Get Adobe Flash player
Je li lijek opasniji od bolesti?

Je li lijek opasniji od bolesti?

Navijači pomažu sve one koji nastradali, ali nema onih koji brane tzv....

Kakav će biti poslijekoronovski svijet?

Kakav će biti poslijekoronovski svijet?

Trebamo se odmah okrenuti vlastitoj poljoprivrednoj...

Rasizam Berlina i Pariza prema Italiji

Rasizam Berlina i Pariza prema Italiji

Zaraza vratila Europsku uniju u 1951....

Naknadna pamet Borislava Škegre

Naknadna pamet Borislava Škegre

Dragi Borislave, najprije treba rezati davanja raznim...

Moralna i etička sramota novinarstva

Moralna i etička sramota novinarstva

Manjinski mediji, ako žele na tržište, neka se sami...

 • Je li lijek opasniji od bolesti?

  Je li lijek opasniji od bolesti?

  četvrtak, 26. ožujka 2020. 14:12
 • Kakav će biti poslijekoronovski svijet?

  Kakav će biti poslijekoronovski svijet?

  četvrtak, 26. ožujka 2020. 14:03
 • Rasizam Berlina i Pariza prema Italiji

  Rasizam Berlina i Pariza prema Italiji

  četvrtak, 26. ožujka 2020. 15:14
 • Naknadna pamet Borislava Škegre

  Naknadna pamet Borislava Škegre

  utorak, 24. ožujka 2020. 20:18
 • Moralna i etička sramota novinarstva

  Moralna i etička sramota novinarstva

  utorak, 24. ožujka 2020. 17:36

Hrvatska ima pravnu osnovu za zakonsku zabranu svih komunističkih simbola i neokomunističkih skupova!

 
 
Prema tekstu Rezolucije Europskog parlamenta od 19. rujna 2019. o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe (2019/2819(RSP)) komunizam i nacizam su totalitarističke ideologije. Petmjeseci  je prošlo od izglasavanja ove rezolucije, a od službene hrvatske politike, na čijem je čelu Andrej Plenković, glasa čuti nije! Ne javljaju se ni članovi Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima i konačno nedoživljene pravde za preko 100 milijuna žrtava komunizma, po Crnoj knjizi komunizma. Gdje ste sada Faktograf-ovci kada ste proglasili CRNU KNJIGU KOMUNIZMA, da nije ni F od fakta? Ne javlja se službena politika u Hrvatskoj! Ovu Rezoluciju prešutjela je Vlada RH, predsjednik Plenković, veliki europejac i to u vrijeme kada Hrvatska predsjeda Vijećem Europe! Prešutio je i aktualni saziv Hrvatskog sabora, nije donio nikakav zaključak po tom pitanju unatoč reakciji nekih zastupnika! Ali su se zato SABA-ovci brzo reorganizirali, točno kako sam se i upitala objavljujući tekst Rezolucije EP-a! Osjetili su se prozvani kao krivci za zločine, a nitko od njih ne priznaje zločine. SABA Istre ipak priznaje oko 350 žrtava fojbi, a prema različitim izvorima brojka se kreće od 4000 do 6000 bačenih nevinih ljudi u fojbe, tj. jame.
https://www.booksa.hr/system/event/image/20560/large_78684097_467536460542376_6757832170661740544_n.jpg
Veoma upitna je njihova vjerodostojnost! Predsjednik SABA Franjo Habulin je rođen dvanaest godina nakon rata, 1957. godine,  a njegov zamjenik Josip Milat, koji proziva crkvu za fašizam rođen 1938. je godine. Milat je imao tri godine kada je rat počeo, a sedam kada je rat završio. Još je više nego  degenerično  i nepojmljivo da je njihova  protukandidatkinja Iva Marčetić, koja se kandidirala uz Habulina i Milata, rođena 1982. godine! To su doista vjerodostojni borci NOB-a u Drugome svjetskom ratu. Bilo bi smiješno da nije stvarno degenerično!
 
SABA-ovci su prevaranti, falsifikatori i manipulatori!
 
Još više je sve oko SABA-a nevjerojatno. Pitanje je kako je moguće da su postali punopravni član Svjetske federacije bivših boraca (FMAC), kada nisu bili u anatifašističkom pokretu (jer nisu ni mogli zbog godina), niti su bili borci NOB-a, niti su uopće sudjelovali u Drugome svjetskom ratu? U programskim ciljevima piše: okupljanje sudionika Narodnooslobodilačke borbe bez obzira na dob i spol! Zar su Franjo Habulin i njegov zamjenik sudionici Narodnooslobodilačke borbe? Nemoguće s obzirom na godine. Čisti falsifikatori, prevaranti i manipulatori!
 
Evo što sami o sebi pišu: »Savez je samostalna, nevladina, vanstranačka, domoljubna, dobrovoljna, antifašistička i demokratska, višenacionalna organizacija udruženih građana koji prihvaćaju statutom utvrđene programske ciljeve i načela. Programski ciljevi SABA RH su: okupljanje sudionika Narodnooslobodilačke borbe i antifašistički opredjeljenih građana Republike Hrvatske, bez obzira na spol i dob, nacionalnu, vjersku, rasnu ili stranačku pripadnost; očuvanje i njegovanje antifašističke tradicije; zaštita prava članstva iz oblasti mirovinskog, invalidskog i zdravstvenog osiguranja; suprotstavljanje nacionalnoj, rasnoj ili vjerskoj mržnji i netoleranciji i neravnopravnosti građana; suradnja sa srodnim organizacijama u zemlji i inozemstvu«.
 
Dalje SABA piše: "Savez organizira Međunarodnu konferenciju radi suprotstavljanja jačanju ekstremne desnice, otvoreno profašističke, i njezinom sve agresivnijem napadu na tekovine i vrijednosti antifašističke borbe i antifašističkih vrijednosti, koje su i najviše demokratske vrijednosti današnje Europe. Pobjeda nad fašizmom likvidirala je fašističke režime koji su izazvali Drugi svjetski rat, ali fašizam nažalost nije nestao s povijesne scene već se javlja u rafiniranim oblicima. Za budućnost Europe naša se sjećanja moraju temeljiti na objektivnoj povijesnoj istini i iznad svega na socijalnoj pravednosti, a politička stabilnost i uspješno poželjno zajedništvo ne može se graditi na socijalnim nepravdama i povijesnom revizionizmu, rasizmu i ksenofobiji, koji su obilno zastupljeni u današnjem svijetu." E pa SABA-ovci su izgleda nepismeni ili još gore zavaravaju, manipuliraju i dalje javnost sa svojom lažiranom poviješću i ignoriraju EP, Vijeće EU-a i sve dosadašnje rezolucije pa pišu: "Za budućnost Europe naša se sjećanja moraju temeljiti na objektivnoj povijesnoj istini..." Upravo radi te povijesne istine EP i Vijeće EU-a donijeli su niz rezolucija koje razotkrivaju tu povijesnu istinu koju SABA-ovci ne priznaju i manipuliraju sa hrvatskom, europskom i svjetskom javnosti! Njima je istina povijesni revizionizam! Za masovne egzekucije nakon završetka ratnih operacije u Drugome svjetskom ratu drže da su opravdane!
 
Dokaza ima i previše, ne mogu više tvrditi da su masovna ubojstva bila sporadična i slučajna! Dakle drugovi SABA-ovci, zločini koje pod svaku cijenu hoćete sakriti planirani su još 1941. godine ! To znači da se sa punim pravom izjednačuje fašizam i komunizam, jer se na isti način obračunavaju sa neistomišljenicima, koje smatraju svojim neprijateljima !To i sami otvoreno potvrđuju: "U sklopu nastupa ekstremne desnice jača i povijesni revizionizam, kojim se nastoji izjednačiti fašizam i antifašizam". Drugovi SABA-ovci, komunizam nije antifašizam! Da reći ćete da vi niste komunisti, vi ste antifašisti? Ali sjetite se tko je vodio NOB? Tko je bio na čelu NOB-a? Tko je vodio državu Jugoslaviju? Komunistička partija Jugoslavije! To znači da ste samo promijenili naziv iz komunista i preobukli se u antifašiste!
 
Brojni dokumenti zorno prikazuju naređenja partizana i komunista za smaknuća svih nepodobnih komunističkoj revoluciji, jer je KPJ iskoristio borbu protiv fašizma u Drugome svjetskom ratu za komunističku revolucionarnu promjenu društvenog sustava vladanja državom. Evo dokaza:
»Strogo povjerljivo!
Samo za partijska tijela!
16. rujan 1941.
Deklaracija CK – KPS
Na poziv KPJ CK (Komunistička partija Jugoslavije Centralni komitet) je zauzeo sljedeće stajalište:
CK se obvezuje i naglašava da je u sadašnjoj političkoj situaciji nastupilo vrijeme za izvršenje socijalističke revolucije.
CK se dalje obvezuje da u predvečerje revolucije mora prestati sa svakim oblikom druženja s građanskim elementima u OF (Osvobodilna fronta), jer su to isključivo samo proturevolucionarni elementi koji su iz koristoljubja prodali svoje uvjerenje, i strjeme za materijalnim u novoj kapitalističkoj državi i oni koji nemajo nikakvoga razumijevanja za radničku klasu.
U pravom spoznavanju sadašnje revolucionarne situacije CK zaključuje Da se provedu sljedeće nužne mjere, koje su potredbne da se pobjednički izvede revolucija:
1. Svi rukovoditelji v OF-u, koji pripadajo bilo kojem građanskom usmjerenju moraju se likvidirati.
2. Svi veleposjednici, kapitalisti, industrijalci i kulaci morajo se likvidirati.
3. Svi čelnici i funkcionari građanskih stranaka, koji nisu u OF-u ili u NOV-u (Narodnooslobodilačka vojska) i koji ne budu likvidirani tamo, morajo se likvidirati.
4. Svi čelnici Bele garde mora se likvidirati.
5. Svi čelnici Plave garde mora se likvidirati.
6. Sve SS-ovce i gestapovce mora se likvidirati.
7. Sve intelektualce, študente i kavanske političare mora se likvidirati.
8. Sve svećenike, koji su se izjasnili protiv radništva mora se likvidirati.
9. Sve bivše jugoslavenske oficire, također i one koji su pri NOV-a, mora se zatvoriti.
10. Sve svećenike mora se zatvoriti. Neka crkve ostanu zatvorene, iste se ne smije rušiti. Represalije se smiju provoditi samo na drugim crkvenim imanjima i posjedima.
11. Sva vojna poslanstva kapitalističkih država, koja se nalaze pri NOV-u mora se prisiliti da otputuju. Svaki daljnji razgovor je zabranjen.
12. Sve osobe, koje se protive našem oslobodilačkom ratu mora se odmah tajno odvesti i predati NOV-u. Iste se mora likvidirati samo u slučaju ako to situacija ili pak vanjski položaj zahtijeva.
13. Svi građanski časopisi ne smijo izlaziti. Radioaparate se mora također oduzeti.
14. Svi javni uredi i sve životno važne ustanove, poput prometnih sredstava, mora se također oduzeti i predati odjelima NOV-a.
15. Sve se te mjere moraju provesti onoga dana kada to bude naređeno.
16. Sve likvidacije moraju izvršiti posebni odjeli partije.
Partijske organizacije na terenu i u odjelima NOV-a moraju to provesti u najvećoj tajnosti prema naredbama. Samo najvažniji stari članovi, funkcionari partije, smijo znati za te naredbe, i samo su oni određeni za odabir krivaca.
Živjela socijalistička revolucija!
Živio Staljin, vođa cjelokupnoga radnog naroda!
Za CK – KPS (Komunistička partija Slovenije):
(potpis) Boris Kidrič«
Original na slovenskome jeziku
 
Tako je to bilo 16. rujna 1941. i u vrijeme vladavine zločinca Borisa Kidriča. I sada SAAB-ovci prodaju demagogiju da "ekstremne desnice, otvoreno profašističke, i njezinom sve agresivnijem napadu na tekovine i vrijednosti antifašističke borbe i antifašističkih vrijednosti, koje su i najviše demokratske vrijednosti današnje Europe" te iste Europe koja je njihovu borbu izjednačila sa fašizmom i proglasila ih istim zlom! SABA-ovci misle da u Europi ne znaju da su komunistički režimi provodili masovna ubojstva, genocid, deportacije i doveli do nezapamćenih gubitaka života i slobode u XX. stoljeću u dotad neviđenim razmjerima u ljudskoj povijesti; agresije, zločine protiv čovječnosti i masovna kršenja ljudskih prava nakon Drugoga svjetskog rata! E pa drugovi SAAB-ovci, evo vam pa ako i niste do sada, javno vas prozivam i pozivam da pročitate rezoluciju kojom je vaša komunistička partija isto zločinačka, kao i fašistička i nacistička (http://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2019-09-19_HR.html).
 
Dakle ova rezolucija EP-a dostavljena je svim vladama i parlamentima država članica, a kako je Hrvatska članice EU-a, znači i Hrvatskoj vladi i Hrvatskom saboru! Za očekivati je da se ponašaju u skladu s Rezolucijom od 19. IX. 2019. i zabrane komunističke simbole, kumrovečke derneke i razne proslave sa “divnim kapama partizankama”. Kada već hrvatske Vlade nisu bile sposobne donijeti Zakon o lustraciji, prisilila ih je Europska unija da ipak provedu neki barem simbolični oblik lustracije, ali to Hrvatska vlada uporno ignorira, kao da se ništa nije dogodilo! Sve petokrake na spomenicima, ulicama i trgovima, sva imena ulica, trgova s imenima komunističkih diktatora i ubojica trebaju biti uklonjeni i da konačno taj zločinački režim pođe u ropotarnicu povijesti!
 
Titovo ime nosi središnji trg u labinskom Starom gradu, u obližnjem Rapcu nalazi se Obala, a u Raši ulica s imenom Maršala Tita. Titovo ime nose i ulice i trgovi u Fažani, Poreču, Rapcu, Opatiji. Veli Lošinj ima Obalu maršala Tita, u Lovranu je šetališe s Titovim imenom. Trg maršala Tita imaju Rijeka, Buzet, Lovran, Matulji i Rovinj. Što će bivši istarski župan, a sada EU parlamentarac Valter Flego koji je izjavio: „Istra se nikad ne će odreći svoje prošlosti i antifašističkih spomenika, trgova i ulica ljudi koji su tu prošlost obilježili, a posebno lika i dijela Josipa Broza Tita“? a glasao je za Rezoluciju EP-a? Što li će sada IDS koji se zalaže za europske vrijednosti sa Titovim Parkom u Puli i crvenom zvijezdom, a Europa je osudila crvenu zvijezdu kao zločinačku?
 
I nakon svega napisanog sasvim je jasno u svim rezolucijama, a SABA nama prodaje demagogiju i manipulira povijesnom istinom  i proglašava je povijesnim revizionizmom. Upravo SABA-ovci su ti koji revidiraju i lažiraju povijesnu istinu, falsifikatori , prevaranti i manipulatori! Da u Hrvatskoj funkcionira pravna država ne bi se tako nešto moglo tolerirati, već bi bilo zakonski sankcionirano!Hrvatska ima pravnu osnovu za zakonsku zabranu svih komunističkih simbola i neokomunističkih skupova! Zahvaljujući inicijativi Hrvatske stranke prava, Hrvatski sabor je 30. lipnja 2006. donio Deklaraciju o osudi zločina počinjenih tijekom totalitarnoga komunističkog poretka u Hrvatskoj 1945. - 1990. godine, NN 76/2006. U članku 10. piše: Hrvatski sabor podržava odluke Vijeća Europe da upravo ta institucija (Vijeće Europe) bude forum za raspravu i osudu zločina komunizma na međunarodnoj razini. Skoro sve bivše europske komunističke zemlje su sada njezine članice i zaštita ljudskih prava i vladavina prava osnovne su vrijednosti za koje se zauzima Vijeće Europe. Istodobno, Hrvatski sabor smatra da on sam treba postati ključna nacionalna institucija za osudu zločina jugoslavenskog i hrvatskog totalitarnog komunizma te da se sustavnim istraživanjem povijesti tih zločina trebaju baviti znanstvene i pravosudne institucije.U članku 11. piše: Zbog toga se Hrvatski sabor pridružuje Parlamentarnoj Skupštini Vijeća Europe u snažnoj osudi masovnog kršenja ljudskih prava od strane totalitarnih komunističkih režima i istodobno izražava sućut, razumijevanje i priznanje žrtvama tih zločina u Republici Hrvatskoj, Europi i svijetu.
 

Lili Benčik

Anketa

Čega se više bojite?

Srijeda, 01/04/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1140 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević