Get Adobe Flash player
IDS-ov

IDS-ov "antifašizam" = talijanski fašizam

Na Dan antifašističke borbe, vladajući u Istri, hrvatskim...

Zašto smo se pretvorili u Stupidostan?

Zašto smo se pretvorili u Stupidostan?

Ne zaboravimo da su svi smijenjeni ministri u vrijeme otkrivanja...

U Istri ništa ne smije podsjećati da je tu Hrvatska

U Istri ništa ne smije podsjećati da je tu Hrvatska

Fašisti otvoreno šeću istarskim gradovima zajedno s...

Andrej je oživio Beru i doveo Zokija na Pantovčak

Andrej je oživio Beru i doveo Zokija na Pantovčak

Plenković je previdio da je ljudima svega dosta i, naravno, krivac je...

Davor Krile, opasne laži i Slobodanka

Davor Krile, opasne laži i Slobodanka

Srbi su prvi i jedini 1941. pobili sve svoje Židove i Srbiju Milana Nedića...

 • IDS-ov

  IDS-ov "antifašizam" = talijanski fašizam

  utorak, 30. lipnja 2020. 20:05
 • Zašto smo se pretvorili u Stupidostan?

  Zašto smo se pretvorili u Stupidostan?

  utorak, 30. lipnja 2020. 14:52
 • U Istri ništa ne smije podsjećati da je tu Hrvatska

  U Istri ništa ne smije podsjećati da je tu Hrvatska

  utorak, 30. lipnja 2020. 19:49
 • Andrej je oživio Beru i doveo Zokija na Pantovčak

  Andrej je oživio Beru i doveo Zokija na Pantovčak

  petak, 03. srpnja 2020. 00:00
 • Davor Krile, opasne laži i Slobodanka

  Davor Krile, opasne laži i Slobodanka

  četvrtak, 02. srpnja 2020. 14:12

»Zamišljao sam sebe kao neku vrstu Boga«

 
 
Ovih sam dana pročitao vrlo zanimljivu i poučnu  knjigu, meni do tada nepoznatog autora, Dinesh D'Souza: Velika laž, razotkrivanje nacističkih korijena ljevice. Riječ je o američkom piscu, predavaču i filmskom režiseru. Knjigu je prošle godine objavila naklada Benedikta iz Velike Gorice. S engleskog je prevela Neđeljka Batinović a predgovor hrvatskom izdanju napisao je Zvonimir Hodak. Uz zanimljiv prikaz idejnih utjecaja nacističke i fašističke ideologije i njenih protagonista: Hitlera i Mussolinija, na idejne i aktivističke temelje američke ljevice, i tri moderna intelektualna europska stupa Heidegger, Marcuse i financijski guru Georg Soros, na svoj osobiti način daju pečat toj lijevoj markaciji. Dakako, knjigu valja pročitati, kako se to kaže od korica do korica! Meni je za oko palo nekoliko stranica (296.- 303.) u kojima autor objašnjava uspon i djelo Georga Sorosa: Rizično razbojništvo Georgea Sorosa i Hitlerov dostavljač. Kako vrlo dobro znam kako se u nas malo ili ništa ne čita, a istovremeno Sorosovim financijama se ideološki i materijalno uzdižu brojne anacionalne snage i u našoj zemlji, odlučio sam upoznati javnost s tih nekoliko stranica. U nekim je zemljama, poput Madžarske i Rusije, postao persona non grata. S druge strane naš premijer Andrej Plenković se s osmijehom, od usta do usta, naslikava sa Sorosom – juniorom. Vjerojatno će obitelj i dalje pripomagati u skladu sa svojim interesima. Naravno, ne hrvatskim udrugama, tiskovinama, društvima, ukratko nikome i ničemu što odiše hrvatskim duhom.
https://katalog.kgz.hr/pagesresults/cover.aspx?bibliografskiZapisId=370015276&thumb=0&pozivatelj=bibZapis
Autor nas podsjeća da je Soros rodom iz Mađarske i da je postao milijarder lukavim ulaganjima po cijelome svijetu i manipuliranjem valutama. Njegov Quantum Fond jedan je od prvih privatnih mešetarskih fondova na svijetu. Glavni je financijaš dvjestotinjak ljevičarskih organizacija i brojnih ljevičarskih organizacija za zaštitu okoliša i ljudska prava. Kako sebe vidi u oblikovanju Amerike i svijeta? Soros znakovito odgovara: Zamišljao sam sebe kao neku vrstu Boga. Da kažem istinu, od djetinjstva sam sa sobom nosio neke prilično moćne mesijanske tlapnje. (str. 297.) Soros ne financira samo organizacije, stranke, aktiviste nego i remetilačke nasilnike koji se pojavljuju na svim stranama svijeta. Njegovih kostimiranih odreda s palicom ima toliko da bi gotovo mogli biti jedna privatna vojska, spominje autor. No Soros voli igrati i na nacističku kartu! Na tu sekvencu iz vremena Drugoga svjetskoga rata, čega se Soroš ne odriče, autor nas podsjeća na Sorosov intervju za Siksty Minutes televiziju, 1998.  (novinar Steve Kroft).
Kroft: Vi ste mađarski Židov.
Soros: Aha.
Kroft: … koji je izbjegao Holokaust.
Soros: Aha.
Kroft: … tako… tako što ste se prikazivali kao kršćanin.
Soros: Da.
Kroft: I gledali ste dok su mnoge ljude odvozili u logore smrti.
Soros: Da. Imao sam 14 godina. I rekao bih da je tada moj karakter formiran.
Kroft: Na koji način?
Soros: Da čovjek mora razmišljati unaprijed. Mora razumjeti i previđati događaje kad je u opasnosti. Bila je to golema opasnost od zla. Mislim, bilo je to vrlo osobno iskustvo zla.
Kroft: Koliko razumijem, izlazili ste sa svojim zaštitnikom koji se zakleo da ste mu vi posvojeno kumče.
Soros. Da, da.
Kroft: Izlazili ste, u biti, i pomagali plijeniti imovinu Židova.
Soros: Da. To je točno. Da.
Kroft: Mislim, to je … to zvuči kao iskustvo koje bi mnoge ljude poslalo na psihijatrijski ležaj na mnogo godina. Je li to bilo teško?
Soros: Ne. Uopće nije. Možda kao dijete ne vidiš, ne vidiš vezu. Ali to je bilo, to nije stvorilo nikakav problem, uopće.
Kroft: Nikakav osjećaj krivnje.
Soros: Ne.
Kroft: Primjerice, kao „Ja sam Židov i evo me, gledam kako ti ljudi odlaze. I ja bih lako mogao biti među njima. Trebao bih biti. Ništa od toga?
Soros: (…) Pa nisam imao nikakav osjećaj krivnje. (str. 300.-301.)
 
Autor knjige upozorava: Ovdje me nije zanimalo što je Soros kao dječak radio, ne želim pridavati veliku pažnju ponašanju dječaka od 14 godina, nego me zanimalo kako Soros kao zreo čovjek retroaktivno interpretira ono što je nekad radio kao Hitlerov dostavljač. Soros očito misli da odlaženje s nekim službenikom iz neke fašističke vlade koji surađuje s nacistima u svrhu uručivanja obavijesti Židovima da će im oduzeti nekretnine i ostalu imovinu nije nešto zbog čega treba imati osjećaj krivnje.
 
U jednom pak Sorosovu profilu u New Yorkeru, novinarka Jane Mayer, među inim je napisala kako je 1944. godine Sorošev otac spasio svoju obitelj tako što je osigurao lažne osobne papire koje je radio i naplaćivao i od drugih židovskih obitelji. Dakle, profitirao na nesreći drugih. Na to Soros odgovara: Imao sam sreću što sam imao oca koji je razumio da to nije normalno stanje pa ako ideš po normalnim pravilima umrijet ćeš. Bilo je mnogo Židova koji se nisu tako snašli. (str. 302.) Soros ne vidi ništa loše u onome što je njegov otac radio. Naprotiv, ponavljajući njegove riječi autor knjige, oca doživljava kao svoga heroja?!
Pročitajte od korica do korica. Toplo preporučujem napose korisnicima Sorosovih usluga.
 

Mijo Ivurek

Anketa

Za koga ćete glasovati na izborima 5. srpnja 2020.?

Nedjelja, 05/07/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1165 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević