Get Adobe Flash player
Je li lijek opasniji od bolesti?

Je li lijek opasniji od bolesti?

Navijači pomažu sve one koji nastradali, ali nema onih koji brane tzv....

Kakav će biti poslijekoronovski svijet?

Kakav će biti poslijekoronovski svijet?

Trebamo se odmah okrenuti vlastitoj poljoprivrednoj...

Rasizam Berlina i Pariza prema Italiji

Rasizam Berlina i Pariza prema Italiji

Zaraza vratila Europsku uniju u 1951....

Naknadna pamet Borislava Škegre

Naknadna pamet Borislava Škegre

Dragi Borislave, najprije treba rezati davanja raznim...

Moralna i etička sramota novinarstva

Moralna i etička sramota novinarstva

Manjinski mediji, ako žele na tržište, neka se sami...

 • Je li lijek opasniji od bolesti?

  Je li lijek opasniji od bolesti?

  četvrtak, 26. ožujka 2020. 14:12
 • Kakav će biti poslijekoronovski svijet?

  Kakav će biti poslijekoronovski svijet?

  četvrtak, 26. ožujka 2020. 14:03
 • Rasizam Berlina i Pariza prema Italiji

  Rasizam Berlina i Pariza prema Italiji

  četvrtak, 26. ožujka 2020. 15:14
 • Naknadna pamet Borislava Škegre

  Naknadna pamet Borislava Škegre

  utorak, 24. ožujka 2020. 20:18
 • Moralna i etička sramota novinarstva

  Moralna i etička sramota novinarstva

  utorak, 24. ožujka 2020. 17:36

Okupit će se neovisni kinoprikazivači, distributeri i drugi filmski profesionalci

 
 
Neovisni hrvatski kinoprikazivači, distributeri i drugi filmski profesionalci od srijede 16. do petka 18. rujna boravit će u Rijeci, na prvom Sajmu filma, događanju u organizaciji Hrvatske mreža neovisnih kinoprikazivača (udruge Kino mreža), Hrvatskog audiovizualnog centra te domaćina Sajma, Art-kina. Sajam će u srijedu u 11:00 sati, u Art-kinu Croatia u Rijeci, svečano otvoriti Hrvoje Hribar (ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra), Hrvoje Laurenta (predsjednik Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača), Slobodanka Mišković (ravnateljica JU Art-kino) i Vojko Obersnel (gradonačelnik Grada Rijeke).
http://www.filmneweurope.com/media/k2/items/cache/cb9366328182e9f97e6c8b3008e9641e_XL.jpg
Najveći dio programa Sajma namijenjen je članovima Kino mreže i filmskim profesionalcima koji će, kroz predavanja, okrugli stol, radionice, filmske projekcije zatvorene za javnost i susrete „jedan na jedan“, izmijeniti znanja i iskustva, u zajedničkom nastojanju da svoje filmske programe učine kvalitetnijima a filmsku kulturu približe što širem krugu ljudi. Posljednjeg dana Sajma bit će održana i prva godišnja skupština udruge Kino mreža (osnovana je u studenom 2014. godine) koja danas broji 31 člana.

„Nakon programa digitalizacije nezavisnih kina te kongresa kinoprikazivača Kin-Kong u Zadru 2014., koji su nas okupili na jednom mjestu i dali nam vjetar u leđa za udruživanje, do sada je organizirano nekoliko zajedničkih programa Kino mreže, a Sajam filma bit će mjesto za rezime napravljenog te utvrđivanje aktivnosti koje nas očekuju u narednom periodu. Pokrećemo ga s pozitivnom energijom koja se stvorila oko novoosnovane Kino mreže i sa željom da postane tradicionalno i centralno mjesto susreta, razgovora i dogovora između prikazivača i distributera, te mjesto predstavljanja filmskih i programskih novina za nadolazeću sezonu“, kazao je predsjednik Kino mreže Hrvoje Laurenta.

Dio programa Sajma bit će otvoren i za publiku, koja će moći prisustvovati okruglom stolu Digitalizacija, prikazivači i distributeri u novoj digitalnoj eri u srijedu u 11:30 sati, s osvrtom na pozitivne učinke digitalizacije nezavisnih kino-dvorana ali i izazove koje je digitalizacija postavila pred kinoprikazivače.

Najavljeni su i atraktivni filmski naslovi: za 16. rujna u 20:00 sati najavljena je riječka pretpremijera nagrađivanog „Zvizdana“ redatelja Dalibora Matanića, dan kasnije, u 21:00 sat, bit će prikazan pobjednik filmskog festivala u Cannesu, „Dheepan“ redatelja Jacquesa Audiarda, a u petak 18. rujna publiku očekuju dva naslova: „Cure“ francuske redateljice Céline Sciamma (18:15h), i „Cherbourški kišobrani (20:15h), film kojim se Art-kino pridružuje i programu „Rendez-vousu au cinéma“, organiziranom u suradnji Rendez-vousa, festivala Francuske u Hrvatskoj, Kino mreže i HAVC-a. Ulaznice za sve predstave, osim za „Zvizdana“ koji je rasprodan, mogu se nabaviti na blagajni Art-kina Croatia. „Zvizdan“ u redovitoj distribuciji u Art-kinu igra od 24. do 27. rujna.

„Jako smo sretni i ponosni što je Art-kino domaćin prvog Sajma filma. Velik je to događaj za sve nas kinoprikazivače, ali i za vjernu publiku Art-kina kojoj donosimo vrijedne filmske naslove. Nadam se da će Sajam filma ispuniti očekivanja svakog od nas i doprinijeti našim novim uspješnim sezonama“, izjavila je Slobodanka Mišković, ravnateljica Art-kina.
 

Jelena Androić  

Anketa

Čega se više bojite?

Utorak, 31/03/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1549 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević