Get Adobe Flash player
Predsjednik Hrvatske vlade potiče radikalizaciju

Predsjednik Hrvatske vlade potiče radikalizaciju

Kako su se 1997. mogle spojiti srpske stranke SDS i SDSS, kada je SDS...

Novi napad na hrvatsku Wikipediju

Novi napad na hrvatsku Wikipediju

Pokrenuli su ga domaći i inozemni leftardi, serbokroatisti,...

Red laži, red apsurda

Red laži, red apsurda

Plenkoviću »Čega bi se pametan stidio, time se budala...

"Labrador" po drugi puta u Zagrebu

Večernji list i 24 sata objavljuju subverzivne...

Tko o čemu, Plenković o pomirbi i oprostu

Tko o čemu, Plenković o pomirbi i oprostu

Ili nije svjestan, ili ne želi vidjeti kako srpska manjina provodi preko...

 • Predsjednik Hrvatske vlade potiče radikalizaciju

  Predsjednik Hrvatske vlade potiče radikalizaciju

  srijeda, 18. studenoga 2020. 10:20
 • Novi napad na hrvatsku Wikipediju

  Novi napad na hrvatsku Wikipediju

  srijeda, 18. studenoga 2020. 11:58
 • Red laži, red apsurda

  Red laži, red apsurda

  nedjelja, 15. studenoga 2020. 18:00
 • "Labrador" po drugi puta u Zagrebu

  četvrtak, 19. studenoga 2020. 14:30
 • Tko o čemu, Plenković o pomirbi i oprostu

  Tko o čemu, Plenković o pomirbi i oprostu

  nedjelja, 15. studenoga 2020. 17:55

Kršćanstvo nakon uzmicanja konačno završilo tamo gdje je i počelo - u katakombama

 
 
Naš prvi, jedini i aktualni i izabrani… bista bacač (Vidi, dobar šport u doba corone - bacanje „bista s ramena“) vodio je kampanju s parolom - „Normalan“ i kao da je tako predskazao kako će za njegova vladalačkog doba sve biti - nenormalno. A već mjesecima od njegove kampanje, izbora, ustoličenja, preko „bista s ramena“ do danas, ništa nije normalno. Preciznije, puno je nenormalnije nego li prije, a sve zahvaljujući malom smradu (lat. virus) poetskog imena - vijenac, skoro pa cvijetak.
https://wrrnetwork.com/wp-content/uploads/2020/03/89006277_2728836560545740_7199767447673503744_n.png
Stanje u svijetu ne možeš uhvatiti ni za glavu ni rep – kako globalno, tako europski, unutar „država“, u tim državama bez suvereniteta, tako ni lokalno, pa ni u tomu; pri čemu je mnogi dom postao -, zatvor, izolacija!
 
"Smrad" udario na starije, najviše muškarce
 
Ono je označeno jednom riječju - „izvanredno“ u smislu (pred)ratno, ili čak i „čisto“ ratno. Ratno, izvanredno, a neprijatelj nevidljiv, dok istodobno žrtve padaju. Iz pijeteta najprije o njima: U velikom su postotku starije osobe, a prema nama bliskom mjestu pomora, u Italiji u sedamdeset posto slučajeva radi se starijim muškarcima. Prosječna  životna dob umrlih je 79,5 godina, 707 ih je između 70 i 79 godina, 853 između 80 i 89 godina, 198 starijih od 90. Samo 17 ih mlađih od 50. Petero je ispod 40 godina - isključivo muškarci starosti od 31 do 39 godina s teškim prethodnim bolestima. Znanstvenici su otkrili među umrlima desetke prethodnih bolesti, a najčešći su visoki krvni pritisak, dijabetes i koronarna srčana oboljenja. U tri slučaja znanstvenici talijanskog Instituta za zdravlje (ISS) nisu registrirali nikakvu prethodnu bolest. (Die Welt, 18. 3. 2020., prema ISS-u). Kako se podaci o umrlima od ovoga „smrada“ približno poklapaju i s podacima iz drugih zemalja, od Kine do Španjolske, ne preostaje nam drugo do li svim tim teorijama o tome tko je i odakle je ovaj vrag, dodati još jednu: naručio ga neki mirovinski fond (globalna udruga?). Jer, takvim njegovim „mrtvačkim hodom“ značajno bi se smanjili troškovi, kao i zdravstveni. Usput, virus mi se za „preskakača“ iz neke živine čini prepametan, a moglo bi ga se označiti i kao čistača starijih, geronto čistač. Zvuči užasno, užasno i izgleda, ali takav mu je trag. U javnosti, medijima, svjetskim, fama volat, tako govore i stručnjaci, a potvrđuje i statistika: mladi od njega ne obolijevaju, tek do šmrcanja, a možda ni to - samo ga pro-nose. Zato oni po Njemačkoj, ali i drugdje, organiziraju sad već slavne „CoronaPartys“ radujući se životu i brzom ozdravljenju. Eto dokle je na famoznom Zapadu potonula obitelj - ispod dna. Nisam pročitao istraživanja, statistiku, o tome kakve posljedice po buduće zdravlje ostavlja na mlade  bolesnike, iako ih sigurno ima, tek načuo kako bi kod mladih muškaraca (opet muškarci!) mogao prouzročiti - sterilitet. A to bi bio „pun pogodak“ na putu smanjenja stanovništva na Zemlji do tzv. zlatne milijarde. Stare očistiš, mlade onesposobiš  i pravac - Pakao. Donald Trump ga zove „kineski virus“, al' mogao bi se još nazvati  i „radno“, „muški virus“.
 
Vojska na ulicama, kršćani opet u katakombama
 
Pored ove specifičnosti pandemije COVID-19 (službeno ime) još ih je na desetke opakih i svaka izaziva mnoštvo  novih pitanja. Evo ih još tek nekoliko.
1. Od kud je u Europu došao i tako žestoku udario baš u Italiji i to u njenom najrazvijenijem dijelu? Putovao je starim Putom svile kojega Kina već godinama aktualizira prometno, gospodarski, politički. Uostalom, u Italiji je i najstarija i najbrojnija kineska dijaspora čiji su ga pripadnici najvjerojatnije donijeli po povratku s proslave kineske Nove godine. Zašto neprimjetno, tko će ga znati, zbog talijanske komocije, nepažnje… Zašto baš u najrazvijeniji dio, možda zbog napučenosti. Istina, zadnjih dana Talijani optužuju Nijemce kako je „nulti pacijent“ stigao u Milano iz Münchena, gdje je stigao iz Kine preko radnika tvrtke Webasto koja tamo posluje. Takva pitanja će najvjerojatnije ostati bez odgovora, a ona više ni nisu važna. Spomenut ćemo još dvije činjenice iz talijanskog iskustva: a) izvanredno stanje, vojska na ulicama, b) Vatikan i cijela Italija je bez službe Božje. Izvanredno stanje u različitim inačicama u skoro cijeloj je Europi, izuzimajući „pametni“ trio. Velika Britanija, Švedska, Nizozemska (maltuzijanci?), oni će pustiti zarazu u „mlado krdo“ kako bi steklo imunitet, ali Vatikan i cijela katolička Italija (cijela kršćanska Europa, osim Poljske) bez misa - to je fantastičan događaj. Zar je kršćanstvo nakon uzmicanja malo po malo konačno završilo tamo gdje je i počelo - u katakombama. Trenutačno kao da jest, nu možda je to samo generalna proba, što je preopsežno za člančić.
 
2. Rat protiv nevidljivog neprijatelja, vojskom, a realno protiv vlastitog stanovništva. Recimo u Srbiji za starije od 65 godina vrijedi policijski sat i danju i noću, za ostale samo noću. Inovacija „policijskog dana“? Otvorena Europa je zatvorila granice, a možda je najbizarnije kako je granicu prema Grčkoj i Bugarskoj zatvorila - Turska.
 
3. Stanovništvo je na različite načine kontrolira, policijom, vojskom, izolacijom, zatvaranjem trgovina…, a kretanje i (zlo)porabom telekomunikacijskih operatera, a ima toga još i oho ho. Kakvog li uvoda za novi totalitarizam, koji se, zasad, i samo formalno, provodi nacionalno. Nije li možda borba, njene metode, protiv virusa Corone opasnija od virusa.
 

Mato Dretvić Filakov

Četvrtak, 26/11/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 2583 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević