Get Adobe Flash player
Aktualni Normalni opet nenormalan

Aktualni Normalni opet nenormalan

Neposredni izbor predsjednika RH treba "negdje...

Zbog

Zbog "banalnosti lošeg" birači krivo biraju

Zbilja hrvatskog biračkog tijela u svijetlu filozofije Hannah...

George Soros -

George Soros - "veliki humanist i čovjekoljub"

»Zamišljao sam sebe kao neku vrstu...

Politička trgovina cvjeta

Politička trgovina cvjeta

Kupuje se i prodaje izravno i(li) uz...

Zagrebački dalmatinski Makedonac iz Nigdjezemske

Zagrebački dalmatinski Makedonac iz Nigdjezemske

Je li previše toga znao, ipak je bio dobar i s Bakarićevom...

 • Aktualni Normalni opet nenormalan

  Aktualni Normalni opet nenormalan

  četvrtak, 28. svibnja 2020. 11:54
 • Zbog

  Zbog "banalnosti lošeg" birači krivo biraju

  utorak, 26. svibnja 2020. 13:28
 • George Soros -

  George Soros - "veliki humanist i čovjekoljub"

  četvrtak, 28. svibnja 2020. 11:03
 • Politička trgovina cvjeta

  Politička trgovina cvjeta

  utorak, 26. svibnja 2020. 13:20
 • Zagrebački dalmatinski Makedonac iz Nigdjezemske

  Zagrebački dalmatinski Makedonac iz Nigdjezemske

  četvrtak, 28. svibnja 2020. 10:59

Croatia, a country of easy prosperity!

 
 
Hrvatska vlada i Hrvatski državni sabor bi trebali donijeti odluku da se Hrvatska brendira pod sloganom Croatia, a country of easy prosperity, (but)..., za one kojima engleski baš ne'leži', pod sloganom Hrvatska zemlja lakog bogaćenja, (ali), koja bi privukla brojne 'investitore' i sve one strance kojima je lako bogaćenje nešto poput "američkog sna", a što u Hrvatskoj mogu lako ostvariti. Slogan bi valjalo distribuirati 'urbi et orbi' po svijetu na engleskom jeziku, budući da domaći "lovci" na lako bogaćenje veoma dobro znaju za sve načine lakog bogaćenja u nas, što se potvrdilo pojavom brojnih novih "prekonoćno  nastalih tajkuna i bogatuna", od kojih su neki najpoznatiji Kutle, Luka Rajić, gen. Zagorec, Ivan Čermak, Sanader, Vidošević, Jakovčić, Hanžeković, Borgovci, Kuščević, I još puno drugih kojima se ispričavam što ih nisam naveo, a također znaju za putove i načine lakog bogaćenja!
https://fee.org/media/22061/rich_poor.jpg?anchor=center&mode=crop&width=1920&rnd=131388985780000000
Slučaj ministra Kuščevića je posebno interesantan i poučan, budući da on i ne spori da se obogatio za vrijeme vršenja javne funkcije, no docira svima da to može svatko samo "ako se potrudi'?! I zato sam stavio u slogan na kraju ono "ali", jer se ipak ne može u sloganu javno reći da se možete lako bogatiti u Hrvatskoj, ali za to je potrebno biti u "bliskim odnosima" s trenutačno vladajućom političkom garniturom, bilo da je to HDZ, bilo da je to SDP, i ako "mudro" postupajući pronađete najslabije točke u državnim i javnim službama, gdje se odgovarajućom 'pinkom' dade postići čuda u dobivanju poslova, promjene prostornih planova, "slijepila" poreznih organa, policije, državnih tužiteljstva, i sudaca.
 
Naravno da u svim zemljama svijeta ima svega od toga gore navedenog, naša je komparativna prednost što je to u nas dovedeno u rang sustavne državne paradigme, pa je takvo "poslovanje" u nas znatno olakšano! Netko je od "naših" 'omastio brk' prepuštajući Inu Mađarima, Željezaru Sisak i Sinjanku prepuštajući Rusu i Taljanu, TDZ Tedeschiju, itd.!
 
I zato da zaključim s tim da je Hrvatska odista zemlja lakog bogaćenja, ali za to je uvjet da budete "dobri" s vladajućom politikom i vladajućim političarima, da ne škrtarite u davanju mita, i da nakon što "drmnete lovu" što prije nestanete negdje odakle vas ne će izručiti Hrvatskoj. Uvjeren sam da bi predloženi slogan bio daleko "efikasniji" u privlačenju "investitora" nego samohvala Vlade o naporima za privlačenje investitora, ali za neuspješnost tih napora okrivljavati  hrvatske građane koji "mrze" investitore i stvaraju "lošu investicijsku klimu"?!
 

Laslo Torma

Anketa

A. Plenković je u tajnosti dozvolio MOL-u da u Mađarskoj i Slovačkoj prerađuje hrvatsku naftu. Je li to izdaja nacionalnih interesa?

Utorak, 02/06/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1344 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević