Get Adobe Flash player
Plenkovićev vijenac srama na Tjentištu

Plenkovićev vijenac srama na Tjentištu

Sljedeće godine neka Tomislav Ivić štafetnu palicu preda...

Što danas Hrvate sjedinjuje?

Što danas Hrvate sjedinjuje?

Definicija jednog nacionalnog identiteta negativnim naglašavanjem,...

Faktograf je poticatelj govora mržnje

Faktograf je poticatelj govora mržnje

Pupovčeve velikosrpske Novosti šire najgori govor mržnje protiv...

I ove godine nastavljaju se laži o Jadovnu

I ove godine nastavljaju se laži o Jadovnu

Pupovče, spusti se u Šaranovu Jamu i pobroji virtualne...

Slijednici zločinačkog komunističkog antifašizma

Slijednici zločinačkog komunističkog antifašizma

Partizani su se borili za obnovu Jugoslavije, a ne za slobodnu...

 • Plenkovićev vijenac srama na Tjentištu

  Plenkovićev vijenac srama na Tjentištu

  srijeda, 19. lipnja 2019. 18:53
 • Što danas Hrvate sjedinjuje?

  Što danas Hrvate sjedinjuje?

  srijeda, 19. lipnja 2019. 08:04
 • Faktograf je poticatelj govora mržnje

  Faktograf je poticatelj govora mržnje

  utorak, 18. lipnja 2019. 17:21
 • I ove godine nastavljaju se laži o Jadovnu

  I ove godine nastavljaju se laži o Jadovnu

  srijeda, 19. lipnja 2019. 18:50
 • Slijednici zločinačkog komunističkog antifašizma

  Slijednici zločinačkog komunističkog antifašizma

  utorak, 18. lipnja 2019. 17:13

Kod kupnje zrakoplova nitko se više ničega ne sjeća

 
 
Predrag Mišić je prošle godine dobio poruku u kojoj su mu prijetili smrću čuvari iz Srijemske Mitrovice i nitko iz DORH-a nije reagirao. Iz toga razloga Mišić nas danas podsjeća i na to, a i na strašan govor mržnje vukovarskoga dogradonačelnika iz redova Srba Srđana Milakovića, koji je Oluju nazvao »zločinačkom« i »etničkim čišćenjem Srba«! Tada nisu reagirali ni plačljivi Milorad Pupovac, ni bahati Andrej Plenković, a ni prorežimski DORH. Nadalje, vukovarski branitelj Mišić zato pita Pupovca zašto postoje »dvostruka mjerila« i zaključuje: »Jasno je meni sve, od cirkusa na Badnjak pa do ovog. Održivost na vlasti ima cijenu koju svi skupo plaćamo«. Osim ovoga prepucavanja i »dvostrukih mjerila« mene više zabrinjavaju izjave političkih čelnika. Primjerice, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved kaže kako "svi zajedno moramo uložiti napor kako bi naše institucije bile na razini koju očekuje naše društvo, stoga moramo dati doprinos u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti izgraditi sustav onakav kakav želimo i kakav zaslužuje samostalna, demokratska, suverena hrvatska država". Zaboravlja i(li) prešućuje Pupovca i njegove velikosrpske Novosti. I zato nije pogriješio hrvatski branitelj, publicist i aktivist Mladen Pavković koji, poput Mišića, tvrdi da postoje »dvostruka mjerila«. Srbima se dopušta da djeluju protiv Ustava države u kojoj su rođeni, u kojoj žive i od koje žive, poput Milakovića koji vrijeđa Oluju, legitimnu vojnoredarstvenu akciju – koja je od 1996. i u Ustavu – i ništa mu se ne dogodi. Isto tako osumnjičene vukovarske Srbe vodi se na ispitivanje bez lisica, a Hrvate, poput Ivana Đakića, vode s lisicama na rukama. To znači, kako kaže i Pavković, da su opet Srbi povlašteni. S obzirom na ono što iz dana u dan, iz broja u broj, pišu Pupovčeve Novosti, da je pravde i da nema »dvostrukih mjerila«, vođenje počinitelja na saslušanje iz toga tjednika ne bi niti jedan dan izostalo. I još nešto, ne samo da su dva policajca stavili Đakiću lisice na ruke – zbog onoga štoje objavio na društvenim mrežama dakako i opravdano – još su ga i za ruke držali. Valjda da ne pobjegne. Zato je opet Pavković u pravu kada kaže da nema(mo) Pupovca, mi, Hrvati, ne bi znali što je mržnja. On je i podgrijava, i proizvodi, i od nje živi. I to – jako dobro!
Пленковић: Поступак Ивана Ђакића
недопустив и кажњив по закону
http://www.politika.rs/scc/clanak/419914/Plenkovic-Postupak-Ivana-Dakica-nedopustiv-i-kaznjiv-po-zakonu
• Četnički dernek preselio se iz zgrade HND-a u sheratonske dvore. Promijenio se prostor krčmenja, ali ne i bizarni velikosrpski sadržaj, jer Srbi nemaju nikakve veze s vjerom. Njima je vjera srpstvo, a moto: Srbuj, al' ne gladuj! Oni koji su izravno gledali taj bijedni velikosrpski igrokaz i kič osjećaju gorčinu u želucu. Lomila se i srpska pogača, koja se tradicionalno spravlja bez soli, i pronašao je u nesalanoj pogači novčić neki pravoslavni proto i, kako to Srbi inače rade, krišom ga je podvalio Miloradu Pupovcu, da bi taj isti novčić prepredeni čelnik političkih Srba podmetnuo Milanu Bandiću. I što je učinio Mile Zagrebački? Pohvalio se kao da ga je on našao i uskriknuo: "Evo ga!". Dakle, i kod Pupovca, i kod Bandića, sve je lažno.
 
• Zanimljiva je ova situacija oko neisporučenih borbenih zrakoplova. Kada je cijeli posao propao, nitko se više ničega ne sjeća. Sve je zahvatila amnezija, ako ne i – sinkopa! Iz Ureda predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović javljaju: »Nikada nismo zaprimili nikakav 'non paper' dokument... Za sve tehničke pojedinosti postupka nabave zrakoplova molimo vas da se obratite nositelju postupka, Ministarstvu obrane RH«. Ni predsjednik Vlade Andrej Plenković se ne sjeća da je vidio 'non paper'. »Ne. Ja taj dokument nisam vidio, ne znam o čemu se radi«! Iako ne zna o čemu se radi, Plenković dodaje ono što je nebitno: »Ovo je jedna situacija koja nije dobra, ali tu nema nikakve štete za državni proračun. Ugovor nije potpisan, Vlada je isključivo donijela odluku o odabiru«. I iz Ministarstva obrane stiglo je priopćenje u kojem idu korak dalje pa čak tvrde da ne »Ne postoji nikakav 'non paper' dokument o zabrani prodaje izraelskih aviona«. I sada tko je u pravu? Jutarnji list, koji je objavio da je državni i vojni vrh najmanje "godinu dana bio upoznat sa stajalištima i uvjetima SAD-a o prodaji izraelskih borbenih aviona F-16 Barak", ili oni koji ne znaju o čemu se tu uopće radi? Ako je istina da je američki dokument stigao na Pantovčak, Banske dvore i u MORH još u siječnju 2018. godine, moguće je da su – zbog protoka vremena – akteri cijele priče stvarno zaboravili na njega. Ostavimo li šalu postrani, opravdano je da Predsjednica ne želi sudjelovati u tomu, jer ju nitko nije ni pitao kod ugovaranja posla. Opravdano je da i predsjednik Vlade odugovlači s priznanjem, jer je on najodgovorniji. A što se tiče ministra obrane Damira Krstičevića, čovjek prosto ne zna što da kaže. Kao što nekadašnji vrhunski nogometaš ne mora biti uspješan trener ili izbornik, tako i nekad slavni junak u obrani domovine ne mora biti sposoban političar. Ovdje ne želim uvlačiti u cijelu priču podatak da je provizija kod prodaje zrakoplova najviša u cjelokupnoj svjetskoj trgovini i iznosi i do 'lijepih' 40 posto!
 
• Udruga veterana 4. gardijske brigade podržala je svog ratnog zapovjednika, sadašnjeg ministra obrane Damira Krstičevića, u povodu situacije oko propale prodaje izraelsko-američkih zrakoplova F-16 Hrvatskoj. To me podsjeća na "podršku" jugoslavenskoga SSRNJ svojim političarima 1971. godine u vrijeme gušenja Hrvatskoga proljeća.
 
• Na Sljemenu, tijekom održavanja Snježne kraljice, popularni Ante Kostelić Gips je otkrio tko je u lipnju 2017. i kako napadao njegovu kćer Janicu Kostelić: "Tada je navijači Hajduka nisu samo verbalno vrijeđali. Janica mi je rekla da su ju i gurali, a nakon što je ušla u automobil, tresli su ga! To je strašno. Strašno je i da to nisu svi osudili, a trebali su".
 
• Velikosrpske Novosti i feralovac Viktor Ivančić napali Tanju Belobrajdić, ženu koja je, u noći 16./17. studenog 1991. godine, sa suborcima u teškom i mučnom proboju, izašla iz Vukovara prema Vinkovcima. Tijekom proboja svoje je čizme "dala trudnoj prijateljici, a njoj se (od vlage i napora) odvojila koža od tabana i otpali su joj svi nokti na nogama", kako pišu u Udruzi ratnih veterana 204. gardijske brigade. Nakon oslobođenja od četnika Tanja Belobrajdić je postala hrvatska književnica i novinarka, te hrvatska braniteljica i pripadnica vojne policije. Iz svih tih razloga odlikovala ju je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović Redom hrvatskoga trolista, što je izazvalo glasne spavače u Pupovčevim Novostima i šire. Optužuju je da je kriva za uhićene agresorske vojnike iz splitske Lore iako protiv nje nije podignuta nijedna optužnica.
 
• Kao što svojim protuhrvatskim ponašanjem Milorad Pupovac i njegovi suradnici iz tjednikaNovosti, SNV-a i SDSS-a svakodnevno izazivaju domoljubne Hrvate, sličan se proces odvija i u Njemačkoj, gdje vladajući političari iz globalističke stranke Angele Merkel i tamošnji većinski lijevo-liberalni mediji stvaraju klimu progona neistomišljenika. Takva agresivna politika vladajućih globalista dovela je do nasilja nad pripadnicima suverenističke njemačke političke stranke Alternativa za Njemačku. Prije nekoliko dana pobornici nasilja, izašli ispod Merkeličina istočnonjemačko-komunističkog šinjela, pretukli su zastupnika AfD-a u Bundestagu Franka Magnitza u Bremenu na sjeveru Njemačke. A da je sve isto kao i u Hrvatskoj, potvrđuje da su počinitelji ostali „nepoznati“. I ne samo da korumpirane vlasti ne će uhvatiti i prokazati napadače na 66-godišnjeg Magnitza, nego istomišljenici Angele Merkel podržavaju napadače. Prije svega podržava ih i ohrabruje njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier koji svojom izjavom relativizira nasilje. „Demokracija živi od rasprave i kontroverzija“, izjavio je Steinmeier. Ne zanima ga činjenica da je napad na Magnitza plod huškanja političara i medija protiv AfD-a.
 
• »Kad čitam komentare, počnem da razumijem zašto smo prošli kako smo prošli! Za taj bunker, Loru i onaj nuklearni bunker u BiH platili smo tad prije 50, 60 godina oko 20 milijardi dolara. To su danas veliki novci, a tih godina to je bilo neshvatljivo! Za samo jedan takav bunker... mogli smo da napravimo autoceste da budemo kao Njemačka, mogli smo da imamo bolje školovanje od Švicarske. Pa 60-ih godina najveće svjetske kompanije nisu vrijedile 20 milijardi. A mi smo te novce potrošili, da bi određenih 500 ljudi preživjelo nekoliko mjeseci duže od nas smrtnika, da je došlo do nuklearnog napada!«, napisao je čitatelj Maki u komentaru u beogradskom Blicu, 2. I. 2019. u članku GVOZDENI BUNKER SFRJ Koštao je PET MILIJARDI dolara, mogao je da izdrži nuklearni udar, a danas izgleda ovako https://www.blic.rs/slobodno-vreme/vesti/gvozdeni-bunker-sfrj-kostao-je-pet-milijardi-dolara/g94eb5e. U drugom komentaru čitatelj Marijanović je dodao: »Bačen novac. Pet milijardi za budalaštinu a narod u SFRJ je umirao od TBC-a sve do početka 60-ih (lijek postojao od 1946.), a u ruralnim krajevima čak i od upale umnjaka. Emigriralo zbog bijede preko 10 posto stanovnika (tada je to bilo teško i rizično), ali za beskorisne bunkere moralo je novca viti. Kao kod Envera Hohxe«. I tako se živjelo u Titinoj Jugoslaviji. Krčmili su odabrani kao i danas 2,5 milijuna povlaštenih u Sjevernoj Koreji, a sirotinja je morala iseljavati i umirati od pretpotopnih bolesti koje su stoljeće prije bile iskorijenjene u demokratskome svijetu. U okupiranoj ličkoj, hrvatskoj Željavi, izgrađen je vojni aerodrom ispod zemlje vrijedan 5 milijardi ondašnjih dolara kojega je ta ista agresorska JNA 17. svibnja 1992. uništila da ne padne u ruke hrvatske vojske.
 
• Masonski znak na logotipu Zagrebačkoga velesajma iz 1950. godine potvrđuje da su masoni u jugokomunističkim šinjelima ovladali prostorom bivše Jugoslavije. (data:image/jpeg;base64,/9j/4)
http://www.srpskacafe.com/wp-content/uploads/2018/07/36b37a228f0270a86b571734c537eb65.jpg
• Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine je podignulo optužnicu protiv sedam osoba, uključujući tri strana državljanina, koje se tereti da su organizirali skupine za krijumčarenje ilegalnih migranata preko teritorija BiH. Optužnica je podignuta protiv trojice stranaca Ahmeda Usmana-Ali Maqsooda i Javeda Raheema iz Pakistana i Amina Alena iz Iraka. Sva trojica su u pritvoru. Još su optuženi državljani BiH Bošnjaci Anel Čomor iz Mostara, Adela Čomor iz Stoca i Aziz Husković iz Stoca te Hrvatica Anna Dumančić iz Sarajeva. Među krijumčarima nema Srba.
 
• Srbijanska ministrica pravosuđa Nela Kuburović najavila je promjenu Ustava, što je sinonim za izbacivanje iz Ustava klauzule "Kosovo je Srbija".Ministrica to tako ne kaže, ona svoje podanike uvjerava da je „Venecijanska komisija procijenila da je sve u skladu sa preporukama i europskim normama“.
 
• Njemačka savezna policija objavila je u utorak da je uhitila osobu osumnjičenu za curenje osobnih podataka stotina političara, javnih osoba i novinara u prosincu. Muškarac je identificiran kao 20-godišnjak iz zapadne države Hessen. Po izvorima, on je sve priznao. Ali..., nisu objavili kako se ta osoba zove, što je za mene slučaj Mladen Šlogar. Još jedna laž Angele Merkel.
 
• Najava Washingtona da će povlačenje SAD-a iz Sirije biti uvjetovano davanjem jamstva za sigurnost Kurda razljutila je turskog predsjednika Reçepa Tayyipa Erdoğana. Sultanu smeta što Amerikanci pomažu kurdskoj miliciji u borbi protiv ISIL-a, jer agresorska Turska Kurde smatra teroristima kao i ISIL što nema nikakve veze sa stvarnošću. I zato je Erdoğan oštro kritizirao izjavu savjetnika Bijele kuće za nacionalnu sigurnost Johna Boltona koji je stao u obranu Kurda, američkih saveznika u Siriji. "Izjave koje je John Bolton dao nama su neprihvatljive i ne možemo ih podnijeti", rekao je Erdoğan u Ankari, i dodao: "John Bolton je teško pogriješio". Nu, ne da se Bolton, u Ankaru je sa sobom poveo američkoga generala Josepa Dunforda te Jamesa Jeffreya, bivšega američkog veleposlanika u Turskoj te izvanrednog opunomoćenika za borbu protiv Islamske države. Prije polaska u Tursku Bolton je izjavio da SAD želi prije povlačenja iz Sirije dobiti jamstva za Kurde u toj zemlji. "Mi ne mislimo da bi Turska u Siriji trebala poduzimati bilo kakve vojne operacije koje prije toga nisu dobile punu suglasnost Sjedinjenih Američkih Država i koje nisu usklađene s nama", poručio je Bolton. Poput Amerikanaca ni Rusija, Iran i legalna sirijska vlada u Damasku ne vide kurdski YPG kao terorističku organizaciju, čime se Turska mora povući. A kada smo već kod Boltona, svakako treba istaknuti činjenicu da je on veliki protivnik Irana, i ako već ne zbog Kurda, on zastupa stajalište da se Washington ne smije povući iz Sirije i zbog Irana. I zato SAD zasad ne će povući svoje trupe.
 

Marijan Majstorović

Komentari   

+1 #5 Ivan 2019-01-16 12:10
"pupovac" policajac,a ne "doktur", sa komunistima snss, hdz,hns i "đakićima",odno sno "đikanima",uče, i treniraju narod, što je zabranjeno,a što nije i pronoviraju petku, svetoslavlje , i organiziraju proslavu za "posebnu vrstu" božića, na, kojima se drže politički vatreni govori i mitinzi bradatim "kraišnicima" i "gostima" iz svrbije. uvik balvan ima prednost pred Pravdom, zar ne? " Jovanka pred Marijom i Savo pred sv.Antom", to uporno dokazuju vlasto dršci
Citat
-3 #4 Dado 2019-01-14 07:39
Ponašanje Milorada dr. Pupovca je ponašanje razmaženoga derišta. Njega nije briga za Srbe, on se svojom politikom brine za sebe.
Citat
+2 #3 Joko 2019-01-12 12:46
Osim nacionalnih manjina koje financijskim reketom kažnjavaju narod koji je konačno dobio državu, to čine i tzv. ili izvikane elite.

Očit primjer se dogodio u Banjoj Luci. Vidljivo je da Republika Hrvatska nema jedinstvenu vanjsku politiku.

Politika koju je vodio SDP svojim kadrovima
ispunja novinske stupce skandalima koji su ostali iza SDP-ovih "veleposlanika" . Znamo samo za vrh sante.

Sada već slučaj Ivana Del Vechia kruna je podijeljenosti koju priželjkuju politike Divide et impera!

Jesmo li zaslužili da budemo sprdnja susjedima?
Citat
+2 #2 Martin 2019-01-11 16:19
Srbi će biti povlašteni sve dotle dok ne dobijemo hrvatsku vlast kakvu ima Srbija.
Citat
+2 #1 Jura z bregov 2019-01-11 08:22
Jesenti milu bigulicu, da se više nitko nije usudio kritizirati ono što radi i kakao se ponaša Pupovac dr. Milojko. On je ugaoni kamen sadašnje vladajuće koalicije, a ona je nešto najsvetije što Hrvatska uopće ima. Tko ubuduće zucne i samo jednu riječ protiv nezaobilaznioga dr. Milojka, proći će isto kao i ovaj naivni i zeleni Đakić malađi, ako ne i kudikamo gore. "Pravna država" i te kakao zna po kome u kada treba udariti. Na znanje i ravnanje puku hrvatskomu.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Za koga ćete glasati na predsjedničkim izborima?

Srijeda, 26/06/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1467 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević