Get Adobe Flash player
Umjesto isprike, nove Miloradove optužbe

Umjesto isprike, nove Miloradove optužbe

Na redu je Plenković - da Pupovca smijeni ili...

Pleter oholosti, bahatosti i narcizma

Pleter oholosti, bahatosti i narcizma

Na "aktualcu" gledala sam ponašanje jednog...

Demokratski centralizam Andreja Iljiča Plenkoviča

Demokratski centralizam Andreja Iljiča Plenkoviča

Politički i sociokulturni uljez u HDZ     Sintagmu...

Vrdoljakova amerikanizacija školstva

Vrdoljakova amerikanizacija školstva

Izmišljamo školu za život po mjeri HNS-a....

Performans kao (ne)kažnjivo djelo

Performans kao (ne)kažnjivo djelo

Urednik časopisa "Informatologia Yugoslavica" i savjetnik Franka...

 • Umjesto isprike, nove Miloradove optužbe

  Umjesto isprike, nove Miloradove optužbe

  četvrtak, 20. rujna 2018. 16:16
 • Pleter oholosti, bahatosti i narcizma

  Pleter oholosti, bahatosti i narcizma

  četvrtak, 20. rujna 2018. 16:08
 • Demokratski centralizam Andreja Iljiča Plenkoviča

  Demokratski centralizam Andreja Iljiča Plenkoviča

  srijeda, 19. rujna 2018. 17:58
 • Vrdoljakova amerikanizacija školstva

  Vrdoljakova amerikanizacija školstva

  srijeda, 19. rujna 2018. 18:43
 • Performans kao (ne)kažnjivo djelo

  Performans kao (ne)kažnjivo djelo

  četvrtak, 20. rujna 2018. 16:05

Što dalje Acu i Maju s HRT-a – inače, svi će Hrvati pobjeći

 
 
Svakakva zla kruže nad Hrvatskom, nu medijsko, medija kao totalitet toga, je sigurno najveće. Takozvan HRT je njegov važan sastavni dio, utoliko ukoliko ga konzumenti prisilno plaćaju, a on im onda u povratku dere po moždinama, i najvažniji. Mlati po konzumentima i na mostu i na ćupriji i ispod tih građevina. Ako se u Hrvatskoj provode izbori, a provode se, ako se vlast „mijenja“, a mijenja se, HRT ostaje stabilan i „čvrst kano klisurina“. On se ne mijenja, njegov zadatak je promijeniti ovdašnje stanovnike, „državljane“ - do zadnje jedinke i zadnje njihove moždane ćelije.
http://bikeandtattooshow.com/uploads/images/vendeurs/NU2%20com.jpg
Samo ponavljam „gradivo“, prije godina i godina sam svaki člančić o „tome“ završavao s „ceterum censeo“, to ukinuti, makar pritom nestalo i ono nešto malo dobroga što se tamo, kao izuzetak, zna pojaviti. Onda sam odustao od gledanja, kako bih sačuvao mentalno zdravlje. Ostali, a svi ostali su privatni mediji koji čine ukupnu mediju, nisu ništa bolji, štoviše mnogi su i gori, pa nas stišće medijski totalitarizam. Nu ako se osvrnemo uokolo po kugli stanje medije je slično, stišće pravi totalitarizam, onaj jedino mogući, globalni. Vidjet će se dokle će dogurati, nu vratimo se mi u našu malu domovinu, skoro bih napisao „dom“, al mislim kako će i on uskoro biti zabranjen, ako ne zabranjen, onda sigurno opustošen.
 
Medijski progon Hrvata iz domovine
 
Već neko vrijeme, nekako kako su Josipović i Zoka sišli s vlasti, medija nas pritišće s temom iseljavanja, pače bijega iz Hrvatske, naročito mladih, dok je u pozadini nešto važnija, kompleksnija tema depopulacije, demografskog sunovrata i demografije općenito. Kad je sve počelo, a traje više od stotinu godina, što ju je sve uzrokovalo, koliki su demografski gubitci bili za i naročito nakon Drugog svjetskog rata, neposredno ali i u slijedećih pola stoljeća… Zatim, koliki su gubitci života, ali koji su i ostali uzroci „pokreta“ stanovništva za vrijeme srpske agresije na Hrvatsku tijekom Domovinskog rata, koliko su samo materijalne, ratne štete tome uzrok… Zatim, koliko današnjem odlasku stanovništva u inozemstvo kumuje tzv. tranzicija, kao oblik neke nove „revolucije“ (vlasničke i ine), u svakom slučaju tektonskog društvenog poremećaja u socijalističkim zemljama. Zatim, koliko na koncu tome pridonosi ulazak Hrvatske u Euniju i na koncu, a ne i najmanje važno, koliko i hrvatsko stanovništvo pokreće na odlazak iz zemlje proces tzv. globalizacije, koliko je on povezan, recimo sa  seobom naroda… (zakon spojenih posuda?).
 
Dakako u svemu treba pridodati aktualni tehničko-tehnološki, informatički razvoj i njegov utjecaj i na koncu ideologiju, najkraće rečeno, „ljudskih prava“, preko nje uništavanja religija (nade), najprije od svih pravljenje jedne (možda je islam kandidat?) da bi se i ona „preorala“, pa zavladao šestar, visak i trokut, simbolički gledano. E pa kad o tome govori, bilo kada u bilo kojoj emisiji, u bilo koje doba dana i noći, i bilo koji novinar tzv. HRT-a barem mrvicu od toga morao bi imati u vidu. Barem nešto. Zatim može prijeći na hladnu, mrklo mračnu „ljudsku priču“, koja je u mediji zamijenila onu staru „toplu“. Tople u mediji su preostale još samo kao priče o toploj braći i sestrama.
 
Mrtvo hladne ljudske priče
 
I eto me konačno kod Ace u Nedjeljom u dva. Smanjili mu navodno plaću, bit će se imalo što smanjiti, pa se odlučio osvetiti. On i Maja Sever. Umjesto poznatih sugovornika doveo četiri javnosti nepoznata koji napuštaju Hrvatsku - dvoje će ju tek napustiti, jedan je to učinio napola, jedna gošća već jest, te jednoga u javnosti poznatoga koji to nije učinio. Prvi je strojovođa iz Slavonije, s pedeset i pet godina uči njemački kako bi taj posao radio u Njemačkoj. Supruga mu je medicinska sestra, i ona uči njemački kako bi mogla raditi posao valjda sličan onome koji je radila u Hrvatskoj. Kad netko tko ovdje ima posla, ima toliko godina, pa odluči otići - široko mu polje. Ako pritom pohvali onu Milas-Klarićku bivšu pravobraniteljicu djece koja im je poručila da uče jezike i bježe iz Hrvatske, neka ide što prije. I neka se ne vraća, jer mislim kako je zbog takvoga stajališta i došao kod Stankovića. Bio je i gost neki novinar koji je otišao s obitelji u Švedsku. Oduševljen je uči švedski pa će i tamo biti novinar. Dijete su mu u školi primili fantastično - k'o malu kraljicu. Nije otišao baš zbog neke oskudice, više bih rekao onako, „politički“, pa to poštujem. A švedski novinar, možda u „morgen bladetu“ - sjutra. Želim mu da sam loš prorok.
 
Posebno je novinarski, u svakom pogledu profesionalnom, ljudskom, i da ne nabrajam priča mlade majke teško bolesnoga djeteta, ako sam razumio, od rijetke bolesti. Koja majka, roditelji, ne bi od bilo kuda, pa i odavde iz Hrvatske otišli kako bi djetetu pronašli lijeka? Na Južni, Sjeverni pol, a roditelji iz ekvatorske prašume sa sličnim problemom sigurno bi se zaputili čak i u Hrvatsku zbog sličnog razloga. Poopćavanje jedne takve priče među mnoštvom njih sličnih, a pritom se poigravati s duševnom boli s jedne strane roditelja, a s druge gledatelja, naprosto je nedopustivo, osim ako nije riječ o čistoj medijskoj manipulaciji. Tada je sve moguće.
 
Stanković je u emisiji imao samo jednu osobu koja je doista otišla - bivšu privremenu zaposlenicu HRT-a (čistačica). Trenutno radi u Londonu, njeguje starije osobe, nakon tečaja od četrnaest dana. Inače je prije odlaska dulje vrijeme radila u Kauflandu, a nakon otkaza još i pri HRT-u. Pravi, zainteresirani za problem odseljavanja, novinar HRT-a bi ju, ustvari sebe, zapitao, a zašto je taj „švarc“ holding, što li već jest (Kaufland, Lidl), koji „sauga“ čistu lovu iz Hrvatske (trgovina) i uništava male domaće trgovce - da ne idem dalje - otpustio njegovu sugovornicu. Postoji i pitanje - da nije možda visoka Stankovićeva plaća bila uzrok tome da ona nije moga ostati raditi za nešto pristojniju plaću u osječkom dopisništvu iste, javne kuće.
 
Doveo je i onoga mladog poduzetnika iz Solina, ali on je odavno ovdje postao zvijezda i nikako više ne spada u ovu priču s „običnim“ ljudima osim što je i on malo lupio po vlasti državi. Rekapituliram: od petero sugovornika četvero odlaze, jedna je otišla (iz Osijeka - Slavonija) jedan pred mirovinom, strojovođa će otići (Slavonija), sredovječni novinar je već u Švedskoj, uči jezik, pa će i tamo biti novinar, a odlazi i mlada obitelj, prvenstveno zbog bolesnog djeteta. Odlaze dakle radnici (trgovkinja) „plave bluze“ kako su ih nekad zvali (strojovođa), bogme i intelektualci(?) (novinar), mlada obitelj… Rekao bih odlaze svi.
 
Koja manipulacija rastjerivanja još ovo malo Hrvata, ako ih tako uopće smijem nazivati. Tko će vam još ostati. Aco Stanković, Maja Sever i HRT. Koje su to budale na tom HRT-u. Hajde, razumijem da rastjeruju Hrvate, razumijem da ih se rastjeruje i etnički i vjerski, kao katolike, kao „ustaše“, kao heteroseksualce… ali da ih se odatle rastjeruje još i kao HRT-ove pretplatnike - to ne mogu razumjeti. Što će tamo pretplatu Maja Sever plaćati Aci Stankoviću, a on će joj uzvraćati istom mjerom? Zbiljam više ne trebam tražiti da se to ukine - odumrijet će samo.
 

Mato Dretvić Filakov

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Podržavate li braniteljski prosvjed u Vukovaru 13. listopada 2018.

Ponedjeljak, 24/09/2018

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1017 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević