Get Adobe Flash player
Nametnuta protuhrvatska Plenkovićeva pomirba

Nametnuta protuhrvatska Plenkovićeva pomirba

Primjer Milana Babića je dobar i jedini ispravan put za suživot i...

Karolina Velika!

Karolina Velika!

Vidimo izgrađenu osobu koja njeguje obiteljske vrijednosti i od koje...

Plenković je u svojoj izdaji nadmašio i Titu

Plenković je u svojoj izdaji nadmašio i Titu

Vraća Hrvatskoj ustav iz 1974., jer vraća Srbe u ustav, i onda će ići...

IDS talijanizirao Istru i udaljio od Hrvatske

IDS talijanizirao Istru i udaljio od Hrvatske

IDS-u je uspjelo što nije ni Benitu...

Tko su ti koji kontroliraju istinu!?

Tko su ti koji kontroliraju istinu!?

Najviše fantazije danas ima u genderističkoj...

 • Nametnuta protuhrvatska Plenkovićeva pomirba

  Nametnuta protuhrvatska Plenkovićeva pomirba

  utorak, 04. kolovoza 2020. 13:16
 • Karolina Velika!

  Karolina Velika!

  utorak, 04. kolovoza 2020. 13:09
 • Plenković je u svojoj izdaji nadmašio i Titu

  Plenković je u svojoj izdaji nadmašio i Titu

  četvrtak, 06. kolovoza 2020. 09:32
 • IDS talijanizirao Istru i udaljio od Hrvatske

  IDS talijanizirao Istru i udaljio od Hrvatske

  utorak, 04. kolovoza 2020. 13:04
 • Tko su ti koji kontroliraju istinu!?

  Tko su ti koji kontroliraju istinu!?

  četvrtak, 06. kolovoza 2020. 17:31

Ministar Jovanović pogodovao riječkome na štetu zagrebačkoga Sveučilišta

 
 
Jutarnji list je objavio tajni inspekcijski nalaz u kojem se iznose snažne sumnje da ministar znanosti Željko Jovanović nije pratio proceduru prilikom dodjele sredstava EU-a hrvatskim sveučilištima i da je pogodovao riječkom Sveučilištu na štetu zagrebačkoga Sveučilišta. U cijeloj toj priči svoju ulogu odigrali su, uz Riječanina ministra znanosti, obrazovanja i športa Željka Jovanovića i drugi Riječanin, ministar financija Slavko Linić te njegov veliki prijatelj Branko Šegon. Zanimljiva je i činjenica da je posao nadzora MZOŠ sklopio s društvom TARA International Consulting d.o.o. iz Novoga Sada (TARAIC), iako se Novi Sad nalazi u državi koja nema veze s Europskom unijom koja sporni novac dodjeljuje članicama Unije. Tu očito leži razlog latentne svađe između dosadašnjega rektora zagrebačkoga Sveučilišta Alekse Bjeliša i ministra Jovanovića, koji mu cijelo vrijeme nastoji napakostiti i poniziti ga pred hrvatskom javnošću. Rektor Bjeliš je punih sedam godina pokušavao doći do nalaza državne inspekcije i nije mu to uspjelo. Da nije bilo Jutarnjega lista ne bi do danas mogao doći do tog papira kojega je potpisala i dovršila viša inspektorica Marija Grbić-Padjen još u proljeće 2012. i ne bi saznao kako je riječko Sveučilište dobilo 24 milijuna eura iz Bruxellesa a zagrebačko ništa. Iz cijele te višegodišnje prepiske ispada da je ministar Jovanović iskoristio svoj položaj i pogodovao riječkom Sveučilištu na štetu zagrebačkoga. Jovanović se ne brani, nego u svome primitivnom stilu uzvraća kako riječkom Sveučilištu nije trebala ni Božja pomoć, ni visak, ni rašlje, aludirajući na sve one koji su drukčiji od njega.
• U srijedu je HDZ organizirao investicijsku konferenciju s koje je poručio vladajućima što će (u)činiti kada se za godinu i pol vrati na vlast. S konferencije je odaslano nekoliko poruka, najdalje je odjeknula poruka predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka kako je danas „domoljublje borba za radna mjesta i gospodarski oporavak“. HDZ-ovi eksperti obećali su reforme za stvaranje povoljnoga poduzetničkog okružja te uspostavljanje pravne stabilnosti i sigurnosti, kao i reformu državne uprave u istinski servis građana i poduzetnika. Kažu da su pripremili prijedloge smanjenja poreznih i neporeznih davanja, što svakako raduje, prije svega poduzetnike. No, ova konferencija ima i drugu stranu, onu medijsku. Isti dan je Vesna Pusić sazvala slična brifing o ulaganjima u Hrvatsku samo kako bi se medijski zasjenila HDZ-ova konferencija. Kod režimskih medija to su i uspjeli. Više se govorilo o Vesninom brifingu, nego o ovome vrlo važnom skupu HDZ-a, unatoč tomu što se Vesna Pusić razumije u ulaganje kao Mara u...
 
Željko Jovanović želi svim nedozvoljenim sredstvima uništititi hrvatsko školstvo, hrvatsku znanost i hrvatski šport. Jednostavno rečeno, želi uništiti sve hrvatsko. Radi protuzakonito i još uvijek nitko mu ništa ne može. Zoran Milanović mu je nominalno šef, ali mu to ne smeta. Naprotiv, još ga i dalje brani. Uvijek se stavi na njegovu stranu, iako se kasnije utvrdi da je njegov ministar bio u krivu. Jovanović je tako istjerao iz školstva nekoliko ravnatelja srednjih škola koji su branili interese učenika. Evo nekoliko Jovanovićevih pogrješaka i odluka koje su pale na Ustavnom sudu: 1) protuhrvatski i protunaravni „zdravstveni odgoj“; 2) Pravilnik „izbor u zvanja“kojim su se propisivali kriteriji izbora u znanstveno-nastavna zvanja; 3) Pravilnik o obveznim udžbenicima; 4) odluka o upisima u srednju školu... Osim Zdravka Mamića, svi oni koji mu se suprotstave "lete" iz školstva. I ne samo iz školstva. Na toje 27. veljače u opsežnom očitovanju ukazala tadašnja pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić i vladajući komunisti su joj uskratili novi mandat. „Vrjednovanje uspjeha i određeni kriteriji su nužni ali ograničavanje upisa učenika koji ne udovoljavaju minimalnom bodovnom pragu u školama gdje je ostalo slobodnih mjesta nije u najboljem interesu te djece“, tada je napisala Mila Jelavić. Ustavni sud upozorio je ministra da povede računa o stajalištima Mile Jelavić. I umjesto da Jovanović povede računa o njezinim stajalištima, SDP ju je najurio. 
 
• „Za to što nema više Srba krivi smo i mi sami. Ljudi nisu prijavljivali kuće za obnovu, a ništa ih nije koštalo da to urade. Dobili smo krov, stolariju, sanitarije. Evo, tu je još jedna kuća s novim krovom koja pripada bivšem pukovniku naše vojske. On se vjerojatno ne usuđuje ovamo, ali njegova žena je podnijela zahtjev za obnovu i sada djeca dolaze ljeti ovamo na odmor”, priča Simo Alavanja iz Gornjeg Karina, koji je dvije godine izbjeglištva proveo u Bačkoj. Tako zbore naši dragi Srbi povratnici. O četničkom pukovniku govori „bivši pukovnik naše vojske“. Srbi u Hrvatskoj i dalje nastavljaju tamo gdje su stali 1995.: žive u Hrvatskoj i mrze ju.
http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/8319291.jpg
Gornji Karin
 
• Izravna inozemna ulaganja (FDI) smanjila su se u Hrvatskoj u 2013. godini za 58,6 posto na 436,9 milijuna eura. Od početka gospodarske krize 2008. izravna strana ulaganja bila su niža samo 2010., tada su iznosila 370 milijuna eura.
 
• Vlada predvođena socijaldemokratima sada će smanjiti poticaje seljacima i restrukturirati brodogradilišta, kao i smanjiti planirane fondove za državnu razvojnu banku, cestogradnju i poslovne poticaje i tako ukupno uštedjeti oko 650 milijuna kuna. Ona također planira povećati prihode za više od 650 milijuna kuna povećanjem trošarina na benzin za oko 0,20 kuna po litri i uvođenjem većih naknada za radio frekvencije za telekomunikacijske operatere. Sve su to već dobro poznate bezosjećajne metode iz olovnih vremena.
 
• Kardinal Josip Bozanić održao je na Uskrs zapaženu propovijed. Evo nekih naglasaka o „grijehu struktura“ aktualne vlasti. „Ne znači li sustavno ponižavanje žrtve hrvatskih branitelja i poigravanja s njima, u zadnje vrijeme po starim već viđenim metodama, zapravo činjenicu da se u njima krije nesaglediv potencijal za izlazak naše Domovine iz krize u koju je dovedena?Što nam strah od branitelja, koji su krvlju gradili Domovinu, govori o stvarnoj moći postojećih struktura? Ne pokazuje li, za razvijeni svijet nepojmljiva nesnošljivost prema zagovarateljima biblijskih vrjednota u sveučilišnom životu, zapravo da su više od dva desetljeća nakon izborene slobode, stasale generacije sveučilištaraca koje te vrjednote ne samo da priželjkuju, nego da ih i žive? Tolika količina nasrtaja na nositeljee kršćanskih vrjednota, ne samo kada je u pitanju vjerski odgoj, nego i odgoj uopće, kada je riječ o zaštiti braka između muškarca i žene, kada je riječ o obitelji – ne otkriva li nam da Hrvatska i dalje snagom svojih vjernika svjedoči svoju pripadnost Crkvi Katoličkoj“. U svakom slučaju radi se o povijesnim Bozanićevim porukama.
 
Bože Vukušić upozorava na obrazloženja odluka Vrhovnog suda o izručenju Perkovića i Mustača u kojima  doslovno stoji optužba prema kojoj  Državno odvjetništvo djeluje protiv pravnog poretka Republike Hrvatske. „Zamislite, na tu optužbu nitko nije reagirao. Nitko je nije spomenuo ni u nedavnoj raspravi u Hrvatskom saboru o izvješću o radu Državnog odvjetništva, niti prilikom rasprave o izboru novog Glavnog državnog odvjetništva. Ta činjenica je strašnija od same optužbe na račun Državnog odvjetništva, jer govori o vrlo niskoj, gotovo nikakvoj svijesti i odgovornosti političkih predstavnika naroda i građana u Hrvatskom saboru. Gdje je još moguće u svijetu da takva optužba najvećeg sudbenog tijela na račun državnog odvjetništva prođe bez ikakvih posljedica, pa da čak ostane i potpuno nezapažena u stručnim i političkim krugovima?!“, opravdano se pita Vukušić.
 
• U Bukureštu je na festivalu dokumentarnog filma u Bukureštu 9. travnja u organizacijiCinepoliticeprikazan film Pave Marinkovića 'Okupacija, 27. slika', koji govori o hrvatskom filmskom redatelju Lordanu Zafranoviću koji se nalazi u „dobrovoljnom progonstvu u Pragu“, kako je tada naglasio Marin Pandžić, drugi tajnik hrvatskoga Veleposlanstva u Rumunjskoj. Ne znam tko je bio toliko pametan da ovaj film o ovome Jugoslavenu i mrzitelju Hrvata prikaže u Bukureštu. Velepslanstva imaju samo jednu ulogu: širenje istine u interesu države koju zastupaju. Ovdje se ne radi niti o jednom od te dvije stvari. 
http://www.havc.hr/userfiles/image/petra/OKUPACIJA_27_SLIKA.jpg
Pave Marinković
 
• U BiH muslimanski vlastodršci ne maltretiraju i progone samo hrvatske branitelje, nego progone i svoje muslimanske branitelji. „Naježim se sav od muke kada su godišnjice Armije RBiH. Obećavali su nam u ratu kule i gradove, a sada, nema nas nigdje. Ja živim od 82 KM mirovine. Imam 30 godina staža ukupno s godinama ratovanja i nisam ovo zaslužio kao i moje mnoge kolege. Da me nije stid zaplakao bih od muke, vjerujte mi“, oočajan je Dževad Jašarević, demobilizirani borac Armije RBiH iz Brčkog. Ima i onih koji primaju tek 50-ak konvertibilnih maraka.
 
• Pomoć Ukrajini ne dolazi iz Europske unije, a niti od NATO-a. Samo se govori o nekakvim nedjelotvornim sankcijama protiv Rusije. Za uvođenje tih jadnih i nikakvih sankcija od članica Unije su: Velika Britanija, Litva, Estonija, Letonija, Mađarska, Češka, Slovačka, Poljska, Rumunjska, Bugarska... Protiv su Cipar, Francuska, Njemačka, Grčka, Italija, Portugal i Španjolska! Protiv su i velike tvrtke iz EU-a. Tu su  njemački BASF, britanski BP i talijanski ENI, koje ne samo da su protivm nego pne lobiraju u glavnim europski gradovima da se suzdrže, zbog mogućeg utjecaja na njihove interese u Rusiji. Povjerenik EU-a za industriju, Talijan Antonio Tajani, također je odustao od obećanja institucija EU-a da zauzmu čvrst stav. "Mi nismo SAD, nemamo plin iz škriljevca kao oni, tako da bi bilo koji potez za sankcioniranje Rusije naškodio mnogim  našim tvrtkama", istče Tajani.
 

Marijan Majstorović

Anketa

A. Plenković i T. Medved dodvoravaju se Srbima. Je li to izdaja?

Petak, 07/08/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1370 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević