Get Adobe Flash player
SPC na čelu noćnih kolona u Crnoj Gori i Srbiji

SPC na čelu noćnih kolona u Crnoj Gori i Srbiji

Srbija ponavlja jogurt i balvan revolucije iz osamdesetih i devedesetih...

Zašto su svi naši športaši domoljubi?

Zašto su svi naši športaši domoljubi?

Nakon svake pobjede slave svi Hrvati koji Hrvatsku osjećaju...

Hrvatskom vladaju pioniri komunizma

Hrvatskom vladaju pioniri komunizma

Hrvati bi morali voljeti Hrvatsku onoliko koliko Slovenci i Srbi žude za...

Lažne Plenkovićeve poruke iz Ludine

Lažne Plenkovićeve poruke iz Ludine

Sve što je predsjednik HDZ-a izrekao u Velikoj Ludini velika je...

Uzrok slučaja Zavadlav je u političarima

Uzrok slučaja Zavadlav je u političarima

Tragedija je posljedak nefunkcioniranja...

 • SPC na čelu noćnih kolona u Crnoj Gori i Srbiji

  SPC na čelu noćnih kolona u Crnoj Gori i Srbiji

  četvrtak, 23. siječnja 2020. 15:12
 • Zašto su svi naši športaši domoljubi?

  Zašto su svi naši športaši domoljubi?

  četvrtak, 23. siječnja 2020. 15:09
 • Hrvatskom vladaju pioniri komunizma

  Hrvatskom vladaju pioniri komunizma

  srijeda, 22. siječnja 2020. 10:52
 • Lažne Plenkovićeve poruke iz Ludine

  Lažne Plenkovićeve poruke iz Ludine

  srijeda, 22. siječnja 2020. 10:45
 • Uzrok slučaja Zavadlav je u političarima

  Uzrok slučaja Zavadlav je u političarima

  srijeda, 22. siječnja 2020. 10:39

U Kninu predstavljena knjiga »885 dana rata - Korespondencija obitelji Gugo na kninskom području / Knin - Zadar«

 
 
Dana 5. kolovoza 2015. godine, povodom obilježavanja 20. obljetnice vojnoredarstvene operacije „Oluja“ u sklopu novootvorene zgrade muzeja „Oluja 95“ na kninskoj tvrđavi, predstavljena je knjiga prof. Marina Buovca „885 dana rata - Korespondencija obitelji Gugo na kninskom području / Knin - Zadar“, koju je priredio u koautorstvu s mr. sc. Katarinom Gugo iz Knina. Na predstavljanju knjige u ispunjenom prostoru atrija novootvorenog muzeja sudjelovali su predstavnici grada Knina kao nakladnici knjige, predstavnici Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centraDomovinskog ratau svojstvu sunakladnika – na čelu s ravnateljem dr. sc. Ante Nazorom, kao spomenuti autori-priređivači prof. Marin Buovac i mr. sc. Katarina Gugo, koji su progovarali o nastajanju, sadržaju i samoj ideji knjige. Predgovore u samoj knjizi napisali su Josipa Rimac, Ante Nazor, kao i Zvonimir Jelić – ravnatelj Kninskog muzeja.
http://www.braniteljski-portal.hr/var/ezflow_site/storage/images/novosti/kultura/marin-buovac-prof.-objavio-i-predstavio-knjigu-885-dana-rata-na-kninskoj-tvrdavi-na-proslavi-oluje/169861-1-cro-HR/Marin-Buovac-prof.-objavio-i-predstavio-knjigu-885-dana-rata-na-kninskoj-tvrdavi-na-proslavi-Oluje_article.png
Da je knjiga već u svojoj inicijalnoj fazi polučila uspjeh, govori i činjenica kako je prigodno uručena predsjednici Republike Hrvatske - Kolindi Grabar Kitarović, premijeru Zoranu Milanoviću, predsjedniku Hrvatskog Sabora Josipu Leki, ministru obrane Anti Kotromanoviću, ministru kulture Berislavu Šipušu, gradonačelnici Grada Knina Josipi Rimac, kao i brojnim drugim službenicima državnog vrha Republike Hrvatske.
 
Predstavljajući knjigu, Ante Nazor je naglasio kako je riječ o vrijednom sadržaju koji je prvi dokumentacijski rad takve prirode koji je našao mjesto u Hrvatskom dokumentacijskom centru. Ispred Grada Knina se obratio dogradonačelnik Nikola Blažević koji je pozdravio izdavanje ovog vrijednog dokumentarnog djela. Katarina Gugo se osvrnula na sam početak nastajanja ovog djela, kao i njegove pojedine razvojne faze. Na kraju se zahvalila svima koji su na bilo koji način utjecali na objavljivanje i realizaciju ove knjige. Za glazbeni dio na samoj prezentacije knjige se pobrinuo Karlo Grubišić.
 
Spomenuta prezentacija knjige uvrštena je u službeni protokol proslave 20. obljetnice Oluje, u vrlo povoljnom terminu kao zadnja stavka državnog protokola i programa prije samog koncerta Marka Perkovića Thompsona i prijatelja. Takve okolnosti i prilike su rezultirale izvrsnom posjećenošću spomenute prezentacije knjige.
http://www.ezadar.hr/repository/image_raw/358500/large/
Uoči same prezentacije, o knjizi je Marin Buovac prof., izrekao sljedeće: „Spomenuta knjiga predstavlja svojevrsno svjedočanstvo jednog vremena i prilika oko Domovinskog rata – također predstavlja vrijednu arhivsku građu kao dokument vremena – na temelju kojeg možemo rekonstruirati povijesnu istinu o Domovinskom ratu. Iz dotične dokumentacije iščitavaju se povijesne prilike i odnosi u gradu Kninu, u gradu Zadru, ali i mnogim drugim mjestima diljem naše domovine, koja se spominju u dotičnoj korespodenciji, budući da su sva ta mjesta u vremenu Domovinskog rata doživljavala istu ili pak sličnu sudbinu. Ovom knjigom želimo ujedno zaštititi sjećanje i vrijednosti Domovinskog rata, jer moramo poznavati temelje na kojima gradimo našu budućnost.“ U dogovoru s nakladnikom i sunakladnikom, kao i samim autorima, i na području grada Zadra bi trebala uslijediti prezentacija spomenute knjige, o čemu će javnost biti pravovremeno obavještena.
 

Marin Buovac

Anketa

Tko na unutarstranačkim izborima HDZ-a može pobijediti Andreja Plenkovića?

Nedjelja, 26/01/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 893 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević