Get Adobe Flash player

Napravio sam trodimenzionalne slike sa vizualno kinetičkim efektom koje potiču promatrača na interakciju

 
 
Nedavno se karlovački umjetnik Ranko Ajdinović, slikar sa značajnim iskustvom i brojnim samostalnim izložbama, pridružio formalno akademski obrazovanim slikarima. Diplomirao je na ALU-u u Ljubljani.
https://zg-magazin.com.hr/wp-content/uploads/2019/10/ranko-ajdinovic-pokret-4.jpg
• Što je bila tema diplomskoga?
-Tema diplomskog rada (teorijskog) bila je "Beskonačnost pokreta", u kojem sam prikazao kako je potreba za prikazivanjem pokreta utjecala na razvoj slikarstva u XX. stoljeću.
 
• Uz rad na diplomskom aktivno ste radili i na ciklusu koji se bavi pokretom.
-Kroz diplomski rad paralelno sam radio i na seriji likovnih radova kroz koje tematiziram pokret. Kako mi je cilj bio pomicanje vlastitih granica tako sam napravio nešto potpuno novo i drugačije od dosadašnjeg opusa. Napravio sam trodimenzionalne slike sa vizualno kinetičkim efektom koje potiču promatrača na interakciju na način da i gledatelj sam čini fizički pokret u promatranju slika, kako bi vidio stvarno kretanje unutar slike.
https://zg-magazin.com.hr/wp-content/uploads/2019/10/ranko-ajdinovic-pokret-1-500x218.jpg
• Približite čitateljima bit ovih radova.
-Na trodimenzionalnoj površini naslikano je više slika koje se prilikom promatranja iz različitih kutova preklapaju i međusobno isprepliću te na taj način dolazi do mnoštva različitih varijacija u kompoziciji koje proizlaze iz jedne slike, nakon čega gledatelj više nije pasivni promatrač, već aktivni
sudionik u stvaralačkom procesu.
 

Miroslav Pelikan

Anketa

A. Plenković je u tajnosti dozvolio MOL-u da u Mađarskoj i Slovačkoj prerađuje hrvatsku naftu. Je li to izdaja nacionalnih interesa?

Srijeda, 03/06/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1114 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević