Get Adobe Flash player
Ciljana destrukcija ozbiljnih razmjera

Ciljana destrukcija ozbiljnih razmjera

Svima kojima je Zdravko Mamić smetnja žrtve su opsjene, obmane i...

Jal i ljubomora na Miroslava Škoru

Jal i ljubomora na Miroslava Škoru

On je jednostavno jednostavan, neponovljiv, prisutan u svakom domu, bećar,...

Miting u Srbu trebalo bi zabraniti

Miting u Srbu trebalo bi zabraniti

To nije bio nikakav ustanak domicilnih Srba, nego stravičan pokolj Hrvata...

Nastavak njegovanja fašističke tradicije

Nastavak njegovanja fašističke tradicije

Talijani podižu spomenik jednome od ideologa...

Novi župan nameće talijanski jezik

Novi župan nameće talijanski jezik

Istarska convivenza u režiji IDS-a nije suživot, nego gušenje...

 • Ciljana destrukcija ozbiljnih razmjera

  Ciljana destrukcija ozbiljnih razmjera

  srijeda, 17. srpnja 2019. 14:32
 • Jal i ljubomora na Miroslava Škoru

  Jal i ljubomora na Miroslava Škoru

  srijeda, 17. srpnja 2019. 14:28
 • Miting u Srbu trebalo bi zabraniti

  Miting u Srbu trebalo bi zabraniti

  srijeda, 17. srpnja 2019. 14:25
 • Nastavak njegovanja fašističke tradicije

  Nastavak njegovanja fašističke tradicije

  srijeda, 17. srpnja 2019. 14:18
 • Novi župan nameće talijanski jezik

  Novi župan nameće talijanski jezik

  četvrtak, 18. srpnja 2019. 15:26

Režite jedni na druge poput bijesnih pasa, međusobno se koljete poput vukova…

 
 
»Moramo se pomiriti s time da će političari biti pretežno osrednje inteligencije i poštenja, a natprosječnih pohlepa za vlašću, slavom i novcem. A smijemo li njima, i samo njima, prepustiti sudbinu svojih država i cijelog planeta?«
Ivan Supek
 
U ime svih nas, naše djece, unučadi i prunučadi, dame i gospodo, saborski zastupnici, članovi vlasti (trodiobene), na svim razina, državni i javni službenici, poznate i nepoznate osobe, građani, dragovoljci, branitelji…, prestanite već jednom sa sijanjem mržnje, podjelom društva, stvaranjem nesigurnosti, međusobnim optuživanjem, nadmetanjem lijevih, desnih, centralnih, izazivanjem ultraša na oba pola, prebacivanjem krivnje na druge i drugačije, veličanjem sebe, omalovažavanjem, marginaliziranjem i podcjenjivanjem  naroda… Završite već jednom Drugi svjetski rat, kako bi konačno mogli završiti Domovinski rat i bez opterećenja krenuti naprijed. Umjesto da sve to privodi kraju, krivce prokazuje pošteno im se sudi, privodi pravdi i zasluženoj kazni, sve počinje od početka. Gura nas u sve veći ponor, u nestajanje, rastakanje, siromašvo, svekoliku mržnju, crni mrak, mrklu maglu, gusti dim, balkansku krčmu, opće i posebno ropstvo, kmetsvo, u Sredni vijek i na brdoviti Balkan.
https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/bunjac-vuletic-9dc2598d97bc889a6490f93c016ae693_view_article.jpg?v=22
Nije naš narod takav, kakav po vama koji nas predstavljate ispada.  Ničime to nismo zaslužili. Većina nas voli svoju Domovinu, svoje susjede, kolege, sugrađane, ”dotepence” svake fele, sve dobronamjerne i poštene ljude, od kuda god došli i čiji god bili. Ne učite djecu i mlade bilo kakvoj mržnji, podjelama po bilo kojim i kakvim osnovama, netrpeljivosti, diskriminaciji, übermansch-stvu, dominaciji naroda nad narodom, populizmu, elitizmu, egocentričnosti, egomaniji, blasfemiji, klerikalizmu, nepotizmu, klijentelizmu, korupciji, principijelnom oportunizmu, neprincipijelnom udruživanju, kruhu bez motike… Vi koji to neprekidno radite, bez obzira tko ste, što ste, što radite, gdje radite, koji vam je svjetonazor, filozofija, zvanje, zanimanje, kojoj političkoj opciji pripadate, ne volite ovu zemlju, ne želite nam dobro, ne poštujete nacionalne i državne odrednice interese i prioritete, ne cijenite našu kulturu i tradiciju, mislite samo na sebe, svoju korist, osobno napredovanje, posebno isticanje i političku karijeru. Zar vas pri tome nije nimalo sram, ponajprije sebe samih, onda onih pokraj sebe i svih nas, gdje god bili?
 
Režite jedni na druge poput bijesnih pasa, “koljete” se međusobno poput vukova, nadmudrujete se poput lukavih lisica, osvećujete se poput  kukavica, razmišljate poput slonova, grickate državu poput miševa,  bježite iz stranke u stranku poput štakora s broda koji je pred potunućem, kokadaćete kao u kokošinjcu, što za pravo, što za predstavu i opći dojam, da bi potom zajedno ispijali gemište ili pivo pred seoskom zadrugom. Svaki od vas želi biti vođa čopora, alfa mužjak u svom plemenu. Misli “da ga svi drugi vole kao što on sam sebe voli”. Takva filozofija se pokazala na djelu prilikom zadnjih izbora.
 
Dajte ljudi, opametite se već jednom. Dosta nam je vaših “igara bez granica”. Stavite glave na kup i konačno radite ono za što ste dobro debelo plaćeni, našim novcem. Velika vrućina je nastala. Znam, udari to u glavu, pogotovo onu koja strši iznad drugih, visoko u zraku, poput praznog  žitnog klasa. Osobni ego i visoko dignuta glava u zraku su razmjerni, što je u obrnutom razmjeru sa znanjem, sposobnosti i zdravim razumom. Nemojte se u tim i takvim osobinama i osobnostima natjecati. Natječite se u dobrim idejama, osobnom radu, zalaganju, domoljublju, doprinosu općem boljitku, istini, pravdi, pravnoj jednakosti, borbi za temeljna ljudska prava, protiv korupcije, klijentelizma, nepotizma, partikularizna i ostalih negativnih izama, kojima je umreženo i isprepleteno cijelo društvo, u svim područjima i dijelovima.
 
Nitko nam ne će ni u čemu pomoći, ako si ne pomognemo sami. Briga Trumpa, Putina, Angelu i Macrona za nas, Njih zanima iznimno povoljan i važan geostrateški i geopolitički položaj Hrvatske, prostor na kojem žele imati svoje guvernere, kompradore, namjesnike i podobne činovnike. Ovo je naša zemlja. Tu bi si svaki pojedinac i svaka obitelj trebala moći sagraditi dom. Zasad je to samo daleki nedosanjani san, negdje daleko, u neko stranoj tuđoj zemlji u kojoj ih tuđe sunce grije. Krivnju i odgovornost za to snose oni koji su ovih tridesetak godina bili na vlasti ili privlasti, razmjerno vremenu provedenom u vladajućuj poziciji.
 
Ne podcjenjujte narod kojem ste se slučajno našli na čelu. Ne izazivajte.  Ne oslanjajte se na svjetske moćnike i njihovu potporu. Kad vas jednom narod prozre i prezre gotovi ste. S tim vi i računate, pa si uz put, uz plaću kojim vas mi plaćamo i posao koji ofrlje i traljavo obavljate, stvarate uvjete za pozicije negdje vani na visokom funkcijama. Time će biti plaćena vaša poslušnost, podobnost, sluganska odanost, zanemarivanje nacionalnih interesa, prkošenje, pokazivanje mišića, obmanjivanje, izvlačenje i opravdanje pozivom na najviše svetinje u ime kojih i za koje se to radi, kao na primjer poziv četničkom vojvodi u Hrvatsku, šetnja s njim po mostu preko kojeg je dolazio s namjerom da otima, prisvaja i ubija naše, ugošćivanje u Zagrebu, prostiranje crvenog tepiha, podilaženje, dopuštanje da od vas napravi budale, da nam se svima ruga, da nas ismijava, donošenjem tone bezvrijednih papira.  Sramota!
 

Ankica Benček

Komentari   

0 #1 Joko 2019-06-14 11:52
Opet u istu torbu, tonom koji želi dominirati i populizam i klerikalizam i korupcija ... i to sve bez imena , iako svatko ima ime.
Ne radi se to tako poštovana autorice.
Ovako, šuć-muć pa prolij!
Žali Bože, papira (prostora)!
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Tko će profitirati od smjene Lovre Kuščevića i ostanka u vlasti HNS-a?

Subota, 20/07/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1293 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević