Get Adobe Flash player
I tamburica će pobijediti u Hrvatskoj

I tamburica će pobijediti u Hrvatskoj

Oštri sukob na hrvatskoj desnici     Ovu...

Jumbo ćirilica - ljepilo za miševe

Jumbo ćirilica - ljepilo za miševe

Delije u Ateni – protivno velikosrpskim svojatanjima hrvatskoga juga...

Tko financira Miroslava Škoru?

Tko financira Miroslava Škoru?

Ivan Vrdoljak, Vladimir Šeks, Vladimir Putin,...

Uništava nas sprega kriminala i pravosuđa

Uništava nas sprega kriminala i pravosuđa

U nas je raspoloživa pljačka potpuno zanemarila potrebu stvaranja novih...

Sve je moguće. Favorita nema!

Sve je moguće. Favorita nema!

Onomu tko nas i našu državu učini normalnim, treba dodijeliti...

 • I tamburica će pobijediti u Hrvatskoj

  I tamburica će pobijediti u Hrvatskoj

  četvrtak, 12. prosinca 2019. 10:24
 • Jumbo ćirilica - ljepilo za miševe

  Jumbo ćirilica - ljepilo za miševe

  četvrtak, 12. prosinca 2019. 10:07
 • Tko financira Miroslava Škoru?

  Tko financira Miroslava Škoru?

  srijeda, 11. prosinca 2019. 17:12
 • Uništava nas sprega kriminala i pravosuđa

  Uništava nas sprega kriminala i pravosuđa

  srijeda, 11. prosinca 2019. 17:01
 • Sve je moguće. Favorita nema!

  Sve je moguće. Favorita nema!

  srijeda, 11. prosinca 2019. 16:57

U pokušaju spašavanja nesposobne Milanovićeve vlade Jutarnji list ne bira sredstva

 
 
Ovako YU YU Jutarnji list podilazi srbijanskom predsjedniku vlade Aleksandru Vučiću, čovjeku koji je s puškom u ruci ratovao na strani srpskog agresora u Hrvatskoj i BiH i koji je kao pobočnik četnika Vojislava Šešelja tijekom ratova Srbije, Crne Gore i JNA protiv Hrvatske i BiH širio neviđeni govor mržnje u cilju ostvarenja postavljenih ciljeva Memoranduma SANU-a iz 1986. godine:
SPOR OKO ĆIRILICE (iznadnaslov)
VUČIĆ UZVRATIO HDZ-u 'Srbija da se miješa u unutarnja hrvatska pitanja? Besmislica!' (naslov)
http://direktno.hr/images/cache/700x350/crop/images%7Ccms-image-000018829.jpg
Aleksandar Vučić i Srbija im draži od HDZ-a i Hrvatske
 
Srbijanski premijer Aleksandar Vučić odbacio je u četvrtak optužbe Hrvatske demokratske zajednice i nazvao besmislenim stajalište HDZ-a da se on i njegova vlada miješaju u unutarnje stvari Hrvatske u povodu prijepora o uporabi ćirilice u Vukovaru te poručio da će uvijek inzistirati na pravima Srba u Hrvatskoj, bez namjere da traži promjenu izborne volje hrvatskih građana. (uvod)
"Kao predsjednik vlade Republike Srbije imam obvezu odgovorno i ozbiljno odgovarati na nerijetko i pomalo besmislene optužbe koje dolaze na račun naše zemlje i naše vlade i našeg naroda. Ovo je jedna od tih", izjavio je Vučić za agenciju Tanjug. (citat iz agencije nepostojeće države)
Nakon toga slijedi prenošenje onoga što Vučić i njegovi četnički pobočnici bljuju protiv Hrvatske bez ikakvih argumenata, daleko bezočnije nego, primjerice, ozloglašena beogradska Politika:
„Vučićevo reagiranje uslijedilo je nakon priopćenja HDZ-a i ocjena da su Vučić i njegova vlada zahtijevali raspuštanje gradskog vijeća Vukovara zbog odluke o uporabi ćirilice, što je ocijenjeno kao miješanje u unutrašnja pitanja Hrvatske.
"Nikada ni ja kao predsjednik, ni vlada Srbije nismo tražili bilo kakvo raspuštanje bilo kojeg gradskog vijeća. Nismo tražili promjenu izborne volje hrvatskog naroda ni u Vukovaru, niti u bilo kojem drugom mjestu, niti smo tražili promjenu volje srpskog naroda ni u Vukovaru, niti u bilo kojem drugom mjestu... Nismo se miješali nikada u ono što je hrvatski narod odlučivao i svi ostali građani Hrvatske", istaknuo je srbijanski premijer.
Vučić je naglasio da se zahtjevi iz Beograda odnose samo na "temeljna, elementarna prava za srpski narod" i da će ta prava i dalje tražiti.
Srbijanski premijer poručio je da će on i vlada na čijem je čelu "istovremeno ulagati i u budućnosti ogromne napore i veliku energiju" da sačuvaju dobre odnose s Hrvatskom.
Vučić je, kako su večeras prenijeli beogradski elektronički mediji, poručio predstavnicima HDZ-a kako je "ukoliko im je lakše, uvijek bolje da napadnu njega kao predsjednika vlade Srbije i srpsku vladu".
http://marketingmreza.rs/wp-content/uploads/2012/01/politika_logo.jpg
https://stanjestvari.files.wordpress.com/2013/12/jutarnji-list-logo.jpg?w=529
"Ali, voljeli bismo da Srbi u Hrvatskoj mogu živjeti u miru, imati punu slobodu izražavanja, pravo na korištenje svog jezika i pisma", rekao je Vučić, naglasivši da bi u tom slučaju i on i srbijanska vlada bili zadovoljni i "više ni na koji način u budućnosti ne bi ni reagirali".
Vučić se, kako je rekao, nada "da jedini način vođenja uspješne izborne kampanje" u Hrvatskoj "ne će biti taj da se nešto kaže ili učini protiv Srba".
Srbijanski ministar rada i socijalne skrbi Aleksandar Vulin je prije dva dana zamolio hrvatsku vladu da reagira na odluku vukovarskog Gradskog vijeća po kojoj nisu predviđene dvojezične table na gradskim ustanovama, institucijama, trgovima i ulicama u Vukovaru koju je nazvao "rasizmom", te sugerirao Zagrebu da raspusti gradsko vijeće Vukovara čiji su članovi "pjevali ustaške pjesme", a te videosnimke o tom incidentu podijeljene na društvenim mrežama.
Reagirajući na te Vulinove izjave HDZ je ocijenio kako 'zahtjev srpske vlade da se raspusti vukovarsko Gradsko vijeće' zbog nedavnih izmjena statuta Grada Vukovara, 'svjedoči da si službeni Beograd i dalje uzima pravo miješati se u unutarnja hrvatska pitanja te Vukovarkama i Vukovarcima, i svim građanima Hrvatske, nametati vlastita politička stajališta'.
Za mene, ovo je rasizam. Ostaje pitanje koga sve? Onih koji su ovo izgovorili, a i onih koji su to bez ikakve ograde prenijeli.
 

Pavao Blažević

Anketa

Komu ćete dati svoj glas na predsjedničkim izborima?

Subota, 14/12/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 2487 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević