Get Adobe Flash player
POPIS PUČANSTVA - Srbi će sami sebe popisivati

POPIS PUČANSTVA - Srbi će sami sebe popisivati

Riječ "samodopisivanje" sama po sebi najbolje govori kakvo nas...

Infantilno nadmudrivanje dvojice predsjednika

Infantilno nadmudrivanje dvojice predsjednika

Sjetite se svih putovanja bivših predsjednika. Osim toga, tko...

Dvojica eksponenta velikosrpske politike u Hrvatskoj

Dvojica eksponenta velikosrpske politike u Hrvatskoj

Kardinal Stepinac i tadašnja hrvatska država organizirali su...

Hrvatskom vladaju potomci ubojica 1945.

Hrvatskom vladaju potomci ubojica 1945.

Oni koji blokiraju proglašenje svetim bl. Stepinca blokiraju i...

Odricanje valjanosti primjene odluka KPJ

Odricanje valjanosti primjene odluka KPJ

Komunistička Partija Jugoslavije donosila je odluke suprotne postojanju i...

 • POPIS PUČANSTVA - Srbi će sami sebe popisivati

  POPIS PUČANSTVA - Srbi će sami sebe popisivati

  srijeda, 16. rujna 2020. 17:30
 • Infantilno nadmudrivanje dvojice predsjednika

  Infantilno nadmudrivanje dvojice predsjednika

  ponedjeljak, 14. rujna 2020. 15:00
 • Dvojica eksponenta velikosrpske politike u Hrvatskoj

  Dvojica eksponenta velikosrpske politike u Hrvatskoj

  četvrtak, 17. rujna 2020. 18:43
 • Hrvatskom vladaju potomci ubojica 1945.

  Hrvatskom vladaju potomci ubojica 1945.

  četvrtak, 17. rujna 2020. 09:45
 • Odricanje valjanosti primjene odluka KPJ

  Odricanje valjanosti primjene odluka KPJ

  četvrtak, 17. rujna 2020. 09:55

U bescijenje započeo rasprodavati hrvatske tvrtke, zemljišta i nacionalno blago

 
 
Hrvatsko nacionalno etičko sudište (HNES) na svojoj sjednici održanoj u Zagrebu 11. lipnja 2016. godine odlučilo je podići sljedeću:
 
ETIČKU OPTUŽBU PROTIV TIHOMIRA OREŠKOVIĆA, predsjednika Vlade Republike Hrvatske, iz sljedećih razloga:
http://i.cbc.ca/1.3378785.1450900950!/fileImage/httpImage/image.jpeg_gen/derivatives/16x9_620/croatia-politics.jpeg
1. Neobičnu i neuobičajenu činjenicu da je na mjesto premijera došao mimo izborne procedure, sustavno i iritantno zloupotrebljava – negiranjem, zaobilaženjem i time vrijeđanjem sustava parlamentarne demokracije.
 
2. Svoju glavnu zadaću i očekivanja da: stabilizira tešku financijsku situaciju, smanji državni dug, potakne domaću proizvodnju i poveća dohodak, potpuno je zanemario, odnosno odbacio. Samostalno, bez konzultacija i bez odobrenja, po hitnom postupku krenuo je rasprodavati posljednji sačuvani niz domaćih tvrtki, zemljišta i nacionalnog blaga. U bescijenje prodavati temelje opstanka samostalne države i to pokušati predstaviti kao dobrodošle „investicije“ podcjenjivanje je zdrave pameti i ugrožavanje nacionalnog opstanka.
 
3. Pitamo i tražimo odgovor tko je gospodina Oreškovića ovlastio da samostalno donosi odluke koje se tiču svih, tko je odabrao kupce i odredio cijenu i tko je odgovoran kad se procjeni nastala šteta. Navodimo samo najnoviji primjer da je cijena prodaje 20 % dionica „Končar elektroindustrija d.d.“ ista kao jednogodišnja zarada tog našeg gospodarskog uspješnog giganta. Tko se usuđuje strancima pokloniti, a Hrvatima oduzeti sve buduće zarade?
 
4. Nije najavio odlazak, niti je po povratku predao službeni izvještaj o svojim putovanjima od Slavonije do Like, o ponižavajućem svojstvu, posrednika, prodavača golemih parcela plodnog tla. To je vlasništvo hrvatskog naroda i osnovica domaće proizvodnje hrane, što predstavlja stratešku činjenicu prve kategorije.
 
5. To što ne poznaje Hrvatsku, pa tako niti njezin znanstveni sustav nije alibi za propuste, nego mana sa ozbiljnim posljedicama. Ne uvažavati strategije, planove, prijedloge nacionalne pameti u akademijama, sveučilištima, institutima i  strukovnim udruženjima, znači ne samo odbaciti učinjeno, nego i izbaciti hrvatsku znanost s međunarodne znanstvene scene. 
 
6. Zamjeramo Tihomiru Oreškoviću političku nekulturu i nekorektnost. Stvarati unutar Domoljubne koalicije svoju mini koaliciju sa manjinskom grupom MOST-a, a protiv vladajuće snage HDZ-a – nema opravdanja. Treba vrlo ozbiljno sagledati informacije da je osovina Orešković – MOST svih ovih mjeseci spriječavala, kočila opstruirala provođenje HDZ-ovog programa. 
 
7. HDZ je omogućio Oreškoviću da postane predsjednik Vlade. U trenutku kada mu je otkazano povjerenje i zatraženo od Hrvatskog sabora da ga razriješi dužnosti – Orešković poziva medije i usred Slavonije objavljuje potpisivanje ugovora sa stranim tvrtkama za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika na 6 istraživačkih polja, i najavljuje dodatni natječaj za još deset polja u srpnju.Uz Oreškovića pred kamere je stao i prvi čovjek famoznoga MOL-a koji je inicirao, jasno za interes mađarske tvrtke, cijeli taj opasan cirkus i to se sada naziva dobrim poslovnim potezom, a ne još jedan korak veleizdaje u slučaju INA-e i td. Nije svejedno da je prisutan bio ministar iz MOST-ove kvote pa je i on neukoj javnosti objasnio kako se radi o super poslu i velikoj zaradi. To je točno, ali ne za hrvatsku stranu. Predlažemo, preporučamo saborskim zastupnicima da donesu zakonsku odluku po kojoj će, kada Hrvatska bude raskidala nepovoljne ugovore i pri tom morala nadoknaditi penale strancima – to platiti Tihomir Orešković ma gdje bio.
 
8. Tihomira Oreškovića etički optužujemo za podržavanje nelegalne  kandidature Vesne Pusić za glavnu tajnicu UN-a,  koju je HNES  etički osudio za veleizdaju i o tome obavijestio Tajništvo UN-a i članice Vijeća sigurnosti UN-a.
 
Na Sjednici HNES-a raspravljalo se i o odgovornosti Bože Petrova i njegovih članova MOST-a koji su izravno odgovorni za sadašnju duboku krizu ne samo hrvatske vlade nego i cijelog  hrvatskog  društva. HNES osuđuje svaki pokušaj koaliranja s Miloradom Pupovcem i Vojislavom Stanimirovićem koji su od HNES-a ranije  etički osuđeni za veleizdaju hrvatskih nacionalnih interesa.
 
Ova se etička optužba dostavlja Hrvatskom saboru, svim zatupnicima, klubovima parlamentarnih stranaka, Predsjednici Republike, vladajućoj Domoljubnoj koaliciji, hrvatskoj javnosti i Tihomiru Oreškoviću, predsjedniku Vlade RH.
 

Za Hrvatsko nacionalno etičko sudište: dr. Nikola Debelić, akademik Josip Pečarić, dr Zdravko Toimac, prof. Nevenka Nekić i dr. Zvonimir Šeparović

Anketa

Hoće li predsjednik Vlade A. Plenković, zbog afere Josipe Rimac, prvoga smijeniti ministra Tomislava Ćorića?

Petak, 18/09/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1474 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević