Get Adobe Flash player
Pupovac i Teršelič vršljaju i lažu po Banovini

Pupovac i Teršelič vršljaju i lažu po Banovini

U glinskoj pravoslavnoj crkvi 1941. nije ubijen niti jedan...

Plenkoviću, a šest mjeseci moratorij na ovrhe?

Plenkoviću, a šest mjeseci moratorij na ovrhe?

U Hrvatskoj na djelu opet stari udbaški i kosovski...

I točno je da imamo hrvatsko-četničku Vladu

I točno je da imamo hrvatsko-četničku Vladu

Plenković iskoristio pucanje da se totalitaristički obračuna s...

Predsjednik države je u pravu!

Predsjednik države je u pravu!

Ovo je vrijeme za zajedništvo,...

U Plenkoviću čuči - diktator

U Plenkoviću čuči - diktator

Šef jugoslavenskih terorista slobodno šeće...

 • Pupovac i Teršelič vršljaju i lažu po Banovini

  Pupovac i Teršelič vršljaju i lažu po Banovini

  srijeda, 21. listopada 2020. 18:56
 • Plenkoviću, a šest mjeseci moratorij na ovrhe?

  Plenkoviću, a šest mjeseci moratorij na ovrhe?

  četvrtak, 22. listopada 2020. 12:15
 • I točno je da imamo hrvatsko-četničku Vladu

  I točno je da imamo hrvatsko-četničku Vladu

  srijeda, 21. listopada 2020. 18:44
 • Predsjednik države je u pravu!

  Predsjednik države je u pravu!

  srijeda, 21. listopada 2020. 18:38
 • U Plenkoviću čuči - diktator

  U Plenkoviću čuči - diktator

  srijeda, 21. listopada 2020. 18:34

Huligan-obraćenik pristupio cr(ve)nom vragu!

 
 
Bilo je to 2004., predsjednički izbori, kampanja... Kandidat Mesić se na HRT-u osvrnuo i na predizborno plakatiranje Hrvatske, rekavši da je omjer 'jumbo'-plakata, primjerice, na cesti između Zadra i Šibenika, dvadeset naprama jedan u korist jednog kandidata, dakako, onog drugog kandidata, kumrovečke diploman-tice Jace Kosor. „Pogledajte televiziju, iskočit će jedna osoba, poslušajte radio iskočit će jedna osoba. Odlučio sam ne otvarati paštetu jer bi opet mogla iskočiti ta osoba“, rekao je tada diplomirani vic-maher Stipe Mesić, inače dupli predsjednički kandidat.
http://www.vidiauto.com/var/ezdemo_site/storage/images/media/images/sitni-lopovi/63628-1-cro-HR/Sitni-lopovi.jpg
Krešo Beljak, predsjednik Hrvatske seljačke stranke na poslu
 
'Otvorite' li danas TV prijamnik bilo koje TV kuće iskočit će iz njega upravo Krešimir Beljak, 'seljak' iz Samobora koji u tom lijepom gradu već dugo vremena šuruje s cr(ve)nim vragom, prijateljem Zokijem! Kakav je Krešin 'seljački' pedigre? Nikakav! Gradsko dijete, Krešo Beljak rođen je u nedalekim Brežicama (Republika Slovenija) 22. kolovoza, 1971.godine, dakle Slovenac je prema mjestu rođenja. Pohađao je Osnovnu školu 'Janko Mišić' u gradu Samoboru. Nakon srednje škole, upisao je Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu i stekao zvanje profesora geografije. Između 1999. i 2002. godine živi i radi u SR Njemačkoj kao 'gastarbajter'. Što je radio u Njemačkoj malo se zna iz njegove biografije, možda je specijalizirao 'autobravariju', tko zna!? Kasnije je bio zaposlen kao profesor zemljopisa/geografije u Srednjoj strukovnoj školi Samobor do 2008. godine kada odlazi na radno mjesto stručnog savjetnika za upravljanje(?) zaštićenim područjima i drugim zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Zagrebačke županije.
 
Toliko o njegovom 'seljačkom' obrazovanju temeljem kojeg nije mogao steći nikakvo iskustvo o selu niti upoznati teški rad seljaka izuzev geografskih preduvjeta za sadnju primjerice seljačkog krumpira po nedalekom Žumberku. Kontakte s 'kmetovima' ima, valjda, jedino subotom ujutro kad kupuje sir i vrhnje kod rijetko 'preživjelih' OPG-ovaca na samoborskoj tržnici! Ali, kao zreli 28-godišnjak stekao je neke vještine koje nemaju nikakve veze sa selom i seljacima nego s uličnim, gradskim huliganima; toga se i ne stidi, pače, svoju sitno-pljačkašku rabotu otvoreno i priznaje!? O čemu se radi? Kad se prvi put kandidirao za gradonačelnika Samobora, na vidjelo je izašla i njegova pravomoćna presuda zbog provaljivanja u automobile iz 1999. godine (tada je bio već odrasli 'huligan' s 28 godina!?). Pravomoćno je dakle osuđen na Općinskom sudu u Zagrebu na osam mjeseci zatvora zbog (teške) provale u četiri automobila, uz uvjetnu osudu na tri godine zatvora.
 
Ipak, kod 'Ace u dva' njegov iskaz je ponešto drugačiji: „Otvarali smo aute s kovanicom od 50 lipa. Prijatelj je rekao da to može, ja nisam vjerovao. Otvorili smo ih tridesetak. Nismo provaljivali. Samo smo ih otvarali, nismo ništa uzimali“ - kazao je Beljak koji je zbog toga dobio osam mjeseci uvjetno. Otad se nije napio, a počeo je i birati s kim će se družiti. O tome ne odbija pričati. „Napravio sam glupost kad sam bio mlađi, prije i poslije nikad nisam napravio prekršaj. To je pogrješka na kojoj sam naučio da ne radim gluposti. Sad više ni prometni prekršaj ne pomišljam napraviti“, kaže obraćeni Beljak i onda dodaje nakon sekunde šutnje: „Iskreno, ja sam bio tu drugooptuženi, nisam ja provaljivao, nego prijatelj. Ali kad su njega ulovili, nisam ga htio ostaviti na cjedilu, nego sam preuzeo dio krivnje i ostao drug jer prijatelje se u nevolji ne ostavlja“, kaže Beljak.
 
Eto, iskreni Krešo nije provaljivao, on je samo provalniku lojtre pridržavao; lijepo, plemenito i nadasve pošteno! Po njegovu pričanju izgleda kao da se radilo o zabavi i športu! A da nije bilo sudske presude tko zna gdje bi završio, kakvu je karijeru propustio? Kao sazreo i odgovoran čovjek obratio se kao pravi konvertit i umjesto obijanjem tuđih automobila počeo se 'baviti' mnogo unosnijim poslom - politikom pa će od sutra držati lojtre ali više ne uličnim huliganima nego, eto, budućem premijeru Milanoviću, figurativno zrelom političkom huliganu! I, isplatila se ta kapitalna životna odluka, isplatila se mnogostruko, prodao Krešo svoj 'radićevski' obraz cr(ve)nom vragu a za uzvrat dobit će unosnu fotelju 'doglavnika' u budućoj vladi ali i odgovornu zadaću vođenja seljačkog ministarstva.
 
Gdje stade propali seoski 'apotekar' Tihomir Jakovina nastavit će huligan-obraćenik i profesor geografije Krešimir Beljak, pa sve tamo dok i posljednji (braniteljski) OPG ne ode pod stečaj, sve dok i zadnja obiteljska kravica ne zaglavi u klaonici kao sirovina za MacDonald's hamburgere. A za mlijeko ne treba brigu voditi, ta, puna ga je ova naša Europa, ako treba, uvozit' ćemo uz mlijeko u prahu i Trumanova jajca, imamo mi ako ništa drugo onda barem jake uvozne lobiste koji se itekako zdušno brinu da Hrvatskoj teče med i mlijeko. Iz uvoza!
A ti seljačino pričaj što te volja, jer:
...I niko ne će čuti jad ni vapaj -
Niti će ganuti bol pjanu gospodu...
Seljače, goljo, ti si prah na podu,
Tegli i vuci, i u jarmu skapaj!...
(Aleksa Šantić, Mostar, 1910.)
 

Damir Kalafatić

Anketa

Tko je u pravu: Zoran Milanović ili Andrej Plenković?

Utorak, 27/10/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1548 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević