Get Adobe Flash player
Srbijanski komentari i izraelska čestitka

Srbijanski komentari i izraelska čestitka

»Teško je prihvatiti, ali je Milošević udaljio Srbe od...

Romske laži Veljka Kajtazija

Romske laži Veljka Kajtazija

I romska komemoracija poziv je na istraživanje...

Trebaju nam dostojanstvene proslave

Trebaju nam dostojanstvene proslave

Domoljublje se živi svaki pojedini dan     Mislim da...

Popis hrvatskih branitelja junaka

Popis hrvatskih branitelja junaka

Koji su u samo 72 sata razbili zločinačku tvorevinu i natjerali teroriste...

IDS je talijanizirao hrvatsku Istru

IDS je talijanizirao hrvatsku Istru

Većinu ulica rashrvatili i nazvali ih po Talijanima i...

 • Srbijanski komentari i izraelska čestitka

  Srbijanski komentari i izraelska čestitka

  četvrtak, 08. kolovoza 2019. 10:15
 • Romske laži Veljka Kajtazija

  Romske laži Veljka Kajtazija

  četvrtak, 08. kolovoza 2019. 10:09
 • Trebaju nam dostojanstvene proslave

  Trebaju nam dostojanstvene proslave

  četvrtak, 08. kolovoza 2019. 10:05
 • Popis hrvatskih branitelja junaka

  Popis hrvatskih branitelja junaka

  četvrtak, 08. kolovoza 2019. 10:01
 • IDS je talijanizirao hrvatsku Istru

  IDS je talijanizirao hrvatsku Istru

  subota, 03. kolovoza 2019. 09:43

Umjetnica, koja umjesto kista nosi nož!?

 
 
Je li organizatorica prosvjeda protiv hrvatskih branitelja, stopostotnih invalida, imala kakve veze sa slikom na kojoj nosi četničku kokardu, pitaju se mediji (http://www.sloboda.hr/marijana-mirt-cetnicka-kokarda/). Naime, kako se može naći na portalu (https://www.google.hr/?gws_rd=ssl#q=EKSKLUZIVNO:+Organizatorica+prosvjeda+protiv+branitelja+fotografirala+se+s+%C4%8Detni%C4%8Dkom+kokardom+na+%C4%8Delu+i+slikom+Dra%C5%BEe+Mihajlovi%C4%87a%3F!) stoji ovakav početak členka:
EKSKLUZIVNO: Organizatorica prosvjeda protiv branitelja fotografirala se s četničkom kokardom na čelu i slikom Draže Mihailovića?!
Objava: 14.03.2015 | 21:00 Hrvatska
Dalje se navodi kako se radi o „organizatorici (koja vodi) već dva prosvjeda protiv hrvatskih branitelja u Savskoj, već je javnosti poznata po svojim primitivnim i divljačkim ispadima kao što su javno psovanje Boga braniteljima i pozivanje na paljenje crkava. No, fotografija koju je jedan čitatelj portala Sloboda.hr uputio na adresu našeg uredništva mogla bi otvoriti sve karte po pitanju motiva zbog kojih dotična Marijana Mirt organizira silne prosvjede protiv hrvatskih branitelja. Naime, na fotografiji se nalazi ženska osoba koja na glavi nosi četničku kokardu, a u ruci drži nož. U pozadini stoji slika Draže Mihailovića. Da stvar bude još gora, dotična se ženska osoba fotografirala zajedno s dvoje malodobne djece koji u rukama također drže noževe. Naš čitatelj tvrdi da se na fotografiji nalazi upravo Marijana Mirt. Iako uredništvo portala Sloboda.hr ne tvrdi da se radi o Marijani Mirt, ne možemo negirati visoku razinu sličnosti. Radi li se zaista o organizatorici prosvjeda protiv branitelja, procijenite sami.“
 
Inače, Marijana Mirt je bila sudionica prosvjedne šetnja „u znak podrške istraživačkom novinaru Domagoju Margetiću“, koja je održana u podne na zagrebačkom Britanskom trgu 11. 4. 2013. Tom prigodom, uhićeno je oko 30 ljudi, a među njima nalazila se i Marijana Mirt.
 
Nadalje, ona je u subotu 14. ožujka 2015. na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu počela vrijeđati ponajprije D. Kukavicu koji je nosio majicu s križem, potom je tamnoputog "Maru" koji je nosio hrvatsku zastavu uz povike: Što će vam to sranje, bacite to go*no iz ruku i spalite to, misleći na hrvatsku zastavu.
http://www.dnevno.hr/i/data/2015/2/20/145447/1_350177.jpg
Da se radi o poznatoj osobi i osobi kojoj vlast ne će ništa, potvrđuje kako je i na koji način nazvala ministra Ranka Ostojića. Na svojoj facebook stranici nazvala ga je „gnjidom“, i nastavila vrijeđati: “Jutros rano poranili Turci... Ma šalim se, nisu Turci nego murja. Ugodno buđenje... Moram u prvu u 1! Članak 177. Stavak 3 zakona o javnom okupljanju... Izgleda fašisti se podigli na stražnje noge... Hm... sad se vidi sad se zna tko kontrolira policiju... Ostojiću gnjido, a jesi zvao Klemma i Glogoškog???“
 
A evo kako su ekstremisti, a neki ih nazivaju i fašistima, iz Pokreta Occupy Croatia dali potporu svojoj skandaloznoj drugarici: "Što bi to trebalo značiti? Policija represijom želi slomiti naš prosvjed? Puna podrška našoj prijateljici i drugarici, aktivistici Udruge slobodarskih aktivista! Svi oni koji ne žele živjeti u društvu gdje će vrijednosti nametati ekstremna desnica neka na ovaj prosvjed pozovu sve svoje prijatelje i poznanike kako bi nas se okupilo što više, više od njih!''. I takvi amoralni ekstremisti branitelje nazivaju fašistima? (http://www.portaloko.hr/clanak/skandalozna-i-samozvana-aktivistica-marijana-mirt-dobila-poziv-u-policiju-pa-ostojica-nazvala-gnjido/0/71285/)
 
Kliknete li na: http://www.hld-zagreb.hr/site/Autori/mirt.html naiđete na ovaj tekst:
MIRT MARIJANA
Slikanje je moja oaza mira u koj odlazim iz otuđenog svijeta i briga svakodnevnice. U svakoj slici se nalazi i moje srce, poput jabuke na dlanu ponuđeno svima koji ga žele
Tel.: 091 9381 741
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
A na mrežnoj adresi http://www.kgz.hr/default.aspx?id=986 o Marijani Mirt, koja živi u I. Osječkom zavoju 25 u zagrebačkoj Dubravi, zapisano je:
Mirjana Mirt - slike
Izložba  |  6. 9. 2010. - 21. 9. 2010.  |  Knjižnica Tina Ujevića
Početak događanja: 18:30
Otvorenje izložbe slika Marijane Mirt u četvrtak 09. 09. 2010. u 18.30 sati.
Rođena sam u Zagrebu 12. 06. 1958. godine. Ovo je moja četvrta samostalna izložba. Članica sam Udruženja umjetnika Vjekoslav Majer. Samouka sam i radim temperom... Motiv mi je uglavnom priroda. Slike mi se nalaze u našim privatnim zbirkama, a manji dio u inozemstvu. Slikanje mi donosi mir koji se tako teško nalazi u stvarnom svijetu... ono je moja oaza ... mjesto u koje odlazim iz otuđena svijeta i u koji pozivam sve koji u mojim slikama pronađu taj dio mira koji je ponuđen svima koji ga žele. Marijana Mirt. (d.k.)

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Tko će biti novi hrvatski nogometni prvak?

Nedjelja, 18/08/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1072 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević