Get Adobe Flash player
Je li lijek opasniji od bolesti?

Je li lijek opasniji od bolesti?

Navijači pomažu sve one koji nastradali, ali nema onih koji brane tzv....

Kakav će biti poslijekoronovski svijet?

Kakav će biti poslijekoronovski svijet?

Trebamo se odmah okrenuti vlastitoj poljoprivrednoj...

Rasizam Berlina i Pariza prema Italiji

Rasizam Berlina i Pariza prema Italiji

Zaraza vratila Europsku uniju u 1951....

Naknadna pamet Borislava Škegre

Naknadna pamet Borislava Škegre

Dragi Borislave, najprije treba rezati davanja raznim...

Moralna i etička sramota novinarstva

Moralna i etička sramota novinarstva

Manjinski mediji, ako žele na tržište, neka se sami...

 • Je li lijek opasniji od bolesti?

  Je li lijek opasniji od bolesti?

  četvrtak, 26. ožujka 2020. 14:12
 • Kakav će biti poslijekoronovski svijet?

  Kakav će biti poslijekoronovski svijet?

  četvrtak, 26. ožujka 2020. 14:03
 • Rasizam Berlina i Pariza prema Italiji

  Rasizam Berlina i Pariza prema Italiji

  četvrtak, 26. ožujka 2020. 15:14
 • Naknadna pamet Borislava Škegre

  Naknadna pamet Borislava Škegre

  utorak, 24. ožujka 2020. 20:18
 • Moralna i etička sramota novinarstva

  Moralna i etička sramota novinarstva

  utorak, 24. ožujka 2020. 17:36

Arogantno ponašanje ministra policije na odlasku

 
 
Hrvatska bi u tom uskoro mogla postati izbjeglički hot spot, što su Milanović i njegovi drugovi ministri dosad bezbroj puta negirali. „Iako je, dakle, situacija jako ozbiljna, Hrvatske ipak nema za stolom za kojim se o tome razgovara. Hrvatska čak nije službeno ni bila obaviještena o tim razgovorima! Možete li to zamisliti?! Dakle, unatoč činjenici da se Hrvatska doista iskazala u ovoj izbjegličkoj krizi, nije bila sa svojim susjedima i partnerima unutar EU-a, Slovenijom, Austrijom i Njemačkom, zemljama koje pripremaju nove mjere kojima je cilj postupno obuzdati izbjeglički val, što bi se moglo ozbiljno reflektirati na našu zemlju i imati katastrofalne posljedice po, spomenimo samo kao primjer, sljedeću turističku sezonu.“, piše Denis Romac u Novome listu.
http://www.mup.hr/resize2.aspx?filename=topvijesti/2013/rujan/glavni_ravnatelj.jpg&width=267
Vlado Dominić
 
Premda mnogi u Hrvatskoj to ne znaju, Novi list – ovakav kakav jest – jedini je pravi dnevni list. Nije hrvatski, ali je profesionalan. Za razliku od Jutarnjega i Večernjega lista. Do Linićeva ukidanja Vjesnika, jedino mu je taj dnevni list bio kakva-takva konkurencija. I zato pročitajmo kako spomenuti Denis Romac piše ono što nitko drugi u Hrvatskoj nije napisao: »Hrvatske, dakle, nije bilo na tim važnim pregovorima, ali ne zato što na razgovore nije bila pozvana, nego jer se pozivu nije odazvala«, piše D. Romac 18. siječnja 2016. i nastavlja: »Koliko god to bilo apsurdno, ali hrvatski je ravnatelj policije Vlado Dominić doista je ovih dana odbio poziv glavnog ravnatelja slovenske policije Marjana Fanka na razgovor s austrijskim ravnateljem policije u Šentilju, na kojima su pripremali tehnički dio novog plana, kao što je, također ovih dana, hrvatski ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, koji je, moramo priznati, tijekom izbjegličke krize odradio izniman posao, arogantno odbio poziv slovenske kolegice Vesne Gjerkeš Žnidar, usput joj držeći lekcije. Kako li je samo Hrvatska sebi mogla dopustiti takav diplomatski faux pas?
 
Problem je u činjenici što je naša odlazeća politička elita, koja je u izbjegličkoj krizi na generalnoj razini nedvojbeno donijela ispravne odluke, na provedbenoj razini napravila toliko neshvatljivih i nepotrebnih pogrješaka. Spomenimo samo suludu blokadu granice sa Srbijom, epizodu s vlakom u Mađarskoj, kršenje europskih pravila kada je riječ o registraciji izbjeglica, držanje lekcija Mađarima, Srbima, Slovencima, Bruxellesu... Hrvatska je politička vrhuška svoju svadljivost, aroganciju i lakoću vrijeđanja, karakterističnu za našu internu političku raspravu, nepromišljeno preslikala i na odnose sa susjedstvom. Upravo je to – iako ne samo to – umnogome zasjenilo sve dobro što je Hrvatska napravila u ovoj povijesnoj krizi, a ovaj nam slučaj lijepo ocrtava jedan od ključnih razloga ukupnog neuspjeha Kukuriku koalicije.«
 
Dakle, kako se mijenja politička vlast, tako se mijenja i politička klima, odnosno tako i u Novome listu, ponavljam, jedinom hrvatskom dnevnom listu koji je imalo profesionalan, pa zato možemo pročitati i ovu opravdanu kritiku na račun ravnatelja policije Vlade Dominića i ministra policije na odlasku Ranka Ostojića.
 

Pavao Blažević

Anketa

Čega se više bojite?

Utorak, 31/03/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1309 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević