Get Adobe Flash player
Plenkovićev vijenac srama na Tjentištu

Plenkovićev vijenac srama na Tjentištu

Sljedeće godine neka Tomislav Ivić štafetnu palicu preda...

Što danas Hrvate sjedinjuje?

Što danas Hrvate sjedinjuje?

Definicija jednog nacionalnog identiteta negativnim naglašavanjem,...

Faktograf je poticatelj govora mržnje

Faktograf je poticatelj govora mržnje

Pupovčeve velikosrpske Novosti šire najgori govor mržnje protiv...

I ove godine nastavljaju se laži o Jadovnu

I ove godine nastavljaju se laži o Jadovnu

Pupovče, spusti se u Šaranovu Jamu i pobroji virtualne...

Slijednici zločinačkog komunističkog antifašizma

Slijednici zločinačkog komunističkog antifašizma

Partizani su se borili za obnovu Jugoslavije, a ne za slobodnu...

 • Plenkovićev vijenac srama na Tjentištu

  Plenkovićev vijenac srama na Tjentištu

  srijeda, 19. lipnja 2019. 18:53
 • Što danas Hrvate sjedinjuje?

  Što danas Hrvate sjedinjuje?

  srijeda, 19. lipnja 2019. 08:04
 • Faktograf je poticatelj govora mržnje

  Faktograf je poticatelj govora mržnje

  utorak, 18. lipnja 2019. 17:21
 • I ove godine nastavljaju se laži o Jadovnu

  I ove godine nastavljaju se laži o Jadovnu

  srijeda, 19. lipnja 2019. 18:50
 • Slijednici zločinačkog komunističkog antifašizma

  Slijednici zločinačkog komunističkog antifašizma

  utorak, 18. lipnja 2019. 17:13

Josip Broz i Draža Mihailović na istoj slamarici u Kninu...

 
 
'Pametan Srbin odlazi u četnike a vraća se iz partizana'
(Brana Crnčević, srpski pjesnik i fašist)
 
U Srbu se i dalje svakog 27. ili dan poslije, 28. srpnja (kao ove, 2018. godine) održava bal vampira, slavlje u spomen na četničko- komunističke zločine – pokolje u južnoj Lici i zapadnoj Bosni nad hrvatskim i muslimanskim civilima. Tako su oni započeli svoj „antifašistički“ ustanak u kojemu su im saveznici bili i talijanski fašisti. Tako izričito tvrdi Srbin, dr. Đuro Stanisavljević u svome djelu Pojava i razvitak četničkog pokreta u Hrvatskoj 1941.-1942. godine’, Istorija XX veka, zbornik radova, IV (Beograd 1962.). Znamo već kakva su sve zla počinili tog ljeta 1941. godine, jer istina o tomu je Bogu hvala, izašla na vidjelo. No skrivanje iza „antifašizma“ se nastavlja.
http://301694648.r.worldcdn.net/wp-content/uploads/2018/07/%C4%8Detnici.jpg
Stari saveznici, komunisti i četnici ostavili su svoje krvave tragove, počevši od sramne i krvave epizode spomenutih pokolja u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, preko zločina što su ih činili u jesen 1941. i u samoj Srbiji – prije nego su utekli preko Drine a tamošnji narod ostavili na cjedilu da „kusa“ ono što su im zakuhali. Neki od najviđenijih komunističkih lidera, poput političkog komesara i Titovog bliskog prijatelja i suradnika Rodoljuba Čolakovića Roćka, nisu se libili ostaviti i pisane tragove o toj suradnji: zajedničkim druženjima, pregovorima, sjedeljkama uz iće i piće što su ih prakticirali s četničkim vojvodama u istočnoj Bosni. Treba samo pročitati njegove Zapise iz oslobodilačkog rata, pa da stvar bude posve jasna, kao dan. Četnici su mogli kad i kako su htjeli prelaziti u partizane i potom se vraćati svojima, a jedina „kazna“ koju su dobivali (nakon tih višekratnih prelazaka s jedne strane na drugu) bilo je to što su im Roćko i drugovi organizirali satove „političkog odgoja“ ne bi li ih „prevaspitali“ i dokazali im koja je prava strana. O svemu tomu i koječemu drugomu crno na bijelo piše ovaj politički komesar zadužen za „moralno-političku podobnost“ partizanskih odreda u istočnoj Bosni.
 
Crnogorac Mihailo Lalić u svome romanu Dokle gora zazeleni progovara na istu temu. Kroz usta svojega glavnog lika (Peja Grujovića), autor ne ostavlja mjesta nikakvoj sumnji: kroz cijeli rat, četnici i komunisti u Crnoj Gori nosili su u jednom džepu petokrake, a u drugom kokarde, pa su ih prema okolnostima i trenutačnoj potrebi stavljali na kape.
 
Jedan drugi politički komesar i također Titin prijatelj Adil Zulfikarpašić u svome poznatom zapisu „Put u Foču“, bilježi kako je bio zgranut i šokiran time što je u Glavnom štavu kod Tite zatekao Straju Kočovića, četničkog koljača (kojega je znao od ranije), ali s petokrakom na kapi, u ulozi partizanskog komandira. Dogodilo se to neposredno poslije masovnih pokolja što su ih nad civilima – muslimanima u tom kraju (Foča, Goražde) u siječnju 1942. godine počinili četnici. I Strajo, naravno, kao jedan od glavnih koljača. Kad je zatražio objašnjenje, dobio ga je upravo od Rodoljuba Čolakovića, koji mu je obrazložio kako se rat ne može dobiti „ako se na našu stranu ne privuku srpske mase“. I još je dodao (kako piše Zulfikarpašić): „Moj Adile, kud bi mi stigli kad bi hapsili sve četničke koljače, s kime bi ratovali?!“
 
Postoji i zgodna priča o tomu kako su četnički vođa Draža Mihailović i komunistički vođa Tito (prigodom jednog sastanka u Kninu) čak i spavali na istoj slamarici – koju im je prostrla Jovanka Budisavljević, pokojna supruga J. B. Tita; nju je ova žena za života ispričala stranim novinarima i ostala je zabilježena u intervjuu koji je dala. Ni amnestija četnika Draže Mihailovića (u tri navrata: kolovoza/ studenoga 1944. i siječnja 1945.) nije bila ni malo slučajna. Srbe je trebalo konačno pokrenuti na masovni prelazak u partizanske redove, a to se bez kolektivne amnestije četnika nije nikako moglo. Ta bratija – komunisti i četnici (koji su na brzinu kokarde zamijenili petokrakama) klali su skupa potom na Križnom putu i Bleiburgu i civile ostavljali po masovnim grobnicama, Hudoj i drugim jamama diljem Slovenije i Hrvatske. Pobili su samo u svibnju 1945. (prema njihovoj dokumentaciji iz Vojnog arhiva što ju je ne tako davno objelodanio Roman Leljak) preko pola milijuna Hrvata – ustaša, domobrana i civila, uključujući i žene, djecu i starce. I to se također zove „antifašizam“!?
 
Što se sve događalo 90-ih godina u Domovinskom ratu, nažalost, jako dobro znamo. Kokarda i petokraka su zavile u crno Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, a njihove mješovite zločinačke postrojbe ušle su skupa u Baranju, Vukovar, Škabrnju, Tovarnik, razarale Osijek, Slavonski Brod, Dubrovnik, Gospić, Split, Šibenik... I to je bio „antifašizam“, zar ne?
 
Nije bez razloga srpski dječji pjesnik i fašist Brana Crnčević  (pri piću u jednom društvu) početkom devedesetih podsjetio na to kako „Pametan Srbin odlazi u četnike, a vraća se iz partizana“. In vino veritas, kaže stara latinska poslovica. Perfidija inverzije povijesti u našoj današnjoj Hrvatskoj nastavlja se, drsko i bezobrazno, unatoč svim dokazima i činjenicama. No, ipak, pomaka ima. Knjiga je spala na dva slova. Nema derneka u Srbu pod pokroviteljstvom države. Ove opskurne terevenke na kojima se slavi genocid, drže još samo dva (ne baš tako jaka stupa), SNV i SAB. Posljednji su to trzaji jedne propale i na krivotvorinama građene ideologije, mita o „antifašizmu“ u koji nitko normalan više ne vjeruje, osim onih koji se tamo okupljaju.
 

Zlatko Pinter

Komentari   

0 #5 Waks 2018-08-03 18:52
Višnja Pavelić je pričala da su Nemci, pa čak i nacisti, bili vrlo neraspoloženi prema ustašama, odnosno da je Pavelić na vlasti opstajao isključivo zbog Adolfa Hitlera i uskog kruga njegovih najviših suradnika. Ono što je tad nije rekla, ali je jasno od njemačkih dokumenata iz Drugog svjetskog rata, jest da je razlog bio ekstremna ustaška brutalnost, pokolji koji su sa sobom nosili užasan pečat najgore psihopatološke devijacije.
Ljubo Miloš je bio bio možda i najgori u tom manijakalnoj konkurenciji. Bio je Luburićev rođak. Rat ga je zatekao kad je imao samo 22 godine i Luburić ga je od prvih dana uzimao kao svoju desnu ruku. Postavio ga je za upravitelja Jasenovca već u listopadu 1941. godine, pa se upravo zapalio da u Jasenovcu pazi na Mačeku. Stari HSS-ovci su rekli da je jednom prilikom pitao Miloša da se ne plaši Božja kazna zbog svih tih zločina. "Ništa mi ne govori, ja znam da ću gorjeti u paklu za ono što sam učinio i što ću učiniti, ali ću se gorjeti u paklu za Hrvatsku",
Citat
0 #4 Cabrija 2018-08-03 18:31
Milane, u velikoj si zabludi.Ti uopce ne znas sta je to komunizam i klasna borba. Moras procitati neka dela od Karl Marksa da bi razumeo.
Da je tako, kako ti velis bilo istinito, posle 1945 ni Hrvati, ni Muslimani ne bi postojali. Cetnici i komunisti bi ih istrebili do poslednjeg, apsolutno do poslednjeg, jer su Broza svi podrzavali u svetu, a komunisti su posle pobede 1945 i ulaska u zonu uticaja Sovjetskog Saveza cije su trupe oslobodile Jugoslaviju, mogli da rade sto su hteli. Procitaj malo o komunizmu, glupo je o necem diskutovat, a ne znati o cemu pricas. I u Srbiji su komunisti pobili mnogo Cetnika, Ljoticevaca i Nedicevaca, vrlo mnogo, vise nego u Hrvatskoj ustasa i domobrana. I u srednjem vjeku su bile seljacke pobune koje su ubijale plemice i bogatase, a i oni su ubijali kmetove i seljake bez milosti prilikom gusenja pobuna.
To je KLASNA BORBA koje nema veze sa nacijom i nacionalizmom. TO JE BORBA SIROMASNIH I POTLACENIH PROTIV BOGATIH I MOCNIH.
Citat
-2 #3 Milan 2018-08-03 15:53
ČETNICI SU U 10. MJESECU 1941, UBILI MARKA OREŠKOVIĆA I UBACILI GA U JAMU (POTVRĐENO OD ĐOKE JOVANIĆA I GOJKA POLOVINE) PA ONDA SPJEVALI PJESMU: "OJ USTAŠE, JADNA LI VAM MAJKA, PLATIT ĆETE OREŠKOVIĆ MARKA", BANDA ČETNIČKA I BANDA KOMUNISTIČKA ZAJEDNO BILA, METKA NISU OPALILI NA TALIJANE, NEGO UBIJALI HRVATE I MUSLIMANE, ĐUBRAD ZLOČINAČKA.
Citat
+1 #2 Proleter 2018-08-03 08:37
Prije 77. godina u ovom junačkom Ličkom i Hrvatskom mjestu Srbu i u njegovoj okolici, po direktivi CK KPH koju je ličkim komunistima prenio Marko Oreškovič Krntija, pokrenut je ustanak protiv ustaških vlasti i okupatora. Ustanak je bio lišen bilo kakve ideologije i mržnje bez konteksta koji se danas želi servirati Hrvatskom narodu u želji da se zasjeni pozitivan značaj antišasističke borbe u Hrvatskoj. Bila je to pobuna protiv zla za elementarno ljudsko pravo na život.

Svim preživjelim drugovima i drugaricama borcima NOB-a želimo dobro zdravlje, dostojanstveno i sadržajno življenje u demokratskom i humanom društvu za koje su se borili, za koje su milioni dali i svoje živote.
Citat
+1 #1 Djura 2018-08-03 07:29
Umesto komentara pogledajte Youtube snimak:

https://www.youtube.com/watch?v=qJ0sJB5E_L8
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Nakon što je T. Ivić 16. VI. 2019. položio vijenac na kojem piše "Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković herojima Sutjeske", svatko tko i dalje u HDZ-u podržava Plenkovića je izdajnik. Slažete li se?

Ponedjeljak, 24/06/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1448 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević