Get Adobe Flash player
Što Plenkovića uopće interesira?

Što Plenkovića uopće interesira?

Banalno, nespretno i glupo laganje javnosti predsjednika Vlade i...

Martinje u Draganovom klubu

Martinje u Draganovom klubu

Svi premijeri, predsjednici, vlade i vlasti su ga...

Što se kuha u susjedstvu?

Što se kuha u susjedstvu?

U Hrvatskoj nema plana, nema strategije, niti imamo jedinstvo nacije u...

Janaf je izmišljen da se ne govori o pljački Borg

Janaf je izmišljen da se ne govori o pljački Borg

Izrežirana predstava od koje hrvatski građani ne će biti obeštećeni...

Nakon popisa 2021. bit će više Srba nego 1991.

Nakon popisa 2021. bit će više Srba nego 1991.

Budući Hrvatska nema registar stanovništva, pod pritiskom EU-a o...

 • Što Plenkovića uopće interesira?

  Što Plenkovića uopće interesira?

  srijeda, 23. rujna 2020. 18:08
 • Martinje u Draganovom klubu

  Martinje u Draganovom klubu

  srijeda, 23. rujna 2020. 18:02
 • Što se kuha u susjedstvu?

  Što se kuha u susjedstvu?

  srijeda, 23. rujna 2020. 12:43
 • Janaf je izmišljen da se ne govori o pljački Borg

  Janaf je izmišljen da se ne govori o pljački Borg

  srijeda, 23. rujna 2020. 12:40
 • Nakon popisa 2021. bit će više Srba nego 1991.

  Nakon popisa 2021. bit će više Srba nego 1991.

  srijeda, 23. rujna 2020. 12:30

Milanović izgubio, Grabar Kitarović i Bozanić briljirali

 
 
• Dvadeseta obljetnica Oluje obilježena je kako i treba: dostojanstveno i svečano. Niti Milanovićev mimohod dan ranije nije uspio umanjiti cijelu atmosferu. Naprotiv, mimohod, iako je je dobro organiziran i izveden, obio mu se u glavu i, ako je itko u Hrvatskoj gubitnik proslave 20. obljetnice Oluje, onda je to Zoran Milanović. Da je uspio suzbiti i zatomiti ono drugo jače ja u sebi i nazočiti cijelom programu svečanosti u Kninu, a ne pobjeći poput tata, i mimohod bi se ponešto zaboravio. Glavne zvijezde svečanosti u kraljevskom gradu bili su hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački. Njihovi govori, politički i crkveni, odisali su domoljubljem, razboritošću, istinitošću... Za razliku od lutanja u Izraelu i lamentiranja o „antifašizmu“, u Kninu je hrvatska predsjednica donekle napredovala izjavom: „Briljatno vođena i izvedena vojna akcija Oluja čista je kao suza, te je jedan od glavnih zaglavnih kamena hrvatske države.“ Za očekivati je da će do sljedeće Oluje predsjednica ovu rečenicu ovako izgovoriti: „Briljatno vođena i izvedena vojna akcija Oluja čista je kao suza i zaglavni kamen hrvatske države.“ No, osim ove netočne rečenice, Kolinda Grabar Kitarović je sve ostalo jako dobro rekla. Evo nekih naglasaka: „Mi smo narod koji slavi pobjede, a ne poraze“; „Slomili smo kralježnicu velikosrpskoj politici Slobodana Miloševića i njegovih jataka u Hrvatskoj, no Oluja je puno više od toga“; „U Hrvatskoj se ne želimo vraćati u prošlost, ne želimo kriviti srpski narod, ali nikad ne ćemo dopustiti da se žrtva i agresor izjednačavaju“... No, zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić na misi u Kninu nije imao nijedan feler. „Čeznuli smo za slobodom i – nakon desetljeća totalitarizama – premda smo istinski tražili mir, spremni na pomirbu i opraštanje, osjetili smo silinu zla koje pred sobom nije imalo nikakva obzira niti mjeru čovještva. Toj silini zla i promicateljima zla nije bilo do naroda, ni hrvatskoga, ni srpskoga u Hrvatskoj“, Bozanić je poručio svima onima koji nam i dalje pokušavaju nametnuti nepostojeću genocidnost, od Beograda do Rima. A izjavom kako »Nije dobro što su danas glasni u Srbiji oni koji su bili tihi i javno podržavali Miloševićevu politiku, a čak su proglašavani i mogućim Miloševićevim nasljednicima«, podsjetio je sve sljedbenike velikosrpstva, u Srbiji i Hrvatskoj, kako Hrvati nisu narod koji zaboravlja.
http://huknet1.hr/wp-content/uploads/2015/07/Kolinda-13.-07.-15-44.jpg
• Srbija je svim sredstvima pokušavala u svijetu ocrniti Hrvate, sve u cilju da nam se zabrani obilježavanje Oluje. U tu borbu uključili su se zvani i nezvani, političari i nepolitičari. Traže se saveznici diljem svijeta, prije svega u Francuskoj kako bi se preko njih djelovalo u Europskom parlamentu. Već su u svoju igru laži u Beogradu uključili marginalnu Nacionalnu frontu iz Francuske. Miroslav Parović, čelnik Treće Srbije, zajedno s Miodragom Lintom, čelnikom Koordinacije izbjeglih Srba u Srbiju, poslali su pisma Martinu Schultzu, predsjedniku EP-a, o Srebrenici i Oluji u kojima traže izjednačavanje krivnje agresora Srbije i žrtava BiH i Hrvatske. Nenad Todorović Štiplija, heraldičar s Masarykova Sveučilišta u Češkoj, poučava Srbe kako nema ništa od ovih njihovih pokušaja, nego da sve te laži umotane u celofan trebaju poslati sami Srbi iz Hrvatske u Strasbourg. I sada dolazimo do glavne stvari, do našega Milorada Pupovca, koji bi trebao nastaviti ovu prljavu političku igru. O tomu je Biljana Čpajak 2. kolovoza 2015. u beogradskoj Politici napisala ovo: »Prema nedavnoj izjavi Milorada Pupovca, predsjednika Srpskog narodnog vijeća, koji je rekao da se sudjelovanje i stradanje Srba u NOB-u u Hrvatskoj osporava u posljednje vrijeme, kao što se negiraju i žrtve Jadóvna, izgleda da se i Srbi iz Hrvatske od rane jeseni spremaju na organizirani „napad“ na bruxelleske institucije. Odlučili su u Bruxellesu otvoriti svoje predstavništvo kako bi EU „obavještavali o vlastitom položaju i uznemiravajućem trendu u Hrvatskoj“. Uvjereni su da taj trend narušava ono što su u proteklih više od deset godina gradili sa strankama različite orijentacije u Hrvatskoj.«
 
• Nisu Srbi sami u ocrnjivanju Oluje. Pomažu im razni diljem svijta. „Srbija smatra ovu operaciju činom etničkog čišćenja, jer je samo dijelu Srba koji su pobjegli s ovog teritorija kasnije dozvoljeno da se vrate u svoje domove u Hrvatskoj“, piše Ukraine Today i prenosi informaciju HHO-a Žarka Puhovskog da je tijekom te operacije poginulo 677 civila. Drugi inozemsni mediji prenose laž„Veritasa” Save Štrbca da je tijekom Oluje poginulo ili nestalo 1960 Srba od kojih 1205 civila, među njima 522 žene i 12 djece.No, ne moraju Srbi tražiti saveznike po svijetu, imaju ih jako puno u Hrvatskoj. Beogradska agencija Beta piše: »Bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je pri kraju svog mandata da su Srbi iz Hrvatske najveće žrtve proteklog rata jer su se povlačili zajedno s vojskom i u Hrvatskoj ostavili sve što su imali.I njegov nasljednik Ivo Josipović je uoči 15. obljetnice Oluje izjavio da žali zbog žrtava u toj vojno-policijskoj akciji«. I zato nemojmo se ljutiti na Srbe kada u medijima izjavljuju: „Vojna akcija Oluja ubraja se u jedno od najsurovijih etničkih čišćenja na području bivše SFRJ.“; „U akciji hrvatske vojske Oluja nestalo je 1805 osoba“; „Oluja je bila državni zločin“... Ili kad ratoborni Aleksandar Vulin prijeti: „O Srbima ne treba suditi na osnovi istine koja je stvarana da bi se opravdalo razbijanje država i stvaranje novih zemalja. Nemojte o nama suditi po istini koja je bila potrebna da bi se opravdala bombardiranja, protjerivanja i ubijanja. Sudite o nama po našim živima, kako sada živimo, radimo i stvaramo, kako smo garant mira, jer bez Srbije nema mira, jer bez sposobne, hrabre i snažne Srbije nema ni snažnih i uspješnih država u njezinom okruženju“.
http://www.telegram.hr/wp-content/uploads/2015/07/000_DV2072878-656x365.jpg
Četnik Aleksandar Vučić 2015. godine
 
• Na mimohod u Zagrebu prijavili su se: Hrvatska zajednica udruga roditelja poginulih branitelja DR-a, Udruga hrvatskih dragovoljaca DR-a, Udruga branitelja i njihovih obitelji liječenih od PTSP-a, Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih, Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara, Udruga Bošnjaka branitelja DR-a Hrvatske, Zajednica udruga športskih ribolovaca invalida i veterana DR-a, Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora Danijela Rehaka i ostali... Na Milanovićev kontra-mimohod nisu došli: Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara, ratni pripadnici gardijskih postrojbi i udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata...
 
Tomislav Klauški je novinar. „Najpoznatiji“ je po tomu dok je pisao u popularnoj Slobodanki. Jer je pisao - protuhrvatski. Otkako je na vlasti crvena peronospora (Mesić-Josipović-Pusići-Milanović...) novinari poput Klauškog toliko su se osilili pa svakodnevno napadaju hrvatske svetinje. Kad je već tolika sloboda, Klauški je naumio napasti i samoga Milanovića što nije pozvao na mimohod partizane! Da, partizane! Ne znam na koga je Klauški mislio? Je li na 95-godišnjeg Jožu Manolića ili 98-godišnjeg Juru Hrženjaka? Najvjerojatnije na one „partizane“ mlađe od 50 godina – njih nekih 40.000 – koji redovito svaki mjesec dobivaju boračke „pemzije“.
 
• STA, slovenska informativna agencija se hvali kako na mimohodu uz četrdesetak izaslanstava iz drugih država i međunarodnih organizacija među ne će biti slovenskih predstavnika. To je naš S.O.S.-ed!
 
• Tek iz stranih medija saznao sam da se obitelj kninske gradonačelnice Josipe Rimac vratila se u Knin dva dana nakon što je opet podignuta hrvatska zastava na gradskoj tvrđavi. Obitelj joj je pobjegla iz Knina s rodbinom 1990., kada je imala 10 godina. "Moj otac je ovdje bio zatvoren samo zato što je bio Hrvat, i on je bio prisiljen potpisati da ostavlja našu kuću. Nismo mogli ostati ovdje", prisjetila se Rimac i nastavlja: "Mi nikada nismo sumnjali da ćemo se vratiti, jer ovo je naša zemlja. Prekrasan je osjećaj da je Knin slobodan, i da možemo ići moliti u katoličkoj crkvi bez straha. Knin je naš i ne ćemo ga ostaviti".
 
• »Milanović je s kninske tvrđave sišao tek nakon sat vremena jer je osiguranje čekalo da se raziđu provokatori.  Za vrijeme mise na trgu su se okupili veterani i pozivaju na ujedinjavanje protiv udbaša i komunista. Nisu izostavili ni nacionalističke povike. Milanovića su izviždali, Josipoviću su vikali 'lignjo', a Bandića su oduševljeno dočekali«, izvješćuju mediji iz Knina naklonjeni raznim dezerterima i lignjama.
 
• U pratnji predsjednika Vlade RH Zorana Milanovića u Kninu bili su ovi zasad nesmijenjeni ministri: pandurRanko Ostojić, noćni pajdo Ante Kotromanović, Patkičin Predro Matić, Ajmoreć Boris Lalovac, Medvjedić  Miljenić, Bušač Jadrana Ivan Vrdoljak, Arsenije Crnojević Bauk, Miralem Mrsić, Brzi Darko Lorencin, Skojevac Mihael Zmajlović, Graditeljka Anka Mrak-Taritaš, Ski Siniša Varga, Naučnik Vedran Mornar i Trijezni Berislav Šipuš. Koliko vidite, nije poveo Milanku Opačić i knindžu Branka Grčića, osvjedočene domoljube.
 
• Brončani spomenik na Kninskoj tvrđavi prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu visok je 2,3 metra, težak je 500 kilograma, a izrađen je u ljevaonici "Ujević" u Zagrebu. Autor spomenika je Mirko Vuce. Izgradnja spomenika stajala je oko 600 tisuća kuna i plaćena je iz kninskog gradskog proračuna. Da ne bi bilo zabune i ljutnje kod Leke i Milanovića. Oni da ostanu na vlasti, cijela bi Hrvatska uskoro bila poplavljena sa Marxovim, Engelsovim, Lenjinovim i Staljinovim spomenicima. Dakako, iz državnoga proračuna.
 
• Za mimohoda u Zagrebu Zoran Milanović je izjavio: Slavimo blagdan! Znam da malo zna, ali da ne razlikuje blagdan od praznika tek sam sad saznao.
 
• Ovako su tenkisti HV-a u Savskoj ulici u Zagrebu pozdravljali stopostotne invalide Domovinskoga rata koje Zoran Milanović već gotovo godinu dana bešćutno drži na suncu, kiši, snijegu, vrućini, hlkadnoći... (https://www.youtube.com/watch?v=2pWNHHZ-1k8)
 
• Francuski predsjednik uljepšava svoje rezultate kako bi se mogao kandidirati na izborima 2017. »Ali da bi se Francuska pokrenula, potrebne su upravo one reforme koje je Bruxelles propisao Ateni«, govori socijalist François Hollande. Isti je slučaj i u Hrvatskoj. I naši „socijalisti“ na vlasti lažu li lažu. Bolje od Francuza. 
 
• Uoči obilježavanja Oluje puno je Srba u Hrvatskoj; u gomili turista iz cijeloga svijeta i oni dolaze na „naše more“. Neki su došli i u Buković kod Benkovca i preko hrvatske zastave ucrtali srpski grb. Kada je predsjednik MO Buković Josip Opačak to  vido i počeo skidati naišla su dva Srbina u škodi beogradskih registracijskih tablica i počela ga vrijeđati. Kasnije jedan od njih je priveden na policiju. Inače, u Bukoviću je 18. kolovoza 1990. održan veliki skup Srba na kojem je tadašnji srpski politički vođa Jovan Rašković održao "vatreni" govor.
http://www.zadarski.hr/bbimagehandler.ashx?file=/Portals/0/Images/IMG-20150804-WA0000.jpg&width=760&height=494&resizemode=Crop
• Protuhrvatska tzv. civilna udruga Centar za mirovne studije protivila se održavanju mimohoda u Zagrebu. No, ne iz razloga što je mimohod organizirao Zoki kako bi razvodnio proslavu u Kninu. Centru smeta mimohod jer vrijeđa njihove pobunjene i agresorske Srbe.
 
• Prema Eurobarometru, na Europsku uniju danas pozitivno gleda 47 posto ispitanika u Hrvatskoj, dok je prije dvije godine pozitivnu sliku o Uniji imalo njih 40 posto. U cijelosti sumnjam u iskrenost ovoga istraživanja. Nisu Hrvati euroskeptici, ali nisu ni budale. Druga je priča što bi to mnogi u Europi htjeli.
 
• Zlatna plaketa »Grb grada Širokog Brijega« bit će uručena izvršnom predsjedniku Dinama Zdravku Mamiću. Osim ove nagrade najuspješnijem hrvatskom nogometnom djelatniku, Mamić je već dobio i ulicu u Ljutom Docu, selu u širokobriješkoj općini.
 
• Navijači Hajduka izvjesili su na stadionu poruku "Olujom smo oslobodili domovinu, navijačka oluja oslobodit će hrvatski nogomet!". Navodno je za Fifu ovo rasistička poruka. Zanimljivo je da je UEFA paralelno s prijavom Hajduku dozvolila da utakmica između Partizana i rumunjske Steaue u Beogradu počne minutom šutnje. »Utakmica je počela minutom ćutanja povodom obeležavanja 20 godina od stradanja srpskog naroda u hrvatskoj akciji "Oluja". UEFA je ovaj gest dozvolila«, poslije utakmice pisale su beogradske Večernje novosti. I sad ti reci da Uefa nije rasistička. Samo prema Hrvatima.
 
• Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) imenovalo je docenta Ranka Stevanovića za v.d. ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Na toj dužnosti Stevanović nasljeđuje dosadašnju ravnateljicu Tamaru Poljičanin. I sad neka netko kaže da je nebitno to što se Ministarstvo zdravstva (hrvatski naziva) preimenovalo u Ministarstvo zdravlja (srpski naziv).
http://www.hlk.hr/fgs.axd?id=3214
Ranko Stevanović
 
• Među protivnicima istraživanja jadranskoga podmorja ima raznih osoba i udruga. Jednu od njih, Eko Kvarner, predvodi Vjeran Piršić i ovako zbori: „U najcrnjem scenariju došlo bi do potpune katastrofe, ne ćemo moći preživjeti, naša će djeca i unuci skapavati od gladi”. Još ga nisam čuo da se protivi proriv susjeda Talijana i na istraživanje nafte i plina na talijanskoj strani Jadrana već desetljećima. Prva istraživanja u Hrvatskoj počela su 1970-ih i trenutačno uzduž obale Istre postoji 20 platforma na kojima se istražuje plin, a na talijanskoj nekoliko stotina.
 
• Evo primjera kako se sotonizira maksimirski prvoligaš nakon pobjede u Kranjčevićevoj ulici s 2:0? »Hodžić junak u Dinamovom povratku na vrh HNL-a, domaćinu poništen regularan pogodak«, piše u naslovu YU Sportskih novosti, a u podnaslovu piše: »Nogometašima Zagreba nije priznat pogodak za 1-1 zbog dvojbenog zaleđa, dok je Arijanu Ademiju oprošten drugi žuti karton neposredno prije drugog pogotka Modrih«. Naslov s podnaslovom nema veze, jer u naslovu piše da je »domaćinu poništen regularan pogodak«, a u podnaslovu piše: »Nogometašima Zagreba nije priznat pogodak za 1-1 zbog dvojbenog zaleđa«. Jednom da je poništen regularan pogodak, a drugi puta da je bilo »dvojbeno zaleđe«. Pa tko je tu lud? Inače, pogodak je poništen iz dvojbenog zaleđa. Prije je bilo nego nije. Međašnji sudac je odlučio kako je odlučio i gotova priča. Ali kad je maksimirski prvoligaš u pitanju, sve je i dopušteno i dozvoljeno. Samo da ga se uništi do kraja.
 
• Na dvjema je državama (Hrvatskoj i Sloveniji, op. a.), objema članicama Europske unije i saveznicama u NATO-u, da razriješe ovo bilateralno pitanje i nadamo se da će u tome uspjeti. Pozdravljamo izjave hrvatskog vrha koji je izrazio želju da se ovo granično pitanje napokon riješi te bismo potakli obje strane da, u svjetlu nedavnih događaja, odrede najbolji put kako dalje. Tako glasi komentar američkog veleposlanstva u Hrvatskoj na upit Večernjeg lista o problemu arbitraže. Pametnome dosta! Ne znam, je li i našim susjedima.
 
• Znanstveno-tehnički i ekonomski odbor za ribarstvo Europske komisije (STCF) uputio je sa sastanka održanog prije dvadesetak dana preporuku da se u zoni Sjevernog Jadrana, odnosno cijelog Jadranskog mora od Crne Gore naviše, smanji obalni ribolov od 40 do 60 posto! Takav potez, nakon svih restrikcija kojima su ribari bili izloženi proteklih godina, značio bi smanjenje preostale flote za još 70 posto, što bi zapravo značilo njezino uništenje. Ovakvom obustavom ribolova nestale bi i djelatnosti naslonjene na ribarstvo, poput prerade u koju je prošlih godina uloženo 2 milijarde kuna. I baš briga njih u Uniji.
 

Marijan Majstorović

Anketa

Tko je naredio uhićenje predsjednika Uprave JANAF-a?

Nedjelja, 27/09/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1894 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević