Get Adobe Flash player
Protuhrvatska revizija povijesti

Protuhrvatska revizija povijesti

Optužba za reviziju povijesti reže glavu u...

Tko brani fašizam i tko napada antifašizam?

Tko brani fašizam i tko napada antifašizam?

Hrvatska je vojno pobijedila Srbiju, ali ne i srpski...

Plaćamo da nas blate i vrijeđaju

Plaćamo da nas blate i vrijeđaju

Hrvatske pravosudne institucije...

Hrvatskoj treba »Bijela knjiga«!

Hrvatskoj treba »Bijela knjiga«!

Kratak popis velikosrpskih akcija hrvatskih Srba zadnjih...

Lažno predstavljanje saborskoga zastupnika

Lažno predstavljanje saborskoga zastupnika

Bivši lopov u Samoboru ugostio njemačkog...

 • Protuhrvatska revizija povijesti

  Protuhrvatska revizija povijesti

  četvrtak, 17. siječnja 2019. 18:26
 • Tko brani fašizam i tko napada antifašizam?

  Tko brani fašizam i tko napada antifašizam?

  četvrtak, 17. siječnja 2019. 13:48
 • Plaćamo da nas blate i vrijeđaju

  Plaćamo da nas blate i vrijeđaju

  utorak, 15. siječnja 2019. 17:37
 • Hrvatskoj treba »Bijela knjiga«!

  Hrvatskoj treba »Bijela knjiga«!

  utorak, 15. siječnja 2019. 17:32
 • Lažno predstavljanje saborskoga zastupnika

  Lažno predstavljanje saborskoga zastupnika

  utorak, 15. siječnja 2019. 17:16

Od Europe ovisi hoće li ili ne će umrijeti Zemlja u nuklearnom Armagedonu

 
 
Europske vlade ne shvaćaju svoju moć i kako mogu spasiti svijet od agresije Washingtona jer su se zapadni Europljani nakon Drugoga svjetskog rata navikli biti Washingtonski vazali, a istočni Europljani su prihvatili vazalstvo Washingtonu nakon raspada Sovjetskog Saveza. Vazalstvo se isplati samo ako se ne računaju troškovi.
Pristupajući NATO-u istočne i srednjeuropske države dopustile su Washingtonu  da osigura svoju vojnu prisutnost na granici Rusije da bi Rusija mogla biti prisiljena biti vazalna država. Unatoč strašne sudbine koje su doživjele dvije najbolje armije koje su ikada skupljene – velika Napoleonova armada i ona njemačkog Wehrmachta – Washington nije naučio dva pravila ratovanje, a to su: 1. Ne marširaj na Rusiju! 2. Ne marširaj na Rusiju!
https://prophecyinthenews.com/wp-content/uploads/2017/03/Armageddon-War-Photo.jpg
Zbog europske podložnosti Washingtonu nije vjerojatno da će Washington naučiti ovu lekciju prije nego krene na Rusiju. Washingtonski nasilni idiotizam je već započeo pučem u Ukrajini i napadom na sirijske vojne položaje. Kako sam već pisao u https://www.paulcraigroberts.org/2018/04/30/syrian-cisis-escalates/ Washington eksalira krizu u Siriji. Ono što može zaustaviti ovu eskalaciju prije nego eksplodira rat je odluka istočne i srednje Europe da obustavi svoje sudjelovanje u agresijama Washingtona.
Za Europu nema koristi od bivanja članom NATO-a. Rusija ne prijeti Europljanima agresijom ali njima prijeti washingtonska agresija protiv Rusije. Ako američki neokonzervativci i njihovi izraelski saveznici uspiju izazvati rat čitava Europa će biti razorena. I to zauvijek.
 
Što se događa s europskim političarima da preuzimaju ovaj rizik prema svojim narodima kojima upravljaju?Europa je još uvijek mjesto ljepote koju su ljudi stvarali kroz vijekove – arhitektonske, umjetničke, intelektualne i muzeja koji ne smiju biti razoreni. Jednom oslobođena robovanja Washingtonu Europa bi se mogla vratiti svom stvaralačkom životu. Što dobivaju Europljani zauzvrat za globu koju Washington nameće svojim vazalima?  Ne dobiva ništa osim prijetnje Armagedonom. Jedino šaka europskih „političkih vođa“ dobiva ogromnu financijsku potporu od Washingtona da provode njegove ilegalne programe. Samo pogledajte Tonyja Blaira i njegovo ogromno bogatstvo. Potiče li to od naknade za njegov položaj britanskog premijera?
Europljani, uključujući i njihove vođe, imali bi veću dobrobit od veza s Rusijom i Kinom i projektom Svileni put. Svileni put povezuje Europu s Istokom u razvoju. Rusija ima nerazvijena područja puna prirodnih bogatstava – Sibir - koji je veći od Sjedinjenih Država. Stvarajući moć na obostranoj koristi Kina je već najveća svjetska ekonomija. Kad bi Europa imala imalo razuma, kad bi imala pravo političko vodstvo rekla bi Washingtonu Zbogom.
 
Od kakve je vrijednosti za Europu Washingtonska hegemonija nad svijetom? Kako mogu Europljani, za razliku od šačice političara koji primaju vreće pune novaca, imati ikakve koristi od Washingtona? Ne može se utvrditi nikakva korist. Apologeti Washingtona kažu da se Europa boji dominacije Rusije. Kako to da se Europljani ne plaše dominacije Washingtona koja traje 73 godine, posebno dominacije koja vodi u vojni sudar s Rusijom?
 
Za razliku od Euroljana i Rusa Amerikanci nemaju iskustva sa žrtvama u ratu. Uzmimo samo I svjetski rat, bitku kod Verduna u kojoj je bilo više smrtnih žrtava nego što su Sjedinjene Države iskusile u svim ratovima počev od rata za neovisnost od Britanije.
I svjetski rat, bitka kod Verduna koja je zapčela prije ulaska Sjedinjenih Država u rat bila je najduža i najstrašnija bitka u ljudskoj povijesti. Procjena je da je bilo 741.231 žrtva, 377.231 s francuske strane i 337.000 s njemačke. To je otprilike 70.000 žrtava mjesečno. Najnovija istraživanja povečavaju broj žrtava na 976.000 za vrijeme bitke u usporedbi 1 250 000 žrtava na Verdunu tokom cijelog rata. Za razliku od toga Sjedinjene Države su nakon ulaska u Prvi svjetski rat imale 53.402 mrtva i 200.000 ranjenih.
 
Evo liste s mrtvima palim u ratu od Američke revolucije – Rata za neovisnost od Britanije, sve do Globalnog rata protiv terora, do kolovoza 2017.:
Američka revolucija:        4435
Rat 1812:                      2260
Rat protiv američkih domorodaca (1817 .– 1898.) = 1000
Meksički rat:                 1773
Rat Sjever – Jug
Sjever:                           104.414
Jug:                             74.524
Američko-španjolski rat: 385
Drugi svjetski rat:               2.291.739
Korejski rat                        33.739
Vijetnamski rat                    47.434
Zaljevski rat                           148
To čini oko 561.629 mrtvih u bitci.
 
Dodajmo tomu smrti u globalnom ratu protiv terora u kolovozu 2017.: 6930 mrtvih to čini otprilike 568.559 mrtvih u bitkama svih ratova Sjedinjenih Država.
See: https://www.infoplease.com/us/american-wars/americas-wars-us-casualties-and-veterans
Drugim riječima, osim konfederalnih država i američkih domorodaca koji su od Unije pretrpjeli strašne zločine, Sjedinjene Države nemaju iskustvo rata. Washington. ulazi olako u rat. Idući rat će biti Armagedon i Washingtona više biti neće a niti nas ostalih
Smrtno stradali Amerikanci u Prvome svjetskom ratu su bili malobrojni jer su Sjedinjene Države ušle u rat tek u zadnjoh godini rata. Isti je slučaj i s II svjetskim ratom. Japan je bio poražen gubitkom mornarice i avijacije i vatrenim bombardiranjem Tokyja i drugih japanskih gradova s minimalnim američkim smrtima. Nuklearni napad na Hiroshimu i Nagasaki je bio bezrazložan i dogodio se u trenutku kad je Japan tražio predaju. Približno 200.000 japanskih civila je poginulo od nuklearnog napada a nijedan Amerikanac, osim mugućih ratnih zarobljenika koji su se zatekli u tim gradovima.
U Europi, jednako kao i u Prvome svjetskom ratu i u Drugome svjetskom ratu Sjedinjene Države nisu ušle u rat protiv Njemačke do zadnje godine kada je sovjetska Crvena armija razbila i pobjedila Wehrmacht. Invazija na Normandiju je jedva imala njemački otpor jer su njemačke snage bile na ruskoj fronti.
 
U Trećem svjetskom ratu Sjedinjene Države i Zapad će biti trenutno razoreni jer ništa ne stoji između Zapada i izvanrednih nuklearnih mogućnosti ruske strane. Kako se može očekivati, razaranje čitavog Zapadnog svijeta, bit će jednom zauvijek.
Zašto Europa omogućava ovaj scenarij? Zar u Europi nije ostalo imalo čovječnosti i pameti? Je li Europa samo hrpa stoke koja čeka klaonicu zbog razornog djelovanja ludih američkih neokona? Imaju li eurpske političke vođe trunku razuma, trunku integriteta?Ako nemaju, zlo za nas sve jer u Washingtonu nema ni čovječnosti ni pameti. Europa mora preuzet vodstvo, posebno srednja Europa. Tu su narodi koje su Rusi oslobodili od nacizma i koji su u XXI. stoljeću iskusili daleko veću agresiju zbog Washingtonske hegemonije nego od Moskve.
Ako Europa izmakne kontroli Washingtona, ima nade. Ako ne, mi smo svi mrtvi.
 

Paul Craig Roberts, http://www.informationclearinghouse.info/49337.htm

(s engl. prevela prof. Kornelija Pejčinović)

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Tko je Andreju Plenkoviću draži?

Srijeda, 23/01/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1242 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević