Get Adobe Flash player
PASTORALA - Globalizacija provincije

PASTORALA - Globalizacija provincije

Kako je počeo rat u našem...

Specijalni rat protiv Hrvatske

Specijalni rat protiv Hrvatske

Popuštanje samo ohrabruje srpskog, zasad samo verbalnog...

Hrvati trebaju Pupovcu reći - DOSTA!

Hrvati trebaju Pupovcu reći - DOSTA!

Dvojac Pupovac - Radin destabilizira...

Prosrpske nebuloze Davora Bernardića

Prosrpske nebuloze Davora Bernardića

Ništa novo od naših "reformiranih" komunista...

"U" na čelu Venus Williams

Borisa Petka za zapovjednika kninskoga...

 • PASTORALA - Globalizacija provincije

  PASTORALA - Globalizacija provincije

  četvrtak, 12. rujna 2019. 12:29
 • Specijalni rat protiv Hrvatske

  Specijalni rat protiv Hrvatske

  utorak, 10. rujna 2019. 12:03
 • Hrvati trebaju Pupovcu reći - DOSTA!

  Hrvati trebaju Pupovcu reći - DOSTA!

  četvrtak, 12. rujna 2019. 11:40
 • Prosrpske nebuloze Davora Bernardića

  Prosrpske nebuloze Davora Bernardića

  utorak, 10. rujna 2019. 11:58
 • "U" na čelu Venus Williams

  utorak, 10. rujna 2019. 11:46

Croatia, a country of easy prosperity!

 
 
Hrvatska vlada i Hrvatski državni sabor bi trebali donijeti odluku da se Hrvatska brendira pod sloganom Croatia, a country of easy prosperity, (but)..., za one kojima engleski baš ne'leži', pod sloganom Hrvatska zemlja lakog bogaćenja, (ali), koja bi privukla brojne 'investitore' i sve one strance kojima je lako bogaćenje nešto poput "američkog sna", a što u Hrvatskoj mogu lako ostvariti. Slogan bi valjalo distribuirati 'urbi et orbi' po svijetu na engleskom jeziku, budući da domaći "lovci" na lako bogaćenje veoma dobro znaju za sve načine lakog bogaćenja u nas, što se potvrdilo pojavom brojnih novih "prekonoćno  nastalih tajkuna i bogatuna", od kojih su neki najpoznatiji Kutle, Luka Rajić, gen. Zagorec, Ivan Čermak, Sanader, Vidošević, Jakovčić, Hanžeković, Borgovci, Kuščević, I još puno drugih kojima se ispričavam što ih nisam naveo, a također znaju za putove i načine lakog bogaćenja!
https://fee.org/media/22061/rich_poor.jpg?anchor=center&mode=crop&width=1920&rnd=131388985780000000
Slučaj ministra Kuščevića je posebno interesantan i poučan, budući da on i ne spori da se obogatio za vrijeme vršenja javne funkcije, no docira svima da to može svatko samo "ako se potrudi'?! I zato sam stavio u slogan na kraju ono "ali", jer se ipak ne može u sloganu javno reći da se možete lako bogatiti u Hrvatskoj, ali za to je potrebno biti u "bliskim odnosima" s trenutačno vladajućom političkom garniturom, bilo da je to HDZ, bilo da je to SDP, i ako "mudro" postupajući pronađete najslabije točke u državnim i javnim službama, gdje se odgovarajućom 'pinkom' dade postići čuda u dobivanju poslova, promjene prostornih planova, "slijepila" poreznih organa, policije, državnih tužiteljstva, i sudaca.
 
Naravno da u svim zemljama svijeta ima svega od toga gore navedenog, naša je komparativna prednost što je to u nas dovedeno u rang sustavne državne paradigme, pa je takvo "poslovanje" u nas znatno olakšano! Netko je od "naših" 'omastio brk' prepuštajući Inu Mađarima, Željezaru Sisak i Sinjanku prepuštajući Rusu i Taljanu, TDZ Tedeschiju, itd.!
 
I zato da zaključim s tim da je Hrvatska odista zemlja lakog bogaćenja, ali za to je uvjet da budete "dobri" s vladajućom politikom i vladajućim političarima, da ne škrtarite u davanju mita, i da nakon što "drmnete lovu" što prije nestanete negdje odakle vas ne će izručiti Hrvatskoj. Uvjeren sam da bi predloženi slogan bio daleko "efikasniji" u privlačenju "investitora" nego samohvala Vlade o naporima za privlačenje investitora, ali za neuspješnost tih napora okrivljavati  hrvatske građane koji "mrze" investitore i stvaraju "lošu investicijsku klimu"?!
 

Laslo Torma

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Tko je po Hrvatsku i Hrvate opasniji?

Utorak, 17/09/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1284 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević