Get Adobe Flash player
Opasno traćenje vremena

Opasno traćenje vremena

EU ciljano ispražnjava Hrvatsku za naseljavanje...

Podržali Istanbulsku, podržavaju i

Podržali Istanbulsku, podržavaju i "seljenja"!

Popis HDZ-ovaca koji podržavaju »Globalni sažeti dogovor za sigurna...

Ovakav Sabor ruglo je Republike Hrvatske!

Ovakav Sabor ruglo je Republike Hrvatske!

Hrvatski sabor najodgovorniji za stanje u...

Političko preživljavanje političkih zvijezda

Političko preživljavanje političkih zvijezda

Ne ostaju i ne opstaju najjači, nego...

Hrvoje Klasić - Stankovićev profesor 'istorije'

Hrvoje Klasić - Stankovićev profesor 'istorije'

Suspendiran zbog ljubakanja sa studenticama, a na ispitima pita studente u...

 • Opasno traćenje vremena

  Opasno traćenje vremena

  četvrtak, 15. studenoga 2018. 08:41
 • Podržali Istanbulsku, podržavaju i

  Podržali Istanbulsku, podržavaju i "seljenja"!

  četvrtak, 15. studenoga 2018. 15:48
 • Ovakav Sabor ruglo je Republike Hrvatske!

  Ovakav Sabor ruglo je Republike Hrvatske!

  srijeda, 14. studenoga 2018. 08:38
 • Političko preživljavanje političkih zvijezda

  Političko preživljavanje političkih zvijezda

  četvrtak, 15. studenoga 2018. 08:34
 • Hrvoje Klasić - Stankovićev profesor 'istorije'

  Hrvoje Klasić - Stankovićev profesor 'istorije'

  utorak, 20. studenoga 2018. 13:04

EU ciljano ispražnjava Hrvatsku za naseljavanje migranata

 
 
Dok Sava mirno teče još uvijek prema istoku, ovdje se vrijeme trati uzalud. Od Istanbula do Marrakecha, pa od Jagodine do Bajne Bašte, a sve preko i od i do - Zagreba. U Zagrabiju (zagrabi Mando!) još i između dva brda. U to vrijeme stala je i Istanbulska konvencija, uskoro će, samo što nije (pazi sad!) Marakeški compact, kako li se piše: Stigao nam i Palma iz Jagodine, samo što nije na žirafi. Primio ga naš Mile, Zmaj od Bajne Bašte.
https://www.mientrastantoenmexico.mx/wp-content/uploads/2017/03/migraciones.jpg
Prvo Istanbulska, još se za njom diže prašina, ima i referendumska inicijativa, skupljeno je najvjerojatnije i dostatno potpisa za njegovo održavanje, ali ne će majci proći. Što rekla španjolska boljševika La Pasionara: „No pasaran!“ Ne će proći, kako bi rekao u ime Andreja Plenkovića ne baš vješti ali odlučni ministar Lovro Kuščević. Inače kad se uopće postavilo pitanje o ratifikaciji te Konvencije pisali smo ovdje kako je to davno prošla tema, odavno „legla“ jer se već sve što se u toj Konvenciji „u tom Saboru“ trebalo ratificirati u njemu se već, mic po mic, za prijašnjih vlada i „tih Sabora“ nju kodificiralo, u različitim zakonima stavilo u zakonik. Konvencija je samo još jedan nadzakon, poklopac na loncu. Pisao sam, „uzalud vam trud svirači“, ustvari ružnije, ali ne bih toga opet povlačio za rep. Referenduma, naravno, ne će biti.
 
Drugo, Marakeška ne znam što je, navodno globalna politička platforma, novo govorno „compact“, trenutno jaše i mačem maše političkim prostorom. Što bio da bio i kako se nazivao da nazivao, i on je već prošlost. Razlikovanje u njemu, navodno, između legalnih i ilegalnih migracija obična je glupost i zavaravanje javnosti, zaglupljivanje naroda i pojedinaca. Migracije su trajne, koliko legalne toliko i ilegalne, nu vrijeme u kojemu živimo vrijeme je seobe naroda, dakle masovnih „migracija“. Pritom je aktualna seoba naroda potaknuta, izazvana, inducirana..., uzduž i poprijeko. Odgovor na pitanje tko je izazvao seobu naroda je jednostavan - globalna Naddržava (vlada).
 
Stalni i vječni tijek migracija neizostavni je važan, čak i nužan dio povijesti civilizacije. U njoj se odvijala održiva, poželjna i polagana blagotvorna akulturacija (sljubljivanje kultura). Najnovije „migracije“ izazivaju sukob, ne treba okolišati - nadaju rat, uračunat, poželjan, štoviše planiran.
 
Pripadnici  kulture koji su u seobi u skoro, kratko, vrijeme ne mogu prihvatiti humanizam, liberalizam, sekularizam, hedonizam, ateizam, relativizam, bezboštvo..., a što je sve poharalo zapadnu civilizaciju, europsku posebno. Oni će od toga što tu pronađu, što je još ostalo očekivati tek - pokoravanje. Eventualno buđenje i otpor dijela te umiruće civilizacije može izazvati samo, kao što se i vidi, sukob. Planirani, poželjan sukob. Na njega će eventualne buntovnike tjerati i njihovi trenutni vladari s frazama o „toleranciji“, „solidarnosti“ i sličnim multi-kulti bajkama, a po potrebi udarit će na njih i raznim silama, od pravne, političke do vojne.
 
Razglabati tako površno o aktualnim i budućim „migracijama“ skoro je za nevjerovati. Zar nije, s hrvatskog, eto „sebičnog“ stajališta, vidljiv i važniji egzodus Hrvata. Koliko je on pritom također izazvan? Što sadržajno čini priču da su njemačke agencije preplavile Hrvatsku (Srbiju i dr...) u potrazi za liječnicima i medicinskim sestrama, koje se kupuje za hrvatske prilike visokim plaćama? Nije li to možda pitanje za „hrvatski kompakt“? Radi li se o tome de se, pazi sad - legalno isprazne ovi prostori kako bi se napravilo mjesta i za legalne i za ilegalne migrante kako bi se značajan dio njih ovdje zaustavio, a ne da produže dalje na sjever i zapad Eunije? Ima još, ali i ovo je previše. Nego koje će brdo za devizne dnevnice poslati zastupnike u Marrakech na još jedno raspredanje o tom, kažu, nevažnom, neobvezujućem „compactu“, što je, naravno, još jedna laž, onako čisto fina jedna, politička, potpuno je nevažno. Glede toga najradije bih oba brda, poslao - u tri nizbrda.
 

Mato Dretvić Filakov

Popis HDZ-ovaca koji podržavaju »Globalni sažeti dogovor za sigurna seljenja narodâ«

 
 
Do sada smo u HDZ-u vidjeli kako imamo eksperte kada su u pitanju etička ili moralna pitanja. Odjednom su gotovo svi saborski zastupnici postali stručnjaci, eksperti i zagovornici protuživotne Istanbulske konvencije, a sada ćemo uskoro saznati kako je isti slučaj i kod tzv. Marakeškoga sporazuma (Globalni sažeti dogovor za sigurna seljenja narodâ), druge strane Istanbulske konvencije. Zasigurno da će ponovno u prvi plan iskočiti naši vrli HDZ-ovi znanstvenici, filozofi, bihevioristi, kognitivisti, etičari, moralisti, teodecijisti i teleolozi, poput Gordana Jandrokovića, Josipa Đakića, Dubravke Šuice, Nade Murganić ili Andreja Plenkovića, koji će nastaviti s uvjeravanjima kako je Marakeška kompakt deklaracija ono što nam je već odavno trebalo samo što to mi jadni do sada nismo prepoznali i znali.
http://www.mega-media.hr/---/secure/wp-content/uploads/2018/10/ekipa.jpg
Vjerodostojno!
 
I zato je za hrvatsku javnost jako važno da je u središnjici HDZ-a održana zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, na kojoj su sudjelovali i HDZ-ovi ministri i, navodno, svi su "podržali" Kompakt deklaraciju o migrantima iz Marrakecha, pa je zato jako važno da hrvatsku javnost podsjetimo koji su to genijalci koji su preko noći razumjeli i shvatili što znači taj »Globalni sažeti dogovor za sigurna seljenja narodâ« za hrvatsku budućnost.
 
Članovi Predsjedništva HDZ-a, koji se slažu sa svojim »Našim Voljenim Vođom« Andrejom Plenkovićem su, između ostaloga: Ivan Anušić, Branko Bačić, Josip Bilaver, Milijan Brkić, Davor Božinović,  Oleg Butković, Tomislav Čuljak, Pero Ćosić, Miljenko Filipović, Darko Horvat, Gordan Jandroković, Damir Jelić, Mario Kapulica, Anton Kliman, Miro Kovač, Josip Križanić, Damir Krstičević, Božidar Longin,  Ivana Maletić, Goran Marić, Andrija Mikulić, Zvonko Milas, Nada Murganić, Damir Sesvečan, Davor Ivo Stier, Vladimir Šeks, Tomislav Tolušić, Željko Turk, Žarko Tušek, Gabrijela Žalac i Zlatko Ževrnja...
 
Tu su i članovi nacionalnog vijeća HDZ-a: Dražen Barišić, Goran Čogelja, Nediljko Dujić, Josip Đakić, Željko Glavić, Veselko Jovanović, Božidar Kalmeta, Dražen Milinković, Darko Nekić, Ante Sanader, Darko Sobota, Anđelko Stričak, Jurica Šiljeg, Miro Totgergeli, Ivo Žinić, Ivana Župan... Svi će oni na kraju biti odgovorni. Ako ne pred hrvatskim narodom, onda pred dragim Bogom! Kad-tad, jer se izdaja nikada ne honorira!
 

Pavao Blažević

Hrvatski sabor najodgovorniji za stanje u državi

 
 
Prema Ustavu RH Sabor je najviše zakonodavno tijelo u Hrvatskoj u trodiobi vlasti na zakonodavnu, izvršnu i sudbenu. Vlast u Hrvatskoj je ustrojena na načelu diobe vlasti na zakonodavnu, izvršnu i sudbenu, a ograničena je Ustavom zajamčenim pravom na lokalnu i regionalnu samoupravu. Nositelj zakonodavne vlasti je Hrvatski sabor, izvršnu vlast obavlja Vlada Republike Hrvatske, a sudbenu sudovi. Narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem.
https://vlada.gov.hr/userdocsimages//Vijesti/2018/04%20travanj/11%20travnja/Istanbulska/DSC_8704.jpg?width=1500&height=1000&mode=max
1. HRVATSKI SABOR
 
Članak 71.
Hrvatski sabor je predstavničko tijelo građana i nositelj zakonodavne vlasti u Republici Hrvatskoj.
 
Članak 72.
Hrvatski sabor ima najmanje 100, a najviše 160 zastupnika koji se, na temelju općeg i jednakoga biračkog prava, biraju neposredno tajnim glasovanjem.
 
Članak 73.
Zastupnici se u Hrvatski sabor biraju na vrijeme od četiri godine.
Zakonom se određuje broj, uvjeti i postupak izbora zastupnika u Hrvatski sabor.
 
Članak 81.
Hrvatski sabor:
– odlučuje o donošenju i promjeni Ustava,
_ donosi zakone,
– donosi državni proračun,
– odlučuje o ratu i miru,
– donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora,
– donosi Strategiju nacionalne sigurnosti i Strategiju obrane Republike Hrvatske,
– ostvaruje građanski nadzor nad oružanim snagama i službama sigurnosti Republike Hrvatske,
– odlučuje o promjeni granica Republike Hrvatske,
– raspisuje referendum,
– obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom,
– nadzire rad Vlade Republike Hrvatske i drugih nositelja javnih dužnosti odgovornih Hrvatskom saboru, u skladu s Ustavom i zakonom,
– daje amnestiju za kaznena djela,
– obavlja druge poslove utvrđene USTAVOM
 
KOJE SU OSOBNE I POLITIČKE SLOBODE I PRAVA?
Osobne i političke  slobode i prava su:
• pravo na život
• u Republici Hrvatskoj nema smrtne kazne
• nikome se ne smije oduzeti ili ograničiti sloboda, osim kada je to odrađeno zakonom, o čemu odlučuje sud
• zabranjen je prisilni i obvezni rad
• nitko ne može biti uhićen ili pritvoren bez pisanog, sudbenog i na zakonu utemeljenog naloga
• svi građani i stranci jednaki su pred sudom i drugim državnim i inim tijela koje imaju javne ovlasti
• svatko tko se zakonito nalazi na teritoriju Republike Hrvatske ima pravo slobodno se kretati i birati boravište
• dom je nepovrjediv
• jamči se sloboda mišljenja i izražavanje misli
• jamči se sloboda savjesti i vjeroispovijesti i slobodno javno očitovanje vjere ili drugog uvjerenja
• sve vjerske zajednice jednake su pred zakonom i odvojene od države
• svim građanima priznaje pravo na javno okupljanje i mirni prosvjed
• jamči se pravo na slobodno udruživanje u sindikate i druge udruge
• svaki građanin ima pravo, pod jednakim uvjetima, sudjelovati u obavljanju javnih poslova i biti primljen u javne službe
• svi građani Republike Hrvatske s navršenih 18 godina imaju biračko pravo, opće i jednako
• svaki građanin ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i javnim tijelima i dobiti na njih odgovor
• vojna obveza i obrana Republike Hrvatske dužnost je svih za to sposobnih građana.
 
OSTVARUJEMO LI MI OSOBNE POLITIČKE SLOBODE I PRAVA?
 
• Gledajući zasjedanja Sabora stječe se dojam da to i nije najviše predstavničko tijelo građana Republike Hrvatske,jer se po ponašanju  saborskih zastupnika to ne može zaključiti. Prije svega prazna sabornica ukazuje na potpunu neodgovornost u obnašanju funkcije i posla za koji su izabrani. To je njihovo radno mjesto i kao što svaki zaposlenik u bilo kojem poduzeću ili Državnoj upravi mora biti na radnom mjestu, tako i saborski zastupnici moraju biti na svom radnom mjestu u Saboru. Izlike ili opravdanje izostanka radom na terenu su najobičnije priče, jer saborski zastupnici ničim i nikada ne odgovaraju svojim biračima za činjenje ili nečinjenje!
• Neki saborski zastupnici svojim ponašanjem i radom, kao da i nisu zastupnici u hrvatskom Saboru, već zastupnici propale bivše države i propale ideologije. Ponašaju se kao Peta kolona u Republici Hrvatskoj, radeći suprotno njenim interesima, a da im pri tome uopće ne smeta saborska plaća koju primaju u hrvatskim kunama!
• Retorika i primitivizam su ponekada ispod svakog nivoa jednog najvišeg zakonodavnog tijela u državi. U Sabor se biraju predstavnici koji nikada ne bi trebali obnašati nikakvu političku funkciju ,jer joj nisu dorasli ili nemaju besprijekorno čistu biografiju. No tu snose odgovornost i birači koji takve osobe biraju, i opet saborski zastupnici koji su to sami sebi zakonima omogućili.
• Saborski zastupnici donose Zakone koji su nanijeli i nanose veliku štetu širem sloju građana RH. Da spomenem samo Ovršni zakon, kojeg ne poznaje ni EU kao takvog, a koji je proizveo 330 tisuća blokiranih, u iznosu od 42 milijarde kuna. I umjesto da ukinu ovakav nakaradni ovršni zakon, donose se kozmetičke izmjene koje ne polučuju nikakve pomake za blokirane, jer se ne mogu izvuči iz tog začaranog kruga visokih kamata i razno raznih pristojbi i nameta.
• “Uzrok nastanaka blokiranih građana u većini slučajeva je posljedica troškova ovršnog postupka i automatske blokade svih računa dužnika. Troškovi postupka uobičajeno prelaze nekoliko puta iznos duga te dovode do blokade svih računa građana i tada ovršenici više ne mogu platiti ni dospjele niti buduće dugove te nastaje začarani zlokobni krug u kojem svi gubimo. Gubi državni proračun i vjerovnici, svi smo na gubitku radi zarade nekoliko pojedinaca kojima pogoduje ovakav ovršni zakon i koji naravno žele da on što duže ostane na snazi”, rekao je o ovršnom zakonu sudac Mislav Kolakušić.
• Taj ovršni zakon protivan je prije navedenim slobodama i političkim pravima  građana. „Dom je nepovrjediv”, a oni bivaju deložirani iz jedinog doma. Odvjetnik Vladimir Gredelj upozoravao je na to da  suci ignoriraju Konvenciju o ljudskim pravima i nepovredivost doma. Tek nedavno se taj segment uzeo u razmatranje, i donesene su izmjene ovršnog zakona 14. srpnja 2017., ali samo do duga od 20 tisuća kuna, a koliko je ljudi deložirano, bačeno na ulicu i pretvoreno u beskućnike i sirotinju? Saborski zastupnici donijeli su Ovršni zakon, završio im je mandat i nikome nisu nikada odgovarali zbog donošenja takvog nakaradnog zakona, ni za druge promašene zakone i odluke.
 
Kada će saborski zastupnici odgovarati za svoj rad biračima koji su ih izabrali da časno i odgovorno obavljaju tu funkciju? Ovakav Sabor ruglo je Republike Hrvatske! Najviše zakonodavno tijelo u trodiobi vlasti danas nalikuje na jeftin sajam taština, uskih i parcijalnih interesa pojedinih zastupnika ili grupa zastupnika, stranačkih interesa u bespoštednoj borbi za jeftine političke bodove, a ne za boljlitak i dobrobit Republike Hrvatske i njenih građana! Dok ne budu zakonski  doneseni  mehanizmi odgovornosti saborskih zastupnika za svoj rad, imat ćemo sliku prazne sabornice, lošeg i neodgovornog rada Sabora i donošenja zakonskih i drugih akata suprotnih interesima RH i njenih građana. Stoga što prije raditi na novom Izbornom zakonu da se prekine taj neodgovorni i štetni način rada svih strana u trodiobi vlasti, Hrvatskog sabora, Hrvatske vlade i hrvatskog pravosuđa, koje je uzgred rečeno, rak rana  hrvatskog društva, ali o tome nekom drugom prigodom.
 

Lili Benčik

Anketa

Vjerujete li A. Plenkoviću kada kaže da nema opasnosti od tzv. Marakeške deklaracije?

Utorak, 20/11/2018

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 800 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević