Get Adobe Flash player
Predsjednik Hrvatske vlade potiče radikalizaciju

Predsjednik Hrvatske vlade potiče radikalizaciju

Kako su se 1997. mogle spojiti srpske stranke SDS i SDSS, kada je SDS...

Novi napad na hrvatsku Wikipediju

Novi napad na hrvatsku Wikipediju

Pokrenuli su ga domaći i inozemni leftardi, serbokroatisti,...

Red laži, red apsurda

Red laži, red apsurda

Plenkoviću »Čega bi se pametan stidio, time se budala...

"Labrador" po drugi puta u Zagrebu

Večernji list i 24 sata objavljuju subverzivne...

Tko o čemu, Plenković o pomirbi i oprostu

Tko o čemu, Plenković o pomirbi i oprostu

Ili nije svjestan, ili ne želi vidjeti kako srpska manjina provodi preko...

 • Predsjednik Hrvatske vlade potiče radikalizaciju

  Predsjednik Hrvatske vlade potiče radikalizaciju

  srijeda, 18. studenoga 2020. 10:20
 • Novi napad na hrvatsku Wikipediju

  Novi napad na hrvatsku Wikipediju

  srijeda, 18. studenoga 2020. 11:58
 • Red laži, red apsurda

  Red laži, red apsurda

  nedjelja, 15. studenoga 2020. 18:00
 • "Labrador" po drugi puta u Zagrebu

  četvrtak, 19. studenoga 2020. 14:30
 • Tko o čemu, Plenković o pomirbi i oprostu

  Tko o čemu, Plenković o pomirbi i oprostu

  nedjelja, 15. studenoga 2020. 17:55

Hrvatska kinematografija, kao i do 1990., ruši i razara Hrvatsku

 
 
Ovih dana, govor mržnje je glavna tema u Hrvatskoj. Pa slušamo prožvakane teorije o tome. U koje se ne uklapaju mišljenja Tihomira Dujmovića i Matije Štahana, nasljednika Petra Tomeva Mitrikevskog u HRT-ovoj emisiji Peti dan. Tihomir Dujmović kaže kako je govor mržnje širok pojam. Pa nabraja sve ono verbalno što bi se moglo zvati govorom mržnje. A nasljednik Mitrikevskog Štahan govori o crvenoj buržoaziji koja tu ima važnu ulogu što se nekima iz te emisije ne sviđa. Pa bih ja, ne samo o govoru mržnje, nego i o indukciji mržnje. Pa i o samoj realizaciji verbalnog. Jer neke poruke izazivaju strah, prijetnju, te opravdavaju egzekuciju i pozivaju nove.
https://images.photowall.com/products/50527/red-bourgeoisie-2.jpg?h=699&q=85
Kao: „Tito je bio najveći sin Hrvata“, „Jasenovac logor smrti“, „Na Bleiburgu nije bilo nevinih“, „1945. je traljavo obavljena“, „UDBA je malo ubila Hrvata“ i „Ivica Račan - otac demokracije“. Osim poruka, tu je i promidžba mržnje putem igranog i montiranog dokumentarnog filma. Koliko je mržnje izliveno na Hrvate u kinematografiji bivše države? Pa i u današnjoj hrvatskoj kinematografiji? U filmovima koji dobivaju i međunarodne nagrade? Moramo priznati, da je igrani film, puno više od govora mržnje. Još kad je u kombinaciji s montiranim dokumentarnim, to je za posebnu analizu. To je za analizu Max Planck instituta za međunarodno komparativno pravo.
 
Oni koji govore da treba zaustaviti Drugi svjetski rat (rat ustaša i partizana) u Hrvatskoj, snimili su film Dnevnik Diane Budisavljević u kojem su ustaše glavni negativci. Pa taj film nameću kao obvezno školsko gradivo u Hrvatskoj. Osim navedenog, i šutnja može biti govor mržnje. Kao šutnja o živoj zapaljenoj Hrvatici Verici Nikšić koju su Srbi živu zapalili u Hrvatskoj. Kad sve skupa zbrojimo, što se Hrvatima radi, kako se to tretira i interpretira, te tko to tretira i interpretira; to se ne može objasniti ni shvatiti bez prihvaćanja postojanja neke četvrte dimenzije, nečeg onostranog.
 
Svaki dan na TV Kalendaru gledamo masovna srpska zvjerstava nad Hrvatima, a u Hrvatskoj, glavni problem „ugroženost manjina (Srba)“. Stoga, sva ta ta tretiranja i interpretiranja hrvatske stvarnosti, ja bih sažeo u sljedeće… Već sam na ovom portalu pisao da ja ne vjerujem da se Vukašin Šoškoćanin utopio. Kažu, pao iz čamca u Dunav kada je Dunavom prolazio neki bugarski brod koji je pravio valove zbog kojih je Šoškoćanin pao iz čamca vodu. Valjda je znao plivati, pa nije odmah potonuo kao kamen. I na tom čamcu je još netko bio. Dakle, stotine srpskih krvoloka Hrvatskom slobodno šeće, dolaze na Brijune i elitne klubove u Hrvatskoj, druže se s „hrvatskom elitom“ i primaju mirovine iz hrvatskog proračuna. A o pokojnoj maloljetnoj Hrvatici Verici Nikšić, koju su Srbi živu zapalili - muk i zaborav.
 
Na kraju, nešto i o sukobu Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića. Baš kako je rekao Isus: „Ako je kraljevstvo nesložno, ono ne može opstati“. Svima nam je jasno da su Zoran Milanović i Andrej Plenković marionete istog kraljevstva. Ni jedan od njih dvojice, nema niti 25 posto birača Hrvata na izborima za njihove položaje.
 

Jure Vukić, Tribanj

Četvrtak, 26/11/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 2574 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević