Get Adobe Flash player
Ciljana destrukcija ozbiljnih razmjera

Ciljana destrukcija ozbiljnih razmjera

Svima kojima je Zdravko Mamić smetnja žrtve su opsjene, obmane i...

Jal i ljubomora na Miroslava Škoru

Jal i ljubomora na Miroslava Škoru

On je jednostavno jednostavan, neponovljiv, prisutan u svakom domu, bećar,...

Miting u Srbu trebalo bi zabraniti

Miting u Srbu trebalo bi zabraniti

To nije bio nikakav ustanak domicilnih Srba, nego stravičan pokolj Hrvata...

Nastavak njegovanja fašističke tradicije

Nastavak njegovanja fašističke tradicije

Talijani podižu spomenik jednome od ideologa...

Novi župan nameće talijanski jezik

Novi župan nameće talijanski jezik

Istarska convivenza u režiji IDS-a nije suživot, nego gušenje...

 • Ciljana destrukcija ozbiljnih razmjera

  Ciljana destrukcija ozbiljnih razmjera

  srijeda, 17. srpnja 2019. 14:32
 • Jal i ljubomora na Miroslava Škoru

  Jal i ljubomora na Miroslava Škoru

  srijeda, 17. srpnja 2019. 14:28
 • Miting u Srbu trebalo bi zabraniti

  Miting u Srbu trebalo bi zabraniti

  srijeda, 17. srpnja 2019. 14:25
 • Nastavak njegovanja fašističke tradicije

  Nastavak njegovanja fašističke tradicije

  srijeda, 17. srpnja 2019. 14:18
 • Novi župan nameće talijanski jezik

  Novi župan nameće talijanski jezik

  četvrtak, 18. srpnja 2019. 15:26

»Lijepo su govorili SDA-ovci po džamijama. Draži mi je brat musliman iz Pakistana, nego komšija kjafir«

 
 
Ulazak migranata u Europu ima svoje zakonitosti. Dakako, ilegalne, krijumčarske, što se može vidjeti na primjeru Bosne i Hercegovine. Od početka 2019. godine uspostavljena maršuta ilegalnog ulaska migranata na područje BiH i to crtom Grčka - Makedonija - Srbija – Republika srpska - BiH. Za sada ih je najviše stacionirano u Sarajevu, Bihaću, Velikoj Kladuši i Tuzli. Priljevom migranata ugrožena su ljudska prava građana Bosne i Hercegovine, a manjim dijelom i migranata.
https://www.hrw.org/sites/default/files/styles/16x9_946x534/public/multimedia_images_2018/201812eca_migrants_bosnia.jpg?itok=AHzrGklA
Na područje Tuzle migranti su dovezeni organizirano iz Srbije. Na isti su način migranti stigli i do Sarajeva i Bihaća, odnosno Velike Kladuše. Migranti se ponašaju vrlo agresivno. Tamo gdje su stacionirani nastupa stanje anarhije u kojem je ugrožen život domicilnog stanovništva. Pojačan je kriminal, stalne su krađe torbi i novčanika. Stalan je i međusobni obračun i tučnjava između migranata. Po gradovima prate mlađe osobe ženskog spola. Lažno se predstavljaju i prikrivaju osobne dokumente, te rade druga kaznena djela koja svakodnevno policija evidentira. Žive u nehigijenskim uvjetima, čime su ugrožena osnovna prava na sigurnost i slobodu kretanja građana BiH. Dolazi do pojava određenih zaraznih bolesti, što dovodi u pitanje i sigurnost javnog zdravlja građana.
 
Migranti su dovezeni u BiH organizirano. Dovezla ih je mreža krijumčara, kojima migranti daju velike svote novca kako bi ih prebacili do država Europske unije. Nakon ilegalnog ulaska u Bosnu i Hercegovinu, oni ostaju tamo, izvarani, jer ne mogu proći u države Europske unije, kako su im to krijumčari obećali. Organizirani kriminal s migrantima obuhvaća ilegalni prelazak granice i ulazak u BiH, transport do odredišta (Bihać, Tuzla, Velika Kladuša, Sarajevo…) i osiguranje smještaja za migrante. Sve to uz veoma visoke iznose novca koji migranti plaćaju.
 
Krijumčarenje migrantima je postalo vrlo unosan posao na kojemu pojedinci i skupine zarađuju velike svote novca, a postoji osnovana sumnja da to vrlo često rade u suradnji s građanima koji, pod okriljem humanitarnog rada, za koji nisu registrirani, ostvaruju velike zarade. U pitanju je najobičnije kazneno djelo krijumčarenje ljudima. I migranti su žrtve krijumčara i žrtve mjerodavnih tijela koji nesavjesno obavljaju službu i omogućavaju krijumčarima da se na migrantima bogate i zarađuju. Mjerodavna tijela ne žele istraživati migrante i utvrđivati njihov pravi identitet. Jedan komentator na portalima je to ovako zaključio: »Lijepo su govorili SDA-ovci po džamijama. Draži mi je brat musliman iz Pakistana, nego komšija kjafir« (klix.ba/vijesti/bih/migranti-siju-strah-medju-tuzlacima-kradu-novcanike-i-prate-djevojke-na-ulici/190624115). Za one koji ne znaju, na arapskom jeziku »kafir« je »nevjernik«, nemusliman, slično kao i »kaurin« od turske riječi »gâur«.
 

Zrinko Horvat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Tko će profitirati od smjene Lovre Kuščevića i ostanka u vlasti HNS-a?

Subota, 20/07/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1243 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević