Get Adobe Flash player
Pupovac i Teršelič vršljaju i lažu po Banovini

Pupovac i Teršelič vršljaju i lažu po Banovini

U glinskoj pravoslavnoj crkvi 1941. nije ubijen niti jedan...

Plenkoviću, a šest mjeseci moratorij na ovrhe?

Plenkoviću, a šest mjeseci moratorij na ovrhe?

U Hrvatskoj na djelu opet stari udbaški i kosovski...

I točno je da imamo hrvatsko-četničku Vladu

I točno je da imamo hrvatsko-četničku Vladu

Plenković iskoristio pucanje da se totalitaristički obračuna s...

Predsjednik države je u pravu!

Predsjednik države je u pravu!

Ovo je vrijeme za zajedništvo,...

U Plenkoviću čuči - diktator

U Plenkoviću čuči - diktator

Šef jugoslavenskih terorista slobodno šeće...

 • Pupovac i Teršelič vršljaju i lažu po Banovini

  Pupovac i Teršelič vršljaju i lažu po Banovini

  srijeda, 21. listopada 2020. 18:56
 • Plenkoviću, a šest mjeseci moratorij na ovrhe?

  Plenkoviću, a šest mjeseci moratorij na ovrhe?

  četvrtak, 22. listopada 2020. 12:15
 • I točno je da imamo hrvatsko-četničku Vladu

  I točno je da imamo hrvatsko-četničku Vladu

  srijeda, 21. listopada 2020. 18:44
 • Predsjednik države je u pravu!

  Predsjednik države je u pravu!

  srijeda, 21. listopada 2020. 18:38
 • U Plenkoviću čuči - diktator

  U Plenkoviću čuči - diktator

  srijeda, 21. listopada 2020. 18:34

Osvećuje se Turskoj vojno angažiranje u arapskom svijetu

 
 
Krajem prošloga mjeseca na snagu je stupila odluka saudijske vlade o potpunoj zabrani uvoza turskih proizvoda (vidi poveznicu ispod teksta). Tu je vijest danas objavio i britanski medij Financial Times (FT), prenoseći izjavu španjolske grupacije Mango – jedne od vodećih europskih tvrtki za maloprodaju modne odjeće, koja ima velike pogone i u Turskoj. Neovisno o tome, utjecajni saudijski princ Abdullrahman bin Musaad opet je pozvao na bojkot turskog izvoza u Saudijsku Arabiju (info: Middle East Monitor), nakon što je predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan, boraveći tijekom ovoga mjeseca u Kataru, objavio kako turska vojska pomaže stabilizaciji stanja u toj zemlji Perzijskog zaljeva, koju, inače, bojkotira tzv. arapski kvartet (Saudijska Arabija, UAE, Bahrein i Egipat) i koja je najveći turski saveznik na Bliskom istoku, kao i zemlja u kojoj je Turska otvorila svoju prvu inozemnu vojnu bazu.
https://www.cumhuriyet.com.tr/Content/images/main/cumhuriyet.jpg
Na temu saudijskog bojkota oglasio se i predsjednik istanbulske udruge izvoznika odjeće (IHKIB) Mustafa Gültepe, izjavivši, kako su stradali svi maloprodajni trgovci koji proizvode u Turskoj i izvoze u zemlje Perzijskog zaljeva: „Govorimo o svim svjetskim brendovima koji imaju trgovine u Saudijskoj Arabiji, proizvode u Turskoj, a tamo prodaju svoju robu.“

Irina  Meter, https://www.geopolitika.news/vijesti/s-arabija-ponovila-bojkotirajte-sve-tursko/

 
Saudijska Arabija pokrenula potpuni trgovinski rat protiv Turske
 
Potpuni trgovinski rat pokrenula je najmoćnija arapska država Saudijska Arabija protiv svoje najveće konkurentice za utjecaj na Bliskom istoku i u islamskom svijetu uopće – Turske.Jučer je predsjednik Gospodarske komore Saudijske Arabije Ajlan al-Ajlan pozvao na bojkot „svega turskoga“, uvoza iz te zemlje, dok je „obvezom svakoga Saudijca, tvrtki i potrošača“ nazvao prekid bilo kakvih veza s Turskom u sferi investicija i turizma. Ovaj poziv na bojkot uslijedio je nakon što je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan 1. listopada u turskom parlamentu izjavio kako su pojedine zemlje Perzijskog zaljeva „nanišanile“ Tursku i „provode politiku destabilizacije bliskoistočne regije“ (info, Al-Arabiya). Erdogan je kazao kako „ne treba zaboraviti, kako te zemlje još do jučer nisu postojale i, vjerojatno, neće postojati sutra“. „Međutim, mi nastavljamo držati naš stijeg u toj regiji zauvijek, uz dozvolu Allaha“, kazao je turski predsjednik.
 
Ako se odluka saudijske Gospodarske komore bude provodila u potpunosti, to će pogoditi tisuće turskih izvoznika i to u vrijeme kada je gospodarstvo te zemlje u teškom stanju, navodi Al-Arabiya. Podsjećamo: još krajem prošloga mjeseca na snagu je stupila odluka saudijske vlade o zabrani uvoza turskih proizvoda (očito je ona i bila povod za spomenutu oštru Erdoganovu reakciju, op. GN.). Turski medij Cumhuriyet je 27. rujna napisao kako je još prošle godine Rijad naredio neformalni embargo za turske proizvode, poput tekstila i proizvoda s kratkim rokom trajanja, dok su na svojim granicama Saudijci držali stotine turskih kamiona i tisuće turskih pošiljki u svojim zračnim lukama. Oni su propušteni tek na intervenciju turske diplomacije.
Međutim, sada je zabrana donijeta službeno i nikakva diplomacija, barem za sada, ne će je moći spriječiti.
 

https://www.geopolitika.news/vijesti/saudijska-arabija-pokrenula-potpuni-trgovinski-rat-protiv-turske/

Propagirali masovnu imigraciju u Europu, a sad su u Malmöu navodne žrtve "antisemitizma" imigranata

 
 
Prije dosta godina, Židovka po imenu Barbara Spectre naveliko je govorila o tomu kako bez masovne invazije imigranata „Europa ne će preživjeti.“ No, kako to već uobičajeno ide, tisuće silovanih, napadanih, poniženih i pretučenih Šveđana nisu bitni, jer su pripadnici „odabranog naroda“ navodno najveće žrtve - vlastitih društveno-političkih ambicija. Kolumnistica Paulina Neuding tvrdi kako su Židovi i židovske institucije mete napada i uznemiravanja u Švedskoj, posebice u Malmöu, prenosi Echo24.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/0f/Judereglementet_1782.jpg/200px-Judereglementet_1782.jpg
Govoreći na konferenciji UN-ovog Ureda visokog povjerenika za izbjeglice, Neuding je opisala kako se Židovi u Malmöu suočavaju s teškom situacijom otkako je veliki broj imigranata došao u taj grad od 2015., zbog čega je taj grad pretvorio u svojevrsni geto. „Živim u Malmöu. Nekoć je to bilo sigurno utočište za Židove, ali danas ih je ostalo samo 200 i oni su uznemiravani,“ rekla je Neuding. Prema njezinim tvrdnjama, trećina tog grada naseljena je muslimanima, a „antisemitizam“ je posebice zastupljen u četvrti Rosengaard, gdje je i 70 posto nezaposlenih. Tijekom 2015. je zabilježeno navodno 137 „antisemitiskih“ napada u gradu, dok se broj Židova u Malmöu smanjio za polovicu od 2005.
 
Pored imigranata, „antisemitizam“ je prisutan i među kultur-marksističkim i „desničarskim“ ekstremistima, tvrdi Neuding, dok su osim Židova žrtve napada i uznemiravanja čak i – Šveđani. Neuding se požalila da švedske vlasti nisu ništa učinile da poboljšaju ovu situaciju. Ironično, iste vlasti nagradile su prije nekoliko godina istu onu Barbaru Spectre zbog njenog doprinosa židovskoj kulturi. https://tribun.hr/zidovi-propagirali-masovnu-imigraciju-u-europu-a-sad-su-u-malmou-navodne-zrtve-antisemitizma-imigranata/
 
Promicateljica masovne imigracije dobila kraljevsku nagradu
 
Barbara Spectre, koja danas živi u Švedskoj, nagrađena je Kraljevskom medaljom za „izvanredan doprinos židovskoj kulturi“ u Kraljevskoj palači u Štokholmu. Spectre je postala svjetski poznata po videu kojem zagovora „multikulturalnu transformaciju Europe“ u čijem će središtu biti Židovi.
Sedamdeset šestogodišnja Spectre, nagrađena je Kraljevskom medaljom za „izvanredan doprinos židovskoj kulturi u Švedskoj i šire.“ Spectre je došla u Švedsku 1999., nakon što je njezin muž – rabin – umirovljen. Godinu dana kasnije, Spectre je osnovala organizaciju pod imenom Paideia, koja slovi kao „Europski institut za židovske studije.“ Organizacija je osnovana uz pomoć švedskih vlasti. Međutim, Spectre je svoju popularnost stekla 2010. nakon javne objave video intervjua televizijskim kanalom IBA News, gdje je naglasila kako će „Židovi odigrati važnu ulogu“ u multikulturalnoj transformaciji Europe bez koje „Europa neće preživjeti.“ https://tribun.hr/poznata-promotorica-masovne-imigracije-barbara-spectre-dobila-kraljevsku-nagradu/

Edward Lucas: Rusija nepošteno posjeduje prirodne resurse

 
 
Urednik utjecajnog britanskog magazina The Economist Edward Lucas, za ništa manje utjecajni britanski list The Times, naveo je toliko dugo ponavljani san Anglosaksonaca ”kako se gospodarstvo Rusije temelji na nepoštenim prihodima od vađenja i prodaje prirodnih resursa”. Upravo tako piše: ”… na nepoštenim prihodima od vađenja i prodaje prirodnog resursa.”To nije bila jezična pogrješka, nego odraz stogodišnje strategije kojoj je cilj lišiti narode koji ”nepravedno” posjeduju prirodne resurse i zemlje. Te su zemlje, na primjer, otete Indijancima ili australskim Aborídžinima.
https://estonianworld.com/wp-content/uploads/2012/07/Edward-Lucas-by-Tiit-Plaat.jpg
Edward Lucas
 
Pokojni Zbigniew Brzezinski je davno prije 2017. godine pisao otprilike isto. ”Današnja Rusija je ista jezgra Zemlje – Heartland, koju je u prošlosti koncipirao Halford Mackinder. Heartland se mora poraziti i podijeliti na komade, jer je to ključ američke globalne hegemonije”, napisao je Brzezinski. ”Rusija mora biti podijeljena na tri zasebne države. Jedna sa sjedištem u St. Petersburgu, druga sa sjedištem u Moskvi i treća u Sibiru se moraju podijeliti u zasebne države. Resurse tih zemalja ne bi raspolagala Rusija, nego civilizirani svijet”, rekao je jednom od svojih intervjua Brzezinski. Naravno, ”civilizirani svijet” je ljepši izraz za američku hegemoniju, najčešće upotrebljavan u Sjedinjenim Američkim Državama, među vazalima Washingtona i ruskoj ”petoj koloni”.
 
Međutim, oduzimanje teritorija i prirodnih bogatstava je proces kojeg redovito pratifizička eliminacija ili porobljavanje autohtonog stanovništva, što poništava bilo kakav pravni ili diplomatski dijalog. Bilo kakav dijalog s vladama ili pravosudnim tijelima se može voditi samo u slučaju da vam suprotna strana priznaje nekakva prava. Ako, na primjer, vašem odvjetniku na sudu zabrane da govori tijekom postupka, zašto vam je uopće potreban?! U pravnom smislu, odvjetnik koji nije dobio pravo da govori znači odsutnost odvjetnika…
 
Rusija se apsolutno ne može nadati nikakvom dijalogu s NATO paktom. S druge strane, argumente Sjevernoatlantskog saveza o tome kako bi ruske vlasti trebale koristiti resurse zemlje treba zaboraviti. Moskva ne treba dozvolu Washingtona u donošenju bilo kakvih odluka. No, čini se da američki političari žive u paralelnoj stvarnosti. Oni su još u eri Jeljcina, kada je Rusija dobivala sve u zamjenu za sirovine. Američki savjetnici su Jeljcina uvjerili da u zemlji uspostavi gospodarstvo primitivnog plemena, a samo Rusi su bili lišeni bilo kakvog oblika sudjelovanja u globalnoj ekonomiji. Mnoge zemlje još uvijek imaju takva gospodarstva. Vjeruju da su suverene, da donose odluke, da upravljaju ekonomijom i resursima, a zapravo imaju, bolje rečeno imamo ekonomije primitivnih plemena.
Sada The Economist i The Times uglas i na najvišoj razini analitičke marljivosti  žele dokazati čitateljima kako Rusija prodaje samo sirovine i ništa drugo, a i one im ”nepravedno pripadaju”. Problem je što ovdje ne govorimo o tabloidima, nego listovima i časopisima u kojima piše elita raznoraznih think tankova.
 
U početku su se usudili zavladati ruskim gospodarstvom, čime je zemlji ostao privid suvereniteta, a onda se počelo otvoreno govoriti kako treba zavladati samim teritorijem i podijeliti ga na više neovisnih država. Izvorno je ideja bila na tri, ali nije isključeno i na više, jer što su zemlje manje, njima je lakše vladati, da ne govorimo ako se u svakoj od njih uspostavi marionetska vlast. Možda bi tako bilo da Rusi nisu vidjeli što se dogodilo u vrijeme invazije na Irak, Libiju i Siriju. Kada su se provodili državnu udari u Kirgistanu, Gruziji…, kada se Zapad povukao iz Ugovora o protubalističkim projektilima ili kada je Pentagon rasporedio proturaketni štit u istočnoj Europi.
 
Uplitanje u unutarnje stvari Rusije i izjave američkih političara da će se usprotiviti gospodarskoj integraciji Rusija sa susjedima razmaženi Putin ne cijeni, kao ni američke sankcije, koje su valjda prijateljska gesta koja koristi ruskim interesima. Takvih ”pravednika” i ”dušobrižnika” Rusije je u 1000 godina bilo na milijune. Neki su pokopani i zaboravljeni, a drugi su sa svojim oružjem doslovno ostali zatrpani s toliko željenom ruskom zemljom. Svi su oni htjeli ”pravedno” podijeliti prirodna bogatstva Rusije.
Gdje sada ”pravednici” poput Edwarda Lucasa i Zbigniewa Brzezinskog? Doduše, Lucas je živ, a ostali su odavno istrunuli u zemlji, dok je Rusija.
 
Gamaion Magomed, autor knjige ”Homo Unus”, je napisao: ”Uz dužno poštovanje prema sjevernoameričkim Indijancima, mi nismo Indijanci. Mi smo Rusi, koji su izgradili tehnotroničko carstvo, a ako netko misli da može doći, opljačkati nas i odvesti našu djecu u rezervate, onda s njim nešto nije u redu. Ako dobre stare kolonijalne metode još uvijek daju rezultate, ako zapadni biznismeni zamišljaju sebe kao elitu u našoj zemlji, čak i ako još uvijek uspijevaju prevariti lokalne kompradore, nastavak priče o tome kako će oni i njihovi potomci uživati u novim tuđim domovima bi mogao imati drugačiji rasplet od očekivanog.”
”Naša bljedolika braća već dugo vremena ne shvaćaju da ovo nije prerija. Ovo je Rusija, koja je uvijek imala vunu za našu ledenu pustinju.” Slično je u svom godišnjem obraćanju krajem 2014. predstavnicima federalnih vlasti, domaćim i stranim medijima u Kremlju, rekao ruski predsjednik Vladimir Putin.
”Govoreći o sankcijama. One nisu samo nervozna reakcija Sjedinjenih Država i njihovih saveznika na naš stav prema događajima... Siguran sam da bi se sve dogodilo s nekim drugim izgovorom, samo kako bi se zaustavilo jačanje Rusije, utjecalo na našu zemlji, pa čak i iskoristilo. Politika zadržavanja Rusije nije izmišljena jučer. Ona se protiv naše zemlje provodi mnogo, mnogo godina…, možemo reći desetljećima, ako ne i stoljećima. Ukratko, svaki put kad netko misli da je Rusija postala prejaka i neovisna, odmah se pokreću ovi mehanizmi.
 
Međutim, razgovarati s Rusijom s pozicije sile je besmisleno. Bilo je čak i onda kada je bila suočena s unutarnjim poteškoćama, kao što je bilo ’90-ih i ranih 2000-ih. Sjećamo se tko i kako je u to vrijeme, gotovo otvoreno, ovdje podržavao separatizam i terorizam. Tko su bile te ubojice čije su ruke umrljane krvlju? To nisu bili samo pobunjenici, nego podrška koja je došla s više razine. Ali ponavljam…, pamtimo i kako su se najveći teroristi predstavljali kao borci za slobodu i demokraciju. Postalo je jasno da će se naši protivnici i neprijatelji ponašati sve ciničnije i agresivnije. Unatoč našoj tadašnjoj otvorenosti i spremnosti za suradnju u većini naizgled osjetljivih pitanja, unatoč činjenici da smo u uzimali u obzir i želje naših bivših protivnika i smatrali ih bliskim prijateljima i saveznicima, oni su bez stida davali podršku separatistima u Rusiji. Iz inozemstva su im pomagali obavještajno, politički i financijski. Bilo je potpuno jasno, bez ikakve sumnje, da nam se spremao jugoslavenski scenarij raspada i komadanja, sa svim tragičnim posljedicama za narode Rusije. To ne će proći. Mi to ne ćemo dozvoliti.
Baš kao što to nije uspio Hitler, sa svojim idejama o tomu da cinično uništi Rusiju i da nas protjera preko Urala. Nadam se da se svi sjećaju kako je završio. Naša vojska je slomila neprijatelja i oslobodila Europu, ali mi zbog ozbiljnih šteta tijekom 1941. i 1942. godine to ne smijemo zaboraviti i ne smijemo ponavljati iste pogreške u budućnosti.”
 
Ovu je izjavu Putin dao 4. 12. 2014. i mogla bi biti odgovor uredniku utjecajnog britanskog magazina The Economist, Edwardu Lucasu, koji smatra ”kako se gospodarstvo Rusije temelji na nepoštenim prihodima od vađenja i prodaje prirodnih resursa”.
 

N. Babić, 31. 8. 2017. https://www.logicno.com/politika/edward-lucas-rusija-neposteno-posjeduje-prirodne-resurse.html

Anketa

Tko je u pravu: Zoran Milanović ili Andrej Plenković?

Srijeda, 28/10/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 2110 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević