Get Adobe Flash player
Naoružani mobitelima i bankovnim karticama

Naoružani mobitelima i bankovnim karticama

Erdoğan zaprijetio Europi vojskom migranata, Izetbegović ih prosljeđuje...

Detuđmanizacija prešućivanjem rezolucije EP-a

Detuđmanizacija prešućivanjem rezolucije EP-a

Stjepan Lozo: »U NDH su Srbi provodili genocid nad...

Veliki političari nisu veliki za života

Veliki političari nisu veliki za života

Kissinger: Ali vjerujte, Vi ćete biti veliki čovjek...

Sabina Glasovac – primitivna SDP-ovka

Sabina Glasovac – primitivna SDP-ovka

Mlada "lavica" sa selektivnim...

Svi krivi za loše, a

Svi krivi za loše, a "oni" zaslužni za dobro

Još ćemo svi biti krivi za nenormalnu PUKY-PLENKY...

 • Naoružani mobitelima i bankovnim karticama

  Naoružani mobitelima i bankovnim karticama

  četvrtak, 17. listopada 2019. 14:24
 • Detuđmanizacija prešućivanjem rezolucije EP-a

  Detuđmanizacija prešućivanjem rezolucije EP-a

  srijeda, 16. listopada 2019. 11:25
 • Veliki političari nisu veliki za života

  Veliki političari nisu veliki za života

  srijeda, 16. listopada 2019. 11:17
 • Sabina Glasovac – primitivna SDP-ovka

  Sabina Glasovac – primitivna SDP-ovka

  srijeda, 16. listopada 2019. 11:11
 • Svi krivi za loše, a

  Svi krivi za loše, a "oni" zaslužni za dobro

  srijeda, 16. listopada 2019. 11:02

»Lijepo su govorili SDA-ovci po džamijama. Draži mi je brat musliman iz Pakistana, nego komšija kjafir«

 
 
Ulazak migranata u Europu ima svoje zakonitosti. Dakako, ilegalne, krijumčarske, što se može vidjeti na primjeru Bosne i Hercegovine. Od početka 2019. godine uspostavljena maršuta ilegalnog ulaska migranata na područje BiH i to crtom Grčka - Makedonija - Srbija – Republika srpska - BiH. Za sada ih je najviše stacionirano u Sarajevu, Bihaću, Velikoj Kladuši i Tuzli. Priljevom migranata ugrožena su ljudska prava građana Bosne i Hercegovine, a manjim dijelom i migranata.
https://www.hrw.org/sites/default/files/styles/16x9_946x534/public/multimedia_images_2018/201812eca_migrants_bosnia.jpg?itok=AHzrGklA
Na područje Tuzle migranti su dovezeni organizirano iz Srbije. Na isti su način migranti stigli i do Sarajeva i Bihaća, odnosno Velike Kladuše. Migranti se ponašaju vrlo agresivno. Tamo gdje su stacionirani nastupa stanje anarhije u kojem je ugrožen život domicilnog stanovništva. Pojačan je kriminal, stalne su krađe torbi i novčanika. Stalan je i međusobni obračun i tučnjava između migranata. Po gradovima prate mlađe osobe ženskog spola. Lažno se predstavljaju i prikrivaju osobne dokumente, te rade druga kaznena djela koja svakodnevno policija evidentira. Žive u nehigijenskim uvjetima, čime su ugrožena osnovna prava na sigurnost i slobodu kretanja građana BiH. Dolazi do pojava određenih zaraznih bolesti, što dovodi u pitanje i sigurnost javnog zdravlja građana.
 
Migranti su dovezeni u BiH organizirano. Dovezla ih je mreža krijumčara, kojima migranti daju velike svote novca kako bi ih prebacili do država Europske unije. Nakon ilegalnog ulaska u Bosnu i Hercegovinu, oni ostaju tamo, izvarani, jer ne mogu proći u države Europske unije, kako su im to krijumčari obećali. Organizirani kriminal s migrantima obuhvaća ilegalni prelazak granice i ulazak u BiH, transport do odredišta (Bihać, Tuzla, Velika Kladuša, Sarajevo…) i osiguranje smještaja za migrante. Sve to uz veoma visoke iznose novca koji migranti plaćaju.
 
Krijumčarenje migrantima je postalo vrlo unosan posao na kojemu pojedinci i skupine zarađuju velike svote novca, a postoji osnovana sumnja da to vrlo često rade u suradnji s građanima koji, pod okriljem humanitarnog rada, za koji nisu registrirani, ostvaruju velike zarade. U pitanju je najobičnije kazneno djelo krijumčarenje ljudima. I migranti su žrtve krijumčara i žrtve mjerodavnih tijela koji nesavjesno obavljaju službu i omogućavaju krijumčarima da se na migrantima bogate i zarađuju. Mjerodavna tijela ne žele istraživati migrante i utvrđivati njihov pravi identitet. Jedan komentator na portalima je to ovako zaključio: »Lijepo su govorili SDA-ovci po džamijama. Draži mi je brat musliman iz Pakistana, nego komšija kjafir« (klix.ba/vijesti/bih/migranti-siju-strah-medju-tuzlacima-kradu-novcanike-i-prate-djevojke-na-ulici/190624115). Za one koji ne znaju, na arapskom jeziku »kafir« je »nevjernik«, nemusliman, slično kao i »kaurin« od turske riječi »gâur«.
 

Zrinko Horvat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Podržavate li štrajk u školama?

Petak, 18/10/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1305 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević