Get Adobe Flash player
POPIS PUČANSTVA - Srbi će sami sebe popisivati

POPIS PUČANSTVA - Srbi će sami sebe popisivati

Riječ "samodopisivanje" sama po sebi najbolje govori kakvo nas...

Infantilno nadmudrivanje dvojice predsjednika

Infantilno nadmudrivanje dvojice predsjednika

Sjetite se svih putovanja bivših predsjednika. Osim toga, tko...

Dvojica eksponenta velikosrpske politike u Hrvatskoj

Dvojica eksponenta velikosrpske politike u Hrvatskoj

Kardinal Stepinac i tadašnja hrvatska država organizirali su...

Hrvatskom vladaju potomci ubojica 1945.

Hrvatskom vladaju potomci ubojica 1945.

Oni koji blokiraju proglašenje svetim bl. Stepinca blokiraju i...

Odricanje valjanosti primjene odluka KPJ

Odricanje valjanosti primjene odluka KPJ

Komunistička Partija Jugoslavije donosila je odluke suprotne postojanju i...

 • POPIS PUČANSTVA - Srbi će sami sebe popisivati

  POPIS PUČANSTVA - Srbi će sami sebe popisivati

  srijeda, 16. rujna 2020. 17:30
 • Infantilno nadmudrivanje dvojice predsjednika

  Infantilno nadmudrivanje dvojice predsjednika

  ponedjeljak, 14. rujna 2020. 15:00
 • Dvojica eksponenta velikosrpske politike u Hrvatskoj

  Dvojica eksponenta velikosrpske politike u Hrvatskoj

  četvrtak, 17. rujna 2020. 18:43
 • Hrvatskom vladaju potomci ubojica 1945.

  Hrvatskom vladaju potomci ubojica 1945.

  četvrtak, 17. rujna 2020. 09:45
 • Odricanje valjanosti primjene odluka KPJ

  Odricanje valjanosti primjene odluka KPJ

  četvrtak, 17. rujna 2020. 09:55

Miroslav Škoro jest onaj koji će krojiti novu Vladu s ambicijama da bude njezine predsjednik

 
 
Izbori srpanjski, u kojima ne će biti bitno hoće li HDZ osvojiti više od 50 mandata ili SDP manje od 60, MOST 5 ili 10, Domovinski pokret (Škoro) 20 ili više od 20; ono što jest bitno je da žetončići i manjinčići ne će igrati ulogu matematički bitnu. Miroslav Škoro jest taj koji će krojiti novu Vladu i to s ambicijama da bude predsjednik Vlade. Vjerojatno će njegov prvi izbor biti HDZ uz uvjet da aktualni predsjednik Vlade Andrej Plenković prihvati neku unosnu sinekuru i ukloni se iz političkoga nadmetanja.
https://www.glas-javnosti.rs/site/thumbs?size=983x755&zoom=1&src=uploads/images/0/2020_06_22/plenkovi%C4%87-%C4%91okovic-insta.png
FOTOMONTAŽA - Novak Đoković i Andrej Plenković
 
Pametan i lukav gourmand premijer radije će izaći iz stranke koja je podijeljena i iz Vlade koju jede Korona i koja ima odgovornost za državu, koja je kroz desetljeća socijalističkoga samoupravljanja i genijalnih menadžera demokracije uništila proizvodnju, poljoprivredu i kulturu pa se svela na goli turizam, zajam i činovničarenje. Naravno, postoji i građevinska mafija koja je mnoge lijepe krajeve pretvorila u ruglo; nije dakle da je sve u turizmu!
 
Škoro je vrlo bistar čovjek koji ekonomiju kuži, prodoran kao jegulja, hladan kao špricer, osoba velike socijalne inteligencije i "tiha voda" koja će obilježiti iduće desetljeće hrvatske politike. Njegov odabir kandidata uglavnom je mudar, organizacijske sposobnosti našega kantautora su dobro poznate - ipak je on od naših političara najmanje nečiji proizvod i dužnik, samostalni je umjetnik. Napadaju Škoru, često i sa pravom, ali ne treba zaboraviti da biramo između ponuđenoga, te da ne namjeravamo kandidata kanonizirati. Kad smo već kod kanonizacije neki Pape bi tu jako loše prošli, a čak i sveci poput svete Hildegard iz Bingena imali bi teškoće objasniti neka svoja ponašanja i stavove, npr. kada se radovala križarskoj vojni na Slavene. Doduše ti Slaveni su (tada) bili jezivi i okrutni barbari, ali i vojska koju su vodili ljudi znakovitih nadimaka Albrecht Medvjed i Henrik Lav nije škrtarila u zvjerstvima.
 
Ipak moj će glas ići MOST-u; neke razloge za izbor navest ću. MOST je zaslužan za odlazak dr. Andre Vlahušića iz politike i za obustavljanje štetnih projekata poput HE Ombla. MOST je ponudio nadu da politika ne će biti puka trgovina i demagogija, njima dugujemo i predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića koji je ekonomski stručnjak i čovjek iz dijaspore a neki crveni kraljević, princ i jugoprincip. Možda su pretjerali tjerajući simpatičnoga Tomislava Karamarka koji i nije tako loš kada ga se usporedi s Ivom Sanaderom i Andrejem Plenkovićem, ali pokušavalo se ići čistih ruku. Ipak su dečki iz MOST-a "friški" u politici, njihov pokušaj da stvore masovni pokret od lijevog i desnog centra je bio nužan, ali se pokazao kao iluzija, kao što je iluzija bio i pokušaj stvaranja Vlade nacionalnog jedinstva koja će rezati administraciju i uvesti reforme.
 
Takve nepopularne poteze ne bi preživjela nijedna velika stranka jer njihovi glasači su velikim dijelom uhljebi, ideologija je tu sekundarna sirovina. MOST je zahvalio na suradnji lijevim i liberalnim elementima i krenuo u ring po svojih poštenih i malenih desetak mandata! Činjenica je da se u okviru MOST-a kao nezavisni kandidat nalazi pukovnik Marko Mišo Mujan, legenda i kremen karakter kakav se danas svijećom mora tražiti u zemlji Hrvatskoj. A tenisač Novak Đoković među premijerom, predsjednikom i Davorom Božinovićem je crno bijelo u koronakoloru, htjedoh reći as među asovima.
 

Teo Trostmann

Anketa

Vjerujete li da će Vas maske spasiti od zaraze?

Ponedjeljak, 21/09/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1266 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević