Get Adobe Flash player
Protuhrvatska revizija povijesti

Protuhrvatska revizija povijesti

Optužba za reviziju povijesti reže glavu u...

Tko brani fašizam i tko napada antifašizam?

Tko brani fašizam i tko napada antifašizam?

Hrvatska je vojno pobijedila Srbiju, ali ne i srpski...

Plaćamo da nas blate i vrijeđaju

Plaćamo da nas blate i vrijeđaju

Hrvatske pravosudne institucije...

Hrvatskoj treba »Bijela knjiga«!

Hrvatskoj treba »Bijela knjiga«!

Kratak popis velikosrpskih akcija hrvatskih Srba zadnjih...

Lažno predstavljanje saborskoga zastupnika

Lažno predstavljanje saborskoga zastupnika

Bivši lopov u Samoboru ugostio njemačkog...

 • Protuhrvatska revizija povijesti

  Protuhrvatska revizija povijesti

  četvrtak, 17. siječnja 2019. 18:26
 • Tko brani fašizam i tko napada antifašizam?

  Tko brani fašizam i tko napada antifašizam?

  četvrtak, 17. siječnja 2019. 13:48
 • Plaćamo da nas blate i vrijeđaju

  Plaćamo da nas blate i vrijeđaju

  utorak, 15. siječnja 2019. 17:37
 • Hrvatskoj treba »Bijela knjiga«!

  Hrvatskoj treba »Bijela knjiga«!

  utorak, 15. siječnja 2019. 17:32
 • Lažno predstavljanje saborskoga zastupnika

  Lažno predstavljanje saborskoga zastupnika

  utorak, 15. siječnja 2019. 17:16

Plenković je u problemima jer vlada HDZ-om bez hadezeovaca

 
 
• Popuštanjem ulici i udaljavanjem Martine Dalić iz Vlade Andrej Plenković je potpisao svoj politički kraj! Netko će se našaliti pa reći kako još samo on to ne zna. Prema političkom analitičaru Večernjega lista Davoru Ivankoviću ostao je bez »gromobrana i grudobrana, sâm, izložen napadima«. To što ga još uvijek ne napuštaju glavni 'koalicijski partneri' Milorad Pupovac i Predrag Štromar potvrđuje kako ova dvojica trenutačno nemaju drugu opciju, ali je sigurno da ju užurbano traže kako bi se preko noći ubacili u novi vlak vlasti! A Plenkovićev pad...? Može doći s dvije strane: padom Vlade i rušenjem unutar HDZ-a jer je iznevjerio članstvo. I u čelništvu HDZ-a je slična situacija kao i kod rigidnoga koalicijskog dvojca bez boje i mirisa. I njima se ne silazi s vlasti i ne ide na nove izbore, pa i pod cijenu da država propadne. A zasigurno iz dana u dan sve više propada.
https://salem289.com/wp-content/uploads/2017/11/Freemasons_2645811b.jpg
Zašto je Andrej Plenković u problemima? Zato jer je formirao vodstvo HDZ-a bez hadezeovaca. Zato što je pretvorio HDZ u još gori i ljeviji SDP. Nasilnim guranjem Istanbulske konvencije provodi represivnu politiku koje se ne bi stidjeli ni najveći diktatori. Udaljio je HDZ od Franje Tuđmana i Alojzija Stepinca, što znači da je odbacio suverenističku politiku i kršćansku demokraciju, a prihvatio slugansku eunijsku politiku i nasilno uveo ljevičarski makijavelizam protiv svih Hrvata. Sada se postavlja pitanje kada će već jednom netko iz vodstva stranke istupiti protiv Plenkovića na način na koji je Plenković istupio protiv Tomislava Karamarka. Subota je dan kada bi se to trebalo dogoditi na Izvještajnom saboru HDZ-a u Dvorani Dražena Petrovića u Ciboni. Hoće li netko nešto reći ili dalje šutjeti, ne ćemo dugo čekati. Budu li svi šutjeli, tada će ih lakše moći smijeniti.
 
Osim problema u stranci, za koje je sam kriv, Plenkovića će prije pada doći 'Afera Hotmail', koja se od napada na Martinu Dalić pretvorila u aferu protiv njega, jer odjednom je podzemlje (Index i oni koji stoje iza njega) u javnosti stvorilo javno mišljenje kako od 'Afere Hotmail' ima još nešto gore u što je Plenković umočen, a to je 'Grupa Borg', kriminalna hobotnica koju zasad iz taktičkih razloga kreatori medijske politike ne žele tako i nazvati. Dok se Plenković brani tako da je "čistih ruku" i da nije ništa znao, neki njegovi pobočnici ili ponavljaju njegovu obranu bez pokrića ili idu na taktiku zaborava. »Premijer nije ništa znao o tim mailovima. To su mailovi koji su cirkulirali između određene grupe ljudi. Što su oni između sebe pisali, kako smo mi mogli znati koji nismo imali te informacije. Potpredsjednica Vlade je, zbog svoje političke odgovornosti, sama je tako kazala, odlučila otići. Mailovi nisu bili primjereni niti sadržajem niti stilom. Oni koji su ih između sebe pisali za to su odgovorni“, ukopava još dublje Plenkovića predsjednik Sabora Gordan Jandroković. Još bizarnije pokušava sebe iz ove svekolike kaljuže amnestirati Zdravko Marić, Agrokorov ministar financija. »Ne znam ništa o mailovima, jer sam ih brzo prestao čitati«, brani se Marić. I tko da mu (im) išta povjeruje?
 
• Kod ministra uprave Lovre Kuščevića puno mi se toga sviđa. Ležeran je i širokih pogleda. A sviđa mi se i to što ne robuje „novitetima“. Budući je domoljub to se najbolje potvrđuje u odgovoru na pitanje u razgovoru za Večernji list: »U tisućljetnoj tradiciji hrvatskih županija mijenjao se njihov broj i veličina, njihove nadležnosti i oblici samouprave. No, nepobitno je da su upravo županije bile i ostale jedan od najvažnijih dokaza Hrvatskog državnopravnog i političkog kontinuiteta te državne samobitnosti. Još u 10. stoljeću u svom je djelu bizantski car Konstantin VII. Porfirogenet spominjao županije i nabrojio da ih u Hrvatskoj ima 14. Stoga su one bitan dio kontinuiteta Hrvatske državotvornosti na ovom terenu. Mislim kako je politički ustroj, koji danas postoji od 1993., kojim je Hrvatska podijeljena na 20 županija, dobar politički ustroj. Županije ne treba ukidati, već upravo u procesu decentralizacije njima treba dati ovlasti, ali i sredstva za obavljanje danih ovlasti. Dakle, funkcionalna i fiskalna decentralizacija dobar je pravac kojim trebamo ići. Trebamo dati ovlasti županijama za obavljanje više poslova, a samim time i prepustiti im naknade za njihovo obavljanje. Na taj način ćemo ih ojačati i bit će u stanju pružati kvalitetnije usluge našim građanima«. Bravo, Lovre!
 
• Opet Srbi progonjeni u Hrvatskoj! Tako tvrdi Milorad Pupovac i njegovo Srpsko narodno vijeće u svome godišnjem lažnom i neznanstvenom izvješću. Ponavljam, i Pupovca, i njegov SNV treba zabraniti i prema zakonu im suditi za laži i govor mržnje preko novovjekog Srbobrana, zvanoga Novosti. Jedino Pupovac, SNV i Novosti šire govor mržnju prema Hrvatima u Hrvatskoj. 
 
• Osebujni hrvatski filozof Neven Sesardić napisao je članak u Jutarnjem listu u povodu pola stoljeća šezdesetosmaške pobune Titinih studenata i sveučilišnih nastavnika, praksisovaca u lipnju 1968. godine. Pritom nas je podsjetio da je jedan od prvih poteza beogradskih studenata bio da svoje sveučilište preimenuju u "Crveni univerzitet Karl Marx", a prvi potez zagrebačkih studenata bio je da svoje sveučilište preimenuju u "Socijalističko sveučilište Sedam sekretara SKOJ-a", što znači da im tadašnje sveučilište nije bilo dovoljno crveno. Tim člankom Sesardić želi da se napokon oslobodimo mita i glorifikacije tih događaja u Beogradu i Zagrebu, jer to nije bila pobuna protiv diktature ili jednoumlja, nego je to bila najobičnija "apologija tadašnjeg režima i kulta ličnosti", kako Sesardić i zaključuje.
 
Jurica Pavičić je jugoslavenski novinar Jutarnjega lista iz Splita. U vrijeme Jugoslavije služio je vojni rok u Ohridu i Strugi u okupatorskoj JNA, a zapovjednik mu je bio ratni zločinac Ratko Mladić. Jurica Pavičić je kroničar. Prati događaje oko sebe. Njemu je istina nepoznata. Ostao je u osamdesetima XX. stoljeća. Sve mu hrvatsko smeta, a za svim jugoslavenskim (čitaj: velikosrpskim) stalno pati. Jurici smeta što je Sveučilište u Zagrebu dodijelio počasni doktorat Draganu Čoviću. A zašto mu to smeta, najbolje pustimo njega samoga da nam to pojasni: »Pokušajte zamisliti ne njemačko, nego - eto - bosansko ili srpsko sveučilište koje počasni doktorat daje političaru koji se u pauzi između stranačkih sastanaka na sudu brani od optužbi za mito, lopovluk i reket? Pokušajte - na koncu - zamisliti kakav bi rusvaj nastao u Hrvatskoj da beogradsko sveučilište da doktorat nekom političaru SAO Krajine te da u obrazloženju napiše da je zasluge stekao “u teškim trenucima ukidanja Srpske Republike Krajine”. U Hrvatskoj bi - bez ikakve sumnje - nastao rusvaj. Javljali bi se ministri i satoraši, biskupi i kolumnisti,Jandroković bi vjerojatno prekinuo posjet Beogradu, a komentatori grmjeli da se “Beograd nije ništa promijenio”. A sada, najveće hrvatsko sveučilište radi nešto navlas isto. Naravno, nije da nismo navikli na ovakve stvari. Navikli smo da nam ovakvo političko smeće serviraju i u Bleiburgu i u Zagrebu, i na HRT-u i u Saboru. Navikli smo na to da smo svaki dan sve gora zemlja, sve više zaludjela, lažljiva, monomanska, sve više potopljena u lažnu fikcionalnu zbilju lažne, fikcionalne povijesti. Međutim, uvijek je (nanovo) tužno kad ovakvu svinjariju priredi baš najstarije i najveće sveučilište, ustanova od koje biste očekivali da nam drži glavu nad vodom. Jer, u nekom drugom, paralelnom i boljem kozmosu upravo bi to sveučilište moralo biti meritorni glas razbora i odvaganog argumenta«. Toliko Jurica Pavičić, mali od kužine Igora Mandića. U ovo nekoliko rečenica punih bijesa on izjednačava Hrvate u BiH, koji su se branili i uglavnom obranili od agresora Srba i njemu mile JNA, sa „SAO Krajinom“ i „Srpskom Republikom Krajinom“. Izjednačava zagrebačko Sveučilište s agresorskim Beogradom. Vrijeđa hrvatske biskupe, satoraše (čak im je i kod pogrdnoga naziva ukinuo slovo 'š'!)... Komemoracija pobijenim Hrvatima za njega je „političko smeće“. Ako je i od Jurice, previše je.
 
• Iako samo Ustavni sud može odlučivati o ustavnosti pitanja Istanbulske inicijative, riječki crveni gradonačelnik Vojko Obersnel smatra da je on taj, da je on iznad Ustava i da on smije i može zabraniti prikupljanje potpisa. Stoga je Obersnelova zabrana najobičnije grubo kršenje demokracije i iskazivanje samovolje. Slično su postupili romar Mile Bandić u Zagrebu, autobravar Krešo Beljak u Samoboru, nositelj Titine štafete Ivica Vrkić u Osijeku...
http://www.autisminvestigated.com/wp-content/uploads/2015/07/no-referendum.jpg
• Predsjednik Vlade Andrej Plenković je i na skupu čelnika tzv. zapadnoga Balkana u Sofiji govorio o tomu kako Hrvatska podržava ulazak u Uniju Srbije i BiH iako i Srbija i Bošnjaci i Srbi u BiH to ne žele. Pa kako to ne shvaća?
 
Miro Kovač, međunarodni tajnik HDZ-a, jedan je od rijetkih čelnih HDZ-ovaca koji ne šuti. Ovih dana progovorio je o Agrokoru i krivcima za cijelu tu aferu: "Na proljeće prošle godine, kada je izbila afera oko Agrokora, smatrao sam da upravo HDZ treba biti taj koji će predložiti formiranje saborskog istražnog povjerenstva i time preduhitriti oporbu. Držao sam da možemo tim ofenzivnim stavom pokazati transparentnost i 'čistoću' na kojoj smo 2016. dobili izbore. Međutim, to nije bio jedinstveni stav HDZ-a. Bio sam itekako svjestan, kao i mnogi kolege, da se time stvara prostor za moguće manipulacije, paradiranje i cirkusantstvo. Ali, isto tako sam bio uvjeren da ćemo, ako na tom planu budemo ozbiljni, neutralizirati takve moguće pojave. Kao što i smatram da se ne moramo nikoga bojati ako učinkovito rješavamo probleme hrvatskih građana. Onda naši kritičari nemaju ni snage ni argumenata, jednostavno ne mogu poentirati. Novi statut trebao bi biti doprinos jačanju demokracije i uređenja procesa u HDZ-u. Sve je to pozitivno i za HDZ i za Hrvatsku«. Nisam čuo da se oglasio predsjednik stranke Andrej Plenković i da se je suprotstavio Kovaču. Možda čeka Izvještajni sabor HDZ-a, koji se održava 26. V. 2018.
 
• Maksimirski prvoligaš neprimjerenoga boljševičkog imena, unatoč problemima, osvojio je i prvenstvo i kup. Splićani se ljute da su ih suci oštetili, a ako jesu, sami su si krivi, jer su prije šest godina otjerali predsjednika Hrvoja Maleša koji je kupovao suce i utakmice. Zbog istog razloga sada su potjerali i donedavnog predsjednika Ivana Kosa. A problemi kod Dinama došli su izvan Dinama. Proizvode ih isti ljudi koji vrše pritisak i na nogometnu vrstu zatvarajući i progoneći kapetana Luku Modrića i stopera Dejana Lovrena.

 

• O islamskim migrantima, koji su preplavili susjednu Bosnu i Hercegovinu, progovorio je karlovački župan Damir Jelić. Rekao je da je posjetio Unsko-sansku županiju u BiH i da je u Bihaću vidio mnogo migranata, a na granici, "kao nikad dosad, velik broj ophodnje hrvatske policije". Jelić je podsjetio kako od Velike Kladuše do slovenske granice ima tek 44 kilometra, pa je time kroz ovaj »meki trbuh« Hrvatske, olakšano prebacivanje ilegalnih migranata prema Zapadu.
 
• Profesor Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije na sarajevskom Sveučilištu i stručnjak za sigurnost Goran Kovačević tvrdi da tamošnje bošnjačke vlasti prikrivaju stvarni broj imigranata koji su ilegalno ušli u BiH, i da ih ima između 35-50 tisuća. Kovačević dodaje da to nisu imigranti nego odbjegli pripadnici ISIL-a koji bi vrlo lako mogli pokrenuti lanac terorističkih napada na tlu u Federaciji BiH. To je puno više migranata od broja koji koriste Denis Zvizdić i Dragan Mektić. Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zvizdić priznaje da dnevno u BiH ulazi "preko stotinu migranata", dok ministar sigurnosti BiH Mektić procjenjuje da ih je "blizu deset tisuća". Pa sada komu vjerovati?
 
• Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je za bosanskohercegovačko izdanje Večernjeg lista da će Hrvatska učiniti sve da spriječi ulazak migranata iz BiH te je najavila potporu tamošnjim vlastima u rješavanju toga problema. To je dobro, ali bi još bolje bilo da zabrani ulazak islamskih migranata u hrvatska područja u BiH, poput nasilnoga preseljenja 270 migranata s Istoka iz Sarajeva u Salakovac sjeverno od Mostara.
 
• Islamski migranti – njih 270 – nisu uopće smjeli biti smješteni u Izbjeglički centar Salakovac kod Mostara, već u zatvorene centre, vojarne, jer je Salakovac izbjeglički centar otvorenog tipa. Bošnjaci su ih samo dva dana prije dolaska turskog predsjednika Reçepa Tayyipa Erdoğana, iz parka u središtu Sarajeva u konvoju autobusa uputili prema Izbjegličkom centru kod Mostara. Vlasti nemaju podatke o njihovom kretanju. Migranti prema zakonodavstvu BiH mogu dva tjedna ostati u izbjegličkom centru nakon čega mogu zatražiti azil.
 
• Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović obratio se nazočnima na 6. Kongresu Unije europskih-turskih demokrata u Olimpijskoj dvorani Zetra i sultana Reçepa Tayyipa Erdoğana nazvao Božjim Izaslanikom, dakle, novovjekim Muhamedom! Time je Alijin sin ponovio sve svoje panosmanske ambicije o potrebi osnivanja muslimanije u srcu kršćanske Europe.
 
• Vjenčanje između engleskog princa Harryja (bez prezimena ?), unuka kraljice Elizabete (bez prezimena ?), i američke televizijske glumice Meghan Markle (ima prezime!) za mene nije pravo vjenčanje. To mi je vjenčanje kao i u komunizmu, bez Boga i bez pravoga svećenika. Od trenutka kada je došlo do engleskoga raskola od Svete Stolice svi brakovi nisu pravi. To su brakovi poput onih unutar sljedbe, sekte, i ne mogu biti u ravni s brakovima koji obave školovani i s vjerom u Crkvu osposobljeni svećenici od strane Vatikana. Anglikanski nadbiskup manje je vrijedan od katoličkoga ministranta.
 
• Predsjednik "Jevrejske opštine u Sarajevu" je Boris Kožemjakin. On je protiv dolaska Zlatka Hasanbegovića u Sarajevo na dodjelu priznanja Pravednik među narodima njegovu djedu Sabriji Prohiću, koji je tijekom Drugoga svjetskog rata u Zagrebu spasio židovsku djevojčicu Nadu Kolman. Protiv dolaska Hasanbegovića na ceremoniju je i Eliezer Papo, "nerezidentni rabin za Bosnu i Hercegovinu", inače Srbin pravoslavac koji je konvertirao na judaizam – pravog imena Ranko Jajčanin. I sad se ti pitaj tko je tu lud? Srbi su preuzeli čak i "Jevrejsku opštinu Sarajevo". Slično je i u Zagrebu kod luterana.
http://elmundosefarad.wdfiles.com/local--files/library:image/elpap1.jpg
Eliezer Papo
 
Davor Selak je sarajevski Hrvat. Do ožujka ove godine bio je član otpadničkoga HDZ-a 1990. Martina Raguža, kojega je Ivo Sanader stvorio kada nije ovladao izvornim HDZ-om BiH. U vrijeme srbijanske agresije na BiH Selak je pobjegao u – Zagreb! Kasnije se vratio raji u Sarajevu. Kao i većina sarajevskih Hrvata nije mu bilo lako u bošnjačkoj većini. I procijenio je kako će najbolje proći, pa je prešao u bošnjački SDA. I kada je prešao u stranku Alije Izetbegovića, morao je napadati svoje Hrvate. I poput Komšićâ, fra Topića, ef. Kljujića i sličnih izjavio je kako je Hrvatima jednako dobro kao i Bošnjacima samo što to oni ne znaju. Dakako, podržao je izdajničke poteze bošnjačke politike kada su dva puta pomoću fra Željka Komšića izigrali Hrvate u BiH, i to ovim riječima: »Iako ne podržavam to što se Željko Komšić kandidira za hrvatskog člana Predsjedništva, ali to je jedini način da se prekine jednoumlje Dragana Čovića. To je bila jedina svjetla točka te građanske perspektive«.
 
• Pogledajte na facebooku kako crvena učiteljica Branka Nešić Reichel iz Osijeka voli ljude: https://www.facebook.com/search/top/?q=branka%20nesi%C4%87%20reichel
 

Marijan Majstorović

Komentari   

0 #5 cic 2018-05-26 10:02
"hadeze bira pupovca za predsjednika stranke,plenkov ića za premijera, jacu za ministricu vanjskih poslova, a snadera za presednika umisto šepavoga tita"
Citat
0 #4 Ivica 2018-05-26 09:20
Danas bi moglo biti malo neartikuliranih tonova na izvjštajnom Saboru HDZ-a.
Citat
-1 #3 Kaspar 2018-05-26 09:18
Da, on je već smijenjen, samo ne zna.
Citat
0 #2 Roko 2018-05-26 08:01
takva je ta vrsta politike, koja je ohrabrujuća, a služi da srbi stvore novu jugoslaviju,zat o je drugarica jaca imala prednost u Hrvata, jer su njena dva ujca četnikovali sa dražom i popom đujićem,a ona je bila u pokretu za jugoslaviju sa mirjanom slobinom, takova je politika krvnika prčiguza tite i njegovih današnji spadala , narod gine a drugovi i drugarice se ljube, "veliki Hrvat ivo"dovede velike skojevce i sljedbenike slobine jcu i titina desetara četnika veliko srbina pupovca, a orujunaši hdz-a i sdp-a objeručke to prihvatiše,kako i neće,kada su im pradjedovi djedovi očevi i majčice vazda drukali za beograd peštu i beč jer kažu:"Nisi čovik ako nisi tri prsta u vazduh podiga".od jugoslavena, komunjare i guzice nikada nećete dobiti čovijeka, ni samostalne države!
Citat
+1 #1 Jura z bregov 2018-05-25 08:05
Tja, kaj se more. Vodeći političari u državama nastalima na bivšem jugoslavenskom ozemlju imaju prirođenu potrebu biti nečiji ćate. To najbolje ilustriraju tri primjera. Naš "premijer" Plenki Andjuša osvjedočeni je bruxelleski ćato, a srbijanski "premijer" Vučić Aca (Alek, Aljoša, Leka, Saša) tipičan je primjerak moskovskoga ćate (iako pred njemačkom tetkom Merkel Anđom izigrava eurofila). Sad pak imamo bjelodan dokaz za to da je B. Izetbegović nedvojbeni ankarski ćato, i to na najnižoj razini jer gospodara si, sultana Redžu, dodvornički ponizno uspoređuje s prorokom Muhamedom. S gledišta rečene trojice "državnika" to uopće nije loša stvar, a njihove državljane ionako nitko ništa ne pita niti tko mari za njih. To ti je moderna demokracija. Mašala.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Tko je Andreju Plenkoviću draži?

Srijeda, 23/01/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1290 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević