Get Adobe Flash player
Je li lijek opasniji od bolesti?

Je li lijek opasniji od bolesti?

Navijači pomažu sve one koji nastradali, ali nema onih koji brane tzv....

Kakav će biti poslijekoronovski svijet?

Kakav će biti poslijekoronovski svijet?

Trebamo se odmah okrenuti vlastitoj poljoprivrednoj...

Rasizam Berlina i Pariza prema Italiji

Rasizam Berlina i Pariza prema Italiji

Zaraza vratila Europsku uniju u 1951....

Naknadna pamet Borislava Škegre

Naknadna pamet Borislava Škegre

Dragi Borislave, najprije treba rezati davanja raznim...

Moralna i etička sramota novinarstva

Moralna i etička sramota novinarstva

Manjinski mediji, ako žele na tržište, neka se sami...

 • Je li lijek opasniji od bolesti?

  Je li lijek opasniji od bolesti?

  četvrtak, 26. ožujka 2020. 14:12
 • Kakav će biti poslijekoronovski svijet?

  Kakav će biti poslijekoronovski svijet?

  četvrtak, 26. ožujka 2020. 14:03
 • Rasizam Berlina i Pariza prema Italiji

  Rasizam Berlina i Pariza prema Italiji

  četvrtak, 26. ožujka 2020. 15:14
 • Naknadna pamet Borislava Škegre

  Naknadna pamet Borislava Škegre

  utorak, 24. ožujka 2020. 20:18
 • Moralna i etička sramota novinarstva

  Moralna i etička sramota novinarstva

  utorak, 24. ožujka 2020. 17:36

Na Hrvatskom nürnberškom procesu etički osuđeni komunistički i jugoslavenski zločinac Tito i njegovi ideološki sljedbenici

 
 
Svi sretnici koji su subotu 31. listopada 2015. godine bili nazočni, njih preko dvije tisuće, na IV. javnoj sjednici Hrvatskoga nacionalnog etičkog sudišta u Velikoj dvorani KD Vatroslava Lisinskoga u Zagrebu sudjelovali su u posebno važnom povijesnom događaju o kojem će desetljećima moći s ponosom govoriti svojoj djeci i unucima. Jučer se u Zagrebu dogodilo hrvatsko nürnberško (etičko) suđenje jugoslavenskom komunističkom diktatoru i zločincu Titi i njegovim ideološkim sljedbenicima, kao što je, još svega nekoliko dana, premijer Vlade RH Zoran Milanović. Član slovenskog parlamenta i član Slovenske demokratske stranke Franc Breznik, koji je govorio zadnji, ali čije će se riječi vječno pamtiti rekao je sljedeće:
„Danas se u Hrvatskoj etičkom osudom Tite dogodio hrvatski nürnberški proces. Poslije suđenja u Nürnberhu, koje je počelo 20. studenog 1945. godine započeo je proces denacifikacije Njemačke. Današnjom etičkom osudom Tite i njegovih ideoloških sljedbenika započet će demokumizacija Hrvatske, Slovenije i drugih dijelova drugih država koje su bile u sastavu komunističke Jugoslavije. Sada je na nama u Sloveniji da slijedimo vaš hrvatski primjer“.
 
Došli iz svih krajeva Hrvatske, Bosne i Hercegovine i cijelog svijeta
 
Na današnjoj sjednici HNES-a došli su ljudi iz raznih dijelova Hrvatske, Bosne i Hercegovine i iseljenici iz cijele Europe. Nazočni su bili predstavnici brojnih najvažnijih braniteljskih udruga, od onih iz Savske 66 do Stožera za obranu Vukovara. Posebno je lijepo bilo u prvom redu vidjeti pomoćnog zagrebačkog biskupa Valentina Pozaića zajedno s poznatim hrvatskim haaškim uznikom generalom HVO-a Darijom Kordićem, koji je bio burno pozdravljen o sudionika skupa.
 
Prije izricanja osude govorili su poznati hrvatski disidenti i uznici dr. Marko Veselica, Nikola Štedul na kojeg je zloglasni djelatnik Udbe Vinko Sindičić izvršio atentat u Škotskoj u kojem je u Štedula ispalio šest metaka, pa je pravo čudo da je Nikola Štedul preživio i doživio današnji dan da svjedoči o djelima zloglasne jugoslavenske obavještajne službe - Udbe, koja nije ništa radila bez znanja i odborenja samog Tite, dok je on bio na životu. Zatim je govorio Anto Kovačević koji je robovao sedam godina u Zenici samo zbog jednog vica o Titi. Kovačevićevo jasno i nedvosmisleno stajalište da bez lustracije u Hrvatskoj nikada ne će biti demokracije ni gospodarskog oporavka, nazočni su posebno snažno pozdravili. Iz BiH je došao i prof. Džemaludin Latić, koji je zajedno s Antom Kovačevićem bio u zatvoru u Zenici. Latić je rekao kako je Bosna i Hercegovina također domovina hrvatskog naroda i da Hrvati i Bošnjaci zajedno ne će popustiti velikosrpskom projektu.
 
Lustracija kao zagovor demokratske budućnosti
 
O lustraciji kao zagovoru demokratske budućnosti govorio je Ante Glibota, potpredsjednik Europske Akademije znanosti i umjetnosti i literature. „Jedan od ponajboljih primjera puteva za slijediti izvan uvriježenih institucionalnih formi je put kojim kroči Hrvatsko nacionalno etičko sudište. HNES se tijekom svog dvogodišnjeg iskustva profilirao u jednu konsekventnu demokratsku instituciju, ambicioznih objektiva, koji je djelovao u skromnim uvjetima“, dodao je Glibota, koji je na sjednicu došao iz Pariza. Iz Kanade je došao i poznati hrvatski iseljenik Anton Kikaš, koji je puno učinio u vrijeme obrane Hrvatske od velikosrpske agresije. I njega je publika oduševljeno pozdravila. U publici je bila nazočna i najstarija žrtva Titina progona 1945. godine Vinko Vice Ostojić koji ima devedeset i jednu godinu.
Predsjednik Udruge branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata 1991. godine iz Koprivnice Mladen Pavković govorio je o majkama koje su izgubile djecu u Domovinskom ratu, a posebno o majci Kati Šoljić koja je izgubila četiri sina i četiri brata u dva rata.
 
Došao veliki broj Slovenaca
 
Na etičku osudu zločinca Tite i njegovih ideoloških sljedbenika došao je i veliki broj Slovenaca, koje su nazočni izuzetno snažno pozdravili dugim pljeskom. U Hrvatskoj već dobro poznati slovenski javni borac za razotkrivanje genocida i ratnih zločina Titine partizanske vojske nakon Drugoga svjetskog rata i udbaških atentata na hrvatske političke emigrante u Europi, a posebno u Austriji, Roman Leljak govorio je o Hudoj jami i udbaškom ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Crnogorca. Prije Ljeljakovog izlaganja Molitvu za umorenu hrvatsku braću pročitala je sestra Stjepana Crnogorca  Mila s. Bernardina Crnogorac. Roman Leljak je uz prikazivanje strašnog filma o zločinu u Hudoj jami (napuštenom rudarskom kopu, Barbarinu rovu), u koju je bačeno preko 3000 ubijenih Hrvata, 700 Slovenaca i 300 građana njemačke narodnosti.
Žrtve Josipa Broza Tite - Marko Veselica, Nikola Štedul i Antun Babić
 
Nakon navedenih govornika predsjednik Hrvatskoga nacionalnog etičkog sudišta profesor emeritus dr. sc. Zvonimir Šeparović, s kojim sam 1991. godine obišao Europu u lobiranju za međunarodno priznanje Republike Hrvatske, prešao je na glavni događaj sjednice HNES-a. Ovo spominjem zato da mogu reći kako mi je iz današnje perspektive još puno jasnije koliko je odličan ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske bio profesor Zvonimir Šeparović u onim posebno teškim vremenima za Hrvatsku i hrvatski narod.
 
Osuda Tite i njegovih sljedbenika
 
„Hrvatsko nacionalno etičko sudište u Petom sudbenom vijeću za odlučivanje o etičkim optužbama, u sastavu: Zvonimir Šeparović – predsjednik Vijeća te članovi: Nikola Debelić, Zdravko Tomac, Josip Jurčević, Zdravko Vladanović, Zvonimir Hodak, Ivan Kozlica, Božidar Alić, Ante Beljo, Nevenka Nekić i Tomislav Josić, u postupku protiv Josipa Broza Tite i jugoslavenskog komunističkog totalitarizma za djela genocida i drugih teških zločina počinjenih na hrvatskim narodom, za koje je 25. lipnja 2015. godine podignuta optužba jednoglasno je donijelo ETIČKU OSUDU PROTIV JOSIPA BROZA TITA I JUGOSLAVENSKOGA KOMUNISTIČKOG TOTALITARIZMA“. Na ove riječi Zvonimira Šeparovića drmala se Velika dvorana Lisinskog od zaglušujućeg pljeska.
 
Točke optužnica i obrazloženja čitali su prof. dr. sc. Josip Jurčević, prof. dr. sc. Nikola Debelić, Rozalija Bartolić i Zdravko Vladanović.
 
Podrijetlo Tita: Iz knjige „Etička osuda Tita i njegovih sljedbenika“ posebno je vrijedno navesti i izuzetno važan pomak u istraživanju stvarnog podrijetla zločinca Titw: Evo što, na moje veliko zadovoljstvo, u knjizi piše: „Podrijetlo i životni put osobe koju znamo kao Josipa Broza Tite, po službenim podacima rođenog u Kumrovcu 7. svibnja 1892. i umrlog 4. svibnja 1980. u Ljubljani, doživotnog predsjednika komunističke SFR Jugoslavije i predsjednika KPJ još nisu do kraja znanstveno rasvijetljeni. Mnogobrojne teorije, a među njima i ona američke NSA, National Security Agency, ukazuju temeljem i jezično morfološke analize njegovog govora na moguće rusko, poljsko, ukrajinsko i židovsko podrijetlo. NSA ujedno zaključuje da zbog njegovog postupanja prema Hrvatima (pokolji, progoni, op. ND) nije vjerojatno da je Tito hrvatskog podrijetla. Upitno je uz ostalo, i njegovo tečno sviranje klavira, koje potvrđuje i hrvatska i svjetska primadona Zinka Kunc-Milanov, zatim osvojena srebrena medalja u mačevanju na prvenstvu austrijske vojske, obje vještine teško spojive s obrazovanjem skromnog bravara rodom iz Kumrovca. Tu su i razna svjedočanstva među kojima i ono da je bravaru Titu iz Kumrovca nedostajao srednji prst ruke“.
Duboko se nadam da je nekoliko mojih članaka u zadnjih pola godine na tu temu potaknulo moje kolege u HNES-u da naprave ovaj izuzetno važan iskorak prema još detaljnijem znanstvenom istraživanju podrijetla komunističkog zločinca Tite, za kojeg sam ja duboko uvjeren da je podmetnut ne samo hrvatskom narodu, nego i svm drugim narodima u bivšoj komunističkoj Jugoslaviji. Na žalost, najveću cijenu te velike međunarodne zavjere geopolitičkih interesa platitli smo mi Hrvati i danas još uvijek plaćamo zbog Titinih ideoloških nasljednika u samostalnoj hrvatskoj državi, koji poduzimaju sve da završe Titovu želju o uništenju hrvatskog naroda.
 
Na Petom sudbenom vijeću donešena je i odluka i o etičkoj osudi protiv Zorana Milanovića i drugih sljedbenika jugoslavenskog komunističkog totalitarizma. Na IV. javnoj sjednici HNES-a trebali su još govoriti prof. dr. Zdravko Tomac, Nenad Vlahović, Ante Beljo, Miljenko Prskalo, Zvonimir Hodak, Nevenka Nekić Eva Kirchmayer Bilić (koja je izvrsno vodila jedan dio sjednice) i Joško Čelan. Na žalost, zbog isteka roka za najam dvorane to nije bilo moguće. Njihove vrijedne uratke možete pročitati u knjizi Etička osuda Tita i njegovih sljedbenika, koju je izdalo Hrvatsko nacionalno etičko sudište, a urednik knjige je dr. Zvonimir Šeparović.
 
Vrijeme je za suočavanje s istinom
 
Ovo izviješće želim završiti citatom jednog odlomka iz zaključnog uratka dr. Zdravka Tomca u knjizi Etička osuda Tita i njegovih sljedbenika: „Dakle, mi iz Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta i tisuće ljudi koji nas podržavaju, smatramo da je došlo vrijeme da se suočimo s istinom, da je došlo vrijeme da se kaže 'bobu bob, a popu pop', da je došlo vrijeme da prestanemo šutjeti o onome o čemu se više šutjeti ne smije“.
Iako sam danas o bolnici ostavio teško bolesnu suprugu i premda i sam imam ozbiljnih zdravstvenih problema, žalio bih do kraja života da nisam bio na povijesnoj IV. javnoj sjednici HNES-a i osudi zločinca Tite, koji je, uz pomoć velikosrpskog Beograda i velikih zapadnih demokracija, bio korak do potpunog uništenja Hrvatske i hrvatskoga naroda. No, na našoj strani je bio dragi Bog. A Tito se, zbog njegovih neopisivih zločina i grijeha na ovom svijetu, sada, a u to sam siguran, prži u paklu.
 
Hrvatsko nacionalnog etičko sudište je nešto najbolje što se na hrvatskoj društvenoj sceni dogodilo od 1991. godine. Ono zaslužuje ne samo našu veliku zahvalu i čestitke nego i svekoliku pomoć u nastavku njegovog vrijednog rada. Koliko je taj rad u ovom trenutku važan i koliko se HNES-a boje svi komunisti, jugoslaveni i protivnici samostalne hrvatske države najbolje govore prijetnje o postavljenoj bombi u Lisinskom i na staklenim vratima ispisane parole koje pokazuju duboku i patološku mržnju prema svakom hrvatstvu.
 

Antun Babić, član HNES-a

Anketa

Čega se više bojite?

Srijeda, 01/04/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1215 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević