Get Adobe Flash player
Zakonom zabraniti maškare

Zakonom zabraniti maškare

Živjela demonokratska i orwellijanska Plenkovićeva...

Nisu manjinske skupine

Nisu manjinske skupine "svete krave"

Krnje je uvijek simbolizirao ono što narod ne smatra...

Glas za Plenkovića glas je protiv Hrvatske

Glas za Plenkovića glas je protiv Hrvatske

Plenković je najveća ugroza hrvatskom narodu i državi od...

Htjeli ste satiru, imat ćete satiru

Htjeli ste satiru, imat ćete satiru

Hrvatska je slobodna zemlja većinskoga hrvatskog i katoličkog...

Moralni pad hrvatskih elita i pravosuđa

Moralni pad hrvatskih elita i pravosuđa

Hrvatski sabor trebao bi biti zadnja obrana hrvatskih nacionalnih...

 • Zakonom zabraniti maškare

  Zakonom zabraniti maškare

  srijeda, 26. veljače 2020. 20:13
 • Nisu manjinske skupine

  Nisu manjinske skupine "svete krave"

  srijeda, 26. veljače 2020. 18:08
 • Glas za Plenkovića glas je protiv Hrvatske

  Glas za Plenkovića glas je protiv Hrvatske

  četvrtak, 27. veljače 2020. 12:22
 • Htjeli ste satiru, imat ćete satiru

  Htjeli ste satiru, imat ćete satiru

  srijeda, 26. veljače 2020. 18:11
 • Moralni pad hrvatskih elita i pravosuđa

  Moralni pad hrvatskih elita i pravosuđa

  ponedjeljak, 24. veljače 2020. 15:34

Taško Vasiljev: Partizanska djeca dobro su izbrojila broj ubijenih Srba u Jasenovcu i NDH

 
 
Ispod članka srbijanskoga povjesničara Nenada Lajbenšpergera u beogradskoj Politici od 26. IV. 2019., http://www.politika.rs/sr/clanak/427995/Pogledi/Tesko-do-tacnog-broja-jasenovackih-zrtava, pod naslovom »Teško do točnog broja jasenovačkih žrtava«, nalazi se nekoliko komentara koji održavaju stanje svijesti običnih Srbijanaca i Srba izvan Srbije. Evo nekih od njih.
Slikovni rezultat za serbian lies
Stevan Marković – Pariz: »Mi danas znamo, a to je nepobitna činjenica, da je porast stanovništva od 1921. do 1991. bio linearan(!), tj. na svakih 10 godina, iznosio oko 2 milijuna. Kada imamo popis iz 1931. može se predvidjeti koliko je stanovnika trebalo „očekivati“ 1941. i 1945., a također i upravo na popisu 1948. (uključujući Istru od 1945. godine) i smanjeni broj na tom popisu bi morao odgovarati stvarnim demografskim gubicima 1941.-1945. Popis iz 1948. daje brojku koja je manja za bar 2,3-2,5 milijuna od „očekivane“ brojke. Ako je totalan broj demografskih žrtava u Jugoslaviji u Drugome svjetskom ratu bio bar 2,3-2,5 milijuna, onda je na teritoriju NDH – a to su te žrtve ustaških zločina o kojima postoji neprestana polemika – moralo biti bar oko 600.000 od ustaša ubijenih (uglavnom) Srba«.
 
Stevan Marković – Pariz: »Matematičar Vladeta Vučković, kojega sam sreo 1991. u Parizu, odmah je poslije Drugoga svjetskog rata izračunao – procijenio, da su demografski gubitci (znači manjak stanovništva prouzrokovan ratom, dakle ubijeni, poginuli, nerođeni i sl.) bili oko 1,7 milijuna. To je državna vlast protumačila kao izravne žrtve rata. Kasnije, totalni demografski gubitci za cijelu Jugoslaviju bili su opet „slobodno“ procijenjeni na 1,9 milijuna (Žerjavić, Kočović) i to je bio uzrok vjerojatno pogrješnih procjena broja ustaških žrtava u Jasenovcu i Nezavisne Države Hrvatske – NDH«.
 
Popivić M.: »Pa, prema našim izvorima u IIWW je kod nas poginulo oko 1,8 milijuna ljudi, prema UK izvorima oko 1,4 milijuna a prema izvorima njemačkih historičara 1,2 milijuna. Neka su recimo Nijemci u pravu - 1,2 milijuna. Hajde sada da vidimo koliko bi tu moglo biti Srba a koliko ostalih, onih njemačkih dočeklija i đuvegija. Nije ispod milijun Srba. Ne, naravno, u Jasenovcu već u državi zločincu, NDH«.
 
I novokomponovana istorija šalje pouke: »Zagrebačka "Mala školska enciklopedija" štampanа je 60-ih godina u SFRJ kaže da je bilo oko 700.000 žrtava u Jasenovačkom logoru. Baš nešto razmišljam zbog čega bi ondašnji „nosioci“ bratstva i jedinstva imali rzloga da taj užasni broj preuveličavaju. Čini mi se da su mnogo više imali potrebu da ga umanje. Nažalost, cijenu pristanka na višedesetljetnu trulu zajednicu sa svojim dželatima u ime „svijetle budućnosti“ Srbi će još vrlo dugo skupo plaćati na raznorazne načine«.
 
Taško Vasiljev: »Ako su komunisti krili brojke žrtava Jasenovca ne znam otkud mi u glavi brojka od 600.000 likvidiranih!? Valjda sam ja nešto sanjao. Ono što je simptomatično za cijelu ovu „papazjaniju“ je tendenciozno minimiziranje žrtava ustaškog terora u Drugom svjetskom ratu cijelih 74 godine poslije njega. Što je još gore, to se plasira kako u Hrvatskoj tako i u Srbiji. Ovakve pričice i nagađanja ni u kojem slučaju ne idu u korist Srba, već je to ponovljeni (produženi) pokušaj da se oni predstave svijetu kao genocidni, čak i kao jedini genocidni, narod na bivšim prostorima Jugoslavije vjerojatno u produženom Haško-natovskom pokušaju da se opravda sva akcija NATO-a i Haške presude Mladića, Karadžića i ostalih osuđenika (koji su 90 % Srbi) i da se Srbi žigošu kao jedini krivci za krvavi raspad Jugoslavije – što je suprotno faktičnom stanju i povijesnim činjenicama«.
 
Milamajka: »Osobno sam gledao Dedijera kad je na tv-u pokazao faksimil pisma njemačkog komandanta za Zapadnu Bosnu Hitleru u komu ga izvještava da je u jasenovačkim logorima pobijeno, citiram, tri četvrtine milijuna žrtava!«
 
Mile: »Točan broj žrtava nikada ne ćemo moći doznati jer nam to partizanska djeca i danas ne dozvoljavaju. Najviše Srba je stradalo od ustaša 1941. i 1942. godine, poslije su ih više pobili partizani. Ako se istinski želi utvrditi broj žrtava Jasenovca može se doći do makar približnog broja, potrebno je malo tu poslužiti se i matematikom i doći do približnog broja stanovnika tadašnje Hrvatske i tadašnje Bosne odakle je najveći broj srpskih žrtava. Koristiti popis iz 1921. i 1931. godine i napraviti pretpostavku stanovništva 1941. godine. Novi popis je bio 1948., od 1941. će se vidjeti značajno usporavanje stanovništva i tako će se doći do nekog broja žrtava, točno ne, ali približno da. Postoje cijela sela koja su ustaše zbrisale i može se vrlo približno utvrditi broj. U što približnijem izračunu stradanja od ustaša i tadašnje NDH moraju se otvoriti arhivi da se dođe do točne brojke partizanskih žrtava kao i stradalih od četnika te muslimanskih ekstremista i balija. Žrtve ne zaslužuju nikakve manipulacije«.
 
Taško Vasiljev: »Partizanska djeca su prebrojila više od 600.000 Srba u Jasenovcu – to je službena brojka stradalih Srba u Jasenovcu do 1990. godine. Poslije su došli „demokrati“ koji su iskazali sumnju i brojku umanjili na četrdesetak tisuća (Tuđman), a očito su igricu prihvatili i nove vlasti u Srbiji poslije 2000. godine. Ne znam čemu ovakve igre brojkama!? Radi se o ogavnom novokomponiranom pokušaju minimiziranja ustaškog zločina, postavljanju sumnje samog njegovog postojanja i traženju opravdanja preko smanjenja broja likvidiranih. Očito da neki ne broje žrtve ubijene na ulazu logora, ne broje one koje su klane i bacane u Savu da bi služili za opomenu Srbima, a za razliku od Nijemaca koji su doslovce bilježili svaku pojedinost logoraša Auschwitza i drugih logora, Hrvati su kao i ostali Balkanci iskazali svu aljkavost na tu temu, pa im žrtve vjerojatno nisu ni bile bitne. Očigledno, Mile, partizanska djeca su ih izbrojili i vodili kao službeni broj dok nisu došli potomci onih s druge strane«.
 
Što nakon svega reći? Da se u Srbiji nije ništa promijenilo od 1945. godine. I dalje nastavljaju s lažima u i oko Jasenovca i tzv. višemilijunskih srpskih žrtava u jugoslavijama. Mitomanija je pobijedila razum i onemogućava bilo kakav oblik dijaloga. Nu, nisu nama Hrvatima problem Srbija i srpski mitomani, problem su nam Hrvati, oni na vlasti, i oni u oporbi koji žive na lešinarenju i laganju.
 

Zrinko Horvat

Anketa

Andrej Plenković je zabranio izvođenje pjesama Marka Perkovića Thompsona, hoće li zabraniti i maškare?

Petak, 28/02/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 865 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević