Get Adobe Flash player
Plenkovićev vijenac srama na Tjentištu

Plenkovićev vijenac srama na Tjentištu

Sljedeće godine neka Tomislav Ivić štafetnu palicu preda...

Što danas Hrvate sjedinjuje?

Što danas Hrvate sjedinjuje?

Definicija jednog nacionalnog identiteta negativnim naglašavanjem,...

Faktograf je poticatelj govora mržnje

Faktograf je poticatelj govora mržnje

Pupovčeve velikosrpske Novosti šire najgori govor mržnje protiv...

I ove godine nastavljaju se laži o Jadovnu

I ove godine nastavljaju se laži o Jadovnu

Pupovče, spusti se u Šaranovu Jamu i pobroji virtualne...

Slijednici zločinačkog komunističkog antifašizma

Slijednici zločinačkog komunističkog antifašizma

Partizani su se borili za obnovu Jugoslavije, a ne za slobodnu...

 • Plenkovićev vijenac srama na Tjentištu

  Plenkovićev vijenac srama na Tjentištu

  srijeda, 19. lipnja 2019. 18:53
 • Što danas Hrvate sjedinjuje?

  Što danas Hrvate sjedinjuje?

  srijeda, 19. lipnja 2019. 08:04
 • Faktograf je poticatelj govora mržnje

  Faktograf je poticatelj govora mržnje

  utorak, 18. lipnja 2019. 17:21
 • I ove godine nastavljaju se laži o Jadovnu

  I ove godine nastavljaju se laži o Jadovnu

  srijeda, 19. lipnja 2019. 18:50
 • Slijednici zločinačkog komunističkog antifašizma

  Slijednici zločinačkog komunističkog antifašizma

  utorak, 18. lipnja 2019. 17:13

Dražen Jelenić: »One osobe na temelju čijih se neformalnih izjava krenulo u postupanje to kao svjedoci nisu pred sucem ponovili«!

 
 
• Povratkom iz Bruxellesa Andreju Plenkoviću su znani i neznani tepali da je napokon na čelo HDZ-a došao izvrstan komunikolog i čovjek europskoga svjetonazora. O „europskom svjetonazoru“ nemam baš dobro mišljenje, jedino znam da je Plenković bahat, ciničan i neodgojen. O tomu da je loš komunikolog uvjerili su svi drugi, posebice nakon što je – u trenutku kada nije imao argumenata u svojoj borbi rušenja Milijana Brkića – novinarki RTL-a Damiri Gregoret rekao: "Slatki ste, Damira!" Ne samo da to nije primjerena javna komunikacija, već je to i potvrda nervoze koja je ovladala njime. Drugoga dana njemu podložni mediji nastojali su nas uvjeriti da se ispričao „slatkoj Damiri“, ali to nije istina. Plenković se nije ispričao novinarki Gregoret, nego je samo rekao da nije rekao ono što je rekao. A to nije isprika.
https://rtl-cdnstatic.r.worldssl.net/image/drazen-jelenic-b46e9f7c3f8310cc15c6394fd9f1db90_view_article.jpg?v=11
Dražen Jelenić
 
• A sada o aferi navodnoga curenja policijskih informacija i ulozi Milijana Brkića u njoj. Kao što sam nedavno napisao da Ivan Penava nije Darko Milinović, slično i sada tvrdim kako Brkić nije Milinović. Milijan je puno tvrđi orah. Ne samo zato što je – još uvijek – Plenkovićev zamjenik i potpredsjednik Sabora, nego zato što ipak malo bolje pozna obavještajni sustav. Nadalje, u četvrtak, 4. X. 2018., Brkić je dobio jednu bitku protiv Plenkovića. Dražen Jelenić, novi glavni državni odvjetnik je nakon sjednice saborskoga Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, koju je sazvao predsjednik Odbora SDP-ov Ranko Ostojić iz SDP-a, izjavio je kako Brkić nije bio dio istrage 2011. godine. Još je dodao: »To znači da nema terećenja odnosno da spoznaje koja su neformalno date i koje ne mogu biti dokaz u kaznenom postupku kad su se pretočile u ono što bi mogao biti dokaz, nisu se podudarale. Drugim riječima može se reći da se nije otkrilo tko je odavao podatke«. Na dodatno novinarsko pitanje Jelenić je pojasnio: »Ono što vam ne mogu reći, a to je li u policijskim neformalnim dokumentima bilo čije ime spominjano. Samo kažem da one osobe na temelju čijih se neformalnih izjava krenulo u postupanje to kao svjedoci nisu pred sucem ponovili«. Ustvari, to je 1:0 za Brkića protiv Plenkovića. Slijedi nastavak.
 
• Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je istragu i protiv Andreja Plenkovića. Kada je to isto Povjerenstvo pokrenulo istragu protiv Plenkovićeva prethodnika na čelu HDZ-a, Tomislava Karamarka, on je odstupio. Odstupio je a da nije morao... No, sada je situacija malo teža za Andreja. Kod Tomislava se radilo o njegovoj tadašnjoj prijateljici i sitnim novcima, ovdje se kod Andreja radi o najmanje pola milijarde kuna koje su poznati ljudi dobili u još poznatijoj operaciji spašavanja Agrokora! Prva Plenkovićeva reakcija bila je – začuđujuće – pomirljiva prema Povjerenstvu na čije je čelu sâm instalirao novu predsjednicu Nataša Novaković u Ulici kneza Mutimira 5: »Ja ga poštujem. Tu sam da kao odgovorni građanin poštujem institucije, ne zlorabim ih, kao što se insinuiralo kad smo se vidjeli jučer«. Na sljedeće novinarsko pitanje je li se novac mogao dijeliti i drukčije, a ne i njegovim šlolskim kolegama, predsjednik Vlade je izjavio: »U idealnim uvjetima možda bismo mogli malo bolje. Ali, ono što je bitno, mi smo postupili odgovorno, sukladno ustavim ovlastima Vlade«. Od tada Plenković govori tiše, zadržao je urođenu bahatost, ali je u konverzaciji smanjio decibele.
 
• Kao i do sada, Milorad Pupovac je lagao i u slučaju navodnoga napada na njega iz restorana Amfora na zagrebačkoj kultnoj tržnici Dolac (https://direktno.hr/domovina/otkriveno-cime-su-napadnuti-zastupnici-sdss-pupovac-i-milosevic-134819/). Vlasnik restorana Amfora Anđelko Mandac, u koji često dolazi srpski etnobiznismen, tvrdi kako nitko iz njegova restorana nije ništa bacio na prolaznika Milorada, pa tako niti limun kojega u restoranu nema. ''Ja sam ga pitao: Pa tko, Milorade? Ali on je rekao da ne zna'', rekao je Mandac novinarima. Iako svi znamo da je Pupovac već više puta jako i opasno lagao, ipak mu netko jako vjeruje, a to je predsjednik Hrvatske vlade i HDZ-a Andrej Plenković. Ubrzo nakon navodnog napada nečim nepoznatima na Pupovca Plenković je priprijetio: »S Pupovcem sam se čuo odmah čim sam saznao za tu vijest. On mi je objasnio okolnosti kako se to dogodilo. Očekujem od policije da istraži taj nemili događaj, da se počinitelj pronađe i adekvatno sankcionira«, rekao je Plenković i s visoka dodao uobičajene fraze koje voli slušati zapadnoeuropski liberali: »Gradimo Hrvatsku 2018. godine kao društvo koje je uključivo, tolerantno, u kojem većina treba štititi manjine. To je bit i to je ključ, uključujući i predstavnike srpske manjine u Hrvatskoj. Politika HDZ-a sasvim je jasna da visoka razina zaštite prava nacionalnih manjina moraju biti snažno ukorijenjena u našu političku kulturu i djelovanje«. A što je do sada Pupovac sve jako (s)lagao? Milan Ivkošić u Večernjem listu nabrojio je tri najveće i najopasnije Pupovčeve laži:
1. »...u veljači 1992. na konferenciji za novinare Pupovac optužio Katoličku crkvu da je u Hrvatskoj pokrstila 11.000 srpske djece a da pritom nije ponudio dokaze«.
2. »O drugoj laži piše u svojoj knjizi Slavko Degoricija koji se s Pupovcem u vrijeme rata bio dogovorio da srpski pobunjenici oslobode jednog poznatog hrvatskog liječnika, a HV dvojicu srpskih. Kad su srpski liječnici oslobođeni, Pupovac je rekao da Srbi hrvatskog još ne žele pustiti jer im treba. A Degoricija doznaje od “predstavnika UNPROFOR-a da je Šreter mrtav, likvidiran, već više od mjesec dana”«.
3. »Treća je svježa laž – da su na trgovima Srbi morali 90-ih potpisivati lojalnost Hrvatskoj – za što, kako piše Davor Ivanković u našem listu, nema baš nikakva dokaza«.
I nakon svega Andrej vjeruje Miloradu!
 
Milijan Brkić ministra Lovru Kuščevića naziva Nostradamus. Nostradamus (St. Rémy de Provence, 14. XII. 1503. – Salon-de-Provence, 2. VII. 1566.), pravim imenom Michel de Nostredame, francuski je liječnik i prorok. I Brkić poručuje da je najodaniji ministar u Vladi Andreja Plenkovića također prorok, koji je prvi – po izbijanju tzv. afere oko SMS-ova – priprijetio Brkiću da su mu civilni dani odbrojani. Inače, afera SMS-ova je druga afera koju pokreće hrvatsko NLO obavještajno podzemlje. Prva afera'diplomski rad' je bila neuspješna. Hoći li i ovaj drugi napad na popularnoga Vasu završiti njegovom pobjedom?
 
• Kada smo kod prisluškivanja i afere SMS Smiljan Brkić nas je ovih dana podsjetio na činjenicu da je nakon dolaska na vlast crvene ekipe, koju su sačinjavali Ivica Račan (SDP, Vesna Pusić (HNS) i Jozo Radoš (HSLS), nepotrebno razotkrila prisluškivanje razgovora Slobodana Miloševića i da su transkripti iz tih razgovora nepotrebno objavili u javnosti. Time je bivši političar i obavještajac poručio kako – kod ovakvih političkih borbi do istrjebljenja – uvijek treba imati na umu činjenicu da je država iznad pojedinačne bilo koje koristi. Samo znam kako to ovdje nije slučaj.
 
• Optužen je tek svaki šezdeseti srpski ratni zločinac koji je ubijao i rušio po Hrvatskoj. Preostalo ih je 1475?
 
• Nakon očite propasti Brodogradilišta 3. maj, na redu je i propast Luke Rijeka. Ovih dana je riječki Novi list o tomu otvoreno pisao. Novinar Damir Cupać u članku pod naslovom »Gradsko vijeće zabrinuto za sudbinu poduzeća koje je simbol grada: Je li vrijeme za spašavanje Luke Rijeka?«od 27. rujna 2018. (http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Gradsko-vijece-zabrinuto-za-sudbinu-poduzeca-koje-je-simbol-grada-Je-li-vrijeme-za-spasavanje-Luke-Rijeka) to napokon priznaje. Dobro, novinar tu nije ništa kriv. On radi za plaću, a piše što mu gazde u riječkom SDP-u (čitaj: jugo-Partiji) narede. Napokon je Cupać progovorio istinu: »Luka Rijeka ima velikih poteškoća s likvidnošću. Nisu dovedene adekvatne zamjene za ljude koji su otpušteni. Poslovni rezultati nisu na očekivanoj razini, ali zato uprava ima plaću od oko 7.000 eura. Ista ta uprava ili je nesposobna ili je dovedena s ciljem da likvidira firmu, izrazio je zabrinutost Vizler«. Novinar Cupać piše da je »Riječko Gradsko vijeće izrazilo je zabrinutost za sudbinu poduzeća Luke Rijeka kao još jednog od simbola grada na Rječini«, a gdje je dosad bilo? Zašto se dosad šutjelo iako se godinama govorilo i pisalo da je Luka Kopar, uz svesrdnu potporu Angele Merkel i „hrvatske prijateljice“ Njemačke osvajalo i preuzimalo poslove sjevernojadranskih luka, pitanje je bez odgovora. Odgovor je jednostavan: da nema problema s Uljanikom i 3. majom, nikada ne bi puleni Zlatka Komadine i Vojka Obersnela iz Novoga lista javnosti priznali da su 25 godina šutjeli i ništa ne poduzimali. Nisu u Novome listu otkrili toplu vodu, jer je, kao i Uljanik, Luka Rijeka privatno poduzeće koje su preuzeli sinovi i unuci jugopartizana i jugokomunista i koji su srozali do uništenja. A da je to baš tako, potvrđuje činjenica da je Slovenac Obersnel član Upravnog vijeća Lučke uprave. A gdje je Vojko, tu jugo trava raste.
 
• Vlada je dala 96 milijuna eura jamstava koji su dani na održavanje brodogradnje u posljednjih osam mjeseci. Znači, bacila je novce u zdenac. Samo ne u zdenac života, nego u zdenac smrti.
 
• Informatizacija hrvatskoga školstva, koju do boli zagovaraju HNS-ovci Blaženka Divjak i Ivan Vrdoljak, nema veze s pravom informatizacijom, ona je najobičniji paravan za zaradu čelnika ove trgovačke stranke na čijem su čelu sve donedavno bili 'tata i mama' – Radimir Čačić i Vesna Pusić
 
• Izgleda da je Dubrovnik dobio bitku s kruzerima. Dubrovački gradonačelnik iz HDZ-a, Mato Franković, najavio je da će od iduće 2019. godine u Dubrovnik, najpoželjnije kruzersko odredište u Sredozemlju, dnevno uplovljavati samo dva kruzera koji će u grad dovesti najviše 5000 posjetitelja. Time će se izbjeći višegodišnje gužve u staroj gradskoj jezgri. »Ugovori s kruzerskim kompanijama potpisani su za iduću godinu tako da ćemo kroz cijeli tjedan, od ponedjeljka do nedjelje, imati najviše dva kruzera dnevno. Nekad će biti samo jedan, nekada će dva stići istovremeno ili jedan ujutro, a drugi poslijepodne. Tomu smo težili, a sada smo i ostvarili«, zadovoljan je dubrovački gradonačelnik, a vjerojatni i svi ostali Dubrovčani koji su godinama bili svjedoci gužvi koje su stvarali turisti s brojnih kruzera.
 
• »Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se u petak, 21. rujna, s gospodinom Porfirijem Perićem, pravoslavnim mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim. Susret je održan u prostorijama Srpske pravoslavne opće gimnazije „Kantakuzina Katarina Branković“ u Zagrebu. Bio je to jedan od redovitih susreta tijekom kojeg je razmotreno više pitanja koja se tiču odnosa Katoličke Crkve i Srpske Pravoslavne Crkve u Hrvatskoj, priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.« (http://ika.hkm.hr/novosti/susret-kardinala-bozanica-i-mitropolita-porfirija/). Vijest kao vijest da nije pjevanja koljačkih pjesama Prvoslava Perića (Bečej, 21. VII. 1961.) (https://www.youtube.com/watch?v=XOTLAtHMaV8&feature=youtu.be).
 
• Hrvatska vlada podnijela je Prijedlog zakona o zaštiti cinkera, popularnije rečeno – zviždača. "Jasnoćom procedure poslat ćemo poruku ohrabrenja svima koji nešto vide i prijave kako bismo imali učinkovite mehanizme za borbu protiv svih loših stvari", pojasnio je ministar pravosuđa bez kralježnice Dražen Bošnjaković. Dno dna vladavine autokrate Andreja Plenkovića.
 
• Sarajevski gradonačelnik zove se Abdulah Skaka. Prije neki dan Skaka je odao počast mudžahedinima iz Irana poginulim u BiH! To je objavljeno na službenoj stranici iranskoga veleposlanstva u Sarajevu, gdje je zapisano “u spomen na iranske šehide u BiH koji su svoje živote položili za mir” (https://poskok.info/i-tako-gradonacelnik-sarajeva-odao-pocast-mudzahedinima-iz-irana-poginulim-u-bih/).
https://poskok.info/wp-content/uploads/2018/09/skakak.jpg
• Bagra!!! Sve su glasniji i sve jači, a većina i dalje šuti i gleda... do kada?!?! Dok ne počnu otvoreno ubijati Srbe, p*dere, a onda i sve nas ostale koji se ne uklapamo u “njihovu” zaostalu i zatucanu Hrvatsku?, napisao je Krešo Beljak na twitteru. Tko li je mogao predvidjeti da će na čelo ostatka ostataka Radićeve i Mačekove stranke doći ovakva sirovina?
 
• U jednom komentaru u Hrvatskom fokusu Marko Porcije Katon III. je napisao: »Uostalom, mislim da se Republika Hrvatska ne može i ne smije politološki i empirijski kvalificirati kao demokratska država; sve dok ne bude imala oporbeni dnevni list, oporbeni tjedni list i javnu, a ne partijsku televiziju!«
 

Marijan Majstorović

Komentari   

+3 #4 Humljanin 2018-10-07 12:36
Ne radi dobro pravosuđe,zbog curenja informacija,nar učeno je unisono mišljenje "javnosti".
Naravno,interes ovakvih anacionalnih političkih struktura i "duboke države" je skretanje pozornosti s prosvjeda u Vukovaru,koji otkriva pravo lice Pravosuđa i prešućivanje ratnih zločina u agresiji JNA,Srbije i hrvatskih Srba na Hrvatsku!
Citat
+3 #3 Humljanin 2018-10-06 09:08
Kako nisu iscurile informacije o antihrvatskom činu crtanja "svastike" na Poljudu, kojim je država Hrvatska ocrnjena, u međunarodnoj politici i javnosti?
Očito autori svastike nisu pripadnici parastruktura, nego struktura vlasti ili njihovi štićenici.
Citat
+1 #2 Ivica 2018-10-06 07:52
Napad limunom na Pupovca je napad na vitamin C.
Citat
+1 #1 Jura z bregov 2018-10-05 09:29
Jesenti milu bigulicu, bojim se najgorega. Naime, toga da gospo'nu Bobić Igoru (poznatom RTL-ovcu), zakonitomu mužu "slatke Damire", ne pukne film pa se odluči, negdje iza ugla i u mraku, dočekati njegovu banskodvorsku ekscelenciju Andrjušu P. te ga, po dobrom starom običaju, izbubetati zbog predugačkog jezika. Ne bi to bilo ništa neuobičajeno nakom što smo prije tjedan dana bili zgranuti i preneraženi svjedoci krvoločnog atentata korom limuna na Andrjušina ključnog koalicionaša Pupovac dr. Milojka. Svi kao da su se urotili protiv glavnih aktera vladajuće koalicije. Još bi nam samo trebalo da netko na zub uzme generalnog sekretara partije Njonju. Osobodi nas Bože takva cirkusa.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Za koga ćete glasati na predsjedničkim izborima?

Srijeda, 26/06/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1425 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević