Get Adobe Flash player
Nevjerojatno licemjerstvo Borisa Miletića

Nevjerojatno licemjerstvo Borisa Miletića

Plakati nad Uljanikom je isto kao kada je Neron zapalio Rim, pa optužio...

Jugostatistika demantira srpske laži

Jugostatistika demantira srpske laži

Jugoslavija u Drugom svjetskom ratu izgubila 597.323 osobe, od čega...

Velikosrpska statistika stradanja na koljenima

Velikosrpska statistika stradanja na koljenima

Broj Srba po popisu stanovništva iz 1948. veći za gotovo 700 tisuća...

Etnobiznismen koji mrzi!

Etnobiznismen koji mrzi!

Kada će srpsku manjinu predstavljati oni koji ne mrze...

Diplomatska laž Mate Granića

Diplomatska laž Mate Granića

Sad mi je jasno kako se krivotvori...

 • Nevjerojatno licemjerstvo Borisa Miletića

  Nevjerojatno licemjerstvo Borisa Miletića

  utorak, 14. svibnja 2019. 09:38
 • Jugostatistika demantira srpske laži

  Jugostatistika demantira srpske laži

  utorak, 14. svibnja 2019. 18:07
 • Velikosrpska statistika stradanja na koljenima

  Velikosrpska statistika stradanja na koljenima

  utorak, 14. svibnja 2019. 17:54
 • Etnobiznismen koji mrzi!

  Etnobiznismen koji mrzi!

  utorak, 14. svibnja 2019. 17:41
 • Diplomatska laž Mate Granića

  Diplomatska laž Mate Granića

  četvrtak, 16. svibnja 2019. 08:38

Dok mi moramo stalno dokazivati da nismo fašisti, zlatousti Vučić se ponaša kao da nije potekao iz Šešeljeve kućne radionice

 
 
Postoje li slučajnosti i postoje li beznačajne stvari pokušat ću razmotriti u ovom tekstu. Po mojem mišljenju, ovi naizgled mali incidenti imaju višestruko značenje u nečemu što admiral Davor Domazet-Lošo zove asimetrični rat, ali i duboka, ponekad i plitka država. S jedne strane barbarski napadaj na mlade srbijanske športaše dolazi u vrijeme kada se vrši pritisak na hrvatsku Vladu da ne dopusti olako ulazak Srbije u EU, dok ista država ne riješi svoju domaću zadaću, tj. conditio sine qua non - rješenje nestalih osoba, odštete za hrvatske logoraše (kada već reparacija nije izgledna), poštivanje tzv. avnojevskih  granica (dunavski "džepovi"), povrat otete imovine i podjela zajedničke imovine itd. S druge strane, Vladi dobro dođe da se ne priča puno o dvije milijardi kuna za Uljanik, o Agrokoru, uništavanju referendumskih listića o Istanbulskoj konvenciji...
http://i40.tinypic.com/xyrkp.jpg
U veljači 1969. automobil beogradskih registracija bačen je u Splitu u
more nakon prekinute utakmice između Hajduka i OFK Beograda
 
Sjetiti se je golemoga kukastoga križa na Poljudu i nesposobnosti ministra MUP -a Ranka Ostojića da se nađe krivac; naravno da sigurnosne kamere nisu radile i da je bilo nekih slučajnih bliskih susreta u to vrijeme... Stajale iza navijača paraobavještajne službe ili bili oni prirodno blesavi svakako da su pokazatelj moralne i intelektualne degradacije društva, od kućnoga odgoja do školstva, sudstva i policije koje se više nitko ne boji. Kada sam vodio srednjoškolske izletnike na Kupres vozač (sredovječan čovjek vrlo inteligentan i iskusan) se čudio kako to da se mladi ljudi pristojno ponašaju i u hotelu i na skijalištu. Danas je to čudno, pa glavna stvar na ekskurzijama zna biti disco klub i pivnica, to je udarni dio skoro svakoga aranžmana.
 
I tako s predsjednikom Vlade, koji je iz antifašističke obitelji, s HNS-om, koji je jugoliberalna tehnokratska strana, s Miloradom Pupovcem koji je onaj koji jest, mi moramo dokazivati da nismo fašisti; dočim zlatousti Aleksandar Vučić kao da nije potekao iz Šešeljeve kućne radionice; njega (tj. Srbiju) EU želi iz strateških interesa! Eto i Budimira Lončara odlikuju u 95. godini za sva dobra koja je učinio, samo ne znam koja. Nije naivno da ove provokacije mogu naići na istovjetnu reakciju u Srbiji, što bi joj otežalo odnose s Hrvatskom upravo u procesu pristupa EU-u, ali i pokvarilo proces normalizacije odnosa BiH Hrvata i BiH Srba koji imaju zajednički interes u otporu centralizaciji i unitarizaciji zajedničke države BiH. Kada starinom neprijatelji Rusi i Nijemci rade zajednički plinovod žuti prsluci sprječavaju Francuze da ometaju ekonomsku integraciju šireg europskoga prostora. Talijanski politički vođe istodobno podržavaju žute prsluke i javno se sastaju s njihovim predstavnicima, što je diplomatski presedan. Ne radi se o tome da je u talijanskoj Vladi pokoji katolik, a u francuskoj pokoji mason, već je to politička osveta za francusko usmjeravanje arapskih migranata prema Italiji.
 
Stvari se ne događaju slučajno, još je Heraklit napisao da se svjetska vatra s mjerom pali i s mjerom gasi. Kao u kultnom američkom filmu, kod nas nespretno naslovljenonom "Predsjedničke laži" (Wag the dog, 1997.) kada se skreće pozornost s unutarnjih problema stvarajući fiktivnu napetost SAD-a i Albanije! Srbijanski turisti, umjetnici, športaši moraju u Hrvatskoj biti kršćanski primljeni, pa i u nevolji im treba pružiti pomoć. Krasno je to kazao pukovnik Marko Mišo Mujan kada je odgovorio srbijanskim medijima da on i njegovi vojnici ne bi otvorili vatru na vojnike JNA da su oni došli u Hrvatsku s ruksacima i priborom za kupanje, već bi zajedno popili piće. Očito da tada nisu s puškama, topovima, tenkovima i zrakoplovima dolazili brati jagode.
 

Teo Trostmann

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Znate li da je A. Plenković, zajedno s M. Pupovcem, omogućio Dejanu Joviću da sigurno ulazi u Europski parlament?

Utorak, 21/05/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1065 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević