Get Adobe Flash player
Protuhrvatska revizija povijesti

Protuhrvatska revizija povijesti

Optužba za reviziju povijesti reže glavu u...

Tko brani fašizam i tko napada antifašizam?

Tko brani fašizam i tko napada antifašizam?

Hrvatska je vojno pobijedila Srbiju, ali ne i srpski...

Plaćamo da nas blate i vrijeđaju

Plaćamo da nas blate i vrijeđaju

Hrvatske pravosudne institucije...

Hrvatskoj treba »Bijela knjiga«!

Hrvatskoj treba »Bijela knjiga«!

Kratak popis velikosrpskih akcija hrvatskih Srba zadnjih...

Lažno predstavljanje saborskoga zastupnika

Lažno predstavljanje saborskoga zastupnika

Bivši lopov u Samoboru ugostio njemačkog...

 • Protuhrvatska revizija povijesti

  Protuhrvatska revizija povijesti

  četvrtak, 17. siječnja 2019. 18:26
 • Tko brani fašizam i tko napada antifašizam?

  Tko brani fašizam i tko napada antifašizam?

  četvrtak, 17. siječnja 2019. 13:48
 • Plaćamo da nas blate i vrijeđaju

  Plaćamo da nas blate i vrijeđaju

  utorak, 15. siječnja 2019. 17:37
 • Hrvatskoj treba »Bijela knjiga«!

  Hrvatskoj treba »Bijela knjiga«!

  utorak, 15. siječnja 2019. 17:32
 • Lažno predstavljanje saborskoga zastupnika

  Lažno predstavljanje saborskoga zastupnika

  utorak, 15. siječnja 2019. 17:16

Katolička Crkva u Hrvata se svrstala. Protiv promjene izbornoga zakona

 
 
 • U prošlom sam Uvodniku najavio kako je promjena statuta HDZ-a želja Andreja Plenkovića da mu statut (po)služi za dobivanje diktatorskih ovlasti u HDZ-u. Prvo, novim statutom želi smanjiti dva potpredsjednička mjesta. Plenković je na stranačkom pikniku u hotelima Solaris u Šibeniku još dodao: »Novi Statut jedan je korak naprijed prema demokratizaciji stranačkih procesa«. Da ne bih! Prema „demokratizaciji“. Prema autokraciji, diktaturi... I čistkama.
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ_WPbfeIaX0MGhTNR6ribzkZYtXq_ZR7MnmMF88jRETS1-9Qiv5A
• Protiv promjene statuta HDZ-a oglasio se jedino Miro Kovač. Kovač je problematizirao onaj dio statuta koji predviđa da će zamjenik predsjednika HDZ-a za svoj rad biti odgovoran predsjedniku stranke, što znači da će Andrej Plenković dobiti faraonske ovlasti. Kovač smatra kako zamjenik predsjednika stranke, koji će biti biran po principu 'jedan član-jedan glas', treba biti za svoj rad odgovoran članstvu i tijelima stranke, a ne faraonu. Onaj koji je prvi započeo suprotstavljanje Plenkoviću, Davor Ivo Stier, pa stao, ponavlja kako podržava načelo izbora po načelu 'jedan član-jedan glas' i izrazio je zadovoljstvo zbog toga što je to bilo jedno od predizbornih obećanja HDZ-a. Zasigurno će drukčije misliti kada ga zahvati nova Plenkovićeva statutarna metla ili toljaga, ali tada će već biti kasno.
 
• Tjeranjem Bleiburga, istjerana je crvena hobotnica koja se svake godine kunama oplemenjuje u Jasenovcu, Jadovnu, Kumrovcu, Brezovici, Tuhobiću, Srbu... Svake godine iz državnog proračuna Sabor dodjeljuje 200.000 kuna za one koji provociraju i lažu o Jasenovcu. Osim tih 200.000 kuna, ti isti, crveni, dobivaju još i više - 300.000 kuna - za dodatnih 14 crvenih lažnih derneka na kojima veličaju zločinca Titu, zločinačku Jugoslaviju i JNA. Organizator i onaj koji dobiva taj novac je Savez antifašističkih boraca SAB ili SABA. »200.000 kuna kojima država sponzorira komemoraciju u Jasenovcu odnose se, prema objavljenom cjeniku, na troškove popravka osvjetljenja u muzeju koje košta 30.800 kuna, Inače, to bi se trebalo popraviti iz fonda za redovna održavanja. Novac je potrošen i na kupnju govornice od pleksiglasa za 3000 kuna, za ploče i oznake lokaliteta vrijedne 5000 kuna, jer ipak ne želite se tamo izgubiti. Za higijenske materijale izdvojeno je 15.000 kuna, a za prijevoz zbora 3000 kuna. Zanimljivo je da se prevoze 'glumci', a njihov prijevoz košta 1000 kuna. Tu su neizostavni sendviči od 300 kuna, vijenci (1000), kiflice za preživjele zatočenike (1000), pozivnice (5500)... Zanimljiva je i cifra od 17.300 kuna koja ide na 'dva puta čitanje pisama preživjelih zatočenika', ona za 'popravak zastora' od 5000 kuna kao i 10.000 kuna za pletnene vrećice. Prema ovogodišnjem planu koji je poslan Hrvatskom saboru, priprema i tiskanje lataka za komemoraciju u Jasenovcu koštala je 33.400 kuna. SAB je dobio i 300.000 kuna za ostale evente među kojima i za Svibanjske dane demokracije, odnosno za  proslavu rođendana Josipa Broza Tita, 25. svibnja u Kumrovcu. Za taj događaj izdvaja se 32.000 kuna.« (24 sata, https://vijesti.rtl.hr/novosti/hrvatska/2995193/vise-nije-tajna-u-javnost-procurio-detaljan-cjenik-bleiburga-jasenovca-i-proslave-titovog-rodjendana/)
 
• Katolička Crkva u Hrvata se svrstala. Protiv promjene izbornoga zakona. Stalno vijeće Hrvatske biskupske konferencije zabranilo je prikupljanja potpisa za referendume u crkvenim prostorima, jer „takve aktivnosti nisu primjerene sakralnom prostoru“, te da se o njima u crkvi „ne daju obavijesti kako se ne bi opterećivalo nedjeljno bogoslužje“. Time se je aktualno vodstvo Crkve u Hrvata vratilo 21 godinu unatrag i „otkrilo“ nove grješne strukture. Dakle, od HBK je stiglo demagoško objašnjenje, ali još je demagoškinje priopćenje onih koji su organizirali potpisivanje referenduma kada kažu: „Slažemo se sa stavom biskupa da sakralni prostor nije pogodno mjesto za skupljanje potpisa te ćemo mi potpise skupljati izvan crkava“. Onda organizirajte potpise na cesti. Tamo je uvijek „primjerenije“.
 
• Prepiska elektroničke pošte odjednom je postala glavna vijest u Hrvatskoj. No, ona to nije. To je najobičniji pokušaj rušenja aktualne Vlade. To potvrđuje i tko je pokrenuo cijeli medijski cirkus. Portal Index, koji se i sastoji od skandala i rušenja Hrvatske. Ovdje ne pokušavam braniti Martinu Dalić, jer to ona daleko uspješnije od mene radi, nego tvrdim kako tu nema nikakvoga krimena. Pa sa kime će se Dalićka kozultirati i dogovarati ako ne s onima koje pozna. Druga je stvar zakonska utemeljenost zakona o Agrokoru za koji su na Ustavnom sudu Miroslav Šeparović i većina sudaca rekli da je u redu. Znam da taj zakon nije u redu, ali isto tako sam svjestan kako je polučio dobre rezultate. Kad-tad on će pasti na nekom drugom sudu jer ne zadovoljava potrebnu sudsku praksu, no navjerojatnije to više ne će biti važno. U pravu je troje sudaca koji su bili protiv - Lovorka Kušan, Goran Selanec i Andrej Abramović – ali njihovo će pravo pričekati neki drugi, pravedniji sud.
 
• Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio nagradu za europski govor godine na pet jezika za govor održan u Europskom parlamentu. Zlobnici kažu da bi po nas Hrvate bilo najbolje da je govorio samo na jednom jeziku – hrvatskom.
 
• Saborski zastupnici znaju biti čudna čeljad. U stanju su i lagati, a i zaboravljati. Mostovi zastupnici su predložili zakon i onda „zaboravili“ i glasovali – protiv! Ne samo lažljiv, nego i zaboravan je SDP-ov komesar Gordan Maras. Prije tri godine, dok je Partija bila na vlasti, hvalio je Ivicu Todorića, a danas ga napada. Spašavanje Agrokora nazvao je "najvećom pljačkom od privatizacije", a tada je javno hvalio Todorića i Agrokor, posebice zbog kupnje Mercatora.
 
• Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odbilo je pokrenuti postupke protiv predsjednika Ustavnog suda Miroslava Šeparovića (na vlasti), bivšeg krapinsko-zagorskog župana i SDP-ova zastupnika Siniše Hajdaša Dončića (na vlasti) i bivšeg HDZ-a ministra Pave Barišića (nije na vlasti), ali ne i protiv ravnatelja Hrvatskoga memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata Ante Nazora jer je još uvijek 'na vlasti'. Spočitavaju mu da je kao dužnosnik dobio Nagradu Grada Zagreba 2016. godine u novčanoj vrijednosti od 50.000 kuna. Nakon što se Nazor riješio Čede Višnjića i Milorada Pupovca, sada ga je dohvatila ruka Nataše Novaković. Naše nove tužibabe Dalije Orešković.
 
• Svi oni koji su godinama tražili promjenu izbornoga zakona, sada su također protiv. Ne iz razloga što ne žele promjenu toga nakaradnog zakona, nego zato što on ugrožava vodstva i ambicije dviju najjačih stranaka, SDP-a, kao Partije koja nikad ne nestaje, i HDZ-a, koji je dolaskom na čelu Andreja Plenkovića postao drugo lice Račanova SDP-a. Zanimljivo je razmišljanje novinara Novoga lista, Zlatka Crnčeca, koji je jedan od rijetkih domoljuba kojega – ne znam iz kojeg razloga – već godinama trpe Vojko Obesrnel, Zlatko Komadina i drugi crveni partijaši iz Rijeke. Crnčec zaključuje i pita se: »Najveći bi pak cirkus izazvalo uvođenje potpuno otvorenih lista. To prevedeno znači da bi se u Sabor s liste ulazilo po redoslijedu preferencijalnih glasova. Što bi pak dovelo do dvije krajnosti. U Sabor bi ušli ili najgori populisti, ili potpuno sterilni aparatčiki. Prvi bi se ishod dogodio ako bi na listi bili samo takozvani tribuni, a drugi kada bi stranke, posebno one dvije velike, u namjeri da tome doskoče, na liste stavile samo svoje najprovjerenije kadrove. Međutim, od svega ovog vjerojatno ne će biti ništa jer se ponovno, kao ni prije nekoliko godina, ne će uspjeti prikupiti dovoljan broj potpisa da se referendum uopće i održi. Očito je, naime, da je aktualno vodstvo HDZ-a protiv ovakvog rješenja. A bez HDZ-a, štoviše u situaciji kad je ova stranka protiv, udruge ne će uspjeti uvjeriti dovoljan broj građana da daju svoj potpis. Ako dođe do takvog ishoda, a on je vrlo vjerojatan, bit će to još jedan poraz istih ljudi u samo nekoliko godina oko iste stvari.« Dobro Crnčec zaključuje. Zna i pretpostavlja da će Plenkovićev HDZ, kao i prije pet godina SDP Arsena Bauka i Gordana Marasa, lagati da nema dovoljno potpisa (Ustavni sud) i time pokušati zabraniti održavanje referenduma. Isto tako Crnčec zaboravlja, namjerno ili slučajno, kako su i sada mnogi zalutali u Sabor, prije svega jedan od najvećih populista Branimir Bunjac s jedva skupljenih četiri stotine glasova. 
 
• Čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić postaje ne samo miljenik anketara, nego i medija. O njemu i njegovoj ženi Vladimiri Palfi pišu se ode, poput one kako su skuhali suhu svinjsku glavu i nahranili braću i sestre. U naručenom razgovoru za jedan njima naklonjen medij saznajemo da su jadni podstanari, pa su se u jednoj banci zadužili za 515.000 kuna za kupnju kuće u Markuševcu od 1051 četvornog metra s okućnicom, čija je prijavljena vrijednost tek deset tisuća kuna veća. Ivan Vilibor ima 16.000 kuna saborske plaće i za kredit s kamatnom stopom od 4,35 posto mjesečno plaća banci 5.300,22 kune. Zbog svega toga žena mu Vladimira plače: »Ne izlazimo, nismo tri godine bili u kinu ili kazalištu! Kažem mu, ajmo jednom izaći, a on kaže – mene je sram ići nekamo kad ljudi nemaju ni za osnovno, a kamoli izlaske. Jedini mi je izlazak ako on dođe u 8 doma, a šoping-centri rade do 9 pa odjurim kupiti djeci neku odjeću ili što treba i popijem si kavu onda!« Nakon ove izjave gluposti demagogije uslijedio je komentar čitatelja u Jutarnjem listu: »Živi zid simpatiziraju sirotinja i klošari koji su u kreditima do grla. Banke pokreću cijeli svijet i nemoguće je bez kredita u išta ulaziti. A njemu sa 16.000 plaćom je to sitnica«.
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQGB9y6fvtpo_DA-iLLF6E1OGxh9CckzDbEpraeoNCW2UiwtGjJxg
Živi zid
 
• Saborski klubovi u srijedu su podržali izmjene Zakona o Hrvatskoj matici iseljenika (HMI), no ja mislim uvijek isto. Kao što je na otvorenju Muzeja suvremene umjetnosti onaj koji ga je otvarao rekao: »Dobro, sada smo ga otvorili, najbolje bi bilo da ga sada i zatvorimo«, tako i ja smatram kako bi najbolje bilo da se HMI ugasi, prije svega zbog onih koji u njemu već 18 godina rade a nemaju nikakve veze s iseljeništvom.
 
Maja Sever „novinarka godine“! Ako je netko imao imalo zazora o njezinoj prekasnoj smjeni s mjesta urednice na HRT-u, sada, nakon što joj je vulkanizer Saša Leković dodijelio nagradu „HND-a“, valjda je progledao.
 
• U subotu, 5. svibnja 2018., na Radio Mariji prenošena je misa iz župe Bezgrješnog Srca Marijina na Jordanovcu u Zagrebu. Misu su vodili p. Izidor Jedvaj i p. Ivica Musa. Tijekom mise p. Musa je zazvao okupljene na misi, kao i one koji prate misu putem radija i društvenih mreža, da se pomole za našega papu Franju i da mu pomognu da lakše i pravednije podnese teret koji mu je dragi Bog namijenio. I ja se pridružujem tim željama Ivice Muse.
 
Katarina Šušak ne može nikako ući u Ministarstvo vanjskih poslova i diplomaciju, piše Višnja Starešina. Dakako da u diplomaciju ne može ući kćer Gojka Šuška, koji je stvarao hrvatsku državu i u to vrijeme u diplomaciju su ulazili s fakulteta sinovi Marija Plenkovića i Stipe Milanovića, koji danas odlučuju tko će biti diplomat ili zaposlenik na Zrinjevcu. Za one koji ne znaju, ista ta crvena bulumenta svim se sredstvima bori da sin Franje Tuđmana također ne uđe u HAZU. I uspijeva!
 
Aleksandar Stanković nas ne iznenađuje. On je konstanta. Ne treba biti mudar i dalekovidan, pa da se ne predskaže tko će koji puta biti njegov gost. Red mlačne kamilice, pa red Srba, Srbijanaca i jugonostalgičara. Sve u cilju regionalnom povezivanju i udaljavanju Hrvatske od Europe i svijeta. U tom smislu možemo gledati i poziv njegovu prijatelju Srbijancu i glumcu iz Beograda Sergeju Trifunoviću. Već samo ime toga Srbijanca govori tko su mu bili roditelji, osim što su Srbi. Taj njegov prijatelj, kao i mnogi prije „njegova prijatelja“, vrijeđao je svakoga čovjeka u Hrvatskoj, širio jugonostalgičarske ideje i prijatelj Aco ga nije prekidao. Jer jednako misli. I što je još gore, to i radi. Za naše novce. Njemu ne mrske kune! I slati Maju Sever u Beograd da malo prorazgovara sa Sergejem je krivo i skupo.
 
Zvonimir Hodak se upitao ovim riječima: »Vrijeme je da se zapitamo kakvu ćemo to Hrvatsku ostaviti Joži Manoliću jednom kad svi mi pomremo?« Pitanje nekima izgleda smiješno, ali nije. Ono je točno. Svakodnevno se boreći da prežive, Hrvati pritom zaboravljaju da su još uvijek s nama – živi i zdravi – Josip Manolić, Jura Hrženjak, Dušan Dragosavac... I zato se treba bojati dana kada svi umremo, a njih trojica ostanu jedini u Hrvatskoj.
 
• Očajna Slavonka, hrvatska braniteljica, vrišti, stranci joj okupirali zemlju i zabranili joj da snima! (http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/video-sto-se-dogada-hrvatima-ocajna-slavonka-vristi-stranci-joj-okupirali-zemlju-i-zabranili-joj-da-snima-1162094/) To je nama naša borba dala da imamo okupatore kroz zakone EU-a i Hrvatske.
 
• U vrijeme srpske agresije na BiH tamošnji Muslimani i Hrvati opravdano su zapustili partizanska groblja, jer su ih nasljednici partizana sa crvenom zvijezdom na kapi drugi puta htjeli pobiti. No, nakon rata, došlo je do muslimanskoga „zaborava“. Iako su u Bugojnu, Kalesiji i drugdje preorali partizanska groblja, u njih sahranili svoje poginule suvjernike i sunarodnjake i pretvorili u “šehitluke”,predbacuju taj čin samo Hrvatima u Mostaru. Dakako, samo iz politikantskih razloga, jer novostvorenim „Bošnjacima“ smetaju na oživotvorenju zelene transverzale od Sarajeva do Neuma. I na ovogodišnji Dan pobjede nad nacizmom i fašizmom u Mostar se slila ekipa iz Sarajeva i poslala otrovne strjelice prema Hrvatima. Predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Denis Zvizdić, i predsjednik Vlade Federacije BiH, Fadil Novalić, iz redova bošnjačkoga naroda u svojim su govorima aludirali da su Srbi i Hrvati u posljednjem ratu slijedili fašističke ideje, a Bošnjaci antifašističke. Zvizdić je išao i dalje, pa je izjavio kako danas »u Bosni i Hercegovini svjedočimo da fašističke i hegemonističke ideologije još uvijek nisu poražene«. Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić ih je kritizirao i poručio kako nije dobro što su došli u Mostar kako bi ga destabilizirali, a da se pritom nisu ni najavili.
 
• Njemačka kancelarka Angela Merkel je uoči radnog sastanka s članovima predsjedništva Bosne i Hercegovine izjavila: »Hitno nam je potrebna nužna reforma izbornog sustava. Zabrinjava nas činjenica da to do sada nije bilo moguće pogotovo sada kada je određen datum izbora« i dodala: »Ono što sigurno ne želimo je blokada državnih institucija, jer velika tema pomirenja u cijeloj regiji u ovom procesu igra važnu ulogu«. Znači li to nešto? Teško je reći. Da su Merkel i drugi željeli pomoći Hrvatima u BiH imali su jako puno vremena, stoga ne vjerujem da će pritisnutu Bošnjake na razini Federacije, a još manje vjerujem da će pritisnuti Srbe na razini cijele BiH da šrestanu s preglasavanjem Hrvata.
http://www.dnevnik.ba/sites/default/files/styles/dnevnik__840x470_/public/novosti-slike/migranti_sarajevo.jpg?itok=-tKR-PCk
Sarajevo danas
 
• I muslimanska solidarnost ima granice. To najbolje znaju u Sarajevu. Tamo su pustili migrante s Istoka da se nasele u parkove i sada muku muče kako da ih se riješe. Ne mogu, jer ih podržava bošnjačka vlast. A migranti kradu, otimaju, tuku i tuku se, ne peru se i izazivaju prolaznike. Netko će reći, tako im i treba. (http://www.dnevnik.ba/dogadaji/foto-kaoticno-stanje-u-sarajevu-tuce-migranata-napadi-na-prolaznike-na-sve-strane-hrpe)
 

Marijan Majstorović

Komentari   

0 #4 cic 2018-05-18 07:05
a kva to ima razlika od stipe milanovića, vrnje tuđmana ,marija plenkovića i svih onih koji su na stražnjici nosili partijske knjižice i šurovali sa zločincom titom!ovdje bi spomenio "velikane" matere Crkve,koji su bili isto tako rasplakani za zločincom vođom ,kada je otegao i otplovio na vagu Mihovila Akranđela, a oni mu uljudno održavali svete mise zanj i njegova "djela velika" ,koji je veličinu stekao u klanju neistomišljenik a,to ti je tako,kada čobani za stado uzmu zmijurine okrvavljenih ruku i protivnike Kristovoj Crkvi, a vjernike proglase otpadom Crkve. nu ti vidi ljubavi velike i istine, titići i partija postaše "crkva",A "vjernici" komunistička partija, partizani, udba i zločinci od1918 do danas! ZATO SE I BORE TITIĆI DA NAŠ BLAŽENIK NE POSTANE SVETAC,TO NOVOVJERCI KOMUNISTIČKI OSTAVLJAJU ZA MEGA ZLOČINCA TITU VALTERA!
Citat
-2 #3 Kaspar 2018-05-15 17:12
Crkva se nije trebala miješati. Opet su biskupi pogriješili.
Citat
0 #2 Stil 2018-05-12 08:30
Luđaci su nas uveli u diktaturu 1918 godine i još nismo izašli iz diktature, jer , ako se želi izaći iz diktature mora se otvoriti arhivu i lustrerati sve diktatore koji su obnašali vlast u bivšoj diktaturi! Zmijurine skinu svoje košuljice u proljeće,ali uvijek vrebaju petu čovika, tako je i sa komunjarama koje se prisvukše devedesetih,ali su u biti ostale zadrte diktatorske komunjare!" Majmuni" ne znaju što je SLOBODA, niti što je pravo,kad dođu do banane, oni ne pitaju čijaje,nego je prisvajaju gule i žderu kao svoje vlasništvo!
Citat
0 #1 Dado 2018-05-12 00:33
Sve partije na kraju se pretvore u diktaturu.uu
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Tko je Andreju Plenkoviću draži?

Srijeda, 23/01/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1300 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević