Get Adobe Flash player
IDS-ov

IDS-ov "antifašizam" = talijanski fašizam

Na Dan antifašističke borbe, vladajući u Istri, hrvatskim...

Zašto smo se pretvorili u Stupidostan?

Zašto smo se pretvorili u Stupidostan?

Ne zaboravimo da su svi smijenjeni ministri u vrijeme otkrivanja...

U Istri ništa ne smije podsjećati da je tu Hrvatska

U Istri ništa ne smije podsjećati da je tu Hrvatska

Fašisti otvoreno šeću istarskim gradovima zajedno s...

Andrej je oživio Beru i doveo Zokija na Pantovčak

Andrej je oživio Beru i doveo Zokija na Pantovčak

Plenković je previdio da je ljudima svega dosta i, naravno, krivac je...

Davor Krile, opasne laži i Slobodanka

Davor Krile, opasne laži i Slobodanka

Srbi su prvi i jedini 1941. pobili sve svoje Židove i Srbiju Milana Nedića...

 • IDS-ov

  IDS-ov "antifašizam" = talijanski fašizam

  utorak, 30. lipnja 2020. 20:05
 • Zašto smo se pretvorili u Stupidostan?

  Zašto smo se pretvorili u Stupidostan?

  utorak, 30. lipnja 2020. 14:52
 • U Istri ništa ne smije podsjećati da je tu Hrvatska

  U Istri ništa ne smije podsjećati da je tu Hrvatska

  utorak, 30. lipnja 2020. 19:49
 • Andrej je oživio Beru i doveo Zokija na Pantovčak

  Andrej je oživio Beru i doveo Zokija na Pantovčak

  petak, 03. srpnja 2020. 00:00
 • Davor Krile, opasne laži i Slobodanka

  Davor Krile, opasne laži i Slobodanka

  četvrtak, 02. srpnja 2020. 14:12

Na Dan antifašističke borbe, vladajući u Istri, hrvatskim braniteljima nisu položili ni vijence, ni cvijeće, ni zapalili svijeće
 

 
Osječki taksist Božo Mihaljević koji je došao raditi sezonu u Pulu kaže: "MORAM OTIĆI NAKON TJEDAN DANA. VIKALI SU MI DA SAM USTAŠA I DA SE GUBIM IZ PULE". Nažalost, moram se nasmijati, jer to isto kažu meni koja sam rođena i cijeli život sam provela u Puli, a kamo li da ne će nekomu tko je došao "priko Učke". Ništa novo s obzirom na sam tako nešto i predvidjela kao rezultat IDS-ove politike, po kojoj su svi dobro došli u Istru samo ne Hrvati!
https://hrvatskepraviceblog.files.wordpress.com/2020/06/dan-antifa-2.jpg?w=521
IDS-ovo jednoumlje, netolerancija i neprihvaćanje hrvatske komponente u Istri, sve više dolaze do izražaja. Svi koji ne slijede IDS-ovu politiku yugoslavenstva, titoizma, komunizma, zamotanog u ambalažu antifašizma su nepoželjni, a pogotovo ako su Hrvati! IDS-ovci su tolerantni, multikulturalni i multietnički prema svim drugim narodima, osim prema Hrvatima. Svi su Hrvati ustaše, a ako su još i vjernici, onda su klerofašisti. Takva politika i takvo ponašanje nije karakteristika pravih Istrana, već sljedbenika IDS-a, koji, kako kaže predsjednik IDS-a i gradonačelnik grada Pule, Boris Miletić na Dan antifašističke borbe: "Antifašizam je opredjeljenje istarskog naroda. S time nema trgovanja, licitiranja ni kompromisa". Eto umislio si je Boris Miletić da je on sav istarski narod, utjelovljenje svih Istrana i da može govoriti u njihovo ime. A ako ćemo biti precizni, Boris Miletić može govoriti samo u ime 9740 građana Pule, koji su mu dali svoj glas, a nikako u ime istarskog naroda. Boris Miletić je dokaz kako političke funkcije utječu na pojedine ličnosti pa sebe zamišljaju kao predstavnika ni više, ni manje cijelog istarskog naroda.
 
Analizirala sam izborne rezultate kojima je Boris Miletić izabran za gradonačelnika Pule na lokalnim izborima 21. svibnja 2017. Ukupan broj birača u Puli je 50.360. Od tog broja na izbore je izašlo 18.792 glasača, što iznosi u postocima 37,32 posto. Znači da je na izbore izašla samo 1/3 biračkog tijela, a 2/3 su apstinirale od izbora.  Od broja izašlih na izbore, to jest od 1/3 biračkog tijela, za Borisa Miletića glasovalo je 9740 glasača ili 51,83 %, što prema ukupnom broju upisanih birača od 50.360 iznosi 19,34 %.  Iz ovih podataka sa Službenih stranica DIP-a (http://www.izbori.hr/231lok/rezult/1/nrezultati.html), proizlazi da je za Borisa Miletića glasovalo samo 19,34 % građana Pule. Po demokratskim standardima ima puni legitimitet i legalitet, ali je indikativan pokazatelj koliku potporu ima među građanima Pule, a to nije niti 20 %. Prema tomu nikako ne može govoriti u ime istarskog naroda! Da vidimo koliku ima potporu IDS na nivou cijele Istre: od ukupnog broja birača u Istri 187.474, na izbore je izašlo 84.618 ili 45,13 % Od tog broja izašlih za IDS glasalo je 46.548 birača ili 56,78 %. U odnosu na ukupan broj od 187.474 za IDS je svoj glas dalo 46.548 ili 24,82 % što je tek 1/4 stanovnika na razini Istre.
 
A IDS i njegovi predstavnici opetovano se predstavljaju kao da su samo oni jedini koji zastupaju interese građana Istre i poistovjećuju sebe i stranku sa Istrom. Već sam puno puta pisala da IDS nije cijela Istra i da je Istra više od IDS-a, što sam brojkama sada i dokazala. Stoga kada IDS i njegovi predstavnici govore o Istri treba ove podatke imati u vidu. I sada na Dan Antifašističke borbe Boris Miletić prodaje svoje floskule o cijelom istarskom narodu, a u gradu Puli ima potporu od nepunih 20 %, a na nivou Istre nepunih 25 %. I to je cijeli istarski narod? A što je sa onih preostalih 80 %, oni nisu istarski narod?
 
Boris Miletić ne zna što je demokracija, ne zna značenje "tolerancije, jednakosti, slobode i ljudskih prava". Čuo je čovjek tamo neke pojmove pa se razbacuje s njima. Neka te pojmove pojasni taksisti Boži Mihaljeviću kojeg su IDS-ove pristaše natjerali da pobjegne iz Pule! Neka njemu kaže je li to ta IDS-ova "tolerancija"? Sramotna tolerancija? Na isti su način talijanski fašisti natjerali na bijeg iz Istre preko 60.000 istarskih Hrvata, nakon što je Rapallskim ugovorima 1920. godine, Istra pripala Italiji. I po tomu se vidi da se ovdje radi o pravom fašizmu IDS-a, a ne antifašizmu! Iste metode, isti rezultat kao u talijanskom fašizmu!
 
U ime Grada Pule okupljenima se obratio gradonačelnik Boris Miletić izrazivši zahvalnost svim antifašistima i učesnicima Domovinskog rata koji su dali svoje živote za slobodu i istaknuo kako je važno sačuvati i prenositi budućim generacijama istinu o antifašističkoj borbi i univerzalnim vrijednostima koje su iz nje proizašle, a to su mir, tolerancija, jednakost, sloboda i ljudska prava. Zamislite spomenuo je čak i sudionike  Domovinskog rata, ali im nisu položili vijence i cvijeće, što sam se osobno uvjerila na puljskom groblju. Nema vijenaca, nema cvijeća, čak ni za poginule Vange ispod spomen-ploče, a nema ni zapaljenih svijeća, jer kako bi to bilo da "antifašisti" pale svijeće? Položili jesu vijence, ali samo za poginule u Drugome svjetskom ratu, ali ne i u Domovinskom ratu? Što to znači? Znači da i na taj način obezvrjeđuju i negiraju hrvatske branitelje, jer su oni po njima fašisti i ustaše. Negiraju i obezvrjeđuju državu Hrvatsku, jer za njih je bitna yugoslavenska država i poginuli u stvaranju Jugoslavije, a ne hrvatske države! I sada usporedite ovaj spomenik za poginule u Drugome svjetskom ratu, koji je podigao Grad Pula i spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu! Ovaj je monumentalan od crnog mramora, a hrvatskim braniteljima običan bijeli kameni križ!
 

Lili Benčik

Ne zaboravimo da su svi smijenjeni ministri u vrijeme otkrivanja kriminalnih radnji uživali Plenkovićevo "puno povjerenje"

 
 
Pokojni ekonomist Hrvoje Šošić, neka mu duša počiva u miru ako to može, nakon što „baci pogled“ na današnju Hrvatsku, bio je fetivi HDZ-ovac, uvjeren da će Hrvatska nakon osamostaljenja ubrzo postati MALA ŠVICA! No, prošlo je gotovo 30 godina od toga kada je on to izjavio, on nažalost ne može vidjeti što je nastalo i postalo od zemlje kojoj je on predvidio da će postati MALA ŠVICA, jer se ova zemlja umjesto u MALU ŠVICU, pretvorila u nešto što bi se moglo nazvati STUPIDOSTAN-om, mada se aktualna politika na sva usta hvali svojim „veličanstvenim“ postignućima, koja su nezabilježena u povijesti današnje neovisne Hrvatske. Radi onih koji možda slabije vladaju engleskim, valja navesti da pojam STUPIDISTAN možemo prevesti na lijepi hrvatski jezik kao ZEMLJA VELIKIH (političkih) GLUPOSTI!
https://2.bp.blogspot.com/-s6W_hEDb-Tg/XGmuWeFECeI/AAAAAAAAR00/YgpgETpEGhcqYUxyzb10JbIy-szZkRFOQCLcBGAs/s1600/Le%2Bstupide%2Bparadis%2Bde%2Bla%2Bstupidit%25C3%25A9%2B1.png
Misli li netko da nije tako, i da hrvatska politika vodi zemlju pametno i u dobrom smjeru morao bi to argumentirano sebi i drugima dokazivati „svijetlim“ primjerima pametnih političkih odluka i poteza. No, bojim se da bi pri tome naišli na velike probleme u nalaženju takvih pametnih i dobrih političkih odluka i poteza! Jer za razliku od tih optimista i „fanova“ HDZ-a i SDP-a, koji su svih ovih 29 godina “vodili“ Hrvatsku, nije problem naći brojne primjere loših i glupih političkih odluka tijekom ovih prošlih 29 godina nove Hrvatske, oslobođene od jugokomunističke zajednice zvane Jugoslavija, pri čemu istine radi valja priznati da je jedina pametna i dobra odluka hrvatske politika bila to da Hrvatska prekida sve državnopolitičke veze s tobožnjom zajedničkom državom Jugoslavijom, i proglašava stvaranje nove neovisne hrvatske države. No to je bio samo preduvjet,
ali ne i dovoljno za stvaranje onoga što je pokojni  Hrvoje Šošić nazivao budućom Malom Švicom!
 
Da hrvatski političari od početka nisu vodili „pametnu“ politiku ka pretvaranje Hrvatske u MALU ŠVICU, potvrđuju sljedeće činjenice:
- Nekritički, naivno, nerazumno i glupo se dopustilo da bivši UDBA-ši, Jugoslavijom i komunizmom „impregnirani“ kadrovi bivše države postanu članovi HDZ-a i SDP-a, te postupno i uporno zauzimaju sve više funkcija u svim strukturama nove države. Očekivati da će oni djelovati u interesu stvaranja MALE ŠVICE, bilo je glupo, i čak antihrvatsko i neproduktivno!
- Prihvaćanje i „ustoličenje“ političke paradigme, da u bivšoj državi baš ništa nije bilo dobro i da je spas u nepromišljeno provedenoj pretvorbi, koja se eufemistički nazivalo potrebom za pretvorbenom privatizacijom, bilo je glupo i dovela je do onoga što se danas naziva privatizacijskom pljačkom!
- Politička glupost nazvana pretvorbena privatizacija, pretvorila se u politički induciranu „zakonitu plačku“ društvene imovine, i početka procesa uništavanja hrvatskog proizvodnog/realnog gospodarstva! Elektrostrojogradnja, kemijska industrija, drvna industrija, tekstilna industrija, proizvodnja industrijske opreme, proizvodnja plastičnih poluproizvoda, proizvodnja mjerne i regulacijsko-automatizacijske opreme, proizvodnja lijekova i cjepiva, i početka zanemarivanja proizvodnog gospodarstva u korist turizma i trgovine svakojakom uvoznom robom!
- Presudna politička glupost u cijelom ovom periodu od '90-ih do danas je kadroviranje i uhljebljivanje prema stranačkoj i inoj podobnosti, kao što su klijentelizam i korupcionizam; te se osobe takvih profila postavljaju na odgovorne izvršne dužnosti u državnoj i javnoj upravi, ulaze u Hrvatski sabor, pa se političke odluke donose ne u interesu općeg dobra, već u interesu onih kojima je opći interes „zadnja rupa na svirali“! Rade te gluposti, postavljanjem takvih kadrova na položaje ministara i čelnika javne uprave i javnih poduzeća, te čelnika raznih agencija i institucija, događa se da se neznalački cijeli gospodarski sektori proglašavaju „nekonkurentnim“, teretom za državu, a neki favoriziraju bez da su od neke velike koristi za gospodarstvo!
- Posebna je politička glupost, ako ne i kriminal, bacanje je enormnih novaca na usluge „konzultanata“, kao u slučaju u svezi Lex Agrokora za grupu Borg i vanjske konzultante, slanja dokumenata reforme obrazovanja na „mišljenje“ vanjskim konzultantima ili angažiranje vanjskih konzultanata za procjenu vrijednosti dijela INA-e koju tobože želimo vratiti u hrvatsko vlasništvo!
- Posebno duboko ukorijenjena glupost u hrvatskoj politici je tvrdnja osoba na funkcijama da „NISU ZNALI“ ono što bi po položaju na kojemu se nalaze MORALI znati! Andrej Plenković je tvrdio da Martina Dalić, Lovro Kuščević, Josipa Rimac, gen. Damir Krstičević i brojni drugi koji su „nogirani“ s funkcija ili su postali stanovnici „remetinečkog hotela“ uživaju njegovo "puno povjerenje", a kada su se afere otvorile rekao je da o tome što su radili nije NIŠTA ZNAO?! Božidar Kalmeta je tvrdio da NIJE ZNAO ništa o tomu što se radi u sektoru prometa, gdje se na veliko potkradalo državni proračun?! Zašto i tko je uništio Imunološki Zavod također NE ZNA nitko NIŠTA u ministarstvima, koji bi o tome morali nešto ZNATI?! Što na ovo reći? Ništa drugo osim da su oni koji su trebali znati, a nisu znali GLUPI, ili misle da je narod glup!
- Konačno zar nije autentična glupost govoriti da je veliko „postignuće“ Plenkovićeve Vlade, što je hrvatski BDP među dva najniža u EU-u, što je hrvatska konkurentnost na dnu zemalja EU-a, da je Hrvatska označena kao zemlja s najvećom korupcijom u EU-u, da hrvatsko pravosuđe u slučajevima najkrupnijih kriminalnih djela, ne donosi presude već čeka zastare, te da je za njegova mandata 150.000 naših ljudi napustilo Hrvatsku!
 
Ako sve to ne zaslužuje da se ovo gdje sada živimo naziva STUPIDISTAN, onda ne znam što bi još trebalo da se dogodi da to shvatimo? Ili bi trebalo da se zadovoljimo aktualnom hrvatskom političkom filozofijom „starog Crnogorca“ da je dobro što smo na začelju, jer smo sve ostale POĆERALI pa su zato ispred nas!
 

Laslo Torma

Fašisti otvoreno šeću istarskim gradovima zajedno s predstavnicima talijanske zajednice i gradskih vlasti

 
 
Talijanizacija se uspješno provodi. Imena ulica, trgova, gradova, toponima itd. su potalijančena, talijanske zastave se svakodnevno vijore na mjestima na kojima im uopće nije mjesto. Kino Zagreb u Puli se danas zove kino Valli po talijanskoj glumici Alidi Valli, koja je glumila i u promidžbenim fašističkim filmovima i koja je navodno bila priležnica njihovog Ducea!? Zbog čega? Zar zbog manjinskih ‘prava’? Ne nego zato što se zvalo kino Zagreb, a u Istri ništa ne smije podsjećati da je tu Hrvatska!
https://www.istrianet.org/istria/illustri/valli/images/ore9-250h.jpg
Alida Valli (druga s desna) u filmu 9 sati: sat kemije Marija Mattolija iz 1941. godine
 
Furio Radin bi, ako ima imalo samo poštovanja, ljudske i nacionalne tolerantnosti, morao znati gdje je granica kada se treba stati sa traženjima takvih ‘prava’ za Talijane u Istri, koja istovremeno znače oduzimanje i/ili ukidanje temeljnih nacionalnih i ljudskih prava drugima, u ovom konkretnom slučaju prije svega nas Hrvata! Uvedena je zabrana zapošljavanja ako se ne zna strani (talijanski) jezik, političke funkcije se dodjeljuju po nacionalnoj osnovi (talijanski dogradonačelnici, vijećnici…), fašisti otvoreno šeću istarskim gradovima zajedno s predstavnicima talijanske zajednice i gradskih vlasti (dolazak Ginafranca Finija u Pulu na poziv Furija Radina 2010. godine), zabrana govorenja materinjim hrvatskim jezikom u talijanskim školama (npr. u osnovnoj talijanskoj školi u Puli gdje nastavnici galame na djecu »Non parlate Croato«!), – primjera je bezbroj, samo nema nasilja i sve je po zakonu. Talijanizacija koju provodi IDS, ravna je prisilnoj talijanizaciji između dva svjetska rata, samo bez nasilnih metoda, vrlo lukavo, a istovremeno se u svakoj prigodi favorizira talijanski jezik.
 
Odnos IDS-a prema ideologijama
 
Boris Miletić stalno naglašava antifašizam Istre! Veličaju se simboli komunizma, Titoizam se ne smije kritizirati, istraživanje komunističkih zločina je revizija povijesti, jer oni se nisu dogodili, antifašizam nije činio zločine i slične floskule. Međutim stalno napada i optužuje Hrvatsku za ustaštvo, smeta mu pozdrav Za dom spremni toliko da mu se gadi (izjavio je u jednom intervju na HR radio), ali mu ne smeta talijanski fašizam, ni komunistički zločini. Znači po njemu zločin nije zločin!? “Istra se nikad ne će odreći svoje prošlosti i antifašističkih spomenika, trgova i ulica ljudi koji su tu prošlost obilježili, a posebno lika i dijela Josipa Broza Tita”? http://www.5portal.hr/vijesti_detalj.php?id=14497
 
»Upravo s početkom rada Sabora. Mi smo pripremili zakonsko rješenje s obrazloženjem, idemo s time u proceduru i vrlo jasno ćemo definirati koje znakovlje nije prihvatljivo. Posebno ovaj sporni poklič “Za dom spremni”.
• Predviđate li zakonske kazne za one koji ga rabe?
- Sve razvijene demokratske zemlje, a tako je i u Italiji i u Njemačkoj, takve ljude kažnjavaju zatvorom.
• Kada se govori o tom zakonu vlada je spomenula i onaj koji bi definirao sve simbole totalitarnih režima pa se u jednom dijelu javnosti razmišlja da bi u tom slučaju trebalo zabraniti i simbole poput srpa i čekića ili zvijezde petokrake. Jeste li za to rješenje? Činjenica je da je i u komunističkom režimu bilo zločina koji na ovim prostorima nisu adekvatno kažnjeni.
- Jedno je znakovlje koje se odnosi na razdoblje komunizma, a drugo je razdoblje antifašizma i narodnooslobodilačke borbe. Dakle, ta zvijezda petokraka je oslobodila naše gradove, oslobodila našu Istru i pripojila je matici Domovini. Ne znam kako netko može biti protiv toga. Znate da imamo brojne trgove i ulice s tim nazivljem, i škole, i mi se na to ponosimo.
• A što je s Golim otokom?
- Goli otok je nešto strašno što se dogodilo i kad čujemo ljude čiji su roditelji stradali, po meni, na jednom civilizacijski neprihvatljivom otoku i što se tamo događalo, to treba jasno osuditi. Tu nema dileme.
• Ali po tome petokraka po Vama nije kompromitirana?
- Petokraka je bila na čelima partizana koji su našu Istru oslobodili.
• Ali i na čelima drugova koji su ljude slali na Goli otok?
- To je strašno, to se ne smije ponoviti. To smo osudili.
• U Zagrebu je ukinut Trg Maršala Tita, a, koliko sam shvatila, Titov park u Puli ostaje.
- Titov park ostaje. To je omiljeno okupljalište mladih, drago mi je da smo istaknuli istaknute istarske antifašiste na jednom mjestu i da se time ponosimo.
• Riječ je o režimu koji je prije svega bio nedemokratski, u njemu su zatvarani politički protivnici, u njemu je bila nesloboda, nisu li to vrijednosti koje mladi koji se okupljaju u Titovom parku ne trebaju nasljedovati?
- Treba vrlo jasno razlikovati komunizam kako jedno totalitarno uređenje od antifašizma i narodnooslobodilačke borbe. Za mene je antifašizam donio pozitivne stvari, prihvaćen je u Europi, a komunizam, sami ste spomenuli Goli otok, to je nešto što treba osuditi, to nije prihvatljivo.«
 
E pa druže Boro, tko su bili ti antifašisti koji su s kapom partizankom oslobodili  Istru? Komunisti, naravno! Kako onda možete reći da “Treba vrlo jasno razlikovati komunizam kao jedno totalitarno uređenje od antifašizma i narodnooslobodilačke borbe”? Kako razlikovati? Koja partija i koji ljudi su vodili NOB? Koja partija i koji su ljudi stvarali totalitarno komunističko društveno uređenje nakon NOB-a i završetka rata? Koja partija i koji ljudi su bacali ljude u fojbe, ubijali svećenike i protjerali oko 200,000 Talijana iz Istre? Isti ljudi druže Boro, uvijek ista partija i isti ljudi! Tvrdite da su ljudi ubijani pod Za dom spremni i toliko vam se gadi, a zar nije pod Smrt fašizmu, sloboda narodu pobijeno istarsko svećenstvo, istarski rodoljubi, hrvatski narod poslije završetka ratnih operacija u Hudoj Jami, Maceljskoj šumi i po 600 stratišta i jama diljem Hrvatske? Pa vi upravo odričete Komunističkoj partiji Jugoslavije i komunistima, partizanima sve zasluge koje ste naveli! Po vama su tamo neki antifašisti za sve zaslužni! Što bi vam na to rekao drug Tito koji je bio doživotni predsjednik Komunističke partije Jugoslavije?
 

Lili Benčik

Anketa

Za koga ćete glasovati na izborima 5. srpnja 2020.?

Nedjelja, 05/07/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1493 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević