Get Adobe Flash player
Zabrana mise na Bleiburgu - ubijanje sjećanja

Zabrana mise na Bleiburgu - ubijanje sjećanja

Inicijativa zabrane potekla je iz...

Aco Stanković poziva srbijanske rasiste

Aco Stanković poziva srbijanske rasiste

Huškački govor Sergeja Trifunovića pred razjarenom ruljom u kojemu...

HSP najveći gubitnik izbora u Lici

HSP najveći gubitnik izbora u Lici

HSP izgubio 2.108 ili 35 posto glasova i jedan mandat u odnosu na izbore...

Dado nije znao slušati

Dado nije znao slušati

S Dadom i bez Dade Lika propada, poput mnogih naših krajeva i...

Spomenik iz Bleiburga prenijeti u Hrvatsku

Spomenik iz Bleiburga prenijeti u Hrvatsku

Vrijeme je da napokon počnemo stvarati kulturu sjećanja na...

 • Zabrana mise na Bleiburgu - ubijanje sjećanja

  Zabrana mise na Bleiburgu - ubijanje sjećanja

  četvrtak, 14. ožujka 2019. 18:25
 • Aco Stanković poziva srbijanske rasiste

  Aco Stanković poziva srbijanske rasiste

  četvrtak, 14. ožujka 2019. 15:11
 • HSP najveći gubitnik izbora u Lici

  HSP najveći gubitnik izbora u Lici

  srijeda, 13. ožujka 2019. 19:52
 • Dado nije znao slušati

  Dado nije znao slušati

  srijeda, 13. ožujka 2019. 19:46
 • Spomenik iz Bleiburga prenijeti u Hrvatsku

  Spomenik iz Bleiburga prenijeti u Hrvatsku

  srijeda, 13. ožujka 2019. 19:43

Dražen Bošnjaković (pro)našao formulu kako spriječiti "utjecanje na svjedoke"

 
 
• U nedjelju, 24. lipnja 2018., u Bruxellesu su o migrantskoj krizi razgovarali predstavnici 16 od ukupno 28 država članica Europske unije. Skup je sazvan kako bi se spašavala njemačka kancelarka Angela Merkel, jer je Bavarcima i CSU-u dosta njezine pogrješne migrantske politike. Na taj skup stigao je i hrvatski predsjednik Vlade Andrej Plenković, a ne i predstavnici Višegradske skupine, kao i još osam drugih država članica. Talijanski premijer Giuseppe Conte dao je prijedlog i ponudio strategiju sa šest uvjeta i 10 ciljeva, odnosno poništio je neuspješne Dublinske uredbe. Italija želi da svaka država članica treba imati kvotu za ekonomske migrante. Imre Puskas, glasnogovornik vladajućega Fidesza u Mađarskoj, rekao je da je "istinski cilj" službenog Bruxellesa pomoći naseljavanju imigranta u Europi, a ne zaustaviti imigracije. Puskas je podsjetio na Federicu Mogherini, visoku predstavnicu EU-a za vanjsku politiku, koja je rekla da je imigracija "vitalna" za Europu i ocijenio da je Europska Komisija u tu svrhu i sazvala mini summit. "Mi, s druge strane, vjerujemo da useljavanje uništava Europu", rekao je Puskas i dodao: "Za nas je Mađarska na prvom mjestu, stoga odbijamo prihvatiti bilo kakve prijedloge Bruxellesa kao potpore migraciji ili kao prisiljavanja država članica da prihvate migrante". S druge strane, luksemburški premijer Xavier Bettel je priznao kako u Bruxellesu planiraju da Hrvatska postane tzv. hot spot za migrante. "Sad je vrijeme da radimo na hotspotovima, pogotovo zbog pisma UN-a", rekao je Luksemburžanin. Novi španjolski premijer, ultrasocijalist Pedro Sánchez, za migrantsku krizu optužuje „manjak europske solidarnosti“, čime se svrstao na stranu Angele Merkel. Isto misli i francuski predsjednik Emmanuel Macron. Hrvatska se obvezala da će svakog ulovljenog migranta koji je iz RH prošao dalje u EU prihvatiti natrag! Stoga šef policije Davor Božinović i govori da RH ne može biti hot-spot. „Hrvatskoj Vladi ovdje treba dati potporu jer će očito biti izložena barem pritiscima da RH postane svojevrsna vojna krajina za EU“, piše Davor Ivanković u Večernjem listu, jer je to Europa već jednom učinila u povijesti, od 16. do 19. stoljeća, od Hrvatske napravila upravo to: vojnu granicu, odnosno vojnu krajinu.
http://media.primorski.eu/media/2018/02/75088_848732_11fe7b7c5c_9277693_medium.jpg
Andrej Plenković i Jean-Claude Juncker
 
• Nakon toga Andrej Plenković obratio se u Strasbourgu članovima Parlamentarne skupštine Vijeća Europe u svojstvu jednog od čelnika Europske unije. Tom prilikom predsjednik Hrvatske vlade spomenuo je i Konvenciju Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, koju je Hrvatska pod njegovim nedemokratskim pritiskom labilnih i interesno korumpiranih saborskih zastupnika iz HDZ-a Hrvatska ratificirala 13. travnja 2018. Spominjanje ove protuživotne i protuprirodne konvencije u Strasbourgu bila je poruka nama u Hrvatskoj jer oni koji su ga slušali uglavnom su zaokupljeni važnijim temama, a to je prije svega smišljeno, plansko useljavanje Arapa, Afrikanaca i drugih naroda iz Azije u Europu u cilju mijenjanja rasne i vjerske slike staroga kontinenta. Znajući jako dobro za puno važniji problem tih i takvih preopasnih globalizacijsko-mondalizacijskih migracija Plenković je tom zgodom izrekao nekoliko uobičajenih fraza bez konkretnih odgovora na tako važno pitanje. »To pitanje svi  trebaju sagledati zajedničkim snagama jer će samo europsko rješenje donijeti pozitivan rezultat. Pritom treba doći do revizije Dublinskoga procesa. Ako solidarno podijelimo teret te stvorimo partnerstva s neeuropskim zemljama, pomoći ćemo im da smanje pritisak i riješe problem izvan Europske unije«, ponavljao je dobro nam znane fraze i tada "udario"  po tzv. populizmu, a radi se o najobičnijem zdravorazumskom domoljubnom vođenju politike. »Ovaj proces dovodi do posljedica na nacionalnoj razini te porasta populizma i kritika europskoga projekta, koji se gradio zadnjih sedamdeset godina«, rekao je Plenković u cilju dodvoravanja Angeli Merkel i Emamnuelu Macronu, kojima je hrvatski interes zadnja rupa na svirali. Po "populistima", dakako, mislio je na novu domoljubnu talijansku vlast kao i na stare suverenističke mitteleuropske vlasti u Budimpešti, Požunu, Pragu i Varšavi. Plenkovića više brine poljuljano "povjerenje u europske institucije" nego hrvatski suverenistički interesi! Jednako kao i dvojac Merkel – Macron.
 
Novi sastanak čelnika EU-a dogodio se u četvrtak, 28. VI. 2018., u Bruxellesu, jer je voda došla do grla. Više ne samo zbog nezaustavljivoga milijunskog migrantskog vala, nego i zbog suverenističke trgovinske politike SAD-a i skore propasti eurozone ako se ne reformira sadašnji način djelovanja. Činjenica je kako nova talijanska vlast više ne želi primati stotine tisuća migranata, što je ohrabrilo malu susjednu Maltu, koja također više ne dopušta pristajanje ilegalnih brodova s ilegalnim migrantima u svoje luke. Dakako tu je u pitanju i sudbina Angele Merkel koja mora popuštati  Bavarskoj jer – ukoliko se raspusti sadašnja njemačka vlada – ona u drugoj više sudjelovati ne će. Horst Seehofer je otvoreno zaprijetio da će početkom srpnja zatvoriti granice Njemačke za one migrante i tražitelje azila koji su već registrirani u nekoj od država EU-a. Talijani žele cjelovito izmijeniti Dublinske uredbe, prema kojima Grčka, Hrvatska, Italija ili Malta moraju primiti azilante samo iz razloga što su kod nas bili registrirani. U Rimu traže raspodjelu tereta prihvata migranata na vanjskim granicama EU-a, na što pak nikako ne pristaju četiri članice iz Višegradske skupine. A zašto je za Hrvatsku zaustavljanje ulaska migranata u Hrvatsku važno? Zato što, kako upozoravaju ne samo hrvatski demografi, ulazak i stotinu tisuća migranata u Hrvatsku, za dva desetljeća – zbog visoke stope rodnosti – njihov će se broj najmanje upeterostručiti. Čime bi se izmijenila rasna i vjerska slika Hrvatske, što je mnogima na vlasti i cilj.
 
• Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković kaže: "Želimo te trendove nastaviti ali želimo da budu još snažniji na zadovoljstvo svih građana". A o čemu se radi? O tomu da mu povjerujemo što ukida sudove diljem Hrvatske i tjera ljude da na sudove putuju desetine i stotine kilometara. Radi se o promjenama Zakona o područjima i sjedištima sudova, Zakona o sudovima i Zakona o Državnom sudbenom vijeću, kojima „spaja“ općinske i prekršajene sudove, što on licemjerno naziva "kadrovskom infuzijom u sustav". I ovako se Bošnjaković hvali: "Danas imamo 24 općinska i 22 prekršajna, što je 46, a nakon spajanja imat ćemo 34 suda, čime će se ojačati i institut stalnih službi izvan sjedišta suda". Ja mu preporučujem da, kada je već štednja u pitanju, neka ukine 33 suda i ostavi samo jedan u Zagrebu u koji će njegovo privatno autotransportno poduzeće BOSNJAKOVIC svakoga dana prevoziti tisuće ljudi iz cijele Hrvatske u Zagreb i poslijepodne ih vraćati svojim kućama. Na taj način spriječit će i "utjecanje na svjedoke".
http://www.sabor.hr/lgs.axd?t=16&id=1870
Dražen Bošnjaković
 
• Hrvatskoj je javnosti poznato kako petero srbijanskih eurozastupnika (Aleksandra Tomić, Žarko Obradović, Elvira Kovač, Bilja Pantić Pilja i Aleksandar Šešelj) svakodnevno vrijeđa hrvatske eurozastupnike i političare u Bruxellesu i Strasbourgu, a posebice Aleksandar Šešelj, sin ratnog zločinca Vojislava Šešelja. I nije to neka novost. To je svakodnevica, jer srbijanski eurozastupnici samo ponavljaju one laži o Hrvatima i protiv Hrvata i Hrvatske koje u Hrvatskoj svakodnevno govore Milorad Pupovac, Hrvoje Klasić, Nenad Stazić, Ognjen Kraus, Dejan Jović, Zoran Pusić, Igor Mandić ili Oliver Frljić da smo genocidni, da je u Jasenovcu pobijeno stotine tisuća Srba, da je Jadovnu pobijeno 40 tisuća Srba, da su u Bleiburgu opravdano ubijani samo ustaše i da ih je još premalo poubijano... „Novost“ je zašto su se u Beogradu pobunili protiv kamilične izjave Andreja Plenkovića u Europskoj uniji. Njima je zasmetalo to što je Plenki rekao da je Srbija devedesetih godina XX. stoljeća bila agresor, a Hrvatska žrtva. I meni je čudno što je to spopalo Andreja da tu „neistinu“ kaže. A zašto stvar okrećem? Pa zato što onoga trenutka kada Plenković, Gordan Jandroković ili Dražen Bošnjaković progone istinu s HRT-a o jasenovačkim i sličnim protuhrvatskim velikosrpskim lažima, oni ustvari potvrđuju da su Šešelj i njegov sin ustvari u pravu kada to isto govore u Strasbourgu ili Bruxellesu. Razlika je samo u lokaciji.
 
• U Partiji vrije. Bore se za vlast razne struje. Jedni žele srušiti aktualnog predsjednika, a drugi ga nastoje zadržati na vlasti. U „crvenoj“ Rijeci na djelu je također podjela na bernardovce i antibernardovce. Za Davora Bernardića je primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, a protiv riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i Novi list. Bivši glavni urednik riječkoga dnevnog lista Branko Mijić vapi da na Davorovo mjesto dođe ultracrvena sisačka gradonačelnica Kristina Ikić-Baniček i pritom zaziva "u pismu nepotpisane drugarice i drugove" da podrže Sinišu Hajdaša Dončića i Peđu Grbina.
 
• U Hrvatskoj još uvijek je na snazi zakonska odredba iz vremena Jugoslavije i jugokomunizma, po kojoj osoba koja je u kaznenom postupku osuđena na pet ili više godina zatvora obvezno mora u pritvor do završetka kaznenog postupka. To je u suprotnosti  s Ustavom u kojem se kaže da je svatko nevin dok mu se pravomoćnom sudskom presudom ne dokaže krivnja, stoga treba žurno obrisati iz kaznenog zakonodavstva te odredbe o obvezatnom pritvoru.
 
• Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj zalaže se za proglašenje isključivoga gospodarskog pojasa i dodaje kako je taj njegov naum od strateškog i nacionalnog interesa za Hrvatsku u "u zaštiti ribara i čovjeka na ovom području". Ja Bulju vjerujem, ali mi nekako ne ide to da je baš on pozvan i donekle stručan za ovakva "strateška pitanja". Može on voditi konja na alci i biti saborski zastupnik, ali... Iza toga bi ipak trebao stajati netko uvjerljiviji. Ovako se ovo doslovno strateško pitanje obezvrjeđuje. A i Talijane se valjda mora nešto pitati što Bulj zasigurno ne zna.
 
• Iz Mostara od 18. lipnja uvedena je nova nova čarter-linija. Mnogi će pomisliti prema Zapadu, ali ne, prema Bliskom istoku. Radi se o čarter-liniji Aman – Mostar! Linija će prometovati do sredine listopada, i to svakog ponedjeljka, sve dotle dok ne budu stizali arapski turisti. 
 
Ivo Sanader – njegovo skretanje na lijevo – detuđmanizacija = “moderni konzervativizam”! Gdje Ivo stade, Andrej produži...
 
• Predstavnike stanara u neboderima Novog Zagreba izabire se s više glasova nego što su si SDP-ovci izabrali predsjednika šibenske županijske organizacije Joška Šupu, koji je pobijedio sa 145 glasova, a njegov protukandidat Igor Meić, inače čovjek Davora Bernardića, dobio je svega 77 glasova. Jadna Partija!
 
• Posljednjih godina ultralijeve i ultradesne populističke snage sve više udružuju jer nalaze sve više dodirnih točaka, od kojih je jedna važna zajednički strah od globalizacije i stihijske imigracije.
 
• Svibanj i lipanj su mjeseci kada propale poslijejugoslavenske strukture svake godine dižu glavu. U Hrvatskoj obilježavaju nepostojeće događaje (Brezovica, Kumrovec, Srb, Petrova Gora...) i komemoriraju izmišljene ili višestruko uvećane žrtve (Jasenovac, Jadovno...) kako bi stalno podgrijavali velikosrpske laži o tzv. genocidnosti Hrvata, dok je u Bosni i Hercegovini na djelu reafirmacija nacrnjega jugokomunizma. Slave prisilne radne akcije na autocestama i željezničkim prugama. U Zenici su se 23. lipnja 2018. okupili jugorecidivisti, kako ih naziva Žarko Marić, i proslavili „40 godina od izgradnje II. kolosijeka željezničke pruge Doboj – Sarajevo“. Pritom su se prisjetili dvojice zapovjednika, Bogića Bogićević i Filipa Vukovića. „Druže Tito mi ti se kunemo”, “Tito, partija, omladina, akcija” te druge partizanske pjesme parale su uši Zeničanima. Slavilo se bratstvo i jedinstvo od Sarajeva do Doboja.
 
• Nakon pobjeda nad Nigerijom i Argentinom hrvatski nogometaši na Svjetskom prvenstvu u Rusiji pobijedili su i Islanđane. Na redu su Danci u osmini finala. Pobijede li kvadratičasti i Dance mnogi će u Hrvatskoj i dalje biti tužni. Dobro znamo o kojim se to "Hrvatima" radi.
 
• Nakon poraza Srbije od Švicarske na SP-u u Königsbergu (okupirani dio Njemačke i Poljske od strane SSSR-a 1945.) u Beču su Srbi pozivali na klanje Albanaca i Muslimana Bošnjaka uzvikivanjem "Nož, žica, Srebrenica!"
 
• Švicarski reprezentativac Granit Xhaka je sin Ragipa Xhake iz Kuršumlije na jugu Srbije, kojega su 1986. kao studenta zatvorile ondašnje jugo-srbijanske vlasti. Ragip Xhaka tri i pol godine proveo je u zloglasnom srbijanskom zatvoru u Srbiji zbog demonstracija. Tukli su ga kao i sve Albance tijekom obiju Jugoslavija.
 
• Elf je sramno izgubio na SP-u u Rusiji. U taboru Svjetskog prvaka Njemačke u Rusiji od početka nije vladalo najbolje raspoloženje i zbog dvojice Turaka u 'elfu', Mesuta Özila i Ilkaya Gündogana, dvojca koji se fotografirao uz turskoga predsjednika-diktatora Reçepa Tayyipa Erdoğana. I ne samo to, već godinama u sastavu Nijemaca sve je više potomaka „migranata“, od Turaka, preko Ganaca, Sijeraleonaca, Tunižana, Albanaca... Njemačka više nije bila njemačka, čime je izgubila svoj identitet. I zato je ovaj krah na terenu bio očekivan.
https://setav.org/assets/uploads/2018/05/6361ee2387d5805dbd7892a1ba6d8b8c.jpg
"Nijemci" Özil i Gündoğan s Erdoğanom
 
Papa Franjo nekada je radio kao izbacivač u jednom noćnom klubu u Buenos Airesu. Uvijek je radio.
 

Marijan Majstorović

Komentari   

+1 #3 Ante 2018-06-30 04:33
Nemaš ti, ali zato korist imadu "guzovi" vruće braća! Još fali drug Milorad pa bi sve guzne "rupe" u Europi spremne bile
Citat
+2 #2 diana majhen 2018-06-29 12:55
bravo. dodala bih još i to, da nam je plenki nedvojbeno poručio kako će hrvatska preuzeti puno veći broj migranata od onog kojeg je trebala. i to na dragovoljnoj bazi (čitaj: plenki sluša naredbe eu). to izvire iz njegove izjave kako mi moramo povećati kapacitete za prihvati migranata (radi se o postojećim u zagrebu i kutini)
Citat
+1 #1 Ivica 2018-06-29 10:23
Ne znam baš da imamo koristi od ovoga grljenja i milovanja između Andreja i Jean-Claudea.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Treba li ministrica Gabrijela Žalac podnijeti ostavku?

Četvrtak, 21/03/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 965 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević