Get Adobe Flash player
Srbijanski komentari i izraelska čestitka

Srbijanski komentari i izraelska čestitka

»Teško je prihvatiti, ali je Milošević udaljio Srbe od...

Romske laži Veljka Kajtazija

Romske laži Veljka Kajtazija

I romska komemoracija poziv je na istraživanje...

Trebaju nam dostojanstvene proslave

Trebaju nam dostojanstvene proslave

Domoljublje se živi svaki pojedini dan     Mislim da...

Popis hrvatskih branitelja junaka

Popis hrvatskih branitelja junaka

Koji su u samo 72 sata razbili zločinačku tvorevinu i natjerali teroriste...

IDS je talijanizirao hrvatsku Istru

IDS je talijanizirao hrvatsku Istru

Većinu ulica rashrvatili i nazvali ih po Talijanima i...

 • Srbijanski komentari i izraelska čestitka

  Srbijanski komentari i izraelska čestitka

  četvrtak, 08. kolovoza 2019. 10:15
 • Romske laži Veljka Kajtazija

  Romske laži Veljka Kajtazija

  četvrtak, 08. kolovoza 2019. 10:09
 • Trebaju nam dostojanstvene proslave

  Trebaju nam dostojanstvene proslave

  četvrtak, 08. kolovoza 2019. 10:05
 • Popis hrvatskih branitelja junaka

  Popis hrvatskih branitelja junaka

  četvrtak, 08. kolovoza 2019. 10:01
 • IDS je talijanizirao hrvatsku Istru

  IDS je talijanizirao hrvatsku Istru

  subota, 03. kolovoza 2019. 09:43

U pokušaju spašavanja nesposobne Milanovićeve vlade Jutarnji list ne bira sredstva

 
 
Ovako YU YU Jutarnji list podilazi srbijanskom predsjedniku vlade Aleksandru Vučiću, čovjeku koji je s puškom u ruci ratovao na strani srpskog agresora u Hrvatskoj i BiH i koji je kao pobočnik četnika Vojislava Šešelja tijekom ratova Srbije, Crne Gore i JNA protiv Hrvatske i BiH širio neviđeni govor mržnje u cilju ostvarenja postavljenih ciljeva Memoranduma SANU-a iz 1986. godine:
SPOR OKO ĆIRILICE (iznadnaslov)
VUČIĆ UZVRATIO HDZ-u 'Srbija da se miješa u unutarnja hrvatska pitanja? Besmislica!' (naslov)
http://direktno.hr/images/cache/700x350/crop/images%7Ccms-image-000018829.jpg
Aleksandar Vučić i Srbija im draži od HDZ-a i Hrvatske
 
Srbijanski premijer Aleksandar Vučić odbacio je u četvrtak optužbe Hrvatske demokratske zajednice i nazvao besmislenim stajalište HDZ-a da se on i njegova vlada miješaju u unutarnje stvari Hrvatske u povodu prijepora o uporabi ćirilice u Vukovaru te poručio da će uvijek inzistirati na pravima Srba u Hrvatskoj, bez namjere da traži promjenu izborne volje hrvatskih građana. (uvod)
"Kao predsjednik vlade Republike Srbije imam obvezu odgovorno i ozbiljno odgovarati na nerijetko i pomalo besmislene optužbe koje dolaze na račun naše zemlje i naše vlade i našeg naroda. Ovo je jedna od tih", izjavio je Vučić za agenciju Tanjug. (citat iz agencije nepostojeće države)
Nakon toga slijedi prenošenje onoga što Vučić i njegovi četnički pobočnici bljuju protiv Hrvatske bez ikakvih argumenata, daleko bezočnije nego, primjerice, ozloglašena beogradska Politika:
„Vučićevo reagiranje uslijedilo je nakon priopćenja HDZ-a i ocjena da su Vučić i njegova vlada zahtijevali raspuštanje gradskog vijeća Vukovara zbog odluke o uporabi ćirilice, što je ocijenjeno kao miješanje u unutrašnja pitanja Hrvatske.
"Nikada ni ja kao predsjednik, ni vlada Srbije nismo tražili bilo kakvo raspuštanje bilo kojeg gradskog vijeća. Nismo tražili promjenu izborne volje hrvatskog naroda ni u Vukovaru, niti u bilo kojem drugom mjestu, niti smo tražili promjenu volje srpskog naroda ni u Vukovaru, niti u bilo kojem drugom mjestu... Nismo se miješali nikada u ono što je hrvatski narod odlučivao i svi ostali građani Hrvatske", istaknuo je srbijanski premijer.
Vučić je naglasio da se zahtjevi iz Beograda odnose samo na "temeljna, elementarna prava za srpski narod" i da će ta prava i dalje tražiti.
Srbijanski premijer poručio je da će on i vlada na čijem je čelu "istovremeno ulagati i u budućnosti ogromne napore i veliku energiju" da sačuvaju dobre odnose s Hrvatskom.
Vučić je, kako su večeras prenijeli beogradski elektronički mediji, poručio predstavnicima HDZ-a kako je "ukoliko im je lakše, uvijek bolje da napadnu njega kao predsjednika vlade Srbije i srpsku vladu".
http://marketingmreza.rs/wp-content/uploads/2012/01/politika_logo.jpg
https://stanjestvari.files.wordpress.com/2013/12/jutarnji-list-logo.jpg?w=529
"Ali, voljeli bismo da Srbi u Hrvatskoj mogu živjeti u miru, imati punu slobodu izražavanja, pravo na korištenje svog jezika i pisma", rekao je Vučić, naglasivši da bi u tom slučaju i on i srbijanska vlada bili zadovoljni i "više ni na koji način u budućnosti ne bi ni reagirali".
Vučić se, kako je rekao, nada "da jedini način vođenja uspješne izborne kampanje" u Hrvatskoj "ne će biti taj da se nešto kaže ili učini protiv Srba".
Srbijanski ministar rada i socijalne skrbi Aleksandar Vulin je prije dva dana zamolio hrvatsku vladu da reagira na odluku vukovarskog Gradskog vijeća po kojoj nisu predviđene dvojezične table na gradskim ustanovama, institucijama, trgovima i ulicama u Vukovaru koju je nazvao "rasizmom", te sugerirao Zagrebu da raspusti gradsko vijeće Vukovara čiji su članovi "pjevali ustaške pjesme", a te videosnimke o tom incidentu podijeljene na društvenim mrežama.
Reagirajući na te Vulinove izjave HDZ je ocijenio kako 'zahtjev srpske vlade da se raspusti vukovarsko Gradsko vijeće' zbog nedavnih izmjena statuta Grada Vukovara, 'svjedoči da si službeni Beograd i dalje uzima pravo miješati se u unutarnja hrvatska pitanja te Vukovarkama i Vukovarcima, i svim građanima Hrvatske, nametati vlastita politička stajališta'.
Za mene, ovo je rasizam. Ostaje pitanje koga sve? Onih koji su ovo izgovorili, a i onih koji su to bez ikakve ograde prenijeli.
 

Pavao Blažević

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Tko će biti novi hrvatski nogometni prvak?

Nedjelja, 18/08/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1077 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević