Get Adobe Flash player
Aktualni Normalni opet nenormalan

Aktualni Normalni opet nenormalan

Neposredni izbor predsjednika RH treba "negdje...

Zbog

Zbog "banalnosti lošeg" birači krivo biraju

Zbilja hrvatskog biračkog tijela u svijetlu filozofije Hannah...

George Soros -

George Soros - "veliki humanist i čovjekoljub"

»Zamišljao sam sebe kao neku vrstu...

Politička trgovina cvjeta

Politička trgovina cvjeta

Kupuje se i prodaje izravno i(li) uz...

Zagrebački dalmatinski Makedonac iz Nigdjezemske

Zagrebački dalmatinski Makedonac iz Nigdjezemske

Je li previše toga znao, ipak je bio dobar i s Bakarićevom...

 • Aktualni Normalni opet nenormalan

  Aktualni Normalni opet nenormalan

  četvrtak, 28. svibnja 2020. 11:54
 • Zbog

  Zbog "banalnosti lošeg" birači krivo biraju

  utorak, 26. svibnja 2020. 13:28
 • George Soros -

  George Soros - "veliki humanist i čovjekoljub"

  četvrtak, 28. svibnja 2020. 11:03
 • Politička trgovina cvjeta

  Politička trgovina cvjeta

  utorak, 26. svibnja 2020. 13:20
 • Zagrebački dalmatinski Makedonac iz Nigdjezemske

  Zagrebački dalmatinski Makedonac iz Nigdjezemske

  četvrtak, 28. svibnja 2020. 10:59

Proces globalizacije nameće novo jednoumlje

 
 
Ovo je već "zabrinjavajuće"! Gledam podatke i pitam se: Je li moguće da Poljska i Mađarska toliko zaostaju za "slobodnim" i "demokratskim" svijetom? Andrzej Duda i Viktor Orbán očito nisu svjesni kuda vode njihovi "autoritarni" režimi, a što je najgore, to čini se ne znaju ni narodi u ove dvije zemlje! Poljska i Mađarska ukupno imaju nepunih 50 milijuna stanovnika, što nije niti 10 posto ukupnog stanovništva Europske unije, ali su mnogi u EU-u jako "zabrinuti" za ono što se tamo događa po pitanju "demokracije" i "ljudskih sloboda", pa i vezano za odnos prema migrantima.
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/81539816_165237361363015_7216054118278758400_n.jpg?_nc_cat=100&_nc_ohc=8p3vQNQtAtQAQnwuJPpxNmACfC5HbbkiFhqnZxMh-Mq2rUKBWesyOirIQ&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=68f2d859dc7ed568351858affecb8b10&oe=5EACAADF
Proces globalizacije koji nameće novo jednoumlje pri čemu je "istočni grijeh" svako odstupanje od propisane matrice i onoga što je dopušteno i opsesivna težnja tehnokratskih činovničkih krugova iz vrha europskih institucija da se priguši svaki glas onih spremnih na otpor takvoj koncepciji, trend je čije su posljedice (za sada) samo kampanja - prije svega medijska - a što su pripravni poduzeti u budućnosti, to ćemo tek vidjeti. Države koje drže do kršćanskog morala i stavljaju svoju suverenost ispred svih pomodarskih ili nametnutih klišeja što ih forsira neo-liberalna klika, danas su savjest Europe. One Europe koja se svojih kršćanskih korijena, identiteta, moralnih zasada i etičkih normi, pa u konačnici i prava na slobodu ne kani odreći. I to jako dobro zna mafija koja provodi koncept globalizacije po svaku cijenu, unatoč svakoj logici i zdravom razumu i usprkos jasnim pokazateljima kuda on vodi.
 
Koliko god oni režali na Orbána i Dudu, morali bi znati jedno: o tomu kakvu će vlast imati u svojim zemljama odlučuju Mađari i Poljaci. Kao što bi mi u Hrvatskoj u skladu s većinskim svjetonazorom naših građana i njihovom voljom jednoga dana trebali imati vlast koja će biti odraz naših želja i potreba. Ako se Europa (kad kažemo "Europa" uglavnom mislimo na zapadne zemlje) odrekla Krista, zar moramo i mi? Nije li to stvar našega izbora kao slobodnih ljudi? U ime čega se danas po svaku cijenu nameće novo jednoumlje pod egidom neke "univerzalne slobode" koja svoga izraza nalazi u eskalaciji nasilja, nemorala i destrukcije? Natjeraju li nas da se odreknemo Boga, što će nam ostati? Ako jednoga dana izgubimo sebe, što će nam profit, investicije, BDP i čemu će služiti sve materijalne stvari koje posjedujemo? I na kraju još nešto: pogledajte ovu sliku i sami sebi odgovorite na pitanje koja je od ove tri spomenute zemlje sigurnija i slobodnija.
 

Zlatko Pinter

Anketa

A. Plenković je u tajnosti dozvolio MOL-u da u Mađarskoj i Slovačkoj prerađuje hrvatsku naftu. Je li to izdaja nacionalnih interesa?

Ponedjeljak, 01/06/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 2065 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević