Get Adobe Flash player
Predsjednik Hrvatske vlade potiče radikalizaciju

Predsjednik Hrvatske vlade potiče radikalizaciju

Kako su se 1997. mogle spojiti srpske stranke SDS i SDSS, kada je SDS...

Novi napad na hrvatsku Wikipediju

Novi napad na hrvatsku Wikipediju

Pokrenuli su ga domaći i inozemni leftardi, serbokroatisti,...

Red laži, red apsurda

Red laži, red apsurda

Plenkoviću »Čega bi se pametan stidio, time se budala...

"Labrador" po drugi puta u Zagrebu

Večernji list i 24 sata objavljuju subverzivne...

Tko o čemu, Plenković o pomirbi i oprostu

Tko o čemu, Plenković o pomirbi i oprostu

Ili nije svjestan, ili ne želi vidjeti kako srpska manjina provodi preko...

 • Predsjednik Hrvatske vlade potiče radikalizaciju

  Predsjednik Hrvatske vlade potiče radikalizaciju

  srijeda, 18. studenoga 2020. 10:20
 • Novi napad na hrvatsku Wikipediju

  Novi napad na hrvatsku Wikipediju

  srijeda, 18. studenoga 2020. 11:58
 • Red laži, red apsurda

  Red laži, red apsurda

  nedjelja, 15. studenoga 2020. 18:00
 • "Labrador" po drugi puta u Zagrebu

  četvrtak, 19. studenoga 2020. 14:30
 • Tko o čemu, Plenković o pomirbi i oprostu

  Tko o čemu, Plenković o pomirbi i oprostu

  nedjelja, 15. studenoga 2020. 17:55

Plenković iskoristio pucanje da se totalitaristički obračuna s neistomišljenicima
 

 
Predsjednik Vlade Andrej Plenković je u Bruxellesu dao izjavu za medije u totalitarnom stilu u kojoj je sve one koji ne podržavaju njegov politički smjer prozvao i proglasio državnim neprijateljima, teroristima i napadima na njega osobno! Obračunavao se ne samo sa oporbom, nego i s hrvatskim predsjednikom Zoranom Milanovićem! Plenković protiv svih najavio je otvoreni rat svim sredstvima. Prijetio je i vrijeđao! Spustio se na osoban, prijeteći nivo u kojem su sve kritike upućene na njega osobno govor mržnje! Počeo je i on biti "ugrožen" kao i njegov miljenik notorni ugroženik Milorad Pupovac. Traži da se istraži je li on bio meta napada na Markovu trgu? Toliko je ugrožen, da je čak prozvao i predsjednika Milanovića kao inicijatora napada na njega osobno: „Podsjetit ću vas da je sjeme mržnje i agresije prema meni u eter 2016. u političkoj utakmici HDZ – SDP tada bacio Milanović. Da budem sasvim eksplicitan, da ne bi njega slučajno zaboravio. On je taj. On je taj koji je krenuo s etiketama, diskreditacijama, napadima koje je kasnije preuzela krajnja desnica i to doživjela kao neke činjenice“, rekao je Plenković i nastavio: „Svu tu mržnju i blato su bacali po meni četiri godine. Da bi to na kraju eskaliralo ovim pokušajem teškog ubojstva, a po meni puno više od toga, u ponedjeljak. Treba ispitati je li predsjednik vlade bio meta napada u ponedjeljak”.
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/s720x720/118765959_2635760393329310_6547520316327495836_o.jpg?_nc_cat=105&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=M9Yxcn8GPDkAX-9AXue&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&tp=7&oh=ca2c6276046f9b55dc5cf0c56fe66025&oe=5FB459CF
Ne shvaća Plenković da je to politička borba! Ako ne prihvaća političku borbu nije se trebao početi baviti politikom. Politika nisu samo hvalospjevi, politika su kritike i verbalni napadi onih koji ne odobravaju njegovu politiku. Treba biti spreman na političku borbu, a kao političar i na napade verbalne ili fizičke. Zato imaju osobne tjelesne čuvare, da ih štite 24 sata na dan-štićene su osobe! Plenković, sve svodi na svoju osobnu razinu, na svoje JA! Ja sam preuzeo HDZ, JA sam radio na transformaciji HDZ-a, JA sam odlučio HDZ smjestiti u centar, JA sam doprinio stabilizaciji političke scene, JA sam dobio sredstva EU fondova za pomoć gospodarstvu u korona -krizi, JA pa JA i samo JA.
 
Sve kritičare njegovog političkog smjera i lijeve i desne proglasio je huškačima i govorom mržnje koji su odgovorni za pucanj u Vladu. Njegov proces transformacije HDZ-a i države trebali bi svi odobravati, njegovo koaliranje sa SDSS-om strankom koju je osnovao razni zločinac Goran Hadžić, trebali bi svi biti oduševljeni, jer ako nisu državni su neprijatelji i neprijatelji njega osobno! Kojeg li jednoumlja! Otvoreno je prijetio da će doći do gnijezda širitelja mržnje, gnijezda huškača, zamislite gnijezda kao u komunizmu , koje će on razotkriti i onesposobiti. „Prepoznali su se huškači, tu mislim na Domovinski pokret i sve njegove frakcije… Očito su njihove huškačke poruke koje puštaju u javnost kroz Bujicu, Hrvatski tjednik, kao dva eklatantna primjera širenja govora mržnje, koji su usmjereni prema meni, su potaknuli možda ovoga mladoga čovjeka da napravi ovakav napad, pokušaj teškog ubojstva s terorističkim elementima“. Predsjednika Domovinskog pokreta Miroslava Škoru nazvao je “klaunom, koji bi bilo bolje da je ostao na estradi”. Točno je iskoristio pucnjeve na zgradu Vlade za osobni obračun sa svima koji su ga kritizirali i koji mu sluganski ne odobravaju njegovu politiku. A zašto bi svi slijedili Plenkovićevo JA? Zar smo u totalitarizmu, jednoumlju da bi svi slijedili njegovu političku viziju.
 
Iz svega je očito kako Plenković krši Hrvatski Ustav, jer nije on taj koji odlučuje, već Ustavni sud, a sa ovim istupom izvršio je pritisak i na Ustavni sud iz osobne osvete prema svima koji su ga kritizirali. Autokratski i totalitarno! JA sam dobio izbore, većina je uz moj program. JA imam potporu većine! Nije točno! Ima većinu prema izišlim na izbore, a na izbore nije izašlo 53,10 % birača. Od 3.677.904 birača, glasalo je 1.705.620 birača, odnosno 46,90 %. Od tih izašlih birača HDZ je dobio 621.008 glasova, što po izbornom zakonu je većina 37,26 %, ali u odnosu na ukupan broj birača to iznosi 16,88 % birača. Što znači da politiku Premijera Plenkovića podržava samo 16,88 % glasačkog tijela u Hrvatskoj. Svi ovi 83,12 % birača ne podržavaju njegov politički smjer! A upravo zato ni ne izlaze na izbore i trajno su nezadovoljni stanjem u domovini.
 
Način i riječi koje je izgovorio živo me podsjećaju na neka prošla vremena za koja sam mislila da su zauvijek završila u povijesti. Međutim, njegov bruxelleski nastup jasno je pokazao da se taj totalitarni način vladanja još uvije zadržao u mentalnom sklopu Andreja Plenkovića! Zamislite koji povrijeđeni ego mora biti kod Plenkovića kada naglašava da nitko iz oporbe nije došao na konzultacije kod njega nakon izbora! Nije shvatio zbog čega su odbili? I on naglašava da oporba nikada ne će doći na vlast, nikada to on garantira! A kako tako nešto može garantirati? Kako i na osnovi čega? Kako može narediti glasačima za koga će glasati? Kako? Misli li namještati izbore , kao do sada, pa da vlada doživotno? Kako može biti tako siguran u jednom demokratskom društvu, u kojem odlučuju građani na izborima? To je veoma sumnjiva izjava, koja ukazuje na nedemokratske metode na izborima!
 
Prijetnje i vrijeđanje neprimjereni u demokratskom svijetu šokantno su zazvučale nakon 29 godina izgradnje demokracije u Hrvatskoj.
Političkog suparnika naziva "klaunom", ponižava i vrijeđa! Je li to izričaj jednog predsjednika Vlade? Ne, to samo pokazuje nekulturu i nervozu! Svi su krivi samo on nije! On je savršen, njegov politički program je jedini dobar, njegova vlada je jedina donijela stabilnost, donijela suradnju sa manjinama, tako da sada imamo bratstvo i jedinstvo ili Croslaviju!
 
I točno je da imamo hrvatsko-četničku Vladu, jer je SDSS osnovao četnik Goran Hadžić, ratni zločinac za zločine prema Hrvatima, a između inih i one na Ovčari! U članku koji je 1997. objavljen u tada još okupacijskim Vukovarskim novinama broj 90. (15. marta) str. 1., 3., pod naslovima: Odluka skupštine, Osnovana Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) navode se detalji o utemeljenju stranke: »Na zasjedanju tzv. Oblasne Skupštine 5. marta 1997. godine na kojoj su prisustvovali svi relevantni predstavnici političkog života Oblasti, odnosno odbornici općinskih skupština, predstavnici mjesnih zajednica, izbjeglica i općinskih boračkih organizacija, kao i predstavnici bivših političkih stranaka iz razdoblja tzv. RSK-a. Na prijedlog Gorana Hadžića i Vojislava Stanimirovića osnovana je nova jedinstvena srpska stranka pod nazivom Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS). Tom prilikom jednoglasno je usvojen Statut stranke i formiran je Glavni odbor koji broji 33 člana, dok Nadzorni odbor ima 3 a Statutarni 5 članova SDSS-a, dok predsjednika stranke treba izabrati na prvoj sjednici tog tijela“, objavile su okupacijske „Vukovarske novine“ u broju 90 od 15. 03. 1997. “Obraćajući se tada 5. marta 1997. godine na osnivačkoj skupštini nazočnima ratni zločinac Goran Hadžić naglasio je da se programom SDSS-a treba izboriti da za stranku glasaju i drugi narodi jer činjenica da živimo u Hrvatskoj, ali želimo da tzv. Oblast bude prihvaćena u Europi. Goran Hadžić je još tada izjavio da je “demokrata po ubeđenju” ali je zaželio da se oko SDSS-a okupe svi Srbi jer je trenutačno najvažnije srpsko jedinstvo«.
 
Kriv je i odgovoran za mladićevo samoubojstvo
 
Plenković kaže da nije nikoga uvrijedio i da njegove riječi nisu donijele kao posljedicu da je netko stradao! A ja mu s punom odgovornošću odgovaram da je njegova politika pomirenja sa SDSS-om i njegova politika neprocesuiranja ratnih zločina itekako bila razlog i povod za samoubojstvo mnogih branitelja i razlog mnogih da napuste Hrvatsku, razočarani u njegovu politiku i način vođenja države. "3.100 branitelja kojima je politika hrvatskih vlasti bila do te mjere nepodnošljiva da su digli ruku na sebe. Tih 3.100 branitelja preživjelo je granate, bombe, metke i logore, velikosrpsku agresiju i rat, ali nisu mogli preživjeti ovakav mir. Bili su jači od strahota rata, ali nisu se mogli nositi sa strahotama mira", poručio je Stipo Mlinarić Ćipe hrvatski branitelj koji je preživio srpske logore, zastupnik DP-a u Saboru.
 
Kada bi Plenković bio sposoban malo smanjiti svoj ego i pokušao razumjeti frustracije koje izaziva njegov način vođenja države uvidio bi da nitko drugi nije kriv, nego upravo on sam. On sa svojom politikom koju šutljiva većina koja ne izlazi na izbore ne podržava , izvor je trajnih frustracija kod većine hrvatskih građana i to je glavni razlog pucnjave na zgradu Vlade! Danijel Bezuk, 22-godišnji mladić, pokoj mu duši, žao mi je djeteta i kao majka suosjećam sa njegovom obitelji, ali nije on sam kriv za taj suludi čin koji je počinio, kriva je vlast kojoj nije vjerovao da može donijeti pravdu običnom malom čovjeku, što se vidi po poruci koju je napisao prije smrti: ''dosta je bilo prevara i bezobzirnog gaženja ljudskih vrijednosti bez odgovornosti". Poruka je više nego jasna! Na taj suludi čin natjerala ga je nepravda i nefunkcioniranje pravne države: "bezobzirno gaženje ljudskih vrijednosti". Upravo to i radi cijelo vrijeme kako je na vlasti Plenković, gazi ljudske vrijednosti, izruguje se, ponižava i omalovažava sve koji ga ne podržavaju.
 
Da počnem samo s Istanbulskom konvencijom koja kao štiti žene i obitelj od zlostavljanja… "Bit konvencije je zaštita žena od nasilja i nasilja u obitelji, dakle, nema nikakvog učinka te konvencije, da se u naš pravni poredak uvodi treći spol, da se priznaju istospolni brakovi, da naš obrazovni sustav morate primjerice u programima nastavnim imati homoseksualni sadržaj i slično. To su sve netočnosti. Nema nikakve pravne obveze koji bi Hrvatska u vezi toga preuzimala", govorio je Plenković i lagao nas tijekom kampanje za usvajanje te konvencije. Lagao nas je i kada je spominjao tzv. Interpretativnu izjavu, koja će nas kao spasiti, zaštititi… Činjenica je da su Austrija, Finska, Nizozemska, Norveška, Švedska i Švicarska  interpretativnu izjavu proglasile kao nevažeću nakon što ju je dala bivša lijeva poljska vlada, stoga je upitno komu će ona u Uniji predstavljati uzor u načinu rješavanja fenomena zvanog Istanbulska konvencija. Plenković nas je cijelo vrijeme obmanjivao. Činjenica je da je on rodnu ideologiju ugradio u sve naše zakone.
 

Lili Benčik

Četvrtak, 26/11/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 2401 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević