Get Adobe Flash player
Predsjednik Hrvatske vlade potiče radikalizaciju

Predsjednik Hrvatske vlade potiče radikalizaciju

Kako su se 1997. mogle spojiti srpske stranke SDS i SDSS, kada je SDS...

Novi napad na hrvatsku Wikipediju

Novi napad na hrvatsku Wikipediju

Pokrenuli su ga domaći i inozemni leftardi, serbokroatisti,...

Red laži, red apsurda

Red laži, red apsurda

Plenkoviću »Čega bi se pametan stidio, time se budala...

"Labrador" po drugi puta u Zagrebu

Večernji list i 24 sata objavljuju subverzivne...

Tko o čemu, Plenković o pomirbi i oprostu

Tko o čemu, Plenković o pomirbi i oprostu

Ili nije svjestan, ili ne želi vidjeti kako srpska manjina provodi preko...

 • Predsjednik Hrvatske vlade potiče radikalizaciju

  Predsjednik Hrvatske vlade potiče radikalizaciju

  srijeda, 18. studenoga 2020. 10:20
 • Novi napad na hrvatsku Wikipediju

  Novi napad na hrvatsku Wikipediju

  srijeda, 18. studenoga 2020. 11:58
 • Red laži, red apsurda

  Red laži, red apsurda

  nedjelja, 15. studenoga 2020. 18:00
 • "Labrador" po drugi puta u Zagrebu

  četvrtak, 19. studenoga 2020. 14:30
 • Tko o čemu, Plenković o pomirbi i oprostu

  Tko o čemu, Plenković o pomirbi i oprostu

  nedjelja, 15. studenoga 2020. 17:55

Brojne distopijske serije i brojni filmovi planski su nastali 2019. godine, prije pojave kineske gripe

 
 
• Stanje pobjede i ne pobjede od 3. studenoga 2020. u Sjedinjenim Američkim Državama traje već sedamnaest dana. "Duboka država", svjetska politička, bankarska, farmaceutska, liberalna, ljevičarska, globalizacijska… nevidljiva ruka, medijskim terorom, proglasila je izbornoga gubitnika Josepha Robinettea Bidena Jr. poslijeizbornim pobjednikom, dok je izbornoga pobjednika Donalda Johna Trumpa, nakon izborne krađe, proglasila gubitnikom. Kako je lažni pobjednik Biden, od milja nazivan Joe, najobičniji političar, od opasnih po opstanak čovječanstva medija proglašen pobjednikom, dokazani borac, političar, ali prije svega poslovni čovjek i pobjednik Trump ne će se samo tako povući. Zanemarujući činjenice koje idu u prilog Trumpu da je Bidenova lažna pobjeda samoproglašena putem medija, a ne putem izborne komisije, kako američki zakoni zahtijevaju, svakako treba naglasiti činjenicu da je Trump dobio pravih, istinskih i legalnih preko 60 posto glasova birača, dok je Biden dobio manje od 40 posto glasova pravih, istinskih i legalnih birača. Neutralni promatrači izračunali su da je Trumpu ukradeno preko 30 milijuna glasova, što znači da je na djelu najveća izborna pljačka stoljeća. I zato se ne treba čuditi što lažnom pobjedniku Bidenu nisu čestitale najveće i najznačajnije suvremene svjetske velesile Rusija, Kina, Turska, Brazil i Indija. Iako je Bidenovu kampanju financirala 31 kineska kompanija, koja je pod nadzorom kineske vojske, službeni Peking i dalje ne priznaje Bidenovu medijsku pobjedu, što ipak nešto "znači". Sve ove činjenice govore nam kako je Amerika duboko podijeljena i kako se Trump i oni koji ga podržavaju ne će samo tako predati. Među Bidenovim pristašama postoji dosta veliki strah da mu elektori ne okrenu leđa u svojim izbornim bazama i glasaju za republikanskoga kandidata, što je omogućeno u sedamnaest saveznih američkih država.
https://static.euronews.com/articles/stories/05/12/40/52/602x338_cmsv2_d2831e3c-a188-5ea3-92d1-a4883ebca586-5124052.jpg
Glasački listići mrtvih amričkih birača
 
Andrej Plenković je prebrzo čestitao Joeu Bidenu na lažnoj pobjedi i poručio mu da se veseli suradnji. Potpuno mu vjerujem i siguran sam da nije protokolarno kurtoazno. Obzirom da s Trumpovom administracijom nije imao nikakve poveznice, za očekivati je da će kao predsjednik globalističke lijevo-liberalne vlade dobro surađivati s politički i ideološki srodnom američkom administracijom! Samo ne znam kako će se Plenković ponašati ako Vrhovni sud ipak bude djelovao i potvrdio pobjedu Donalda Trumpa.
 
Michelle Obama, bivša prva dama Amerike, sada ne voli Donalda Trumpa. Prije neki dan za njega je izjavila da on "nije dorastao biti predsjednik". Prije sedam godina nije mislila tako. Tada ga je hvalila. I ne samo hvalila, nego je za Trumpa rekla: "On je divno ljudsko biće, dobar prijatelj i jednostavno sila". Toliko o zaboravu.
 
• Lažne vijesti! Te dvije riječi postale su svakodnevne. Šire ih i oni koji lažu i oni koji se brane od laži. Jedni ih koriste da bi skrenuli pozornost javnosti, drugi da bi zaradili, treći da bi manipulirali ljudima… Lažne vijesti su postale dio naše svakodnevice, osobito na društvenim mrežama. I postaju sve veći problem današnjeg društva. Klasičan primjer lažnih vijesti vidimo kod Deutsche Wellea (Glas Njemačke). U članku Sabine Kinkartz o tomu kako su Nijemci oduševljeni i objeručke prihvaćaju globalizacijsko-ljevičarske laži da se ne smije napuštati dom, da se ne smije hodati bez brnjica na ustima… (https://www.dw.com/hr/dvije-tre%C4%87ine-nijemaca-se-namjerava-cijepiti/a-55593281) ovaj ljevičarski udarni medijski mag Angele Merkel laže da prema najnovijem ispitivanju javnog mišljenja ARD Deutschlandtrenda (Trend u Njemačkoj), koje je proveo institut Infratest-dimap, "svaki drugi Nijemac smatra da su nove restrikcije primjerene, 26 posto ispitanih smatra da se s ograničenjima ide predaleko, a 18 posto bi pozdravilo i strože mjere. Stavovi se značajno razlikuju ovisno od toga za koju stranku ispitanici glasaju ili su njezini simpatizeri. Tako 56 posto pristalica AfD-a i 51 % poklonika FDP-a (Liberalna stranka) smatra da mjere idu predaleko, dok se pristalice stranke Ljevice ističu po tomu što je među njima najviše (37 %) onih koji smatraju da mjere nisu dovoljno stroge". Laž do laži. To su prave lažne vijesti.
 
Randy Hillier, kanadski političar iz Pertha u državi Ontario, u kanadskom je parlamentu u Ottawi postavio je pitanje zašto se i za koga grade kampovi diljem te velike države. Kako Kanada gradi puno više kampova nego što ima oboljelih od kineske gripe, Hillier smatra da će u njih strpati i druge ljude. Slično se događa i u Francuskoj, grade kampove i žele ih dovršiti do travnja 2021. To znači kako moramo biti svjesni da smo svi u velikoj opasnosti, i da će nam psihopati doći glave.
 
• Netflix, američki pružatelj usluga putem mreže na zahtjev u vlasništvu magnata Wilmota Reeda Hastingsa Jr. (Boston, 8. X. 1960.), kojega je osnovao 1997. u Los Gatosu u Kaliforniji, ove jeseni prikazuje dvije distopijske (fikcijske, nestvarne…) serije nastale prije pojave kineske gripe, poznatije kao COVID-19, odnosno koronavirus. Zaplet serija je očekivan. Radnja se tiče pandemije nepoznatog virusa. Suvremena medicina je nemoćna, dok politika koristi ograničenja sloboda kako bi nametnula novu vrstu fašizma. Osim ovih Netflixovih serija, na istu temu svijetom se trenutačno prikazuje još pet serija na istu temu i u različitim državama svijeta. I sve su proizvedene prošle, predpandemijske 2019. godine. Ovo je dokaz kako su filmaši bili obaviješteni "na vrijeme" da naprave filmove i serije koji će pripomoći onima koji provode globalizacijski strah dosad neviđenih razmjera. Ovo je nedvosmisleni dokaz da je u pitanju i na djelu klasična teorija urota. I ne samo to, ovdje nije u pitanju "teorija urote" ili "teorije urotâ", nego je to praksa u svome najopasnijem orwellovskom obliku. Niti producenti, niti scenaristi, a još manje redatelji serija nisu mogli znati i predskazati ili predvidjeti distopijsku budućnost pandemije kojoj svjedočimo, a da im netko nije naredio, prišapnuo, dao novac, ljude, ideje…
 
Radnja dansko-njemačke poslijeapokaliptične serije pod nazivom "Sløborn", što u slobodnom prijevodu znači "sporo izgaranje", odvija se na izmišljenom istoimenom otoku u Sjevernom moru. Priča je to o misterioznom virusu koji je s golubova prešao na čovjeka, izazivajući krvarenje iz očiju i pretvarajući zamišljeni otok u ratnu zonu. Od konca srpnja emitira ju njemačka TV kuća broj 2 – ZDF. U seriji je sve kao i u životu. Vlast je nemilosrdna, cijepi ljude pod prisilom. Cjepiteljima pomaže vojska. Vladaju glad i bolesti. Serija je napravljena kako bi kod gledatelja izazvala strah i opravdanje prisile, diktature i fašizma od strane vladajućih elita. Ovakvim kataklizmičkim i zastrašujućim serijama pokriveno je britansko, korejsko, španjolsko, rusko, njemačko i američko televizijsko tržište. I južnokorejska serija "Kingdom" ima sličnu poruku. Smještena u korejskom srednjovjekovnom razdoblju Joseona od 1392. do 1897. u vrijeme vladavine dinastije Yi, donosi priču o krunskom princu i samoubilačkoj misiji kako bi istražio tajanstvenu kugu koja se širi po "kraljevstvu". Neki mediji među takve katastrofične filmske uratke stavljaju i zombi priču o virusu ubačenom u vodu od strane velike korporacije koja čini radnju protuhrvatski promidžbenog filma "Posljednji Srbin u Hrvatskoj" redatelja Predraga Ličine iz 2019. godine.
https://www.wtnh.com/wp-content/uploads/sites/100/2020/03/netflix.png?w=1920&h=1080&crop=1
Od 7. listopada Netflix emitira rusku fikcijsku seriju "Epidemija", koja govori o nekoj vrsti kuge koja pogađa Moskvu. Glavni ruski grad je zatvoren jer virus po njemu vlada. Negativno utječe na dišne putove i na oči, pa nakon četiri dana nastupa smrt. Neflix svijetom širi i španjolsku seriju "La Valla". Dok u Rusiji stradava Moskva u ovoj seriji na udaru je španjolski glavni grad Madrid 2045. godine zbog navale "noravirusa" i nedostatka prirodnih resursa, što zapadne demokracije pretvara u fašističke režime, koji pak spašavaju jadne ljude. Preprozirno. Netflix je financirao i norvešku produkciju igranog horor film pod nazivom "Cadaver", čija radnja govori o poslijeapokaliptičnoj atmosferi nakon nuklearne katastrofe i borbi ljudi za preživljavanjem. "Cadaver" predstavlja svijet nakon nuklearne katastrofe, te predstavlja ljudožderstvo kao ono k čemu idemo nakon sloma kapitalizma! Netflix je pripomogao i snimanju francuske mini-serije "Damin gambit", koju francuska agencija AFP glorificira kao "potez velemajstora", jer je šah iskorišten kao radnja serije. U skupinu poslijeapokaliptičnih filmova i serija treba ubrojiti i španjolski horor "Platforma", koji je također proizveden prošle godine, a Netflix ga je prikazao u jeku pandemije. Nakon svega svi se moramo zapitati čime su se vodile sve te filmske kompanije, koje su proizvele brojne distopijske serije i filmove, puno prije nego li smo mi obični smrtnici saznali za pojavu pandemijskoga koronavirusa. Ovdje ne treba upirati prstom samo na farmaceutske kompanije koje su se najviše obogatile, puno su važniji oni koji su sve to prije "znali" i jako se dobro "pripremili" i očito jako puno zaradili. Jer novac je uvijek glavni!
 
• Ljubavni parovi koji žive u zonama 2 i 3 Velike Britanije više se ne smiju upuštati u spolne odnose osim ako žive u istom domaćinstvu. Tim aktom Velika Britanija podijeljena je na tri zone i po seksualnom obrascu. A objašnjenje vlasti u Londonu je kako je svrha ovakvih mjera prekinuti lanac prijenosa virusa među domaćinstvima, jer se "virus lakše prenosi u zatvorenom prostoru". Ova mjera je još jedna potvrda kako svijetom vladaju najgori totalitaristi i diktatori.
 
• Uoči emisije "Otvoreno" na HRT-u 1 od 18. studenoga 2020. u 22:00 sata postavljeno je facebook pitanje "Kakva je budućnost Vukovara?" Đivo Bašić iz Dubrovnika ovako ga je prokomentirao: »Svaki put kada na televiziji vidite gotovo prazni Hrvatski sabor, bez saborskih zastupnika, znajte da tada na tim mjestima sjede poginuli branitelji Vukovara. I zapamtite: praštanju kao takvom nije potreban prethodni čin isprike, ali Republika Hrvatska jednostavno mora tražiti i dobiti ratnu odštetu. Ako to ne će učiniti saborski zastupnici, onda će one prazne stolice. Eto, takva je budućnost Vukovara«.
 
Barbara Jonjić, diplomirana pravnica i majka četvero djece s kojima sama živi u Imotskom dok muž zarađuje za obitelj radeći u Njemačkoj,naziva Andreja Plenkovića "Plameni jazavac" i "Plačipatak" (https://narod.hr/hrvatska/barbara-jonjic-i-sad-di-smo-s-plenkovicem-i-milanovicem-stali). O, kako neki ljudi imaju i smisla i dara.
 
 • U naslovu Hinine vijesti piše: »Umro Bono Zvonimir Šagi, franjevac kapucin, hrvatski teolog i publicist«, dok je Jutarnji list otišao korak dalje i u naslovu ovako preformulirao Hininu vijest: »Preminuo Bono Zvonimir Šagi, franjevac kapucin, renomirani teolog i poznati publicist«. Umjesto »hrvatski teolog« izbacili su  riječ »hrvatski« i ubacili riječ »renomirani«, a riječi »publicist«, dodali su atribut »poznati«. Samo da ne bude »hrvatski«. Inače, Bono, mlađi brat daleko poznatijega teologa Tomislava Janka Šagi-Bunića, bio je do smrti krajnji ljevičar. Sličan »kirurški zahvat« , ovaj puta globalizacijske naravi, učinili su u Jutarnjem listu protiv američkoga predsjednika Donalda Trumpa. U naslovu Tanjugove (pardon, Hinine) vijesti piše: »Trump se prošli tjedan raspitivao za opcije napada na Iran«, dok je Jutarnji list naslov malo "proširio" pa glasi: »Trumpova suluda ideja šokirala savjetnike, panika u Bijeloj kući: 'On još nije odustao'«. I tako dalje. Problem je što ovakve Tanjugove (preciznije, Hinine) vijesti bez imalo sustezanja objavljuje, recimo, Hrvatski katolički radio.
 
• U vrijeme dok povjesničar Josip Jurčević iznosi podatke, a može se reći i dokumente, o nekim ne živim uglednim svećenicima da su u vrijeme jugokomunizma bili značajniji suradnici Udbe, Carlos Drago Pilsel odjednom brani neke umrle svećenike i teologe, ali i napada neke današnje žive biskupe i nadbiskupe. Povod mu je bio odlazak čelnih ljudi Hrvatske biskupske konferencije kod Andreja Plenkovića u Banske dvore. Pilsel je to ovako napisao: »Promatrajući servilnost hrvatskih (nad)biskupa koji brzim korakom dolaze u Banske dvore, gdje ih čekaju samo premijer i lider HDZ-a, predsjednik Sabora (HDZ-ovac) i neki ključni HDZ-ovski ministri (HNS-ovci niti su obaviješteni niti su pozvani!), imajući pak u vidu da ih je Plenković pozvao u dopisu od 10. listopada, a susret se dogodio već 15. listopada, premda nikakve hitnoće nije bilo nego su samo protokolarno ćaskali i međusobno se hvalili i veličali, valja reći da ni jedna kritika ne može imati smisla ili tražiti učinak ako kritičar nije sposoban refleksivno se vratiti bitnim pojmovima« (https://www.autograf.hr/ne-vjerujem-da-bi-sagi-bunic-plazio-pred-plenkovicem/). Njihov odlazak predsjedniku Hrvatske vlade nazvao je "plaženjem" i još dodao kako ne vjeruje da bi slavni teolog Tomislav Janko Šagi-Bunić "plazio pred Plenkovićem". Šagi-Bunića je nahvalio kao nitko do sada, da je "časni profesor Šagi-Bunić", "najizvrsniji teolog", pa čak i "moj kolega".

• U Dubrovniku visi turska zastavapred nekadašnjim hotelom Libertas, koji danas nosi ime na engleskom jeziku Rixos Premium Dubrovnik. Visi zastava okupatora koji je stoljećima ratovao protiv Hrvata i oduzeo im srce države – Bosnu i Hercegovinu. "Zasluga" zašto visi turska zastava usred Dubrovnika pripada Policijskoj upravi Dubrovačko-neretljanske županije, koja nije postupala po obavijesti komunalnog društva Grada Dubrovnika, čime je 12. listopada 2020. počinila prekršaj iz čl. 26. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
 
• U Austriji živi oko 250 radikalnih propovjednika i imama, od kojih je većina podrijetlom iz država bivše Jugoslavije i Čečenije, koji još propovijedaju radikalni islam prema kojem sve kršćane i neistomišljenike smatraju bogohulnicima i nevjernicima koje treba istrijebiti. Za Europu je preopasna činjenica da je, prema dokumentaciji koju su zaplijenili američki vojnici nakon sloma kalifata i poraza terorističke Islamske države, više od 100.000 maloljetnika registrirano kao operativci ISIL-a, koji su prošli obuku u džihadističkim kampovima. 
 
• Za njemačkog novinara Kenu Versecka dodavanje u mađarski ustav, odnosno u članak o braku i obitelji, rečenice "Majka je žena, otac muškarac" je »planirani homofobni amandman na Ustav« (https://www.dw.com/hr/orban-protiv-ostatka-europske-unije/a-55592555).
 
• Protekli lokalni izbori u BiH imali su razne zanimljivosti. Jedna je podjela goriva Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića onim Bošnjacima koji su dali svoj glas njegovoj stranci. Ovo je slika iz Tešnja gdje Općinski odbor SDA onima koji glasuju za ovu stranku poklanja gorivo na benzinskoj postaji Hifa d.o.o. Krndija (https://depo.ba/clanak/209399/ko-glasa-za-sda-dobiva-kupon-za-10-litara-dizel-goriva-na-pumpi-hifa-d-o-o-krndija).
https://depo.ba/media/pictures/2020/11/15/thumbs/5fb15fc8-e050-460a-b586-66a50a0a0a78-sda-hifa-preview.jpg
• Neki se ljudi, kao i neke ptice, vole kititi tuđim perjem. Mediji javljaju kako engleska kraljevska obitelj nosi ukrase ubijene ruske carske obitelji. Nekoliko starinskih ukrasa ruske carske obitelji posjeduje čak i Elizabeta II., pišu mediji. Sve te lijepe i raskošne dijademe od brilijanata, smaragda i safira pripadale su dinastiji Romanov i bile dobro poznate europskim monarhijama. Jednu vrijednu i lijepu tijaru nosi engleska kraljica.
 

Marijan Majstorović

Četvrtak, 26/11/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 2511 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević