Get Adobe Flash player
Poguranci i projekt Orešković-Letica-Cerjan

Poguranci i projekt Orešković-Letica-Cerjan

Uskoro "lijevo-liberalna" kandidatkinja kod Velimira...

Dirigirani napad na srbijanske vaterpoliste

Dirigirani napad na srbijanske vaterpoliste

Dok mi moramo stalno dokazivati da nismo fašisti, zlatousti Vučić...

Karađorđevićanska politika razjeda Hrvatsku

Karađorđevićanska politika razjeda Hrvatsku

Srpska politika petokrakom je otkrila svoje maskirano lice...

Svjedok istine i glas savjesti

Svjedok istine i glas savjesti

Dr. Esther Gitman Hrvati prihvatili čista i otvorena...

Amsterdamska koalicija - velika podvala i obmana

Amsterdamska koalicija - velika podvala i obmana

Mediji stvaraju uljepšanu sliku druga...

 • Poguranci i projekt Orešković-Letica-Cerjan

  Poguranci i projekt Orešković-Letica-Cerjan

  četvrtak, 14. veljače 2019. 14:45
 • Dirigirani napad na srbijanske vaterpoliste

  Dirigirani napad na srbijanske vaterpoliste

  srijeda, 13. veljače 2019. 19:12
 • Karađorđevićanska politika razjeda Hrvatsku

  Karađorđevićanska politika razjeda Hrvatsku

  četvrtak, 14. veljače 2019. 19:33
 • Svjedok istine i glas savjesti

  Svjedok istine i glas savjesti

  srijeda, 13. veljače 2019. 19:07
 • Amsterdamska koalicija - velika podvala i obmana

  Amsterdamska koalicija - velika podvala i obmana

  srijeda, 13. veljače 2019. 19:01

EU ciljano ispražnjava Hrvatsku za naseljavanje migranata

 
 
Dok Sava mirno teče još uvijek prema istoku, ovdje se vrijeme trati uzalud. Od Istanbula do Marrakecha, pa od Jagodine do Bajne Bašte, a sve preko i od i do - Zagreba. U Zagrabiju (zagrabi Mando!) još i između dva brda. U to vrijeme stala je i Istanbulska konvencija, uskoro će, samo što nije (pazi sad!) Marakeški compact, kako li se piše: Stigao nam i Palma iz Jagodine, samo što nije na žirafi. Primio ga naš Mile, Zmaj od Bajne Bašte.
https://www.mientrastantoenmexico.mx/wp-content/uploads/2017/03/migraciones.jpg
Prvo Istanbulska, još se za njom diže prašina, ima i referendumska inicijativa, skupljeno je najvjerojatnije i dostatno potpisa za njegovo održavanje, ali ne će majci proći. Što rekla španjolska boljševika La Pasionara: „No pasaran!“ Ne će proći, kako bi rekao u ime Andreja Plenkovića ne baš vješti ali odlučni ministar Lovro Kuščević. Inače kad se uopće postavilo pitanje o ratifikaciji te Konvencije pisali smo ovdje kako je to davno prošla tema, odavno „legla“ jer se već sve što se u toj Konvenciji „u tom Saboru“ trebalo ratificirati u njemu se već, mic po mic, za prijašnjih vlada i „tih Sabora“ nju kodificiralo, u različitim zakonima stavilo u zakonik. Konvencija je samo još jedan nadzakon, poklopac na loncu. Pisao sam, „uzalud vam trud svirači“, ustvari ružnije, ali ne bih toga opet povlačio za rep. Referenduma, naravno, ne će biti.
 
Drugo, Marakeška ne znam što je, navodno globalna politička platforma, novo govorno „compact“, trenutno jaše i mačem maše političkim prostorom. Što bio da bio i kako se nazivao da nazivao, i on je već prošlost. Razlikovanje u njemu, navodno, između legalnih i ilegalnih migracija obična je glupost i zavaravanje javnosti, zaglupljivanje naroda i pojedinaca. Migracije su trajne, koliko legalne toliko i ilegalne, nu vrijeme u kojemu živimo vrijeme je seobe naroda, dakle masovnih „migracija“. Pritom je aktualna seoba naroda potaknuta, izazvana, inducirana..., uzduž i poprijeko. Odgovor na pitanje tko je izazvao seobu naroda je jednostavan - globalna Naddržava (vlada).
 
Stalni i vječni tijek migracija neizostavni je važan, čak i nužan dio povijesti civilizacije. U njoj se odvijala održiva, poželjna i polagana blagotvorna akulturacija (sljubljivanje kultura). Najnovije „migracije“ izazivaju sukob, ne treba okolišati - nadaju rat, uračunat, poželjan, štoviše planiran.
 
Pripadnici  kulture koji su u seobi u skoro, kratko, vrijeme ne mogu prihvatiti humanizam, liberalizam, sekularizam, hedonizam, ateizam, relativizam, bezboštvo..., a što je sve poharalo zapadnu civilizaciju, europsku posebno. Oni će od toga što tu pronađu, što je još ostalo očekivati tek - pokoravanje. Eventualno buđenje i otpor dijela te umiruće civilizacije može izazvati samo, kao što se i vidi, sukob. Planirani, poželjan sukob. Na njega će eventualne buntovnike tjerati i njihovi trenutni vladari s frazama o „toleranciji“, „solidarnosti“ i sličnim multi-kulti bajkama, a po potrebi udarit će na njih i raznim silama, od pravne, političke do vojne.
 
Razglabati tako površno o aktualnim i budućim „migracijama“ skoro je za nevjerovati. Zar nije, s hrvatskog, eto „sebičnog“ stajališta, vidljiv i važniji egzodus Hrvata. Koliko je on pritom također izazvan? Što sadržajno čini priču da su njemačke agencije preplavile Hrvatsku (Srbiju i dr...) u potrazi za liječnicima i medicinskim sestrama, koje se kupuje za hrvatske prilike visokim plaćama? Nije li to možda pitanje za „hrvatski kompakt“? Radi li se o tome de se, pazi sad - legalno isprazne ovi prostori kako bi se napravilo mjesta i za legalne i za ilegalne migrante kako bi se značajan dio njih ovdje zaustavio, a ne da produže dalje na sjever i zapad Eunije? Ima još, ali i ovo je previše. Nego koje će brdo za devizne dnevnice poslati zastupnike u Marrakech na još jedno raspredanje o tom, kažu, nevažnom, neobvezujućem „compactu“, što je, naravno, još jedna laž, onako čisto fina jedna, politička, potpuno je nevažno. Glede toga najradije bih oba brda, poslao - u tri nizbrda.
 

Mato Dretvić Filakov

Komentari   

0 #1 Guest 2018-11-15 23:11
Napokon, jedan vrlo mudar tekst, koji opisuje suštinu problema i vreme koje najilazi i protiv čega se treba borit, a ne mlatit praznu slamu sa proslošću. Iseljavanje i strani migranti su nešto što može uništit Hrvatsku.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Treba li M. Bandić podnijeti ostavku na dužnost gradonačelnika zbog odlikovanja Budimira Lončara?

Srijeda, 20/02/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 868 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević