Get Adobe Flash player
Zapisi iz doba Corone - Svjetski koronski rat

Zapisi iz doba Corone - Svjetski koronski rat

Nije Putin slučajno vratio Boga u ustav. Ne, ne. Bila je to priprema za...

Tko treba vladati Hrvatskom?

Tko treba vladati Hrvatskom?

Ova vremena zaslužuju katolički odgovor     Kroz...

Boji se savjeta za gospodarstvo

Boji se savjeta za gospodarstvo

Plenkovićeva demagogija o reprezentativnoj...

Nikakve koristi od gradonačelnikova

Nikakve koristi od gradonačelnikova "delanja"

Mnogi su se rodili u Petrovoj bolnici iz koje sad bježe rodilje i porađaju...

Je li sada jasno tko je Plenković?

Je li sada jasno tko je Plenković?

Nije on kriv za potres i zarazu, ali je kriv za mnoge druge...

 • Zapisi iz doba Corone - Svjetski koronski rat

  Zapisi iz doba Corone - Svjetski koronski rat

  četvrtak, 02. travnja 2020. 15:00
 • Tko treba vladati Hrvatskom?

  Tko treba vladati Hrvatskom?

  ponedjeljak, 30. ožujka 2020. 21:29
 • Boji se savjeta za gospodarstvo

  Boji se savjeta za gospodarstvo

  četvrtak, 02. travnja 2020. 14:54
 • Nikakve koristi od gradonačelnikova

  Nikakve koristi od gradonačelnikova "delanja"

  srijeda, 01. travnja 2020. 09:36
 • Je li sada jasno tko je Plenković?

  Je li sada jasno tko je Plenković?

  srijeda, 01. travnja 2020. 09:31

Crna rupa u glavi velikosrbina Milorada Pupovca!

 
 
Provokativnom Pupovčevu govoru u Srbu trebalo je za uvod pridodati samo jednu rečenicu kojom bi se zakrpala 'crna rupa' u njegovoj historijskoj amneziji: srbijanski četnici pod 'komandom' Dražina, kraljevskog oficira Đoke Jovanića (i srodne mu bratije) potpomognuti od braće po oružju - talijanskih fašista - digli su ustanak protiv hrvatske države i izvršili neviđeni pokolj nedužnog hrvatskog naroda, mahom civila, u istočnoj Lici i zapadnoj Bosni. Dakle, doslovno rečeno, 27. srpnja 1941., pobivši vlak pun hodočasnika uključivo i na zvjerski način ubijenog drvarskog biskupa Waldemara Maximiliana Nestora (jednako tako i grahovskog Jurja Gospodnetića) oni su „zajedno oslobodili Drvar da bi u njega (puno kasnije, o. a.) mogao doći Josip Broz Tito. A iako nekima to danas ne vrijedi govoriti, treba znati da u Drvar nije došao Draža, nego Joža“, baljezga u Srbu taj beogradski trabant, Milorad Pupovac, i drsko dodaje:
http://www.snv.hr/images/pages/big-1205.jpg
„Više će odjeknuti 'ovo' dolje, što ječi u onoj (fašističkoj!?, o.a.) rupi. To su naši mediji, demokratski i tolerantni koji jednako tretiraju i antifašizam i ‘fašizam’. Koji jednako tretiraju i one koji govore historijske istine i one koji žele iskriviti historijske istine”. A Milorad ne da iskrivljuje istinu nego bezočno laže po uzoru na Dobricu Ćosića! Ironizirajući protestni skup Hrvatskih pravaša (osiguran jakim kordonom Ostojićeve 'milicije', o.a.) riječima 'tamo dolje u rupi', nema dvojbe, Pupovac ih smatra fašistima a 'ona rupa' bi mogla biti i jama Golubnjača nedaleko 'Jožinog' Drvara u koju su četnički 'antifašisti' pobacali tijela pobijenih hodočasnika; po Pupovčevoj kvalifikaciji, valjda, klero-fašista!?
 
Pa, pamtimo dobro da je upravo Milorad Pupovac za vrijeme Domovinskog rata optužio i Franju Kuharića za izvjestan oblik 'klerofašizma' zbog bestidne, lažne klevete kako je uzoriti kardinal 'prekrstio' na katoličanstvo 11 tisuća pravoslavne nejači!? Nego, skoro će i Dan pobjede, Domovinske zahvalnosti, ujedno i Dan hrvatskih branitelja koji je za razliku od ovog nelegalnog četničkog derneka u Srbu, državni blagdan. Za hrvatskog državljanina Milorada Pupovca to nije pobjeda nad fašistoidnom JNA i jednakim joj četnicima nego je to dan srbijanske tuge i žalosti; zbog vojničkog poraza u Oluji koju on i danas drži 'genocidnom akcijom' ili 'etničkim čišćenjem' unatoč pravorijeku ICTY-ja!?
 
Za njega su Mladen Markač i Ante Gotovina bili i ostali ratnim zločincima premda su oslobađali i njegovu domovinu!? Je li Pupovac kao lojalni politički Hrvat s hrvatskom Domovnicom u džepu dužan slaviti ili barem poštovati hrvatskim Ustavom 'ozakonjeni' Dan Pobjede jer Hrvatska bi trebala biti i njegova domovina; ili mu je kao promućurnom 'etno-biznismenu' tek puka imovina!?
 
Moguće, iz obiteljske solidarnosti Milorad Pupovac žali i tuguje nad veličanstvenom pobjedom hrvatskih branitelja u 'Oluji'(uključivo i onih srpske nacionalnosti, o. a.) jer su i njegova dva 'burazera', Vojislav i Mladen pripadali elitnoj četničko-fašističkoj formaciji zvanoj 'ALFA' pod zapovjedništvom zloglasnog ratnog zločinca, takozvanog 'kapetana Dragana'! A on sam ništa nije učinio da bi braću 'preodgojio' računajući valjda kako je blizu ostvarenju velikosrpskog sna Dražinog ideologa Stevana Moljevića zvanog 'Homogena Srbija' (iz 1941.), etnički čista!
 
Hipotetski: Što bi se dogodilo da su kojim slučajem pobunjeni krajinski Srbi na sastanku u Ženevi prihvatili ponuđeni plan Z-4 umjesto što su ga bahato i prepotentno odbili vjerujući u snagu i nepobjedivost svoje krajinsko-četničke armade i svesrdnu pomoć balkanskog krvnika Slobodana Miloševića i njegove, rigidno fašističke 'JNA' s ('antifašističkom') zvijezdom petokrakom na čelu? Ili, što bi se desilo da je krajinska vojska, dobro naoružana po SDP-u predanim oružjem hrvatske TO, izvojštila pobjedu u Oluji umjesto što je poput zečeva kukavičji pobjegla? E, tada bi vjerojatno Milorad Pupovac politički avansirao i postao gubernatorom te fašistoidne tvorevine, samo-proglašene SAO-Krajine iz koje je tijekom pet godina krvave okupacije(od rujanskih balvana 1990. do Oluje, 5. kolovoza 1995.) etnički očišćen skoro sav nesrpski živalj (više od 200.000 'krivovjeraca') i porušene mahom sve katoličke bogomolje!
http://www.centardomovinskograta.hr/images/slike_thumb/cetnici_1.jpg
Tada bi i 5. kolovoza bio Dan pobjede i neovisnosti SAO Krajine a 17.kolovoza mogao bi biti Dan balvanskog ustanka srpskog naroda jednako kao što je danas 27. srpnja samoproglašeni Dan ustanka tog istog naroda; dakako, nelegitiman, nelegalan i protuustavan! Svesrdnu podršku Pupovcu daje predani (kripto)antifašist Stipe Mesić koji je svoje domoljublje-u sprezi s Josipom Manolićem-'dokazao' pokušajem puča u Hrvatskom državnom saboru 1994., zatim tajnim-zaštićenim svjedočenjem protiv 'svoje' hrvatske države i 'svoga' predsjednika Tuđmana, u Haagu 1997. i na koncu protuzakonitom i protuustavnom predajom 666 transkripata s oznakom državne tajne britanskim MI6-špijunima nakon što je došao na vlast 2000.-te; bez sumnje veleizdajnik ali, još uvijek na slobodi!
 
A danas zajedno s Pupovcem i ostalom pročetničkom bratijom u Srbu izvodi on, metaforički rečeno, 'ples antifašističkih vampira', morbidno se izrugujući kostima nedužno pobijenih Hrvata iz Srba, Brotnja, Boričevca, Bos. Grahova, Krnjeuše, Vrtoče, Kulen Vakufa… Kao i nekad tako i danas, jugofilima-orjunašima i četnicima, antifašizam služi tek kao prozirna krinka za počinjene zločine nad hrvatskim narodom! Četnički dernek u Srbu ciničko je izrugivanje i s najvećim blagdanom hrvatske države, Danom pobjede, nevjerojatno, uz prisutnost izaslanika jadnog nam predsjednika države Ive Josipovića, pokrovitelja derneka.
 
A notornom velikosrbinu i petokolonašu Miloradu Pupovcu, zbog crne mu historijske rupe u glavi, trebalo bi ponoviti riječi koje je o tom istom 'vampirskom balu' izrekla Savka Dabčević-Kučar, još davne 1971.: „Bio je vedar, sunčan dan. Kad smo se pojavili na improviziranoj pozornici, na otvorenom, pred golemim mnoštvom ljudi (dovezenih) osjetili smo prema sebi zid otpora i mržnje. To je bio miting velikosrpske bodlje mržnje prema hrvatstvu i Hrvatskoj. Nikako ga drugačije ne mogu shvatiti!“(Savka Dabčević Kučar – 'Hrvatski snovi i stvarnost')
 
Kako onda tako i danas, dokle!? Ove riječi Savka, doduše, nije izrekla javno i glasno pred nabrijanim četničkim mnoštvom okupljenim na mitingu nego ih je tek zapisala jer šutnja je bila i ostala 'jako oružje' hrvatske, standardno podrepaške politike!? I što reći na kraju nego citirati riječi Marka Ljubića, 'Politika', 27. srpnja 2014.: „Dok god postoji mogućnost i pravo u Srbu govoriti o 'antifašističkom  ustanku' bit će to jasan znak kapitulanstva hrvatske državne politike i jasan pokazatelj snažnog velikosrpstva u Hrvatskoj. Onaj tko pretendira istinski povesti hrvatski narod u svekoliki razvoj i prije svega mir, mora zabiti glogov kolac tome vampiru upravo u Srbu.“Dakako, za to treba imati muda!

 

Damir Kalafatić

Anketa

Čega se više bojite?

Srijeda, 08/04/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1247 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević