Get Adobe Flash player
Plenkoviću najviše koristi Kuščevićeva ostavka

Plenkoviću najviše koristi Kuščevićeva ostavka

Autokrat Plenković na mrtvom ministru uprave pere svoje nečisto...

Strah od osvete određuje pravila igre

Strah od osvete određuje pravila igre

Neke države imaju mafiju, dok u Hrvatskoj mafija ima...

Hrvatska inteligencija i dalje šuti

Hrvatska inteligencija i dalje šuti

Ostavimo se »hrvatske šutnje«, okrenimo se...

Smijeh svetoga Lovre

Smijeh svetoga Lovre

Plenkoviću su neprijatelji u vlastitim...

Dokle huškačke Novosti na proračunu RH?

Dokle huškačke Novosti na proračunu RH?

Dobivaju kune za širenje mržnje prema...

 • Plenkoviću najviše koristi Kuščevićeva ostavka

  Plenkoviću najviše koristi Kuščevićeva ostavka

  četvrtak, 11. srpnja 2019. 12:08
 • Strah od osvete određuje pravila igre

  Strah od osvete određuje pravila igre

  srijeda, 10. srpnja 2019. 12:52
 • Hrvatska inteligencija i dalje šuti

  Hrvatska inteligencija i dalje šuti

  četvrtak, 11. srpnja 2019. 11:57
 • Smijeh svetoga Lovre

  Smijeh svetoga Lovre

  četvrtak, 11. srpnja 2019. 11:52
 • Dokle huškačke Novosti na proračunu RH?

  Dokle huškačke Novosti na proračunu RH?

  četvrtak, 11. srpnja 2019. 15:51

Josipović bi trebao znati da su partizani pobili za i nakon Drugoga svjetskog rata najviše katoličkih svećenika

 
 
Dao je Ivo Josipović veliki intervju VL-u 16. 3. 2019. pod naslovom „Porazno je da imamo mise za ustaške zločince, a za partizane nikad nisu služene“. Bio je to očito njihov zajednički propagandni povratnički potez. Ta vraća se lignja, po tko zna koji puta, u Partiju. Ovoga puta ne više sam - jadnome Esdepeju sada u miraz donosi cijelu jednu stranku, od jedno, ako nisam pretjerao, nekoliko članova. Svašta je on u intervjuu napričao, ali držat ću se, „k'o pijan plota“, naslova u VL-u pa se osvrnuti na navode iz njega. Uostalom i Bezgrješnjaku se učinilo najvažnijim kako to najbolje ocrtava Josipovićev povratak u Partiju, koje darove joj nosi.
http://demokracija.eu/media/k2/items/cache/22c02097e4438bd2f2f3fe4a6a3ab0e1_XL.jpg
„…Crkva se, zajedno s desnicom odlučila za ustašofiliju i revizionizam. Porazno je da imamo mise za ustaške zločince. Nisam čuo da je ikada održana misa za neke od poginulih partizana, čak ni za svećenike koji su sudjelovali u NOB-u“, kaže gosp. profesor, pored ostaloga, na tu temu. Ne znam odakle mu zaključak kako se Crkva, zajedno s desnicom, „odlučila za ustašofiliju i revizionizam“. Ako je, primjerice, služenje mise nad Barbarinim rovom, služenje mise nad kilometarskim tenkovskim opkopima u Teznom za koje je po „specifičnoj gustoći“ umorenih vojnika i civila po metru kubnom izračunato kako ih je tamo preko dvadeset tisuća, u Kočevskom Rogu, u Macelju, nad jamom Jazovka, u Gračanima, u dvorištu Pedagoškog fakulteta u centru Zagreba i na još tisuće znanih i neznanih grobišta u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Vojvodini… a sve poslije rata, po profesorskom mišljenju “ustašofilija“, onda ostajem i bez riječi i bez teksta. Pritom sam siguran kako se g. profesor iz prve, partizanske, ruke  o tome mogao precizno, odavno, informirati, ali bilo je vjerojatno po onoj: „šut', šut' nikom ne govori“. Inače misa pred Barbarinim rovom najmanje je što žrtve zaslužuju, važnije je sjećanje, a prije svega zaslužuju istinu. Sve, samo to ne. Priznati nikako, pa ni danas, ni ubuduće.
 
Josipović je politički prevarant
 
Najprije malo o „revizionizmu“. Za komuniste svih „fela“, boljševike, staljiniste, „samoupravne“, za ljevičare uopće, pa i za suvremene, rasprostranjene, vladajuće, od Moskve, Berlina, Pariza, Bruxellesa, preko Vatikana do New Yorka, „revizionizam“ je ključni pojam, plus „linija“. Kad spomenu jednu od te dvije ključne riječi već su se uhvatili za pištolj. Ali on je služio uglavnom za unutar partijske obračune, Crkva i ostalo društvo bili su niža kategorija neprijatelja. Obični neprijatelji, klasni i ini, u njih se smjelo pucati i propagandno i stvarno i bez trica i kučina o „revizionizmu“. Crkva, dakako, u komunističkom smislu toga pojma ne može svjetovno (pača se u povijest) biti „revizionistička“, osim ako ju Josipović ne bi u Partiju, ali novoljevičari staroga kova proširili su metode svojih unutarpartijskih obračuna na cijelo društvo, proširili optužnicu i za „revizionizam“. Mogli smo sve reći jednom rečenicom: optužba Crkve za „revizionizam“, čisti je staljinizam, u nepatvorenom obliku, a kad mu se doda još i „ustašofilije“ dolazimo do njegova idealnoga tipa i to u ožujku 2019.
 
Ako se pak pažljivije pogleda Josipović je ustvari revizionist, već se preko nekoliko puta „revidirao“, revidirao svoje partijske i nepartijske putove. Njegov je pak revizionizam služio za sluđivanje običnog partijskog članstva, javnosti, potencijalnih glasača kako bi se dočepao vlasti, te spada u tzv. taktiku. Svjetovno, nepartijski, rečeno Josipović je jedan obični politički prevarant.
 
Stigli smo tako i do „mise za partizane“ „nikad služene“. Iznad ovo malo rečenice mnoštvo je pitanja, a kao prvo - što briga agnostika za misu. Drugo, možda bi „mise“ i bilo da, eto partizani, nisu do 1945. pobili 240 svećenika, a nakon svibnja 1945., kraja rata, još i više, još 263 svećenika te još 12 na služenju u JNA. Tko zna, možda bi se netko od njih još 1945. odvažio služiti im misu, da su ga ostavili na životu. Uostalom mogli su neke od ovih svećenika prije likvidacije natjerati da im još odsluži i misu. Tko zna, možda i jesu. Zna li Josipović da su partizani, kad ih već spominje, pobili za i nakon Drugoga svjetskog rata najviše svećenika, katoličkih dakako, u Europi uglavnom bez suda, a ako ga je i bilo bi je to ekspresni „sud“. Nakon što su partizani postali vlast, odnosno KPJ, optuživati Crkvu što joj nije, pored silnih progona, još „služila i mise“ vrhunac je beščašća. Uostalom Josipović kao agnostik vjerojatno ne zna kako je sastavni dio svake mise Božja ljubav, ljubav među ljudima, prijateljima i neprijateljima, te praštanje - utoliko je i svaka misa, recimo, u dvorištu Pedagoškog fakulteta u Zagrebu, nad jamom Jazovkom… misa za partizane - ubojice.
 
Inače CK KPJ služio je razne „crvene mise“, bezbroj „misa“, pa zašto barem jedna nije bila posvećena i pobijenim civilima, ženama, djeci, pa i neprijateljskim vojnicima likvidiranim bez suđenja. Zašto na njoj nije rečeno, „jesmo ih, kajemo se, ili se ne kajemo“ već se uglavnom šutjelo ili kao neki i danas, tvrdilo kako su svi likvidirani to i zaslužili, uključivo i načine usmrćivanja, te žalilo što ih se nije i više. Tako nama zbori naš bivši predsjednik države, razmnožavajući sad već mnoštvo guja uokolo. Kud on prođe tu guja mam raste. Nit' mu je do države, nit' do naroda. Ivo Josipović je inače „dupli“ sveučilišni profesor, na PF-u i na Muzičkoj akademiji, komponira, organizira (Zampi) na uvce svira klavir Miloradu Dodiku… rijetki su takvi na ZG sveučilištu, ako ih uopće ima. Ako su stavovi „duploga“ g. profesora ovakvi, kakvi li su i dokle li sežu oni iz  niže neoljevičarske i partijske strukture, onih neobrazovanijih i još rigidnijih. Ispod dna Jazovke?
 

Mato Dretvić Filakov

Komentari   

+2 #2 plinki 2019-03-22 12:07
Osim seruma.
Štetnik Mihajlović je jednom kritizirao Britance pa su mu padobranima poslali serum protiv zmijskoga otrova.
Citat
+5 #1 Jura z bregov 2019-03-22 07:01
Tja, kaj se more. Njegova bivša pantovčačka ekscelencija Josipović dr. Ivek je ljevičar s dna kace. Time je rečeno sve. Nije od njega moguće očekivati da se korjenito promijeni jer je već čovjek u godinama. To što govori i kako politički djeluje posljedica je, između ostaloga, i njegova kućnog odgoja. A tata mu, sada već prastari Josipović Antiša, bio mu je u kućnom odgajanju (ali "i šire") najbolji učitelj i uzor. Kakav otac, takav sin. Tu nema pomoći. Osim možda lustrirati takve pojedince kao što je dr. Ivek. Kad bi za to bilo političke volje.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Tko će profitirati od smjene Lovre Kuščevića i ostanka u vlasti HNS-a?

Srijeda, 17/07/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1127 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević