Get Adobe Flash player
POPIS PUČANSTVA - Srbi će sami sebe popisivati

POPIS PUČANSTVA - Srbi će sami sebe popisivati

Riječ "samodopisivanje" sama po sebi najbolje govori kakvo nas...

Infantilno nadmudrivanje dvojice predsjednika

Infantilno nadmudrivanje dvojice predsjednika

Sjetite se svih putovanja bivših predsjednika. Osim toga, tko...

Dvojica eksponenta velikosrpske politike u Hrvatskoj

Dvojica eksponenta velikosrpske politike u Hrvatskoj

Kardinal Stepinac i tadašnja hrvatska država organizirali su...

Hrvatskom vladaju potomci ubojica 1945.

Hrvatskom vladaju potomci ubojica 1945.

Oni koji blokiraju proglašenje svetim bl. Stepinca blokiraju i...

Odricanje valjanosti primjene odluka KPJ

Odricanje valjanosti primjene odluka KPJ

Komunistička Partija Jugoslavije donosila je odluke suprotne postojanju i...

 • POPIS PUČANSTVA - Srbi će sami sebe popisivati

  POPIS PUČANSTVA - Srbi će sami sebe popisivati

  srijeda, 16. rujna 2020. 17:30
 • Infantilno nadmudrivanje dvojice predsjednika

  Infantilno nadmudrivanje dvojice predsjednika

  ponedjeljak, 14. rujna 2020. 15:00
 • Dvojica eksponenta velikosrpske politike u Hrvatskoj

  Dvojica eksponenta velikosrpske politike u Hrvatskoj

  četvrtak, 17. rujna 2020. 18:43
 • Hrvatskom vladaju potomci ubojica 1945.

  Hrvatskom vladaju potomci ubojica 1945.

  četvrtak, 17. rujna 2020. 09:45
 • Odricanje valjanosti primjene odluka KPJ

  Odricanje valjanosti primjene odluka KPJ

  četvrtak, 17. rujna 2020. 09:55

Umjetnica, koja umjesto kista nosi nož!?

 
 
Je li organizatorica prosvjeda protiv hrvatskih branitelja, stopostotnih invalida, imala kakve veze sa slikom na kojoj nosi četničku kokardu, pitaju se mediji (http://www.sloboda.hr/marijana-mirt-cetnicka-kokarda/). Naime, kako se može naći na portalu (https://www.google.hr/?gws_rd=ssl#q=EKSKLUZIVNO:+Organizatorica+prosvjeda+protiv+branitelja+fotografirala+se+s+%C4%8Detni%C4%8Dkom+kokardom+na+%C4%8Delu+i+slikom+Dra%C5%BEe+Mihajlovi%C4%87a%3F!) stoji ovakav početak členka:
EKSKLUZIVNO: Organizatorica prosvjeda protiv branitelja fotografirala se s četničkom kokardom na čelu i slikom Draže Mihailovića?!
Objava: 14.03.2015 | 21:00 Hrvatska
Dalje se navodi kako se radi o „organizatorici (koja vodi) već dva prosvjeda protiv hrvatskih branitelja u Savskoj, već je javnosti poznata po svojim primitivnim i divljačkim ispadima kao što su javno psovanje Boga braniteljima i pozivanje na paljenje crkava. No, fotografija koju je jedan čitatelj portala Sloboda.hr uputio na adresu našeg uredništva mogla bi otvoriti sve karte po pitanju motiva zbog kojih dotična Marijana Mirt organizira silne prosvjede protiv hrvatskih branitelja. Naime, na fotografiji se nalazi ženska osoba koja na glavi nosi četničku kokardu, a u ruci drži nož. U pozadini stoji slika Draže Mihailovića. Da stvar bude još gora, dotična se ženska osoba fotografirala zajedno s dvoje malodobne djece koji u rukama također drže noževe. Naš čitatelj tvrdi da se na fotografiji nalazi upravo Marijana Mirt. Iako uredništvo portala Sloboda.hr ne tvrdi da se radi o Marijani Mirt, ne možemo negirati visoku razinu sličnosti. Radi li se zaista o organizatorici prosvjeda protiv branitelja, procijenite sami.“
 
Inače, Marijana Mirt je bila sudionica prosvjedne šetnja „u znak podrške istraživačkom novinaru Domagoju Margetiću“, koja je održana u podne na zagrebačkom Britanskom trgu 11. 4. 2013. Tom prigodom, uhićeno je oko 30 ljudi, a među njima nalazila se i Marijana Mirt.
 
Nadalje, ona je u subotu 14. ožujka 2015. na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu počela vrijeđati ponajprije D. Kukavicu koji je nosio majicu s križem, potom je tamnoputog "Maru" koji je nosio hrvatsku zastavu uz povike: Što će vam to sranje, bacite to go*no iz ruku i spalite to, misleći na hrvatsku zastavu.
http://www.dnevno.hr/i/data/2015/2/20/145447/1_350177.jpg
Da se radi o poznatoj osobi i osobi kojoj vlast ne će ništa, potvrđuje kako je i na koji način nazvala ministra Ranka Ostojića. Na svojoj facebook stranici nazvala ga je „gnjidom“, i nastavila vrijeđati: “Jutros rano poranili Turci... Ma šalim se, nisu Turci nego murja. Ugodno buđenje... Moram u prvu u 1! Članak 177. Stavak 3 zakona o javnom okupljanju... Izgleda fašisti se podigli na stražnje noge... Hm... sad se vidi sad se zna tko kontrolira policiju... Ostojiću gnjido, a jesi zvao Klemma i Glogoškog???“
 
A evo kako su ekstremisti, a neki ih nazivaju i fašistima, iz Pokreta Occupy Croatia dali potporu svojoj skandaloznoj drugarici: "Što bi to trebalo značiti? Policija represijom želi slomiti naš prosvjed? Puna podrška našoj prijateljici i drugarici, aktivistici Udruge slobodarskih aktivista! Svi oni koji ne žele živjeti u društvu gdje će vrijednosti nametati ekstremna desnica neka na ovaj prosvjed pozovu sve svoje prijatelje i poznanike kako bi nas se okupilo što više, više od njih!''. I takvi amoralni ekstremisti branitelje nazivaju fašistima? (http://www.portaloko.hr/clanak/skandalozna-i-samozvana-aktivistica-marijana-mirt-dobila-poziv-u-policiju-pa-ostojica-nazvala-gnjido/0/71285/)
 
Kliknete li na: http://www.hld-zagreb.hr/site/Autori/mirt.html naiđete na ovaj tekst:
MIRT MARIJANA
Slikanje je moja oaza mira u koj odlazim iz otuđenog svijeta i briga svakodnevnice. U svakoj slici se nalazi i moje srce, poput jabuke na dlanu ponuđeno svima koji ga žele
Tel.: 091 9381 741
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
A na mrežnoj adresi http://www.kgz.hr/default.aspx?id=986 o Marijani Mirt, koja živi u I. Osječkom zavoju 25 u zagrebačkoj Dubravi, zapisano je:
Mirjana Mirt - slike
Izložba  |  6. 9. 2010. - 21. 9. 2010.  |  Knjižnica Tina Ujevića
Početak događanja: 18:30
Otvorenje izložbe slika Marijane Mirt u četvrtak 09. 09. 2010. u 18.30 sati.
Rođena sam u Zagrebu 12. 06. 1958. godine. Ovo je moja četvrta samostalna izložba. Članica sam Udruženja umjetnika Vjekoslav Majer. Samouka sam i radim temperom... Motiv mi je uglavnom priroda. Slike mi se nalaze u našim privatnim zbirkama, a manji dio u inozemstvu. Slikanje mi donosi mir koji se tako teško nalazi u stvarnom svijetu... ono je moja oaza ... mjesto u koje odlazim iz otuđena svijeta i u koji pozivam sve koji u mojim slikama pronađu taj dio mira koji je ponuđen svima koji ga žele. Marijana Mirt. (d.k.)

Anketa

Vjerujete li da će Vas maske spasiti od zaraze?

Nedjelja, 20/09/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1754 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević