Get Adobe Flash player

Čudesne ljepote ljeta

 
 
Moram priznati da mi je ovo ljeto, ozbiljno i virusno, uljepšao suvremeni hrvatski likovni umjetnik, Vladimir Vrljić Ankin sa svojim najnovijim ciklusom posvećen kupačima, uživateljima mora i svih njegovih dobrih strana. Njegove slike, snažno obilježene plavilom, prepune su igre, vriske, cike, pljuskanja, skakanja, vikanja i dovikivanja, ali i ispodpovršinskih motiva s opuštenim tijelima.
https://zg-magazin.com.hr/wp-content/uploads/2020/08/kupaci_vrljic_ankin.jpg
Doista jedinstveni trenuci za svakoga kupača ali i za svakoga od nas koji promatramo ove sasvim jednostavne ali istodobno i tako kompleksne teme koje govore o čovjeku i o njegovom povratku, u praiskonsko, u mir majčine utrobe, u početak svega. Iznimni optimizam koji se tako nezaustavljivo širi izvan okvira svake slike, gotovo da možemo u trenucima promatranja, osjetiti niz letećih slanih kapljica kako padaju po nama i povezuju nas sa slikom i njezinim svijetom.
https://akademija-art.hr/wp-content/uploads/2020/08/Vladimir-Vrljic-Ankin-8-944x1200.jpg
Vladimir Vrljić Ankin realizirao je sjajan ciklus, ciklus posvećen oslobađanju, ciklus koga čini samo optimizam i impresivna plava boja. Čudesne ljepote ljeta. To je ciklus koji se veseli sutrašnjem lijepom danu, to je ciklus u kojem bi vrijedilo stalno živjeti i maknuti se od ove surove stvarnosti svijeta.
 

Miroslav Pelikan

Anketa

Tko je naredio uhićenje predsjednika Uprave JANAF-a?

Četvrtak, 01/10/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1676 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević