Get Adobe Flash player

Slikarica portretira odabrane likove onako kako ih doživljava, s ljubavlju, punim srcem

 
 
Akademska slikarica iz Dubrovnika, suvremena je hrvatska likovna umjetnica. Izlagala je na brojnim samostalnim izložbama u domovini i u inozemstvu. Autorica je složenog opusa u kome se posebno ističu ciklusi krajobraza, mrtvih priroda ali i sakralni.
https://www.dnevno.hr/wp-content/uploads/2020/06/IMG-20200524-WA0032-660x450.jpg
Tijekom posljednjih godina privukla je znatnu pozornost javnosti svojim iznimnim izložbama, riječ je o bliskim, rekli bi i svakodnevnim motivima, koje pažljivo i odmjereno slika na platnima, u akrilu i ulju, od nekoliko cvjetova u vazi, u polutami sobe, preko mirnih, arkadijskih krajolika do sakralnih motiva, od živopisnih anđela, različitih biblijskih tema, ali ipak najčešće Isusa Krista.
 
Temeljna odlika slikarstva Ivane Jovanović Trostmann jest izrazit emocinalni pristup, otvorenost motivu uz dubok doživljaj, sve izrečeno suptilnim kolorom, smirujućim ugođajem. Slikarica portretira odabrane likove onako kako ih doživljava, s ljubavlju, punim srcem.
https://www.dnevno.hr/wp-content/uploads/2020/06/IMG-20200524-WA0011-1024x1365.jpg
Njezino je sakralno slikarstvo jasno, bez prijepora, toplo, ljudsko, snažno doživljeno. Autorski izričaj Ivane Jovanović Trostmann, vrlo je zaseban, posve osebujan u aktualnoj likovnoj produkciji. Slikarica se ne obazire na raznolike, nazovi „moderne“ pristupe sakralnim motivima, ona slijedi tradiciju, iznimno osjećajno s jasnom prepoznatljivošću uz originalni, svježi autorski rukopis.
 

Miroslav Pelikan

Anketa

Tko je naredio uhićenje predsjednika Uprave JANAF-a?

Utorak, 29/09/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1647 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević