Get Adobe Flash player

Slikar slika svoja razmišljanja o različitim slojevitim aspektima Sredozemlja

 
 
Nedavno je suvremeni hrvatski likovni umjetnik s iznimnim međunarodnim, europskim i svjetskim ugledom, slikar Matko Trebotić, predstavio novi ciklus radova na papiru, kombinirane tehnike, s naslovom izložbe koji sve govori, Mediteranski zapisi iz samoizolacije.
https://i2.wp.com/akademija-art.hr/wp-content/uploads/2020/07/mediteranski-zapisi-iz-samoizolacije-matka-treboti%C4%87a-7-1.jpg?fit=640%2C462&ssl=1
Ako samoizolaciju shvatimo kao izgnanstvo ili samoizgnanstvo, udaljenje ili otuđenje od ljudi, kao vrijeme kada je čovjek prepušten sam sebi i sasvim uronjen u svoje misli, u svoja sjećanja, u svoje okruženje, posve je prirodan i logičan nastanak ovoga ciklusa  Matka Trebotića.
 
Slikar slika svoja razmišljanja o različitim slojevitim aspektima Mediterana, svoje uspomene  o prostoru u kojem je rođen, u kojem živi i u kojem stvara, ističući i dalje u prvi plan, nadahnujujuće boje mora, obala, sačuvane ostatke prošlih civilizacija koji šturo naviješćuju njihovu moć, prolaznost vremena obilježenu različitim simbolima, tragovima,povijesnim izvorima.
http://mojzagreb.info/images/uploads/vijesti/43948/matko_trebotic.jpg
No, najbitnije od svega, jest što je Trebotićev Mediteran, središte života, mnoštvo raznovrsnih događanja povezanih u jedinstvenu cjelinu podneblja i vremena. Osobito se u ovom ciklusu  ističe suptilno plavetnilo iznad rasprostranjene bjeline ispunjene oblicima, znakovima, vrenjem života. Mediteranski zapisi Matka Trebotića prvorazredni su likovni događaj, maestralni opus vrhunskog umjetnika.
 

Miroslav Pelikan

Anketa

Tko je naredio uhićenje predsjednika Uprave JANAF-a?

Subota, 26/09/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1734 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević