Get Adobe Flash player
Opasno traćenje vremena

Opasno traćenje vremena

EU ciljano ispražnjava Hrvatsku za naseljavanje...

Podržali Istanbulsku, podržavaju i

Podržali Istanbulsku, podržavaju i "seljenja"!

Popis HDZ-ovaca koji podržavaju »Globalni sažeti dogovor za sigurna...

Ovakav Sabor ruglo je Republike Hrvatske!

Ovakav Sabor ruglo je Republike Hrvatske!

Hrvatski sabor najodgovorniji za stanje u...

Političko preživljavanje političkih zvijezda

Političko preživljavanje političkih zvijezda

Ne ostaju i ne opstaju najjači, nego...

Hrvoje Klasić - Stankovićev profesor 'istorije'

Hrvoje Klasić - Stankovićev profesor 'istorije'

Suspendiran zbog ljubakanja sa studenticama, a na ispitima pita studente u...

 • Opasno traćenje vremena

  Opasno traćenje vremena

  četvrtak, 15. studenoga 2018. 08:41
 • Podržali Istanbulsku, podržavaju i

  Podržali Istanbulsku, podržavaju i "seljenja"!

  četvrtak, 15. studenoga 2018. 15:48
 • Ovakav Sabor ruglo je Republike Hrvatske!

  Ovakav Sabor ruglo je Republike Hrvatske!

  srijeda, 14. studenoga 2018. 08:38
 • Političko preživljavanje političkih zvijezda

  Političko preživljavanje političkih zvijezda

  četvrtak, 15. studenoga 2018. 08:34
 • Hrvoje Klasić - Stankovićev profesor 'istorije'

  Hrvoje Klasić - Stankovićev profesor 'istorije'

  utorak, 20. studenoga 2018. 13:04

O nekoliko srpskih hibridnih junaka iz prošloga agresorskog rata

 
 
1. Vukašin Šoškočanin, upotrijebljen od srbijanske tajne službe, ustvari tajnih službi – tobože Šešeljev vojnik o čemu je više puta govorio. „Organizator“, o čemu se malo zna, kao predsjednik SDS-a Borova Sela, prve probne evakuacije („bežanije“) Srba iz Slavonije i Srijema u Vojvodinu zbog „ugroženosti“ rane 1991., koji su se, uglavnom, za nekoliko dana vratili. „Bežaniju“ je TV Novi Sad, tada granatirajuća srbijanska televizija s one strane Dunava, slikala, a o povratku izvijestila nije. Ona je bila upriličena odmah nakon napada Srba na policijsku postaju u Pakracu 2. ožujka 1991. Navodno ih je, prema televiziji, evakuirano oko pet tisuća, a zašto bježe nisu znali.
http://media.gettyimages.com/photos/this-picture-taken-in-november-1991-in-the-croatian-town-of-vukovar-picture-id154204084?k=6&m=154204084&s=612x612&w=0&h=PGpG0JISJ2QrVFBSsUcWy7b7m7Q0S5QUqFPrAzJdVi4=
Ovako ju je za TV Novi Sad objašnjavao Vukašin Šoškočanin: „Poslije kroatocentričnog napada u Osijeku na Srbe, gdje je hrvatski narod tukao srpski narod (kad, kako? o.a.), došlo je do odluke srpskog naroda da se preseli, odnosno zaštiti svoje familije. Iz ovoga sela (Borova Sela o.a.) otišlo je po našoj procjeni do tri tisuće ljudi, ovaj, žena i djece. (Tu se kod spominjanja „ljudi“ Šoškočanin ugrizao za jezik jer „ljudi“ su tamo značili - „muškaraca“.) A ukupno je s ovog područja 36 sela iz općina Vinkovaca, Osijeka, Vukovara otišlo oko 25.000 do 35.000 ljudi.“ Ova probna „evakuacija“, koja je trebala pokazati „ugroženost“ Srba ostala je donekle u sjeni vjerojatno zbog  tadašnjih masovnih demonstracija u Beogradu koje je „dokrajčila“ JNA poslavši tenkove na ulice.
 
Zatim su, četrdesetak dana kasnije, u Borovu Selu pobijeni, masakrirani hrvatski redarstvenici pod ideološkim, „na daljinski“, zapovjedništvom Vojke Šešelja. U mjestu djelatno, glavni je bio Šoškočanin. Stvarno, srbijanska Udba koja je tamošnje Srbe  naoružala i pojačala s ljudstvom, s najmanje stotinjak „dobrovoljaca“. Taj Šoškočanin je, bit će, znao i tražio nešto previše, ili nije znao šutjeti, pa su ga Srbi(janci) likvidirali i bacili u Dunav, ter proglasili herojem i izgradili mu mauzolej s kokardama.
 
2. Arkan, Željko Ražnatović, kriminalac i tvrdi suradnik jugoslavenske, a zatim srbijanske Udbe. Kažu, i njezin likvidator, u inozemstvu. Sin višega časnika JNA, kosovca, malo „nestašan“, pa mu se skoro sve dopustilo, kao što se i sinovima oficira JNA, „malo nestašnima“, dopuštalo - sve. Mogli su, primjerice, birati, hoće li biti „rokeri“, „jugo rokeri“, kao, ne znam: kao Bregović, Štulić i razni drugi - il' „kokeri“. Neki će, eto „rokati“, a neki „kokati“. Zlatna jugoslavenska mladež. Arkan nije bio pjevač. Al' žena mu i udovica - pevaljaka. Heroj i heroina. Čisti mit. Pevaljka još pjeva, al' Arkan odavno više ni zijeva. Rokunuli su ga „k-rokeri“. Državni. Za državu Srbiju, veliku. Radiš, pa te ona i kokne - i svečano sahrani. O tome kakav je Arkan bio ološ govorili su i obični Srbi - oni iz tzv. Sao krajine. Mučio ih nakon Oluje fizički, vezao lancima uz pasju kućicu, tjerao ih da laju kao psi. Srbe iz današnje „srpske republike“, po ovlaštenju Radovana Karadžića, mogao je poradi mobilizacije za borbu i mučiti. Mlatio je i šišao čak i tamošnje visoke oficire, pa ga oni skoro nisu već tamo likvidirali. Podvio rep i pred tamošnjim Srbima, pa uteko preko Drine. Metak je „heroja“ sustigao malo kasnije.
 
3. Treći „hibridni“ heroj  je „Kapetan Dragan“, al' ne ću o njemu ni slovca. Eno ga kod nas kako mi se čini u zatvoru u Splitu, na miru gleda televiziju. Ako koju godinu gleda Hatevej, to mu je dostatna kazna, a možda i nagrada. Važna napomena: djelovao je u vrijeme zapovijedanja Ratka Mladića Kninskim korpusom. Njegova zlodjela pokrivala je JNA, te Jovica Stanišić i srbijanska Udba. Božji heroj, neko vrijeme, a zatim su ga se Srbijanci odrekli.
 
4. Dolazimo do četvrtoga i svakako najvećega, „hibridnog heroja“, Ratka Mladića. Presuda onom srpskom vojničkom kukavelju, đeneralu Ratku Mladiću, koji tijekom svoje ratničke karijere, koju je započeo u Hrvatskoj 1991., a završio porazom od Hrvatske vojske u kolovozu 1995., samo što mu nije ušla u „glavni štab“ - ratovao samo s vrhunskom tehnikom protiv pješačkog naoružanja protivnika, ovdje, u ovdašnjoj mediji, zauzela je previše prostora. On više nikoga ne zanima, pa ni Srbijance (osim marginalnih „Dveri“, trenutno desniji i od Šešelja, koji ih inače smatra ološem - prijatelja naših „zidaša“ Sinčića, Pernara i povjesničara Bunjca, dr. Bunjca) naročito nakon što su svi njegovi podčinjeni zapovjednici korpusa i obavještajci, kosovci, iz generalštaba vojske RS-a, koji su zapovijedali i ubijali oko Srebrenice odavno dobili doživotne robije. Neki su u zatvoru već i umrli. Recimo obavještajac, kosovac Ljubiša Beara, kojega izjeda kancer-rak. Svejedno, kakvi bili ti Srbi osuđeni il' pokojni s moje strane (s)pokoj im duši. Takva je presuda i „doktoru Dabiću“. Mladićevom vrhovnom zapovjedniku Radovanu Karadžiću, iscjelitelju s bradom i repićem s kojim se godinama skrivao po srbijanskoj provinciji. „Gospodar Karadžić“, gospodar života i smrti mnogih, zapovjednik Ratka Mladića hodao uokolo po Srbiji kao „doktor Dabić“ travar, vidar, vidovnjak, strašilo…  
 
Kao i u ratu, Ratko Mladić se pokazao kao kukavica i na sudu. Ovako ću reći: u ratu je, raspolažući s tenkovima i tehnikom, bio paun, a bez tenkova - kukavica. Kad se pogledaju njegove snimke za agresije na Hrvatsku, tada je još potpukovnik, prvo što upada u oči kako je među pregovaračima, uglavnom civilima s hrvatske strane, pa i svojim oficirima i vojnicima u vojničkim košuljama, jedini on oklopljen kao kornjača. Korni kornjača! Ljeto 1991. sunce žeže po kamenjaru, a „heroj“ u oklopu kao srednjovjekovni vitez. Što je to nego li obično kukavstvo. U tim susretima pokazuje izuzetnu bahatost, koja proizlazi iz tehničke nadmoći, prijeti razaranjima, uništavanjem hrvatskih sela i gradova… Dio Srbijanaca, koje oni drugi, štovatelji Miloševića nazivaju „drugosrbijancima“, smatra ga kukavicom stoga što se nije predao, te se na sudu branio od optužbi, braneći Srbiju, Srbijance i Srbe već više od desetljeća skrivao po Srbiji. Od 1996. kad ga je Biljana Plavšić smijenila, pa do izručenja Miloševića o njemu se brinula Vojska SRJ (Srbija i Crna Gora) a zatim se skrivao sam. To mu spočitava i general Aleksandar Dimitrijević, glavni obavještajac te vojske da se trebao predati sudu ili učiniti ono što je obećavao - „da živ ne će na sud“. Umjesto toga, ruga mu se novinar-obavještajac Miroslav Lazanski, danas Vučićev „narodni poslanik“, da je dočekao uhićenje u „kokošinjcu“. Sve je inače bilo jednostavno. Hrvatska vojska  je mogla riješiti slučaj „đenerala Mladića“ do prvog, ili najduže jedanaestoga rujna 1995., ali je to Amerika (i Engleska) stopirala. Pa je odlučila „predmet“ dati na sud i to sad rješava globalna „pravna država“.  
 

Mato Dretvić Filakov

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Vjerujete li A. Plenkoviću kada kaže da nema opasnosti od tzv. Marakeške deklaracije?

Utorak, 20/11/2018

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 797 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević