Get Adobe Flash player
Zakonom zabraniti maškare

Zakonom zabraniti maškare

Živjela demonokratska i orwellijanska Plenkovićeva...

Nisu manjinske skupine

Nisu manjinske skupine "svete krave"

Krnje je uvijek simbolizirao ono što narod ne smatra...

Glas za Plenkovića glas je protiv Hrvatske

Glas za Plenkovića glas je protiv Hrvatske

Plenković je najveća ugroza hrvatskom narodu i državi od...

Htjeli ste satiru, imat ćete satiru

Htjeli ste satiru, imat ćete satiru

Hrvatska je slobodna zemlja većinskoga hrvatskog i katoličkog...

Moralni pad hrvatskih elita i pravosuđa

Moralni pad hrvatskih elita i pravosuđa

Hrvatski sabor trebao bi biti zadnja obrana hrvatskih nacionalnih...

 • Zakonom zabraniti maškare

  Zakonom zabraniti maškare

  srijeda, 26. veljače 2020. 20:13
 • Nisu manjinske skupine

  Nisu manjinske skupine "svete krave"

  srijeda, 26. veljače 2020. 18:08
 • Glas za Plenkovića glas je protiv Hrvatske

  Glas za Plenkovića glas je protiv Hrvatske

  četvrtak, 27. veljače 2020. 12:22
 • Htjeli ste satiru, imat ćete satiru

  Htjeli ste satiru, imat ćete satiru

  srijeda, 26. veljače 2020. 18:11
 • Moralni pad hrvatskih elita i pravosuđa

  Moralni pad hrvatskih elita i pravosuđa

  ponedjeljak, 24. veljače 2020. 15:34

Milanović uz pomoć Jutarnjega (p)otjerao Linić

 
 
• Uz pomoć Jutarnjega lista ipak je Zoran Milanović nekako uspio istjerati Slavka Linića iz Katančićeve 5. Očito bez EPH-ova medijskog bagera niti Milanovićev dobro nam znani ego nije bio u stanju započeti s rušenjem riječke crvene kriminalom izgrađene tvrđave. No, ovo nije Milanovićeva pobjeda, njegovi problemi tek predstoje. Istina, on to još ne zna, ali jedno je u unutarstranačkoj borbi otjerati također ratobornog Linića, a drugo je nositi se s nasljeđem 27,5 milijuna kuna, odnosno 3,56 milijuna eura koje je njegov momak maznuo od države. To je i pretežak teret za Linićeva nasljednika Borisa Lalovca, mlađahnog pripadnika Milanovićeve Vlade, koji je u Ministarstvo financija stigao iz Raiffeisen Leasinga. Inače, Lalovac je, kako neki mediji pišu, deseti Srbin u Milanovićevoj Vladi, čime ovaj 38-godišnji ekonomist ima još veću odgovornost da nadmaši svoga prethodnika.  
• Nakon što je Riječanin Linić otjeran iz Vlade, bivša ravnateljica Instituta “Ruđer Bošković” Danica Ramljak tjera iz politike drugog Riječanina, zamjenika ministra znanosti, obrazovanja i športa Sašu Zeleniku jer je u sukobu interesa. Zelenika je kriv zato što je prihvatio dužnost pomoćnika odnosno zamjenika ministra i samo zamrznuo svoj znanstveni status u Centru za mikro i nano znanosti u Rijeci. Ne bi to bio takav problem da tom istom Zelenikinom Centru nije taj isti Zelenika dodijelio više od tri milijuna eura iz europskih fondova! Naime, taj novac povučen iz europskih fondova upravo raspodjeljuje MZOŠ na čijem je čelu odavno već ucijenjeni Riječanin Željko Jovanović, u kojem je Zelenika zamjenik ministra. Klasičan sukob interesa.
 
• Nakon odlaska Slavka Linića, ostaje pitanje tko je sljedeći na redu? Tko će biti sedmi Milanovićev ministar koji leti iz Vlade? Šest bivših su: Zlatko Komadina (SDP), Mirela Holy (SDP), Radimir Čačić (HNS), Veljko Ostojić (IDS), Neven Mimica (SDP) i Slavko Linić (SDP). Najbliži odlasku su Tihomir Jakovina (SDP) i Željko Jovanović (SDP). Prvi zbog slatkoga, šećera, a drugi ubog duga jezika, nepotizma, laži i govora mržnje prema svima koji mu se suprotstave.
 
• Ovim je riječima Vesna Pusić odbacila poziv sindikalaca da Vlada podnese ostavku: "Naravno da to ne dolazi u obzir. Ovo nije država koja si može priuštiti nestabilnost i cijelo vrijeme izbore različitih vrsta". Vesna je tu u cijelosti zamijenila teze, jer sindikalci traže odlazak nesposobne Vlade upravo iz razloga da se izbjegne nastavak nestbilnosti u državi.
 
• Da smo skupa država, ne treba ni ponavljati. A da smo jedna od najskupljih država na svijetu, i to treba reći. Možda će odlazak Slavka Linića pripomoći da se na tom planu nešto promijeni na bolje, jer opće je poznato da je Slavko Stečajko - kako su mu „tepali“ njegovi drugovi u vrijeme također neuspješne vlade Ivice Račana - sve državne probleme uvijek pokušavao rješavati putem porezne presije. I što nam Linić ostavlja? Trenutačno Hrvatska ima treću najveću stopu PDV-a u svijetu od 25 posto, od nas su gori samo Mađari (27 posto) i Island s (25,5). Nije naodmet spomenuti kako bohato karipsko turističko odredište nizozemska Aruba ima najnižu stopu od 1,5 posto. Porez je visok, a plaće male. Na svaku zarađenu plaću porezi za poslodavca iznose 44,90 posto.
• Ovako to ide s našim Srbima. To se vidi i na primjeru Odluke Hrvatske vlade od 30. travnja 2014., koja glasi: „ODLUKAO RASPISIVANJU PRIJEVREMENIH IZBORA ZA ZAMJENIKA OPĆINSKOG NAČELNIKA OPĆINE LOVINAC IZ REDA PRIPADNIKA SRPSKE NACIONALNE MANJINE
I.
Raspisuju se prijevremeni izbori za zamjenika općinskog načelnika Općine Lovinac iz reda pripadnika srpske nacionalne manjine.
II.
Za dan provedbe izbora određuje se nedjelja, 8. lipnja 2014. godine.
III.
Ova Odluka objavit će se u »Narodnim novinama«, a stupa na snagu 8. svibnja 2014. godine.
Klasa: 022-03/14-04/142
Urbroj: 50301-09/06-14-2
Zagreb, 30. travnja 2014.
Predsjednik
Zoran Milanović, v. r.“
Za one „zaboravne“, u Lovincu i okolici tamošnji su se Srbi iz Gornje Ploče, Kika i drugih mjesta oružano pobunili te ubijali, protjerivali i pljačkali Hrvate. Nakon povratka iz prognaništva Lovinčani su došli na zgarišta.
 
• U Sarajevu ne miruju. Nikako ne daju mira Hrvatima. Žele da Hrvati i dalje budu poslušni i bez ikakvoga prava. Da ih i dalje mogu preglasavati kako se sjete. U tom smislu ide i novo pokretanje suda protiv Ante Jelavića, bivšeg čelnika HDZ-a BiH. Ponovno Bošnjaci napadaju „hrvatsku samoupravu“ želeći održanje status quoa i nastavak majorizacije Hrvata. A ni vrijeme podizanja optužnice nije slučajno.
 
• Cijeli projekt istraživanja naftnih i plinskih pričuva u Jadranu protječe u aktivnostima momaka iz Velike Britanije. Jedan od njih je Jim Thomas, potpredsjednik konzaltinga u IHS-u, koji je, kako izvješćuje londonski The Financial Times, „Hrvatskoj pomogao u izradi tendera“. Naš Thomas je još dodao: „To je vrlo slabo istraženo područje koje bi moglo imati znatnu rezervu plina za Europu i druga tržišta. Na talijanskoj strani morske granice vrši se eksploatacija, a tamo ima i daleko više proizvodnih postrojenja. Izgledi su dobri – na konferenciji za tendere bilo je više od 40 naftnih kompanija, a postoji stvarni interes velikih i  vrlo velikih“. Ne znam je li da mu (po)vjerujemo, ili da zaplačemo.
 
• Navodno javni dug država bivše Jugoslavije iznosi 90 milijardi eura, dok je prije raspada Jugoslavije iznosio oko 20 milijardi. Sve te države, osim Slovenije, polako klize u dužničko ropstvo, ukoliko ne poduzmu hitne i stroge mjere. Trenutačno rekorder u javnom dugu je Slovenija s 28,8 milijardi eura ili 80,9 posto bruto domaćeg proizvoda, ali ima mogućnost da ga otplati. Inače, javni dug Slovenije skoro četiri puta veći je nego 2008. Na drugom mjestu je Hrvatska s dugom od 28,7 milijardi eura, zatim slijedi Srbija s dugom preko 20 milijardi eura ili 63,3 posto BDP-a. BiH ima javni dug od 5,5 milijardi, Makedonija od 2,7, a mala Crna Gora ima dug od 1,7 milijardi eura.
 
• Dobro kaže nekadašnji sindikalni čelnik, a današnji političar Dragutin Lesar: „Jedino u Hrvatskoj i Sjevernoj Koreji vlast udara po sindikatima!? Inače je obrnuto! Jedino u Sjevernoj Koreji novinar je na strani režima, a protiv sindikata!“
 
• O lažima koje ovih dana šire posjetitelji Gradine u BiH i Jasenovca u Hrvatskoj progovorio je glavni tajnik Hrvatskoga svjetskog kongresa Stjepan Asić u pismu dragom predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću. Asić ističe kako svi zločini pa i oni najmanji zaslužuju javnu osudu ali isto tako zaslužuje osudu i manipuliranje brojem pobijenih. Tu je mislio na velike i male laži. „Velike“ su stigle s desne strane Save iz Gradine u BiH, gdje se na komemoraciji govorilo da je u Gradini ubijeno i zakopano više od 360.000 ljudi, pretežno Srba, a u razdoblju između 1941. i 1945. godine u sustavu koncentracijskih  logora “Jasenovac” ubijeno je oko 700.000 djece, žena i staraca. Stjepan Asić im poručuje da ne prešućuju činjenicu kako su u Jasenovcu bila čak tri različita logora, jedan od 1941.-1945.; drugi od 1945.-1948. i treći od 1948.-1951., a žrtve sva tri logora ne mogu biti svrstane samo u jedan logor i jedan zločin! „Male“ laži stigle su upravo od primatelja Asićeva pisma, koji je zajedno s poslušnim Josipom Lekom i s predsjednikom u kampanji za drugi mandat, Ivom Josipovićem, ispod jasenovačkoga cvijeta izrekao bezbroj neutemeljenih optužbi protiv Hrvatske i Hrvata. I ovdje se manipuliralo s brojkama od 80 i nešto tisuća žrtava jasenovačkoga logora, premda već i vrapci na drvu znaju da je to lažna brojka i da se među tim žrtvama nalaze partizanske, četničke, savezničke, talijanske, njemačke... žrtve, kao i oni koje su koncem rata posmicali „oslobodioci“ od Bleiburga preko Križnih putova. Tu se nalaze se i umrli u El Shattu na Sinaju, živi... Time nitko pa ni Asić ne negira sve počinjene zločine u Jasenovcu i drugdje od 1941. do 1945. od strane tadašnje hrvatske države, ali bio bi red da se već jednom prestane jadne žrtve koristiti u političko-promidžbene svrhe. Ubojstvo i jednoga nevina čovjeka je zločin!
http://www.hkv.hr/images/stories/Dado_slike/hsk-cwc.jpg
Milorad Pupovac traži novce za svoje pobunjene Srbe. Na popisu ih je 22 tisuće, procjene govore da je to u novcu i nekoliko milijardi kuna. O Pupovčevim izjavama oglasili su se iz HZMO-a. "Republika Hrvatska je u skladu s važećim propisima do 31. prosinca 1998. isplatila zaostatke neisplaćenih mirovina za najviše do 3 godine unatrag od tada podnesenog zahtjeva, a 1 godinu unatrag ako je takav zahtjev bio podnesen prema sada važećim propisima, dakle nakon 1. siječnja 1999., svim korisnicima koji su podnijeli takav zahtjev. Pravnu osnovu propisanog načina isplate mirovina unatrag potvrdile su presude Upravnog suda RH, Ustavnog suda RH, kao i Odluka Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu. Poznat nam je zahtjev Udruge oštećenih umirovljenika iz Vukovara i o tome je u više navrata unatrag desetak godina vođen razgovor i sa predstavnicima Udruge i s predstavnicima Vlade Republike Srbije. Potrebno je istaknuti da je mirovina osobno pravo i ostvaruje se temeljem podnesenog zahtjeva te se ista treba rješavati u skladu sa zakonima Republike Hrvatske", poručili su iz HZMO-a. No, to zasigurno ne zadovoljava Pupovca i njegovu subraću. Oni nemaju ni srama ni obraza. Da sam na koga išao oružjem i nakon što sam izgubio rat, nikad ne bih ništa tražio od žrtve. Ne znam što je tu viš – primitivizam ili bezobraština.
 
• Po medijskim slobodama Hrvatska je svrstana na 83. mjesto od 197 država u svijetu. Istraživanje je provela američka nevladina udruga Freedom House koja u opisu svoga posla tim istraživanjima ima ulogu pritiska na države koje istražuju. Sloboda medija njima je samo sredstvo pritiska. Unatoč tomu moramo pohvaliti Freedom House jer znaju gdje je problem u Hrvatskoj, a to su: netransparentnost rada Vijeća za elekotroničke medije, uplitanje politike u upravu Hrvatske radiotelevizije, te koncentracija dviju velikih medijskih kuća na tržištu tiskanih medija.
 
• S Vladimirom Putinom zaista nema šale. Zastupnik ruske Dume Mihail Vladimirovič Degtjarjev zaprijetio je Crnoj Gori ruskim raketama, ako bi ta država ušla u NATO. Degtjarjev je rekao da bi Crna Gora mogla biti "legitimna meta ruskih raketa", pristupi li Sjevernoatlantskom savezu, a smeta mu i potpora Podgorice Ukrajini, koju je nazvao "sramotnim činom". Ovo je samo nastavak nedavne vrlo neukusne izjave ruskog veleposlanika u Srbiji Aleksandra Čepurina, koji je orijentaciju Crne Gore k euroatlantskim integracijama označio kao "majmunsku politiku".
 
• Odessa je sa svojim pjeskovitim plažama opjevana u mnogobrojnim ruskim pjesmama kao biser Crnog mora. U ovom gradu žive dvije trećine Ukrajinaca i 30 posto Rusa. Odessa je treći po veličini grad Ukrajine i najvažnija ukrajinska luka na Crnom moru. Iz nje se pšenica, ugljen i proizvodi od željeza izvoze u cijeli svijet. Iz nje počinje naftovod, koji vodi do grada Brody na zapadu Ukrajine. Preko ovog naftovoda se nafta iz Kaspijskog mora trebala ispumpavati u pravcu Europe. Do sada su se međutim cijevi koristile u suprotnom smjeru i to za ruske isporuke nafte. U blizini Odesse trebao je biti sagrađen i terminal za plin. Vlada u Kyivu se na taj način željela osloboditi ovisnosti od ruskog plina. Konačno, luka u Odessi ima i vojni značaj. Nakon gubitka baze u Sevastopolu na Krimu, Odessa je trebala postati glavno uporište ukrajinske mornarice. I zbog svih tih razloga Kyiv nikada ne će Odessu prepustiti Rusiji.
 

Marijan Majstorović

Anketa

Andrej Plenković je zabranio izvođenje pjesama Marka Perkovića Thompsona, hoće li zabraniti i maškare?

Petak, 28/02/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 942 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević