Get Adobe Flash player
Nametnuta protuhrvatska Plenkovićeva pomirba

Nametnuta protuhrvatska Plenkovićeva pomirba

Primjer Milana Babića je dobar i jedini ispravan put za suživot i...

Karolina Velika!

Karolina Velika!

Vidimo izgrađenu osobu koja njeguje obiteljske vrijednosti i od koje...

Plenković je u svojoj izdaji nadmašio i Titu

Plenković je u svojoj izdaji nadmašio i Titu

Vraća Hrvatskoj ustav iz 1974., jer vraća Srbe u ustav, i onda će ići...

IDS talijanizirao Istru i udaljio od Hrvatske

IDS talijanizirao Istru i udaljio od Hrvatske

IDS-u je uspjelo što nije ni Benitu...

Tko su ti koji kontroliraju istinu!?

Tko su ti koji kontroliraju istinu!?

Najviše fantazije danas ima u genderističkoj...

 • Nametnuta protuhrvatska Plenkovićeva pomirba

  Nametnuta protuhrvatska Plenkovićeva pomirba

  utorak, 04. kolovoza 2020. 13:16
 • Karolina Velika!

  Karolina Velika!

  utorak, 04. kolovoza 2020. 13:09
 • Plenković je u svojoj izdaji nadmašio i Titu

  Plenković je u svojoj izdaji nadmašio i Titu

  četvrtak, 06. kolovoza 2020. 09:32
 • IDS talijanizirao Istru i udaljio od Hrvatske

  IDS talijanizirao Istru i udaljio od Hrvatske

  utorak, 04. kolovoza 2020. 13:04
 • Tko su ti koji kontroliraju istinu!?

  Tko su ti koji kontroliraju istinu!?

  četvrtak, 06. kolovoza 2020. 17:31

Nakon Mirele Holy i Slavka Linića, i ravnateljica HDA ukazala na opasno postupanje brata predsjednika Vlade

 
 
U Saboru je danas saborski zastupnik HDZ-a Jasen Mesić pozvao državne institucije da provedu istrage prema bratu aktualnoga predsjednika Vlade, Krešimiru Milanoviću. Nakon što su na protuzakonite radnje braće Kreše i Zorana Milanovića već ukazali Mirela Holy i Slavko Linić, jučer je to isto ponovila primila ravnateljica Hrvatskoga državnog arhiva (HDA) Vlatka Lemić. I ne samo da Krešo Milanović, u zaštiti svoga brata Zorana, provodi protuzakonite radnje, nego i prijeti onima koji mu se pokušaju suprotstaviti. Ravnateljica Hrvatskog državnog arhiva Vlatka Lemić medijima je ispričala kako je odlučila prekinuti praksu davanja na čuvanje arhivske građe privatnicima, koja se počela provoditi još 2009. i na što je dosad potrošeno 50 milijuna kuna. Poručila je tako Lemić da je najveći pritisak na nju radila Pismohrana servis u vlasništvu bivšeg zamjenika ravnatelja obavještajne agencije HIS Ante Bakovića, povezanog s premijerovim bratom Krešimirom Milanovićem.
http://www.hvz.hr/media/publish/HDA.jpghttp://direktno.hr/images/cache/700x350/crop/images%7Ccms-image-000017875.jpghttp://www.eventario.org/upload/resize_cache/iblock/421/246_249_15d6c6d98786563b7351560daaa484d95/42142c6fcc7b1745908e4f3758efa512.jpg
Vlatka Lemić je rekla  da joj Krešo Milanović posljednjih dana sve češće fizički prijeti i da joj ne omogućuje da svoj posao radi sukladno zakonskim propisima. „Podsjetit ću da je prošli tjedan i kolegica Holy upozorila na prijetnje upućene njoj nakon što je upozorila na neke radnje vezane za istraživanje podmorja Jadrana. Podsjetit ću da je naš kolega Linić isto tako upozoravao na situaciju da premijerov brat, gospodin Krešimir Milanović obilazi Poreznu upravu više od stotinu puta. A evo u posljednje vrijeme imamo situaciju da se oglasila i ravnateljica Državnog arhiva u Zagrebu koja je javno, eksplicitno progovorila o tome da prima prijetnje i to zato što nastoji riješiti probleme u arhivu, odnosno poslovanje arhiva i čuvanje arhivske građe provoditi sukladno Zakonu o arhivima“, rekao je u Saboru zastupniki Mesić. Jasen Mesić se čudi kako to da „institucije sistema“ ne reagiraju kada netko od dužnosnika prima prijetnje od nekoga tko se protivi tome da klasificirana arhivska građa dođe u posjed i čuvanje privatnih arhivskih tvrtki.
 
„To je državni interes, to je republički interes da podatci Porezne uprave, podaci ministarstava, podatci ostalih tijela, Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova, pojedinih tajnih službi budu čuvani na adekvatan način u državnim arhivskim institucijama“, smatra Mesić te podsjeća da su o ovom slučaju HDZ-ovci govorili prije nekoliko mjeseci kada su pozvali nadležne državne institucije da istraže što se zapravo događa jer se u svim primjerima koje navode "pojavljuje ime brata premijera Vlade RH gospodina Zorana Milanovića".
http://hu-benedikt.hr/wp-content/uploads/2015/04/19755afd7c42c7b2532434d4eb7f4e441.jpg
Krešo Milanović
 
„I gospođa Holy rekla je da je dotični gospodin posjećivao ministarstvo i zastupao, lobirao, zagovarao. Na isto upućuje ravnateljica Državnog arhiva, na isto upućuje naš kolega gospodin Linić, da se u svim tim situacijama u svrhu određenog pritiska pojavljuje gospodin Krešimir Milanović, poznatiji kao brat Zorana Milanovića, predsjednika hrvatske Vlade. Pozivamo institucije da najozbiljnije istraže sve te navode. Zamislite, kolegice i kolege da se to dogodilo s nečijim drugim bratom, nekoga ovdje od nas ili bratom nekog od drugih dužnosnika koji može imati izvaninstitucionalni utjecaj na neke stvari i na neki način omogućavati da se skrene sa zakonskog puta, pa i u čuvanju arhivske građe“, zaključio je Mesić.
 
Milanović, Baković i Čabrajić prijetili Vlatki Lemić
 
Ostaje pitanje tko je Ante Baković? Ravnateljica Lemić pojašnjava kako je on došao prijetiti kada je HDA ukinuo dopusnice privatnim tvrtkama za skladištenje arhivske građe. „U ured mi je došao Ante Baković, vlasnik Pismohrane. Razgovor je počeo prijateljski, ali kada je vidio da ne ću pristati kršiti zakon, rekao mi je da će me medijski uništiti. Rekao mi je da će mediji objaviti da sam do posla došla preko kreveta, da sam kupila diplomu i doktorat i da će me policija istraživati. Rekao je da on može učiniti da se to zaustavi. Odbila sam. Sve što mi je tada rekao, sada mi se i događa. Baković mi je prijetio dva puta u prostorijama HDA, a kasnije nije dolazio niti je dovodio Krešimira Milanovića, koji je bio s njim i bivšim suvlasnikom tvrtke Hrvojem Čabrajićem četiri puta kod nas na razgovorima. Poručio mi je da će se u Ministarstvu zaštititi od moje samovolje i da će me srediti. Najgore je što ja te ljude znam i od ranije - u Arhivu radim 17 godina, a oni zadnjih sedam godina posluju s HDA-om. Nisam se ni u snu nadala da je pozadina priče ovakva“, rekla ravnateljica Vlatka Lemić.
 

Pavao Blažević

Anketa

A. Plenković i T. Medved dodvoravaju se Srbima. Je li to izdaja?

Četvrtak, 13/08/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1557 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević