Get Adobe Flash player
Sad' ili nikada!

Sad' ili nikada!

Istina će izroniti 22. prosinca i nitko je ne će više moći...

Dostojanstvo prodano na rate

Dostojanstvo prodano na rate

Škola za život bi morala omogućiti ući u svijet rada sa što...

Poražen bolesni ego predsjednika Vlade

Poražen bolesni ego predsjednika Vlade

Horizontalni pristup povećanju plaća je neka vrsta nakaradne komunističke...

Boris Miletić protiv vjernika

Boris Miletić protiv vjernika

Umjesto Adventa ili Došašća podmetnuo je "Prosinac u...

Kabinet voštanih figura

Kabinet voštanih figura

U poslijekomunističkim društvima mladi i obrazovani odlaze, elite...

 • Sad' ili nikada!

  Sad' ili nikada!

  utorak, 03. prosinca 2019. 19:11
 • Dostojanstvo prodano na rate

  Dostojanstvo prodano na rate

  četvrtak, 05. prosinca 2019. 13:24
 • Poražen bolesni ego predsjednika Vlade

  Poražen bolesni ego predsjednika Vlade

  utorak, 03. prosinca 2019. 18:58
 • Boris Miletić protiv vjernika

  Boris Miletić protiv vjernika

  srijeda, 04. prosinca 2019. 07:02
 • Kabinet voštanih figura

  Kabinet voštanih figura

  četvrtak, 05. prosinca 2019. 13:17

Umjetnica, koja umjesto kista nosi nož!?

 
 
Je li organizatorica prosvjeda protiv hrvatskih branitelja, stopostotnih invalida, imala kakve veze sa slikom na kojoj nosi četničku kokardu, pitaju se mediji (http://www.sloboda.hr/marijana-mirt-cetnicka-kokarda/). Naime, kako se može naći na portalu (https://www.google.hr/?gws_rd=ssl#q=EKSKLUZIVNO:+Organizatorica+prosvjeda+protiv+branitelja+fotografirala+se+s+%C4%8Detni%C4%8Dkom+kokardom+na+%C4%8Delu+i+slikom+Dra%C5%BEe+Mihajlovi%C4%87a%3F!) stoji ovakav početak členka:
EKSKLUZIVNO: Organizatorica prosvjeda protiv branitelja fotografirala se s četničkom kokardom na čelu i slikom Draže Mihailovića?!
Objava: 14.03.2015 | 21:00 Hrvatska
Dalje se navodi kako se radi o „organizatorici (koja vodi) već dva prosvjeda protiv hrvatskih branitelja u Savskoj, već je javnosti poznata po svojim primitivnim i divljačkim ispadima kao što su javno psovanje Boga braniteljima i pozivanje na paljenje crkava. No, fotografija koju je jedan čitatelj portala Sloboda.hr uputio na adresu našeg uredništva mogla bi otvoriti sve karte po pitanju motiva zbog kojih dotična Marijana Mirt organizira silne prosvjede protiv hrvatskih branitelja. Naime, na fotografiji se nalazi ženska osoba koja na glavi nosi četničku kokardu, a u ruci drži nož. U pozadini stoji slika Draže Mihailovića. Da stvar bude još gora, dotična se ženska osoba fotografirala zajedno s dvoje malodobne djece koji u rukama također drže noževe. Naš čitatelj tvrdi da se na fotografiji nalazi upravo Marijana Mirt. Iako uredništvo portala Sloboda.hr ne tvrdi da se radi o Marijani Mirt, ne možemo negirati visoku razinu sličnosti. Radi li se zaista o organizatorici prosvjeda protiv branitelja, procijenite sami.“
 
Inače, Marijana Mirt je bila sudionica prosvjedne šetnja „u znak podrške istraživačkom novinaru Domagoju Margetiću“, koja je održana u podne na zagrebačkom Britanskom trgu 11. 4. 2013. Tom prigodom, uhićeno je oko 30 ljudi, a među njima nalazila se i Marijana Mirt.
 
Nadalje, ona je u subotu 14. ožujka 2015. na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu počela vrijeđati ponajprije D. Kukavicu koji je nosio majicu s križem, potom je tamnoputog "Maru" koji je nosio hrvatsku zastavu uz povike: Što će vam to sranje, bacite to go*no iz ruku i spalite to, misleći na hrvatsku zastavu.
http://www.dnevno.hr/i/data/2015/2/20/145447/1_350177.jpg
Da se radi o poznatoj osobi i osobi kojoj vlast ne će ništa, potvrđuje kako je i na koji način nazvala ministra Ranka Ostojića. Na svojoj facebook stranici nazvala ga je „gnjidom“, i nastavila vrijeđati: “Jutros rano poranili Turci... Ma šalim se, nisu Turci nego murja. Ugodno buđenje... Moram u prvu u 1! Članak 177. Stavak 3 zakona o javnom okupljanju... Izgleda fašisti se podigli na stražnje noge... Hm... sad se vidi sad se zna tko kontrolira policiju... Ostojiću gnjido, a jesi zvao Klemma i Glogoškog???“
 
A evo kako su ekstremisti, a neki ih nazivaju i fašistima, iz Pokreta Occupy Croatia dali potporu svojoj skandaloznoj drugarici: "Što bi to trebalo značiti? Policija represijom želi slomiti naš prosvjed? Puna podrška našoj prijateljici i drugarici, aktivistici Udruge slobodarskih aktivista! Svi oni koji ne žele živjeti u društvu gdje će vrijednosti nametati ekstremna desnica neka na ovaj prosvjed pozovu sve svoje prijatelje i poznanike kako bi nas se okupilo što više, više od njih!''. I takvi amoralni ekstremisti branitelje nazivaju fašistima? (http://www.portaloko.hr/clanak/skandalozna-i-samozvana-aktivistica-marijana-mirt-dobila-poziv-u-policiju-pa-ostojica-nazvala-gnjido/0/71285/)
 
Kliknete li na: http://www.hld-zagreb.hr/site/Autori/mirt.html naiđete na ovaj tekst:
MIRT MARIJANA
Slikanje je moja oaza mira u koj odlazim iz otuđenog svijeta i briga svakodnevnice. U svakoj slici se nalazi i moje srce, poput jabuke na dlanu ponuđeno svima koji ga žele
Tel.: 091 9381 741
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
A na mrežnoj adresi http://www.kgz.hr/default.aspx?id=986 o Marijani Mirt, koja živi u I. Osječkom zavoju 25 u zagrebačkoj Dubravi, zapisano je:
Mirjana Mirt - slike
Izložba  |  6. 9. 2010. - 21. 9. 2010.  |  Knjižnica Tina Ujevića
Početak događanja: 18:30
Otvorenje izložbe slika Marijane Mirt u četvrtak 09. 09. 2010. u 18.30 sati.
Rođena sam u Zagrebu 12. 06. 1958. godine. Ovo je moja četvrta samostalna izložba. Članica sam Udruženja umjetnika Vjekoslav Majer. Samouka sam i radim temperom... Motiv mi je uglavnom priroda. Slike mi se nalaze u našim privatnim zbirkama, a manji dio u inozemstvu. Slikanje mi donosi mir koji se tako teško nalazi u stvarnom svijetu... ono je moja oaza ... mjesto u koje odlazim iz otuđena svijeta i u koji pozivam sve koji u mojim slikama pronađu taj dio mira koji je ponuđen svima koji ga žele. Marijana Mirt. (d.k.)

Anketa

Komu ćete dati svoj glas na predsjedničkim izborima?

Srijeda, 11/12/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1416 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević