudjeluje i nekadašnji Hrvatski institut za tehnologiju, sadašnji BICRO te još 13 partnera – sveučilišta, istraživačkih instituta, javnih ustanova, organizacija i poduzeća iz Austrije, Italije, Mađarske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Moldavije. Projekt SEETehnology izravno pridonosi razvoju znanosti u cjelini te ekonomiji Hrvatske, a domaćim znanstvenicima do sad teško dostižno napredovanje na svjetskoj razini izravno iz svoje domovine. Projekt za Jugoistočnu Europu financira Europska unija sa 85 posto sredstava dok 15 posto sredstava investira Sveučilište u Zagrebu.Više o projektu možete saznati na: http://www.seetechnology.eu/
 

Anela Novina

Anketa

Za koga ćete glasovati na izborima 5. srpnja 2020.?

Nedjelja, 05/07/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1394 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević