Get Adobe Flash player
Što Plenkovića uopće interesira?

Što Plenkovića uopće interesira?

Banalno, nespretno i glupo laganje javnosti predsjednika Vlade i...

Martinje u Draganovom klubu

Martinje u Draganovom klubu

Svi premijeri, predsjednici, vlade i vlasti su ga...

Što se kuha u susjedstvu?

Što se kuha u susjedstvu?

U Hrvatskoj nema plana, nema strategije, niti imamo jedinstvo nacije u...

Janaf je izmišljen da se ne govori o pljački Borg

Janaf je izmišljen da se ne govori o pljački Borg

Izrežirana predstava od koje hrvatski građani ne će biti obeštećeni...

Nakon popisa 2021. bit će više Srba nego 1991.

Nakon popisa 2021. bit će više Srba nego 1991.

Budući Hrvatska nema registar stanovništva, pod pritiskom EU-a o...

 • Što Plenkovića uopće interesira?

  Što Plenkovića uopće interesira?

  srijeda, 23. rujna 2020. 18:08
 • Martinje u Draganovom klubu

  Martinje u Draganovom klubu

  srijeda, 23. rujna 2020. 18:02
 • Što se kuha u susjedstvu?

  Što se kuha u susjedstvu?

  srijeda, 23. rujna 2020. 12:43
 • Janaf je izmišljen da se ne govori o pljački Borg

  Janaf je izmišljen da se ne govori o pljački Borg

  srijeda, 23. rujna 2020. 12:40
 • Nakon popisa 2021. bit će više Srba nego 1991.

  Nakon popisa 2021. bit će više Srba nego 1991.

  srijeda, 23. rujna 2020. 12:30

Birači HDZ-a nisu birali koaliciju sa SDSS-om i HNS-om

 
 
Ako većina članova HDZ-a, dana 15. ožujka 2020. ili u drugom krugu, 22. istoga mjeseca, izaberu Andreja Plenkovića za predsjednika svoje stranke znači da potvrđuju svu njegovu dosadašnju politiku vođenja stranke i države, a reflektira se to kroz vođenje Vlade RH koja korespondira sa Saborom odnosno zakonodavstvom, a posebno izborom ministara. A kad je riječ o Saboru onda je tu neskrivena koalicija koju je Andrej sam odredio a kosi se s voljom građana birača; ta nitko nije na izborima birao koaliciju tipa SDSS i HNS, koje su antipod onoga za što su glasali birači HDZ-a. Svjesni dakle budite vi plenkovićevci da njegovim izborom potvrđujete Istanbulsku konvenciju, Marakeški sporazum, koaliciju u Vladi (Divjak i Štromar) i Saboru, rečeni SDSS i HNS. Svjesni budite da potvrđujete stav ministrice Obuljen kako je ono događanje u Rijeci s petokrakom umjetnička sloboda a Plenković ne poduzima ništa, tj. da je smjeni. Da, da zamislite s kakvom su slobodom, valjda isto umjetničkom, Mladić i Šljivančanin šetali po Hrvatskoj i Vukovaru i Kninu. Tekla je crvena tekućina iz tijela naše braće i sestara svake životne dobi, pod crvenom petokrakom i silovane su tolike žene, valjda i ovdje silom ljudskih i umjetničkih sloboda i milinom „bratstva i jedinstva“ SFRJ-ota, s kulminacijom do masakra u Škabrnji i na Ovčari.
https://www.eng.kavkaz-uzel.eu/system/uploads/article_image/image/0002/20527/view_2.jpg
Ministrica Divjak dopušta pedofilsku lektiru u školi. Branitelji iz Domovinskog rata u Rijeci samo što ne plešu kozaračko kolo pred jugoslavenskom zastavom na riječkom Korzu da bi time podigli nivo dojma prelijepe Rijeke EPK (naravno, komunizma). Lijepo piše u svojoj kolumni Zvonimir Hodak kako je Rijeka postala Europska prijestoljnica komunizma (EPK). Svjesni budite poništenja inicijative za dva referenduma preko njegovog ministra Kuščevića, glede Istanbulske konvencije i izmjene zakona o izborima. Kakav apsurd: zar članovi HDZ-a (demokratska stranka u nazivu) ne gaze po demokraciji ako se odbacuje referendumska inicijativa, kao najveći stupanj demokracije? A da ne potežemo pitanje kršćana odnosno katolika i drugih vjera, a posebno mislim katolika, kako mogu sve ovo gore podržati? Ta ima li tu koji katolik među članovima HDZ-a?
 
Plenkovićevo gaženje i ponižavanje članova HDZ dolazi do izražaja za njegova posjeta, u mjesecu rujnu prošle godine, Krapinsko-zagorskoj županiji, komentirajući dnevnopolitičke aktualnosti na diktatorski način pa napitanje o najavi kandidature Mire Kovača na mjesto predsjednika stranke kaže kako mu je Kovačeva najava izgledala kao da je u povjerenju najavio u intervjuu svoju kandidaturu. Dodaje da je on irelevantan za politiku HDZ-a i da na politiku stranke ima utjecaj kao jedan građanin Finske na politiku Finske. „L´eta c´est moi“ reče jednom za sebe Luj XIV., kralj francuske, tj. „Država to sam ja“, zar se tako ne ponaša Andrej Plenković; što je jedan dr. sc. Miro Kovač, inače bivši ministar vanjskih i europskih poslova u Oreškovićevoj vladi RH, baš vidljivo odskačući po svom habitusu od Andreja Plenkovića budući da je na pariškom sveučilištu "Sorbonne Nouvelle", obranio magisterij na temu o nacionalnim i europskim politikama članicama Europske unije, kao i doktorat iz povijesti o međunarodnim odnosima s tezom o ulozi Francuske u stvaranju Kraljevine Jugoslavije?Smijenio ga je Davorom Ivom Stierom koji, istom, napušta ministarstvo zbog Plenkovićeva koaliranja s HNS-om.
 
Plenković HVIDR-i koja traži raskid koalicije, u istoj prilici, tj. posjetu rečenoj županiji dobacuje da mu ne će nitko određivati s kime će koalirati. Dakle što je Plenkoviću dr. sc. Miro Kovač a što građanin Finske za HDZ što mu je HVIDRA? E pa članovi HDZ-a na izborima za predsjednika stranke odlučite tko je Plenković, tko je dr. Kovač a tko običan građanin Finske? A što reći koliko mu znače žrtve branitelja HOS-a kad njihov slogan ZDS miče iz Jasenovca, a na popisu jasenovačkig žrtava su imena koja su i na popisu žrtava iz Auschwitza ili po svjedočanstvima na tisuće njih uopće nisu nastradali u Jasenovcu. Dakle, crvena petokraka pred kojom su poubijani na stotine tisuća Hrvata i laži koje su očite na rečenom popisu, Plenkoviću ne znači ništa mogu i dalje stajati pred očima javnosti? Hoćete li birati onoga koji pristaje na sve ovo?
 

Nikola Bašić, Vis

Anketa

Tko je naredio uhićenje predsjednika Uprave JANAF-a?

Utorak, 29/09/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1633 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević