Get Adobe Flash player
Pupovac i Teršelič vršljaju i lažu po Banovini

Pupovac i Teršelič vršljaju i lažu po Banovini

U glinskoj pravoslavnoj crkvi 1941. nije ubijen niti jedan...

Plenkoviću, a šest mjeseci moratorij na ovrhe?

Plenkoviću, a šest mjeseci moratorij na ovrhe?

U Hrvatskoj na djelu opet stari udbaški i kosovski...

I točno je da imamo hrvatsko-četničku Vladu

I točno je da imamo hrvatsko-četničku Vladu

Plenković iskoristio pucanje da se totalitaristički obračuna s...

Predsjednik države je u pravu!

Predsjednik države je u pravu!

Ovo je vrijeme za zajedništvo,...

U Plenkoviću čuči - diktator

U Plenkoviću čuči - diktator

Šef jugoslavenskih terorista slobodno šeće...

 • Pupovac i Teršelič vršljaju i lažu po Banovini

  Pupovac i Teršelič vršljaju i lažu po Banovini

  srijeda, 21. listopada 2020. 18:56
 • Plenkoviću, a šest mjeseci moratorij na ovrhe?

  Plenkoviću, a šest mjeseci moratorij na ovrhe?

  četvrtak, 22. listopada 2020. 12:15
 • I točno je da imamo hrvatsko-četničku Vladu

  I točno je da imamo hrvatsko-četničku Vladu

  srijeda, 21. listopada 2020. 18:44
 • Predsjednik države je u pravu!

  Predsjednik države je u pravu!

  srijeda, 21. listopada 2020. 18:38
 • U Plenkoviću čuči - diktator

  U Plenkoviću čuči - diktator

  srijeda, 21. listopada 2020. 18:34

Beljak i Jambo su prišli Milanovića zbog novca i zaštite od progona

 
 
"Beljak i Jambo odlučili su ići kod Milanovića, sada je jasno da smo mi jedina moderna demokršćanska opcija i vjerujem da će i birači kojima je stalo do 'vjere u Boga i seljačku slogu' to prepoznati. Mi idemo s jednim modernim programom jedne suverene demokršćanske stranke i s time ćemo naravno ići na izbore u rujnu", izjavio je Davor Ivo Stier prije neki dan.  
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQlzIf84e4FgIXb2DsKv2V6C-ztzg1KuTSmUDSGMptbCNcVAzGKPw
Davor Ivo Stier
 
Taj Stier je, što se Hrvatske tiče, ni na nebu ni na zemlji, a ne zna ni u kojoj je stranci jer HDZ nikad nije bio „(jedina) demokršćanska opcija“, a što je još gore, ne zna kako u Hrvatskoj takoreći (nikada) nije ni bilo „pravih“ demokršćanskih stranaka (nije ga to ni dida ustaša eto naučio). Ne zna kako ni HSS zapravo nikada nije bio „prava demokršćanska stranka“ bez obzira na davnašnji slogan „Vjera u Boga i kršćanska sloga“. A što ćemo s onim Radićevim ljevičarskim „Dolje popovi i lopovi!“ Ili Radićevim pokušajem učlanjenja u komunističku Seljačku internacionalu, seljačku Kominternu. 
 
Stjepan Radić je bio obrazovan političar, prvi hrvatski politolog, pored ostaloga, njemu su mise, nakon završetka, služile kao masovno okupljalište na kojemu se nepismenom narodu mogao obratiti. Stier ne zna kako u hrvatskoj političkoj povijesti zapravo nema a nije bilo, a po svemu ne će ni biti, „prave“, utjecajne, demokršćanske stranke, naročito ne sada i u budućnosti kad su one u Europi izumrle ili izumiru. Osim što se nekima čini da nisu pa se takvima još nazivaju - u zemljama u kojima kršćanstvo više nije „in“. „Pokorilo se“ što bi rekao Michel Houellebecq (Bože, složenoga li prezimena!) ili nestalo. Nestalo čak i iz kvazi eunijskog ustava. Računati stoga na ma i jedan glas na sloganu na izborima u rujnu: „Vjera u Boga i seljačka sloga“ može samo, bit ću blag, potpuna neznalica.
 
Na tom sloganu glas ne će dobiti ni obijač auta Beljak za SDP, ni SDP, a bogme ni Stierov HDZ - briselski (BDZ). Zato Stiera i vidim kao jednoga od gasitelja pravoga HDZ-a. Poglavito sam ogorčen na njegovo objašnjenje kako će izbor Andreja Plenkovića biti – demokratski. Da demokratski, onoliko koliko su generalski udari u njegovoj rodnoj Argentini to bili. Ovakav izbor Andreja Plenkovića , žao mi je, nije ništa drugo nego udar, vanjski udar na jednu stranku koji podržavaju i likovi poput Vladimira Šeksa, Milana Kovača i neki Čuljak, briselci i drugi.
 
Objasnit ću Stieru što je HDZ bio kad je demokršćanstvo u pitanju. HDZ je domovinska stranka koja u cijelosti uvažava vjeru u Boga, katoličanstvo prije svega, a zatim i ostale, za razliku od komunizma  koji je to strogo zabranjivao. Bit joj je u onome domovinska, domoljubna, kako tko voli, ili mrzi. Utoliko je i demokršćanska i nikako drukčije, dakle moderno i više nego „europski“, ako to Argentinac može razumjeti. A Beljak i Jambo, oni su uzeli svatko svoje: utjecaj, zaštitu u budućnosti, vjerojatno i novac, ako ništa, onda šansu za „uzimanje“ novaca i ti nemaju nikakve veze nit s „vjerom u Boga“, nit' sa „seljačkom slogom“, a domovina im je – tamo daleko. Prodali su se kao „svinje na placu“ (Branko Hrg). Davor Stier je odavno miljenik ovdašnje  medije, analitičara, profesora samo zato što „perja“ po HDZ-u. Siguran sam pritom kako takvi dok o njemu pozitivno  pišu poskrivečki jednom rukom, s obizorm na njegove obiteljske korijene i „destinaciju“ iz koje je došao u domovinu, čepe nos. On izgleda, ni toga nije svjestan, naime kojoj im svrsi služi.  
 

Tomislav Gradišak

Anketa

Tko je u pravu: Zoran Milanović ili Andrej Plenković?

Utorak, 27/10/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1520 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević