Get Adobe Flash player
Svjetski koronski rat

Svjetski koronski rat

Urota nevidljivog neprijatelja     U tijeku...

Nije znao za brojne koruptivne nepodopštine?

Nije znao za brojne koruptivne nepodopštine?

Dajte svoj glas svakome, samo ne za Cosu...

I dalje se slavi zločinac Tito i njegova partizanija

I dalje se slavi zločinac Tito i njegova partizanija

"Antifašisti" opet bi ponovili Bleiburg, Križni put,...

Hej Pit, i to je Amerika!

Hej Pit, i to je Amerika!

Kada je američka policija ubila natporučnika Jasena Drnasina američki...

Prešućivanja i iskrivljavanja prošlosti i sadašnjosti

Prešućivanja i iskrivljavanja prošlosti i sadašnjosti

Iskrivljavanje činjenica i laganje javnosti traje posljednje četiri...

 • Svjetski koronski rat

  Svjetski koronski rat

  četvrtak, 04. lipnja 2020. 15:58
 • Nije znao za brojne koruptivne nepodopštine?

  Nije znao za brojne koruptivne nepodopštine?

  četvrtak, 04. lipnja 2020. 15:53
 • I dalje se slavi zločinac Tito i njegova partizanija

  I dalje se slavi zločinac Tito i njegova partizanija

  srijeda, 03. lipnja 2020. 08:58
 • Hej Pit, i to je Amerika!

  Hej Pit, i to je Amerika!

  četvrtak, 04. lipnja 2020. 15:48
 • Prešućivanja i iskrivljavanja prošlosti i sadašnjosti

  Prešućivanja i iskrivljavanja prošlosti i sadašnjosti

  srijeda, 03. lipnja 2020. 09:02

Demetlika prešućuje da je Istra prepuna spomenika zločinca Tite

 
 
Na konferenciji za medije u Hrvatskom saboru saborski zastupnici IDS-a zatražili su hitnu raspravu o njihovu  prijedlogu dopune Kaznenog zakona da se uvedu kazne zatvora od šest mjeseci do dvije godine za propagiranje nacističkih, fašističkih i ustaških simbola, što uključuje i ustaški pozdrav "Za dom spremni" koji su još lani uputili u saborsku proceduru.„Zaboravili“ su u svoj prijedlog uvrstiti i zločine komunizma iz jugoslavenskog totalitarnog režima, jer su jednaki po karakteristikama svi totalitarizmi samo su različitog predznaka. Fašizam, nacizam i komunizam su totalitarni, represivni režimi u kojima su suspendirana ljudska prava, pa i pravo na život. Iza sebe su ostavili milijune ubijenih samo zato što su bili drugačiji ili drugačijeg razmišljanja.
http://www.labin.hr/Gallery/GetPhotoThumbnail/3556?virtualpath=%2FFiles%2Ftito01.jpg&mimeType=image%2Fjpeg&width=1200&height=0
Prema tome, ako se traži kažnjavanje simbola jednog totalitarnog režima, onda treba biti principjelan i pod isti Zakon staviti sve totalitarne režime, jer su jednaki po svim kriterijima i posljedicama.Karakteristika i obilježja totalitarne diktature nalazi se u ideologiji, u jedinstvenoj partiji kojom upravlja pojedinac, terorističkoj policiji, u monopolu nad sredstvima komunikacije, u monopolu nad nasiljem i centralno upravljanoj ekonomiji. Sve ove karakteristike imaju svi totalitarni režimi, fašizam, nacizam i komunizam.
 
Svima se vlast temelji na jednoumnoj ideologiji koju provodi jedna Partija. Svi imaju terorističku tajnu policiju, koja ima neograničene ovlasti. Svi imaju medije pod strogom kontrolom Partije. U svima su ukinuta sva ljudska prava, pa i pravo na vlastiti život, o životu i smrti odlučuje Partija. Svi su iza sebe ostavili milijunske žrtve, milijune mučenih i pobijenih ljudi, samo zato što nisu bili pristalice Partije. Zato i jest Vijeće Europe na osnovu Crne knjige komunizma izglasalo Rezoluciju Vijeća Europe 1481/2006. o potrebi međunarodne osude zločina totalitarnih komunističkih režima. Crna knjiga komunizma - Zločini, teror, represija, knjiga je koja opisuje povijest represije, zločine i teror u komunističkim državama. Knjiga je izvorno objavljena 1997. godine u Francuskoj pod naslovom, “Le Livre noir du communisme: Crimes, terreur, repression”. Glavna je teza autora da je komunizam po svojoj prirodi totalitarna ideologija, a da je u svojoj praksi značajno nadmašio fašizam i nacizam, po razmjerima zločina i broju žrtava.
 
Po Crnoj knjizi za Hrvatsku, odnosno Jugoslaviju radi se o zločinima nad hrvatskim antikomunističkim vojnim postrojbama i civilima, prema britanskim procjenama oko 200.000 vojnika i 500.000 civila, koji su se u svibnju 1945. povlačili u više kolona preko Slovenije u smjeru Austrije s namjerom da se predaju zapadnim Saveznicima. Na Bleiburgškom polju, u Koruškoj, zaustavljeni su od strane britanskih jedinica, razoružani i predano titovoj partizanskoj vojsci, koja ih je masovno likvidirala, pobacala u jame, tenkovske rovove, rudnike i zazidala sa 12 betonskih pregrada, da se nikada ne sazna, te tjerala na križne puteve širom bivše Jugoslavije, a nakon rata vladala represivno, Goli otok, Lepoglava, Glina, Stara Gradiška itd, zatim udbaška ubojstva po svijetu, Bruno Bušić i dr. ukupno 69 ubijenih, naravno bez Suda i presude.
 
Na osnovi Rezolucija 1481/2006, hrvatski je Sabor donio 30. lipnja 2006. godine Deklaraciju o osudi zločina počinjenih tijekom totalitarnoga komunističkog poretka u Hrvatskoj1945. - 1990. godine u kojoj između ostaloga piše:
»1. Totalitarni komunistički režimi koji su vladali u Srednjoj i Istočnoj Europi u prošlom stoljeću, a koji su još na vlasti u nekoliko zemalja svijeta, bili su, bez iznimke, označeni masovnim povredama ljudskih prava.
2. Povrede ljudskih prava razlikovale su se ovisno o kulturi, zemlji i povijesnom razdoblju i uključivale su pojedinačna i skupna ubojstva i smaknuća, smrti u koncentracijskim logorima, izgladnjivanja, deportacije, mučenja, prisilni rad i druge oblike masovnoga fizičkog i psihičkog terora; progone na etničkoj i vjerskoj osnovi, povrede slobode savjesti, misli i izražavanja, slobode tiska i, također, nedostatak političkog pluralizma.
3. Zločini komunizma su opravdavani u ime »teorije« o klasnoj borbi i načela o diktaturi radništva (proletarijata). Interpretacija oba načela ozakonila je »eliminaciju« ljudi koji su smatrani opasnima za izgradnju novog društva i, kao takvih, neprijateljima totalitarnoga komunističkog režima. Velik broj žrtava u svakoj zemlji bili su državljani te zemlje.«
 
U Deklaraciji jasno piše što su radili totalitarni režimi i što se osuđuje, stoga veoma zabrinjava sve demokratske snage u Hrvatskoj što ljevičarske stranke i njihovi vođe, te državne institucije poput Pučke pravobraniteljice svi boluju od SINKOPE, kada su komunistički zločini u pitanju. Nitko se ne sjeća Rezolucije 1481/2006. Vijeća EU-a, i njenog usvajanja u hrvatskom Saboru. Tako su i u Saboru na konferenciji za medije saborski zastupnici IDS-a Tulio Demetlika i Giovanni Sponza oboljeli od SINKOPE, pa su im samo strašno smetali ustaški zločini, a da komunističke nisu ni jednim slovom spomenuli. TOTALNA SINKOPA. Kaže Tulio Demetlika kako reakcija državnih vlasti mora biti odlučna i beskompromisna, jer se u protivnom stvara atmosfera s kojom se relativiziraju stravični ustaški zločini. Suglasna sam da reakcija državnih vlasti mora biti odlučna i beskompromisna, ali uključivši i komunističke zločine i njihove simbole i poklič Smrt fašizmu ,sloboda narodu. To znači da se sankcioniraju fašizam, nacizam ali i komunizam. To znači Tulio Demetlika da se u Istri maknu svi titovi spomenici, titov park u središtu Pule, da se ukinu svi nazivi ulica, trgova i obala sa imenom Maršala Tita po cijeloj Istri. To znači da se isto što vi tražite za uzvik Za dom spremni, kaznu zatvora od šest mjeseci do dvije godine primjeni i na uzvik Smrt fašizmu , sloboda narodu, jer taj poklič nije donio niti smrt fašizmu, niti slobodu narodu. Slobodu samo podobnima, a smrt nepodobnima.
 
Da ne bi bilo nakon mog objektivnog prijedloga poznatih IDS-ovih floskula o antifašizmu u Istri, nabrojat ću dio komunističkih zločina u Istri; FOJBE ili jame pune su istarskih narodnjaka, koji nisu htjeli ući u Komunističku partiju. Jednostavno bi došli po njih kući i nestajali su preko noći. Golubinka blizu Raklja, iz koje se dugo vremena širio nesnosni smrad je meni osobno poznata. Najpoznatija fojba na hrvatskom teritoriju nalazi se u šumi između Malih Golji i Bičići nedaleko Vineža. Prema talijanskim dokumentima u nju je između 20. i 22. rujna 1943. godine, neposredno nakon kapitulacije Italije, bačeno 70 Talijana iz Poreča, 20 iz Labina i 16 iz Raše. Fojba se inače nalazi na imanju obitelji Nanda Golje, koji je kao 11-godišnji dječak u to vrijeme čuvao krave u njezinoj neposrednoj blizini. Nažalost, o žrtvama fojbe Vinež već desetljećima nitko ne govori javno. Zbog njih se ne održavaju komemoracije, političari tamo ne polažu vijence, niti se grade spomen obilježja. A potomci ubijenih u Vinežu, žive među nama, plaćaju porez i glasuju na izborima. Krajnje je vrijeme da se i kraj fojbe na Vinežu izgradi prikladno spomen obilježje.
https://istarski.hr/node/277-tomislav-ravnic-ne-govori-istinu-demantira-ga-fojba-vinez
 
Ovu priču Tulio Demetlika veoma dobro zna, jer je Vinež blizu Labina, gradića u Istri, kojem je on bio gradonačelnik, ali ima SINKOPU, kada se radi o stravičnim komunističkim zločinima, koji se pamte u Istri. Tako je odveden i otac biskupa u miru mons. Ivana Milovana i nikada se nije vratio. I još 30-tak istarskih narodnjaka.
http://www.biskupija-porecko-pulska.hr/novosti/987-mucenici-i-zrtve-u-poreckoj-i-pulskoj-biskupiji.htmlTako je zaklan bl. Miroslav Bulešić, i ubijeno još 15 svećenike i 3 bogoslova u Istri. Tako je iz Istre protjerano 200 tisuća Talijana, nakon što ih je Udba zastrašivala. Primjer je Vergarola, kada je dignuto u zrak kupalište Vergarola  18. kolovoza 1946.godine, tada je ubijeno 116 ljudi, među njima puno djece, a 25 neidentificiranih sahranjeno je na civilnom groblju u Puli. Tako bih mogla nabrajati danima, dok se ne povuče Sinkopa saborskim zastupnicima IDS-a.
 

Lili Benčik

Anketa

Tko nadzire DORH?

Petak, 05/06/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1444 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević