Get Adobe Flash player
Začepi li se Marku gubec, ugušit će se Hrvatska

Začepi li se Marku gubec, ugušit će se Hrvatska

Postavljanje samoga pitanja što nogometaši smiju...

Šumski diktatori i trolovi antihrvatskog predznaka

Šumski diktatori i trolovi antihrvatskog predznaka

Od političara na Trgu bana Jelačića bilo je mjesta samo za Predsjednicu...

Tko ne voli Hrvatsku, ne razumije slavlje

Tko ne voli Hrvatsku, ne razumije slavlje

Nacionalni ponos i dostojanstvo nemaju...

Za Dejana Jovića Hrvatska je -

Za Dejana Jovića Hrvatska je - "mit"!

Za potvrdu svoje teze navodi rezultate nekakve ankete iz travnja 1990....

'Francek-stein' Borivoja Dvornikovića-Borde

'Francek-stein' Borivoja Dvornikovića-Borde

"Nisam komunist. Bio sam skojevac, bio sam kasnije i član...

 • Začepi li se Marku gubec, ugušit će se Hrvatska

  Začepi li se Marku gubec, ugušit će se Hrvatska

  srijeda, 18. srpnja 2018. 21:16
 • Šumski diktatori i trolovi antihrvatskog predznaka

  Šumski diktatori i trolovi antihrvatskog predznaka

  četvrtak, 19. srpnja 2018. 10:07
 • Tko ne voli Hrvatsku, ne razumije slavlje

  Tko ne voli Hrvatsku, ne razumije slavlje

  srijeda, 18. srpnja 2018. 21:12
 • Za Dejana Jovića Hrvatska je -

  Za Dejana Jovića Hrvatska je - "mit"!

  četvrtak, 19. srpnja 2018. 10:03
 • 'Francek-stein' Borivoja Dvornikovića-Borde

  'Francek-stein' Borivoja Dvornikovića-Borde

  srijeda, 18. srpnja 2018. 21:03

Zdravku Mamiću čestitam rođendan 16. srpnja i predlažem ga za odlikovanje

 
 
Rodio se je Žarko Puhovski koje desetljeće prekasno, i u tome je njegova životna tragedija. Njegovo markantno uglato samoupravljačko lice čovjeka od željeza (vidjeti sliku Van Gogha "Seljaci jedu krumpir") ne će činiti društvo mramornim bistama Ždanova, Kardelja, Žukova, Moše Pijade, Kirova; Veliki svjetski rat je prošao, teška industrija je podignuta, kolektivna seljačka gospodarstva ostvarena (kolhozi poznati po manjku žita a višku parola), ideološki neprijatelj razvlašten, Crkva ponegdje (Albanija npr.) ukinuta... ali Puhovski se rodio prekasno, proleteri su lišeni sreće da im obećava bolju budućnost, Litvanci, Tatari i Ukrajinci nisu čuli njegove propovjedi o bratstvu i jedinstvu... Možda bi se u Rusiji zvao drug Krutov ili Petoljetkin; to ne ćemo nikad znati, možda bi se pobunio protiv "liberala" Hruščova? Ovako on je ostao izdanak ledenodopske hladnoratovske klime, nešto poput hrvatske sibireje ili velebitske degenije ili mamuta.
https://narod.hr/wp-content/uploads/2018/07/puhovski.jpg
Napadao je i žario naš Žarko hrvatske proljećare i svjedočio na sudu protiv njih, pred rat se zalagao da općine u Hrvatskoj koje ne žele izaći iz Jugoslavije mogu u njoj (SFRJ) ostati, nakon Oluje je svjedočio na Haaškom sudu kao svjedok optužnice (bezuspješno), da bi najnovije njegovo upozorenje na nacionalnu frku i frtutmu oko nacionalne reprezentacije prenio čak i Deutsche Welle. Da se razumijemo, iako radićevac nemam ja ništa protiv hrvatske ljevice; osobe dr. Veselice, dr. Tuđmana, Petra Šegedina, Branka Horvata - ozbiljnog ekonomista koji je nastojao objektivno sagledati kosovsku tragediju, dr. Supeka, dr. Županova, Dušana Bilandžića, Stanka Parmaća, Ivana Gorana Kovačića, Andrije Hebranga su meni drage i smatram ih poštenim Hrvatima. Puhovski je ovdje više prauzorak doveden do karikature onoga što je SFRJ bila i promicala, tj. karikatura sustava koji je u svojoj paranoji, sljepilu i krutosti uhićivao Gotovca i hranio i podizao u svojim njedrima Miloševića!
 
Još mogu shvatiti kad netko od domoljublja radi profesiju, ali samo u Hrvatskoj postoje ljudi koji od antidomoljublja dobro žive, čak su i ugledni građani. Neki bivši rigidni boljševici sada su liberali u duginim bojicama, borci za ljudska prava izbjeglica (koliko izbjeglica je SFRJ primila?), borci za ženska prava, ali i umjereni (ne i uvjereni, već dekorativni) "nacionalisti" ako to znači biti magarac od zlata. Kamo sada da putuje naš Žarko, kad su mu već Hrvati kao natražnjački nacionalisti i vjeroljupci dojadili? U SAD-u je nazadni Trump, Kina je kapitalistička i etnički homogena, Afrika je nacionalistička, kao i Venezuela. Da otiđe u Kolumbiju, ili Omsk ili Krasnojarsk? U Turskoj su ljudska prava aktualna,možda da tamo okuša sreću? U Italiji bi se mogao boriti protiv kalabreške i sicilijanske mafije, u Njemačkoj za prava azilanata - jer imigracija bi povećala radničku klasu i smanjila nacionalno i vjersko jedinstvo što je recept za svjetsku komunističku revoluciju! Francuska je previše centralistička i unitaristička, kao i Španjolska, da to je pravi zlatni rudnik za socijaliste!
 
A možda da Puhovskoga pošaljemo sa gospođama dr. Pusićkom i Šuicom na Mars, da tamo bude dio promatračke misije UN-a, po ključu jedan socijalist, jedna liberalka i jedna nacionalka. Bojim se kako bi drugovi Marsijanci reagirali na ovu trojku ako su inteligentna bića. Što bi mislili o Zemljanima? Što o Hrvatima na osnovi ovog reprezentativnog uzorka? Što o Istanbulskoj konvenciji koju ova trojka (ne)uspješno podupire? Ne znam zašto HTV pored ozbiljnih analitičara i geopolitičara poput npr. admirala Domazeta i Metera uvijek pita za mišljenje lošega prognozera Puhovskoga, koji se prenapuhnuo i pukao poput zele lubenice, naime izvana zelen (ekologija), iznutra crven.
 
Da, Puhovskoga nažalost nije imao prilike  upoznati čuveni engleski neuropsihijatar Oliver Sacks koji se bavio tajnama ljudskoga mozga. Puhovski je poput Sacksovog pacijenta mornara Jimmyja kojemu je mentalni svijet ostao zaustavljen na godini 1945.-oj, sve ostalo je izbrisano ili prilagođeno tada važećoj shemi. Usput jedan mali savjet izborniku Daliću; treba Francuzima dopustiti da zabiju prvi gol, jer naši dokazano bolje igraju kada jure rezultat. Gospodinu Zdravku Mamiću čestitam rođendan 16. srpnja i predlažem ga za odlikovanje, bez obzira hoće li mu se dokazati utaja poreza i hoće li biti ovrhe nad njegovom imovinom!
 

Teo Trostmann

Komentari   

0 #5 cic 2018-07-14 23:10
titini komunisti su titine"pudlice" ,koliko ih goda ima svi su ostali isti, sve što su od1945 do danas učinili svi su to zajednički jedan sa drugim učinili, bilo iz hdz ili sdss ili sdp,bilo od tite,tuđmana,ra čana,pupoovca i plenkija, tako će biti i u buduće! Danas vičete na IK,"Moji"crveni marxisti partizančići,ko ji potvrdište rodnu ideologiju, nisu krivi samo današnji marxisti, davno su nju uredili i potpisali oni prvi, koji su u tursku sa diplomaciom u positu išli,politika se planira unaprid trideset godina i zato to sada imamo to što imamo i Žareta je njihov, i njihova pasmina, pa sada kad im vi djelite lipe i slatke epitete,podjeli te svima iste, oni su kako već "napisah" bravareve "pudlice" kao i žareta, a uz to,banane nikada nisu postale jabuke pa i u vašem "civikatu" piše "proleteri svih zemalja ujedinite se"!
Citat
0 #4 Kaspar 2018-07-13 15:16
Živio Žarko Puhovski! On je legenda! Prošlosti...
Citat
+1 #3 Humljnin 2018-07-13 11:38
Uz sve ono što o Puhovskom znaju,oni koji žele znati,manje su poznate njegove izjave,s početka trećejanuarske diktature,kad je,uspoređujući Dražena Budišu i tadašnjeg predsjednika Jugoslavije Vojislava Koštinicu,poton jeg skoro beatificirao,a o Budiši imao loše mišljenje.
Doduše,nije to niti čudno,s obzirom da se Puhovski u Jugoslaviji deklarirao Jugoslovenom,ka snije bio čelnikom Pokreta za Jugoslaviju,a uostalom protiv Budiše je i svjedočio na montiranom komunističkom procesu.
Eto,Žare tabadžija(Čičak !) postade humanist,ljudsk opravaš kao i svi ostali stubovi komunizma i mrzitelji samostane Hrvatske.I ta metamorfoza moguća je jedino u Hrvatskoj!
Citat
0 #2 guest 2018-07-13 10:58
Od Bukowski do Puhowski ,literatura za 21 stoljeće
Citat
0 #1 Jura z bregov 2018-07-13 06:49
Jesenti milu bigulicu, oni kojima nisu po ćudi Puhovski dr. Žare i njegove genijalne političke "analize" po definiciji i po "difoltu" ne mogu biti ništa drugo nego natražnjaci, zatucanci, zadrti ognjištari, populisti, nacionalisti i klerofašisti. Jedino takvi ne mogu podnijeti humaniste poput dr. Žareta, a kojemu se mi napredna, moderna, tolerantna, uključiva i antifašistička čeljad divimo bez prestanka i u neograničenim količinama.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Treba li obustaviti postojeće sudski neutemeljene postupke protiv Zdravka Mamića?

Petak, 20/07/2018

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1532 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević