Get Adobe Flash player
Nametnuta protuhrvatska Plenkovićeva pomirba

Nametnuta protuhrvatska Plenkovićeva pomirba

Primjer Milana Babića je dobar i jedini ispravan put za suživot i...

Karolina Velika!

Karolina Velika!

Vidimo izgrađenu osobu koja njeguje obiteljske vrijednosti i od koje...

Plenković je u svojoj izdaji nadmašio i Titu

Plenković je u svojoj izdaji nadmašio i Titu

Vraća Hrvatskoj ustav iz 1974., jer vraća Srbe u ustav, i onda će ići...

IDS talijanizirao Istru i udaljio od Hrvatske

IDS talijanizirao Istru i udaljio od Hrvatske

IDS-u je uspjelo što nije ni Benitu...

Tko su ti koji kontroliraju istinu!?

Tko su ti koji kontroliraju istinu!?

Najviše fantazije danas ima u genderističkoj...

 • Nametnuta protuhrvatska Plenkovićeva pomirba

  Nametnuta protuhrvatska Plenkovićeva pomirba

  utorak, 04. kolovoza 2020. 13:16
 • Karolina Velika!

  Karolina Velika!

  utorak, 04. kolovoza 2020. 13:09
 • Plenković je u svojoj izdaji nadmašio i Titu

  Plenković je u svojoj izdaji nadmašio i Titu

  četvrtak, 06. kolovoza 2020. 09:32
 • IDS talijanizirao Istru i udaljio od Hrvatske

  IDS talijanizirao Istru i udaljio od Hrvatske

  utorak, 04. kolovoza 2020. 13:04
 • Tko su ti koji kontroliraju istinu!?

  Tko su ti koji kontroliraju istinu!?

  četvrtak, 06. kolovoza 2020. 17:31

U Kninu predstavljena knjiga »885 dana rata - Korespondencija obitelji Gugo na kninskom području / Knin - Zadar«

 
 
Dana 5. kolovoza 2015. godine, povodom obilježavanja 20. obljetnice vojnoredarstvene operacije „Oluja“ u sklopu novootvorene zgrade muzeja „Oluja 95“ na kninskoj tvrđavi, predstavljena je knjiga prof. Marina Buovca „885 dana rata - Korespondencija obitelji Gugo na kninskom području / Knin - Zadar“, koju je priredio u koautorstvu s mr. sc. Katarinom Gugo iz Knina. Na predstavljanju knjige u ispunjenom prostoru atrija novootvorenog muzeja sudjelovali su predstavnici grada Knina kao nakladnici knjige, predstavnici Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centraDomovinskog ratau svojstvu sunakladnika – na čelu s ravnateljem dr. sc. Ante Nazorom, kao spomenuti autori-priređivači prof. Marin Buovac i mr. sc. Katarina Gugo, koji su progovarali o nastajanju, sadržaju i samoj ideji knjige. Predgovore u samoj knjizi napisali su Josipa Rimac, Ante Nazor, kao i Zvonimir Jelić – ravnatelj Kninskog muzeja.
http://www.braniteljski-portal.hr/var/ezflow_site/storage/images/novosti/kultura/marin-buovac-prof.-objavio-i-predstavio-knjigu-885-dana-rata-na-kninskoj-tvrdavi-na-proslavi-oluje/169861-1-cro-HR/Marin-Buovac-prof.-objavio-i-predstavio-knjigu-885-dana-rata-na-kninskoj-tvrdavi-na-proslavi-Oluje_article.png
Da je knjiga već u svojoj inicijalnoj fazi polučila uspjeh, govori i činjenica kako je prigodno uručena predsjednici Republike Hrvatske - Kolindi Grabar Kitarović, premijeru Zoranu Milanoviću, predsjedniku Hrvatskog Sabora Josipu Leki, ministru obrane Anti Kotromanoviću, ministru kulture Berislavu Šipušu, gradonačelnici Grada Knina Josipi Rimac, kao i brojnim drugim službenicima državnog vrha Republike Hrvatske.
 
Predstavljajući knjigu, Ante Nazor je naglasio kako je riječ o vrijednom sadržaju koji je prvi dokumentacijski rad takve prirode koji je našao mjesto u Hrvatskom dokumentacijskom centru. Ispred Grada Knina se obratio dogradonačelnik Nikola Blažević koji je pozdravio izdavanje ovog vrijednog dokumentarnog djela. Katarina Gugo se osvrnula na sam početak nastajanja ovog djela, kao i njegove pojedine razvojne faze. Na kraju se zahvalila svima koji su na bilo koji način utjecali na objavljivanje i realizaciju ove knjige. Za glazbeni dio na samoj prezentacije knjige se pobrinuo Karlo Grubišić.
 
Spomenuta prezentacija knjige uvrštena je u službeni protokol proslave 20. obljetnice Oluje, u vrlo povoljnom terminu kao zadnja stavka državnog protokola i programa prije samog koncerta Marka Perkovića Thompsona i prijatelja. Takve okolnosti i prilike su rezultirale izvrsnom posjećenošću spomenute prezentacije knjige.
http://www.ezadar.hr/repository/image_raw/358500/large/
Uoči same prezentacije, o knjizi je Marin Buovac prof., izrekao sljedeće: „Spomenuta knjiga predstavlja svojevrsno svjedočanstvo jednog vremena i prilika oko Domovinskog rata – također predstavlja vrijednu arhivsku građu kao dokument vremena – na temelju kojeg možemo rekonstruirati povijesnu istinu o Domovinskom ratu. Iz dotične dokumentacije iščitavaju se povijesne prilike i odnosi u gradu Kninu, u gradu Zadru, ali i mnogim drugim mjestima diljem naše domovine, koja se spominju u dotičnoj korespodenciji, budući da su sva ta mjesta u vremenu Domovinskog rata doživljavala istu ili pak sličnu sudbinu. Ovom knjigom želimo ujedno zaštititi sjećanje i vrijednosti Domovinskog rata, jer moramo poznavati temelje na kojima gradimo našu budućnost.“ U dogovoru s nakladnikom i sunakladnikom, kao i samim autorima, i na području grada Zadra bi trebala uslijediti prezentacija spomenute knjige, o čemu će javnost biti pravovremeno obavještena.
 

Marin Buovac

Anketa

A. Plenković i T. Medved dodvoravaju se Srbima. Je li to izdaja?

Srijeda, 12/08/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1064 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević